- 3 Kasım 2014
- 15.770
- 19.085
- 498
- Konu Sahibi Diyettenvzgctm-olmuyo
-
Heh ne zamandır böyle bir yorum arıyordum. Rica ediyorum detaylı olarak anlatır mısınız kalan 2 bin TL ile hem fatura ödeyip hem diğer her şeye yetip hem gezip tozmak nasıl mümkün oluyor? Hayır gezmekten kasıt apartmanın önünde çömelip çekirdek çitlemek, kızın masraflarına kasıt üç öğün simit peynir yedirmek değilse mümkün değil çünkü. Market fiyatları belli, faturalar belli. Devlet size özel indirim mi yapıyor nedir.
İşte ben de çok merak ediyorum, matematiğim yetmiyor benim. Dışarı lunaparka götürdük oğlumu geçen hafta. Jetonun tanesi 9 liraydı, 5 oyuncağa bindi 45 lira. Biz taksiyle gittik hadi onu katmıyorum. Su bile almasan 50 lira harcadık yani.
Bizim üst katımızda 2 asgari ücreti bir çift yaşıyor, kiradalar. Çocukları da 4 yaşında. Anneanne bakıyor. Akşam saat 10'da eve geliyorlar, sabah 8 gibi çıkıyorlar. Yeme, içme her şeyi anneannede halledip geliyorlar. Faturaları filan da aşırı düşük geliyor. Çünkü yaşamıyorlar evde. Böyle ise geçinilir. Böyle şeyleri anlatmıyor kimse ama.
Bir tane daha arkadaşım var, eşi ile asgari ücret alıyorlar kiradalar. Ama kv, ablası herkes destek oluyor. Hem maddi, hem de fiziki. Bir yerlere dışarı gittikleri zaman durumu iyi olan arkadaşlar hallediyorlar aralarında zorlanmasınlar diye vs.
Hayır zor geçindiğiniz kesin ama gerçekten nasıl geçiniyorsunuz? Ben eleştirmek ya da iğnelemek için kati suretle sormuyorum. Gerçekten merak ediyorum. Yoksa tebrik ederim, çok zor bir şeyi başarıyorsunuz. Çoğu kadının korktuğu için boşanamadığı şeyi yapıyorsunuz. Yanlış anlamayın sakın. Sizi kırmak, rencide etmek asla asla istemem.Önceki mesajlarımda belirttim şu an mecburiyetten yettirmeye çalışıyorum ama kızımın kendimin gözünde de birşey görmüyorum ve geziyorum zorlandığım zamanda da ailemden destek alıyorum bu demek değil ki ekonomi çok iyi aksine herşey pahalı ben indirim kovalıyorum çoğu şeyi indirimde stok yapıyorum ediyorum o yüzden yetiştiriyorum bir ürünü aylarca evime amadığm oluyor haliyle yetiyor ki ekonomi hiç iyi değil ben tek başıma boşanma aşamasında olan ve kızına yetmeye çalışan biriyim yani ben 3500 tl ile böyleysem 8500 ile haydi haydi fazlası yapılır demek istedim benimki kısıtlı bir süre böyle elbette nafaka almaya başlarsam maaşa zam alırsam biraz daha iyi olacak inşallah
Hayır zor geçindiğiniz kesin ama gerçekten nasıl geçiniyorsunuz? Ben eleştirmek ya da iğnelemek için kati suretle sormuyorum. Gerçekten merak ediyorum. Yoksa tebrik ederim, çok zor bir şeyi başarıyorsunuz. Çoğu kadının korktuğu için boşanamadığı şeyi yapıyorsunuz. Yanlış anlamayın sakın. Sizi kırmak, rencide etmek asla asla istemem.
Yok ekonomi çok iyi diye anlaşılmıyor. Herkes nasıl geçindiğinizi merak etti ben gibi. Yoksa yazdıklarınızda zaten ekonomi mükemmel iması yok. Allah gani gani geçim rahatlığı versin.Estagfurullah dogrudur elbette benim yazımdan da sanki ekonomi çok iyi falan der gibi olmuş ama öyle değil cidden ben şu an revaçta olan bazı alışveriş sitelerini çok kullanıyorum ve indirimleri gayet iyi oluyor ilk siparişlerde vs 30-40 tllik şeylere 5-10 tlye getiriyorum ve evimin çoğu şeyi alınmış oluyor misal geçen ay o uygulamalardan 50-60 tl arası evimin bütyün ihtiyaçlarını karşıladım ama indirimler sayesinde dediğim gibi faturalarım bellidir onları kartla ödeyip bir sonraki aya erteliyorum mesela kızımın bezini aynı şekilde internette indirim kovalayıp aylık kullanacak şekilde alıyorum veya diğer ıslak mendili kıyafeti vs indirim kovalıyorumve indirimde görünce alıyorum haftada 2 defa dışarı çıkıyoruz hemen hemen kızım küçük olduğu için eğlendirdiğim şeyler ya bedava şeyler oluyor bir yemek parası vs ödüyorum öyle gezip tozmaktan bahsediyorum kafeye vs gidiyoruz orda oyuncaklarla oynuyor yine sadece yeme içme parası ayırabiliyorum o şekilde
50-60 tl ile evin tüm ihtiyaçlarını karşılamak mı? Haftalıktır belki ya da evde çoğu şey vardır 4-5 parca almışsınızdır. O uygulamaları ben de kullanıyorum ilk alışverişe ya da aralarda 20-30 bazen 50 indirim veriyor evet ama onu da sürekli yakalayamıyorsun. Ilkine güzel verse de o bir kerelik sonrası azalıyor.Estagfurullah dogrudur elbette benim yazımdan da sanki ekonomi çok iyi falan der gibi olmuş ama öyle değil cidden ben şu an revaçta olan bazı alışveriş sitelerini çok kullanıyorum ve indirimleri gayet iyi oluyor ilk siparişlerde vs 30-40 tllik şeylere 5-10 tlye getiriyorum ve evimin çoğu şeyi alınmış oluyor misal geçen ay o uygulamalardan 50-60 tl arası evimin bütyün ihtiyaçlarını karşıladım ama indirimler sayesinde dediğim gibi faturalarım bellidir onları kartla ödeyip bir sonraki aya erteliyorum mesela kızımın bezini aynı şekilde internette indirim kovalayıp aylık kullanacak şekilde alıyorum veya diğer ıslak mendili kıyafeti vs indirim kovalıyorumve indirimde görünce alıyorum haftada 2 defa dışarı çıkıyoruz hemen hemen kızım küçük olduğu için eğlendirdiğim şeyler ya bedava şeyler oluyor bir yemek parası vs ödüyorum öyle gezip tozmaktan bahsediyorum kafeye vs gidiyoruz orda oyuncaklarla oynuyor yine sadece yeme içme parası ayırabiliyorum o şekilde
50-60 tl ile evin tüm ihtiyaçlarını karşılamak mı? Haftalıktır belki ya da evde çoğu şey vardır 4-5 parca almışsınızdır. O uygulamaları ben de kullanıyorum ilk alışverişe ya da aralarda 20-30 bazen 50 indirim veriyor evet ama onu da sürekli yakalayamıyorsun. Ilkine güzel verse de o bir kerelik sonrası azalıyor.
Yok ekonomi çok iyi diye anlaşılmıyor. Herkes nasıl geçindiğinizi merak etti ben gibi. Yoksa yazdıklarınızda zaten ekonomi mükemmel iması yok. Allah gani gani geçim rahatlığı versin.
Mağazadan baktım ben belki dediğiniz gibi vardır ama çocuklar her şeyi beğenmiyor malesef. Bu güzelmiş diye elini attıklarına baktık biz hep. Bugün de gittik gezdik sweat değil gömlek istedi zaten. Ben önceden böyle çocukla çıkınca üçer beşer alırdım ne beğeniyorsa, şimdi öyle değil malesef. Bir gömlek bir etek aldık tam 200 lira. Küçüğe de iki tane alt aldım, eşofman, 110 tuttu. Bana sorarsanız hiçbir şey almadım yani bu alınanlar bana alışveriş yaptım hissi bile vermiyor ama malesef daha fazlasını almaya da güç yetmiyor.
Ek olarak 42 küsür demişsiniz ama belki çocuk bölümü içindir o fiyat. Kızım 11 yaşında ama yetişkin bölümünden giyiniyor. Ve inanın ne alt ne üst ben 100 liranın altında fiyat görmedim hiç defactoda.
Evet kesinlikle doğru. Ben de alışverişin yüzde doksanını online yapıyorum. Ama kızım artık büyüdü, ergenlikte. Bazen böyle gezip görüp almak istiyor. Yoksa inanın benim de içim gidiyor bunun daha ucuzunu bulurduk diye. Arada bir ihtiyaç olduğunda böyle çıkıp bakıyoruz artık.Ekonomiyi düzeltecek bir çözüm değil biliyorum ama bütçe için önerim asla gidip mağazadan almayın. İnternetten alışveriş giyim konusunda en mantıklısı. Defacto, koton vs nereden alacaksanız açın web sitesini beden artan fiyat sıralaması yapın. İstediklerini sepete atsın çocuklar. Aynı fiyata bir ton şey alacaksınız daha verimli şekilde inanın. Bildik mağazaların kendi web siteleri hem daha ucuz oluyor hem daha çok ürün çeşidi oluyor tüm Türkiye stoklarını gördüğünüz için
Tabi tabi biliyorum fiyatları da bizim ki 2 yaşını doldurmadi, büyüyünce istemeyi bilecek, ki biz de zaten daha kaliteli alırız.Bir avm ye git felaket fiyatlar gerçekten
Pazar gunu uzun zaman sonra ilk defa gittim fena canım sıkıldı
Birsey alamadım
Eve gelip netten aldım yine kupon vs bulup
Cocukların istedikleri seyleri
Cocuklar büyüdükçe istekleride farklı oluyor
Kucukken ne versen giyiyorlar ama büyüdükçe o is oyle olmuyor
Ev arkadaşı gibi işte çok kötü olur .laf lafı açıyor da bi de sormama sebebim den biri de şu,eşim biraz eli sıkı da şimdi sorup hesap kitap yapsam,hesaba alışıp beni kisacak gibi geliyor, alıştı da mı bırakmaz sorgulamayı. Ben de harcama konusunda çok değil ama biraz rahatmisim gibi izlenim vermeye çalışıyorum kendimce.Neden sormuyorsunuz?
Bir de bence iki tarafında bağımsız davranması bir süre sonra ev arkadaşlığına dönüyor.
Kimse didik didik yapmasın ama yine de iki tarafında sorumlulukları olmali.
Mesela ablamla eniştemin hesabı ayri güya ama ne ablam ne eniştem birbirinin maddi durumunu bilmez.
Ortak birşey de alamıyorlar.
Ablam anca biriktiriyor eşinin naptigi belli degil.
Sorsa o da ona soracak diye sormuyor.
Böyle de bir cacık olmuyor.
Bilezigin grami kaçti konu sahibi
Eee tamam işte ortada para kalmıyor ki ask olsun yani9 bin küsür TL ydi, bilezik. 20 gram olmasi lazım toplamı .
Ben de çözemedim valla. Başka bir boyutta yaşıyor olmalıHeh ne zamandır böyle bir yorum arıyordum. Rica ediyorum detaylı olarak anlatır mısınız kalan 2 bin TL ile hem fatura ödeyip hem diğer her şeye yetip hem gezip tozmak nasıl mümkün oluyor? Hayır gezmekten kasıt apartmanın önünde çömelip çekirdek çitlemek, kızın masraflarına kasıt üç öğün simit peynir yedirmek değilse mümkün değil çünkü. Market fiyatları belli, faturalar belli. Devlet size özel indirim mi yapıyor nedir.
Şöyle söyleyeyim sana benim eşimin maaşı da bu civar ve tek maaş giriyor eve mobilya taksiti 2000 mutfak masrafı 1500 ev kirası 1100 hadi faturalar 500 tl olsun kış geldi doğal gaz arttı ona da 500 de yine artıyor bu parayı nereye harcadı ben tek maasa rağmen neden artmadı deyip arada banka gelir giderlerine bakıyorum eşine belli etmeden bak benceMerhaba kızlar, eşim nerdeyse 8.500 TL maaş alıyor, ben de 4.500 civarı. Benim maasim ile yatırım yapıp, eşimin maaşı ile evi gecindiriyorduk.Ev kiramızın 750 TL olduğu bir yerde yaşıyoruz. Geçen ay, benden ev kirasını ve bir miktarda para istedi, yetmiyor diye ve banka hesabını gösterdi telefondan. Sadece bir önceki ay doğum hediyesi olarak 1 bilezik almıştı, bundan ötürü geçici zorlanmış olabilir. Hep mi böyle yapacak bilemiyorum. Çocuklarımız 2 aylık ve 2 yaş ve bebeğin kıyafet masrafı dahi yok, yeğenlerimden aldıklarımizla en az 2 sene idare eder, sigaram yok, marka düşkünlüğü m yok. Taksit,kredi yok, gezme tozma haftada 1 olurdu ama çocuklardan ötürü senelerdir yok zaten, bebeğim süt artı mama ile besleniyor,mama masrafı açısından yazdım. Dışarda yeme içme olayı da yok ki para gitsin, fırsat yok. Bezi de hesaba katalım yorumlardaBana söylediğinde pek yorum yapmadım, ekledi; sen birşeyin fiyatından anlamıyorsun gibi bir söylemde bulundu,pazar masrafı vb diyor. Kızlar ben hesap kitap kalemlerinden net anlamadığımdan yorum yapamadım ama hesap etmeden düşündüğümde her ay 8.500 harcanması ... Bilmiyorum hep dile getirecek gibi ....
Ben bunu anlamıştım bı araEee tamam işte ortada para kalmıyor ki ask olsun yani
bu yazdığınız kalemler nefes alalım yeter hayatı ama.hiç mi dışarı çıkmazsınız ailece hiç mi birine hediye almazsınız hiç mi evde bir şey bozulmaz hiç mi sağlık masrafı çıkmaz hiç mi bir kıyafet beğenmezsiniz hiç mi kuaföre gidilmez ee araba nerede benzin mtv kasko yakıt bakım?durduğumuz yerdeki otopark ücreti nerede telefonumuz hiç mi bozulmaz .çocuk olayına hiç girmedim daha bakk.taa bebeklikten başlıyor ağır masrafları .ailemizin hiç mi bir şeye ihtiyacı olmuyor hiç mi para vermeyelim ellerine canının istediği bir şeyi al diye.tatil de olmasın çocuk hiç bir kursa gitmesin biz de gitmeyelim spora ya da belediyenin kursuna ki onların malzemeleri bile dünya para.8000 civarı parayı sanki sabancının serveti gibi anlatıyor bazı üyeler ya şaşıyorum.evet asgari ücretle yaşayan çok insan var üzücü ama aslında yaşıyorlar mı diye de sorarımŞöyle söyleyeyim sana benim eşimin maaşı da bu civar ve tek maaş giriyor eve mobilya taksiti 2000 mutfak masrafı 1500 ev kirası 1100 hadi faturalar 500 tl olsun kış geldi doğal gaz arttı ona da 500 de yine artıyor bu parayı nereye harcadı ben tek maasa rağmen neden artmadı deyip arada banka gelir giderlerine bakıyorum eşine belli etmeden bak bence
Ceyceyciğim olayı dramatize etmeyelim arkadaş soru sormuş para saklıyor mu diye anlattıklarına göre evet böyle bir ihtimal var demek için anlatmış arkadaş çünkü konu sahibinin bir masrafı yok... Sanki buradakilet lüküs hayat herşey çok Ucuz diyor muş gibi bir laf edilse çöküyosun üstüne.. Ülke berbat halde marketimiz her gün zam yapıyor neredeyse kıt kanat geçiniyoruz her şey lüks olmuş bunu herkes biliyor bunda hemfikiriz yani karşı taraf değiliz anlatabiliyormuyuz herkes yaşadığını anlatıyor.. Yani ben 2 yıl çalışıp para biriktirdim altın yaptım.. Şimdide 2 yıl bebeğime bakmak için istifa etmiştim yani mutluyum iyiyim böyle.. Çalıştığım zamanlardaki gibi kızımı haftada 2 kez avm ye götüremiyorum belki ama ekmek arası köfte ev yapımı ayran yapıp motorla (elektrikli) malum benzin pahalı.. Parkı olan piknik alanına götürüp orda birlikte zaman geçiriyoruz yani bebeğim büyüyene kadarda böyle yapıcam çünkü kendim büyütücem ardından tekrar işe giricem rabbim sıhhat verirse dediğim gibi açlık sınırında yaşadığımız doğru yani hemfikiriz rahat ol anlatabildim umarımbu yazdığınız kalemler nefes alalım yeter hayatı ama.hiç mi dışarı çıkmazsınız ailece hiç mi birine hediye almazsınız hiç mi evde bir şey bozulmaz hiç mi sağlık masrafı çıkmaz hiç mi bir kıyafet beğenmezsiniz hiç mi kuaföre gidilmez ee araba nerede benzin mtv kasko yakıt bakım?durduğumuz yerdeki otopark ücreti nerede telefonumuz hiç mi bozulmaz .çocuk olayına hiç girmedim daha bakk.taa bebeklikten başlıyor ağır masrafları .ailemizin hiç mi bir şeye ihtiyacı olmuyor hiç mi para vermeyelim ellerine canının istediği bir şeyi al diye.tatil de olmasın çocuk hiç bir kursa gitmesin biz de gitmeyelim spora ya da belediyenin kursuna ki onların malzemeleri bile dünya para.8000 civarı parayı sanki sabancının serveti gibi anlatıyor bazı üyeler ya şaşıyorum.evet asgari ücretle yaşayan çok insan var üzücü ama aslında yaşıyorlar mı diye de sorarım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?