- 10 Nisan 2014
- 43.715
- 116.237
- 798
- Konu Sahibi Diyettenvzgctm-olmuyo
-
istediğim yorumu yaparım site kuralları çerçevesinde.gayet rahatım ben merak etmeyinn.ben de anlatabildim umarım.iyi akşamlarCeyceyciğim olayı dramatize etmeyelim arkadaş soru sormuş para saklıyor mu diye anlattıklarına göre evet böyle bir ihtimal var demek için anlatmış arkadaş çünkü konu sahibinin bir masrafı yok... Sanki buradakilet lüküs hayat herşey çok Ucuz diyor muş gibi bir laf edilse çöküyosun üstüne.. Ülke berbat halde marketimiz her gün zam yapıyor neredeyse kıt kanat geçiniyoruz her şey lüks olmuş bunu herkes biliyor bunda hemfikiriz yani karşı taraf değiliz anlatabiliyormuyuz herkes yaşadığını anlatıyor.. Yani ben 2 yıl çalışıp para biriktirdim altın yaptım.. Şimdide 2 yıl bebeğime bakmak için istifa etmiştim yani mutluyum iyiyim böyle.. Çalıştığım zamanlardaki gibi kızımı haftada 2 kez avm ye götüremiyorum belki ama ekmek arası köfte ev yapımı ayran yapıp motorla (elektrikli) malum benzin pahalı.. Parkı olan piknik alanına götürüp orda birlikte zaman geçiriyoruz yani bebeğim büyüyene kadarda böyle yapıcam çünkü kendim büyütücem ardından tekrar işe giricem rabbim sıhhat verirse dediğim gibi açlık sınırında yaşadığımız doğru yani hemfikiriz rahat ol anlatabildim umarım
3000 tl civarı bir para artıyor farkındamısınız??? Askari ücretten fazla benimde demek istediğim bizler sabancının eşleri değiliz 3000 tl den en fazla 500 tl giyime 500 tl de gezmeye gitsin aracımız olmadığı için masrafını bilemiycem ama hadi ona da 1000 tl gitsin gitmez de:) yine artıyorbu yazdığınız kalemler nefes alalım yeter hayatı ama.hiç mi dışarı çıkmazsınız ailece hiç mi birine hediye almazsınız hiç mi evde bir şey bozulmaz hiç mi sağlık masrafı çıkmaz hiç mi bir kıyafet beğenmezsiniz hiç mi kuaföre gidilmez ee araba nerede benzin mtv kasko yakıt bakım?durduğumuz yerdeki otopark ücreti nerede telefonumuz hiç mi bozulmaz .çocuk olayına hiç girmedim daha bakk.taa bebeklikten başlıyor ağır masrafları .ailemizin hiç mi bir şeye ihtiyacı olmuyor hiç mi para vermeyelim ellerine canının istediği bir şeyi al diye.tatil de olmasın çocuk hiç bir kursa gitmesin biz de gitmeyelim spora ya da belediyenin kursuna ki onların malzemeleri bile dünya para.8000 civarı parayı sanki sabancının serveti gibi anlatıyor bazı üyeler ya şaşıyorum.evet asgari ücretle yaşayan çok insan var üzücü ama aslında yaşıyorlar mı diye de sorarım
bu yazdığınız kalemler nefes alalım yeter hayatı ama.hiç mi dışarı çıkmazsınız ailece hiç mi birine hediye almazsınız hiç mi evde bir şey bozulmaz hiç mi sağlık masrafı çıkmaz hiç mi bir kıyafet beğenmezsiniz hiç mi kuaföre gidilmez ee araba nerede benzin mtv kasko yakıt bakım?durduğumuz yerdeki otopark ücreti nerede telefonumuz hiç mi bozulmaz .çocuk olayına hiç girmedim daha bakk.taa bebeklikten başlıyor ağır masrafları .ailemizin hiç mi bir şeye ihtiyacı olmuyor hiç mi para vermeyelim ellerine canının istediği bir şeyi al diye.tatil de olmasın çocuk hiç bir kursa gitmesin biz de gitmeyelim spora ya da belediyenin kursuna ki onların malzemeleri bile dünya para.8000 civarı parayı sanki sabancının serveti gibi anlatıyor bazı üyeler ya şaşıyorum.evet asgari ücretle yaşayan çok insan var üzücü ama aslında yaşıyorlar mı diye de sorarım
Ceyceyciğim olayı dramatize etmeyelim arkadaş soru sormuş para saklıyor mu diye anlattıklarına göre evet böyle bir ihtimal var demek için anlatmış arkadaş çünkü konu sahibinin bir masrafı yok... Sanki buradakilet lüküs hayat herşey çok Ucuz diyor muş gibi bir laf edilse çöküyosun üstüne.. Ülke berbat halde marketimiz her gün zam yapıyor neredeyse kıt kanat geçiniyoruz her şey lüks olmuş bunu herkes biliyor bunda hemfikiriz yani karşı taraf değiliz anlatabiliyormuyuz herkes yaşadığını anlatıyor.. Yani ben 2 yıl çalışıp para biriktirdim altın yaptım.. Şimdide 2 yıl bebeğime bakmak için istifa etmiştim yani mutluyum iyiyim böyle.. Çalıştığım zamanlardaki gibi kızımı haftada 2 kez avm ye götüremiyorum belki ama ekmek arası köfte ev yapımı ayran yapıp motorla (elektrikli) malum benzin pahalı.. Parkı olan piknik alanına götürüp orda birlikte zaman geçiriyoruz yani bebeğim büyüyene kadarda böyle yapıcam çünkü kendim büyütücem ardından tekrar işe giricem rabbim sıhhat verirse dediğim gibi açlık sınırında yaşadığımız doğru yani hemfikiriz rahat ol anlatabildim umarım
istediğim yorumu yaparım site kuralları çerçevesinde.gayet rahatım ben merak etmeyinn.ben de anlatabildim umarım.iyi akşamlar
Süreklilik arz eden bir durum değil sanırım . Yazdığınızdan onu anladım. Eşinize haksızlık etmeyin. Devamlılığı olan bir durum olsa haklısınız fakat ilk defa istemiş .
Kızlar tatlıya bağlayalim olayı , ben de bi derleme yapayım. Uzamasın diye sessiz kaldım yorumlara.ha harcama kalemlerini abartıyorum bulanlara şunu da yazayım son kez.yazın fırsat bulamadım bu ara halılarımı ve stor perdelerimi yıkatacağım 1 yıldır yıkanmadılar neredeyse.halının metrekaresi 6.5 tl storun 8.5 tl takma sökme de pencere başı 5 tl.4+1 evin perde halı masrafı hesaplamaya korkulacak boyutta.ha yükseklik korkumda var ev işini kendim yaparım ama camlara kadın lazım o da yarım güne 150 den aşağı gelmiyor artık burada.temiz olmak bile lüks artık yanii. edit:daha önce 4+1 evi yazdığımda vayy zenginlik gösterişi yapıyor diyen bir üye oldu da.evim ucuz bir ev sadece büyük ve ayrıca kiracıyımmm
istediğim yorumu yaparım site kuralları çerçevesinde.gayet rahatım ben merak etmeyinn.ben de anlatabildim umarım.iyi akşamlar
4+1 eve zenginlik diyenin ruhu fakirdir de eve temizlikçi çağırmak gercekten lüxmüş sjsjskha harcama kalemlerini abartıyorum bulanlara şunu da yazayım son kez.yazın fırsat bulamadım bu ara halılarımı ve stor perdelerimi yıkatacağım 1 yıldır yıkanmadılar neredeyse.halının metrekaresi 6.5 tl storun 8.5 tl takma sökme de pencere başı 5 tl.4+1 evin perde halı masrafı hesaplamaya korkulacak boyutta.ha yükseklik korkumda var ev işini kendim yaparım ama camlara kadın lazım o da yarım güne 150 den aşağı gelmiyor artık burada.temiz olmak bile lüks artık yanii. edit:daha önce 4+1 evi yazdığımda vayy zenginlik gösterişi yapıyor diyen bir üye oldu da.evim ucuz bir ev sadece büyük ve ayrıca kiracıyımmm
sizi takdir ettim bu konuda.hiç bir yoruma kızmadınız saygıyla karşıladınız.farklı fikirlerimiz olması çok normal.ama bu başka konularda arkadaş olmayacağımızı aynı fikirde olmayacağımızı güzel sohbetler yapmayacağımızı göstermez.bileziğinizi güle güle kullanın bu arada.altın da arttı iyi bir yatırım oldu aslındaKızlar tatlıya bağlayalim olayı , ben de bi derleme yapayım. Uzamasın diye sessiz kaldım yorumlara.
Önce sorunum hakkında, sonra da genel yazicam.
1-Eşim bilezik aldı evet para bitti nokta.vay şöyle bitemez vb yazıp yormayın kendinizi,çünkü bitti para,finish. Ama tekrar söylüyorum her ay 1-2.000 arttığını düşünüyorum ki o da çocuktan sene oldu tek tük geziyoruz. Bilezik dışı baktığımda kendi masrafları da hariç öyle düşünüyorum,kiramiz 750, gezi şöyle böyle niye yazdim, sizlerle hesaplı kitaplı düşünelim diye,ve sonuca geliyorum,ister borsada batırsin,ister biriktirsin,çok da umrumda değil açıkcasi, ya da bitmiş olsun o para,zaten yetmemiş olsun.nolcak 1.000-2.000 den, yarın öbür gün dershane okul ücreti derken iki maaş yetmeyecek, o yüzden çok da şey yapmamak lazım
2-biraz da genel konusucam, benim fikrim valla taslamayin. Gelire göre gider buraya da ikinci nokta. Yani diyoruz şu kişinin maaşı 10.000 ama işte o da çocuğunu özel okula gönderiyor. Maaşı az olanlar tabi ki bir şekilde yettirmek durumunda. Tiyatro, sinema,jetonlu oyun alanı.store perde,hepsi ihtiyaç, hatta zorunlu diyebilirim şu zamanda. Bazen bakıyorum çevremde,eşi asgari ücret ile çalışan ev hanımları, dışarda yemeler,bizden büyük TV almalar, telefon iyi model, eve papağan alan bile var. iyi de maaşın ayağını yorganına göre uzat dememişler boşa. Örnek veriyorum. Prima kullanıyoruz,maaş aZ olsa sadece bir tık uygunu olurdu,jetonlu oyun alanı ayda 2 kereyse 1 olur,store bizde de var, zebra da. Ve en pahalilari aldık, maaş az olsa eski tip alırdık,gerçi ben normalde de eski tip seviyorum,store olanlarda cam açması hiç rahat değil.ve yıkatmak da dert. Şükür maaşımiz iyiyken daha kaliteli giyinicez,özel okul masrafları hepsini yaparız,var çünkü , var olmasa solo marka peçete yerine bı tık uygununu alırdım ,kızımın odası ç...lek mobilya,niye uygununu alayım, göğüs pedi konforlu. Düşündükçe ne örnekler var. İsterdik herkesin maaşı yetsin. Bu arada nasipse geniş sıfır daire alıp rahatça yaşamak istiyorum en kısa zamanda, biriktirip, öyle işte ..
Yoruldum yazarken
dikkatini çekerim sadece camlar için4+1 eve zenginlik diyenin ruhu fakirdir de eve temizlikçi çağırmak gercekten lüxmüş sjsjsk
Teşekkürlersizi takdir ettim bu konuda.hiç bir yoruma kızmadınız saygıyla karşıladınız.farklı fikirlerimiz olması çok normal.ama bu başka konularda arkadaş olmayacağımızı aynı fikirde olmayacağımızı güzel sohbetler yapmayacağımızı göstermez.bileziğinizi güle güle kullanın bu arada.altın da arttı iyi bir yatırım oldu aslında
Teşekkürlerikinci doğum hediyemi de alicak yakın zamanda, altın pahalandi olmaz diyomuş ben bir daha konu açıyomusum,bu sefer konu başlığı,ikinci bilezik sorunsalı
Hehe, çiçek elden gitmesin olmuşEn sonunda bana kocamı boşatacaksın.
İlk dogumumda annesi çiçek al çikolata al demiş. Heyecandan çiçeği doktora vermişti2.doğumda 3 gün öncesi çicegi aldi eve getirdi. Bana güven olmaz ben peşin peşin vereyim dedi .
kendi hediyeni kendin al en iyisii.bak aklıma geldi bana da doğum hediyesi alan olmadıııEn sonunda bana kocamı boşatacaksın.
İlk dogumumda annesi çiçek al çikolata al demiş. Heyecandan çiçeği doktora vermişti2.doğumda 3 gün öncesi çicegi aldi eve getirdi. Bana güven olmaz ben peşin peşin vereyim dedi .
Eee siz maaşın nereye gittiğini yazmışsınız zaten. No problemKızlar tatlıya bağlayalim olayı , ben de bi derleme yapayım. Uzamasın diye sessiz kaldım yorumlara.
Önce sorunum hakkında, sonra da genel yazicam.
1-Eşim bilezik aldı evet para bitti nokta.vay şöyle bitemez vb yazıp yormayın kendinizi,çünkü bitti para,finish. Ama tekrar söylüyorum her ay 1-2.000 arttığını düşünüyorum ki o da çocuktan sene oldu tek tük geziyoruz. Bilezik dışı baktığımda kendi masrafları da hariç öyle düşünüyorum,kiramiz 750, gezi şöyle böyle niye yazdim, sizlerle hesaplı kitaplı düşünelim diye,ve sonuca geliyorum,ister borsada batırsin,ister biriktirsin,çok da umrumda değil açıkcasi, ya da bitmiş olsun o para,zaten yetmemiş olsun.nolcak 1.000-2.000 den, yarın öbür gün dershane okul ücreti derken iki maaş yetmeyecek, o yüzden çok da şey yapmamak lazım
2-biraz da genel konusucam, benim fikrim valla taslamayin. Gelire göre gider buraya da ikinci nokta. Yani diyoruz şu kişinin maaşı 10.000 ama işte o da çocuğunu özel okula gönderiyor. Maaşı az olanlar tabi ki bir şekilde yettirmek durumunda. Tiyatro, sinema,jetonlu oyun alanı.store perde,hepsi ihtiyaç, hatta zorunlu diyebilirim şu zamanda. Bazen bakıyorum çevremde,eşi asgari ücret ile çalışan ev hanımları, dışarda yemeler,bizden büyük TV almalar, telefon iyi model, eve papağan alan bile var. iyi de maaşın ayağını yorganına göre uzat dememişler boşa. Örnek veriyorum. Prima kullanıyoruz,maaş aZ olsa sadece bir tık uygunu olurdu,jetonlu oyun alanı ayda 2 kereyse 1 olur,store bizde de var, zebra da. Ve en pahalilari aldık, maaş az olsa eski tip alırdık,gerçi ben normalde de eski tip seviyorum,store olanlarda cam açması hiç rahat değil.ve yıkatmak da dert. Şükür maaşımiz iyiyken daha kaliteli giyinicez,özel okul masrafları hepsini yaparız,var çünkü , var olmasa solo marka peçete yerine bı tık uygununu alırdım ,kızımın odası ç...lek mobilya,niye uygununu alayım, göğüs pedi konforlu. Düşündükçe ne örnekler var. İsterdik herkesin maaşı yetsin. Bu arada nasipse geniş sıfır daire alıp rahatça yaşamak istiyorum en kısa zamanda, biriktirip, öyle işte ..
Yoruldum yazarken
kendi hediyeni kendin al en iyisii.bak aklıma geldi bana da doğum hediyesi alan olmadııı
Hehe, çiçek elden gitmesin olmuşbizimki de ilkinde çiçek sepetinden çiçek almış , hiç beklemiyordum,ikincisinde almadi bu arada benim bı mesajımı görmemiştin herhalde , beğendi bile yoktu çünkü şimdi bulamicam ama oğlum uyumuşken uyumaliyim, birazdan kalkar hee bu arada ben doğum hediyesi alındığını bilmiyordum. Yemekte arkadaşlar söylemişti, o da vardı , geç öğrendim ve de geç aldı biraz da . O yüzden gecikti hediye , ya ben ne diyorum ya sersemlestim uyanıyo galiba bizimki
50 lira istese endişelenir üzülürüm ya benKatılıyorum
Konu bana çok çiğ geldi
Eşim dün benden 50 lira su faturası parası istedi. Hiç aklıma bile gelmedi endişelenmek...
Çok garipsedim konuyu. Evliliğim böyle olsun istemezdin
Nisan mayıs gibi erkek arkadaşımla birlikteyken marketten 16₺ bandında sucuk alıyorduk. Geçtiğimiz ay bir alalım dedik, 32-45₺ bandında olmuş aynı ürünler. Baktık kaldık, “bunlar ne ara bu kadar oldu” diye şaşırdık. Almadık.herşey bir anda anormal pahalılaştı ve artmaya da devam ediyor.
haklı olarak geliriniz iyi olduğu için de alabildiğiniz kadar kalitelisini almaya çalışıyorsunuz.
o kaliteden ödün verilmeyence de haliyle bu paralar yetmez hale geldi.
kıyas amaçlı yazmıyorum ancak herkes gelirine göre yaşıyor doğal olarak.
şöyle bir örnek vereyim, geliriniz azsa gidip macro'dan yemeye hazır avokadoyu tanesi 14 tl'den alamazsınız, daha azsa belki a101'deki avokadoyu bile alamazsınız. ama çoksa gözünüze gelmez alır geçersiniz.
hepsi çok normal ve insani.
eşinizin geliri çoğunluğa göre çok iyi ancak hayat gitgide zorlaşıyor. bir de altın almış.
ben bugün anneannemi özel hastaneye cilt doktoruna götürdüm, sgk emeklisine 200 tl muayene ücreti dedi.
aciller zaten allahlık.
bir de aklınızda olsun acilde ödemeden önce mutlaka fatura isteyin incelemek için. çünkü nasılsa acile geldik diyip şişirebiliyorlar. senelerce annemde bunu yaşadım, 5-6 sene evvel 500-600 tl çakıyorlardı bir seruma. fatura istedik bir gün fiyat 150 tl ye düşmüştü.
ben doğum hediyesi özellikle istemedim o kadar masrafın içinde bir de onu ödemeyelim diye... sonuçta onun borcu benim de borcum sayılır...kendi hediyeni kendin al en iyisii.bak aklıma geldi bana da doğum hediyesi alan olmadııı
Benim için özel hastane doğum hediyesi sonuçtaben doğum hediyesi özellikle istemedim o kadar masrafın içinde bir de onu ödemeyelim diye... sonuçta onun borcu benim de borcum sayılır...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?