- 5 Ağustos 2020
- 3.280
- 5.572
- 158
- Konu Sahibi Diyettenvzgctm-olmuyo
-
Güzel modeller de uygun ,yaşa özellikle baktım,ama begenmemesi normal.42 küsür dediğimde 6-7 yaş, ,8-9 yazıyordu, olmaz oMağazadan baktım ben belki dediğiniz gibi vardır ama çocuklar her şeyi beğenmiyor malesef. Bu güzelmiş diye elini attıklarına baktık biz hep. Bugün de gittik gezdik sweat değil gömlek istedi zaten. Ben önceden böyle çocukla çıkınca üçer beşer alırdım ne beğeniyorsa, şimdi öyle değil malesef. Bir gömlek bir etek aldık tam 200 lira. Küçüğe de iki tane alt aldım, eşofman, 110 tuttu. Bana sorarsanız hiçbir şey almadım yani bu alınanlar bana alışveriş yaptım hissi bile vermiyor ama malesef daha fazlasını almaya da güç yetmiyor.
Ek olarak 42 küsür demişsiniz ama belki çocuk bölümü içindir o fiyat. Kızım 11 yaşında ama yetişkin bölümünden giyiniyor. Ve inanın ne alt ne üst ben 100 liranın altında fiyat görmedim hiç defactoda.
Evet buraya fikrim olarak da yazmıştım. Bana sormuyor ki ben de sormayim, eskiden bi yerlerde duymuştum, telefonuna niye bakmaz,sen de bakma diye.her ay 1-2'TL artıyor, napayım soramam şimdi, yapacak bir şey yok, harcansin ya da batırsinBorsada batiriodur o zaman. Cok düşünmene gerek yok. Resmen sen ona hesap sorma diye sana bisey sormuo.
Masallah diyorumBen şu anda çalışmıyorum 1 sene içinde bebeğim büyüyünce nasipse çalışmayı planlıyorum kiramız 850 TL... 2 çocuk var biri 1. Sınıfa gidiyor diğeri daha bebek geçen ay 10 bin liraya motorsiklet aldı eşim bana çocuğu okula bırakırken yorulmayım diye.. Ve eşimin eline geçen maaş 4000 lira.. Motorsikletin 5000 lirası önceden vardı ama kalanını 2 bin lirası için altın bozdurduk ama 3 bin lirasını eşim ödedi... Bunu anlatmamın sebebi şu hayat çok pahalandı zor geçiniyoruz hatta eşim bu ay son 1 hafta ayın sonunu getiremedi kv 200 lira borç aldı.. Ama motor aldığımız için oldu mesela sizin maaş bizde olsa baya bir şey alırız çünkü her ay bir şey alır eşim banada sorar misal ben geçen ay 200 liralık kozmetik ihtiyacım oldu...
İşin özü şu eşin senden bir şeyler gizliyor bana öyle geldi eski eş mahluk un mAaşı yüksekti bana tek Bi rşey almaz eve et almaz hep yakınırdı kim bilir naptı paraları...
Evet evet çok haklısınız,hayat son 2 yıldır pahalandi cidden ben de farkındayım ve eşimin 1_2 bin artırdığına eminim, kuruşuna kadar bitecek değil.Ben şu anda çalışmıyorum 1 sene içinde bebeğim büyüyünce nasipse çalışmayı planlıyorum kiramız 850 TL... 2 çocuk var biri 1. Sınıfa gidiyor diğeri daha bebek geçen ay 10 bin liraya motorsiklet aldı eşim bana çocuğu okula bırakırken yorulmayım diye.. Ve eşimin eline geçen maaş 4000 lira.. Motorsikletin 5000 lirası önceden vardı ama kalanını 2 bin lirası için altın bozdurduk ama 3 bin lirasını eşim ödedi... Bunu anlatmamın sebebi şu hayat çok pahalandı zor geçiniyoruz hatta eşim bu ay son 1 hafta ayın sonunu getiremedi kv 200 lira borç aldı.. Ama motor aldığımız için oldu mesela sizin maaş bizde olsa baya bir şey alırız çünkü her ay bir şey alır eşim banada sorar misal ben geçen ay 200 liralık kozmetik ihtiyacım oldu...
İşin özü şu eşin senden bir şeyler gizliyor bana öyle geldi eski eş mahluk un mAaşı yüksekti bana tek Bi rşey almaz eve et almaz hep yakınırdı kim bilir naptı paraları...
Bir avm ye git felaket fiyatlar gerçektenSiz üzülüyorsunuz diye baktım az önce kapüşonlu sweatshirt fiyatına.gri düz renk kapüşonlu 42 küsúr,hatta tesadüf DeFacto.en az 120 değil kisiz 120 den başlıyor dediğiniz için dedim,yoksa model ve alım gücüne göre değişiyor tabi .
Dün markete gittim. Aldığım 3 parça şey 193 lira tuttu. 100 liradan aşağı cikilmiyor markettenMasallah diyorum
Bire bin bereket versin Allah
Biz ne kadar musrifiz ya bunları okudukca şunu görüyorum
Hesap kitap tutmuyoruz gerci ama
Bir kahvaltılık hesap ettim dün ayda yedigimiz peynirler bile kac parayı buluyor
Herkes evde baska bi peynir yiyor misal
Bu paralarla gecinmek gerçekten mucize sizi tebrik ediyorum
Rabbim daha cok versin
Son aylarda hep icerdeyiz biz
bu paranın cok fazlası giriyor eve
Surekli ekstra durumlar çıkıyor
Ne bileyim
Ocagin karti yandı
Esim egitim aldi 3 bin
Cocuklarin kursu vs
Yetistiremiyoruz biz
Gercekten 20 bin alan geçinemiyoruz dese inanırım artik
Gerci konu sahibi ekstra hic bir durum olmadığını söylemiş
Evin market alışverişi, faturalar bunları nasıl ödüyorlar. Ayrı olunca nasıl geçiniyorlar gerçekten merakımdan soruyorum.Neden sormuyorsunuz?
Bir de bence iki tarafında bağımsız davranması bir süre sonra ev arkadaşlığına dönüyor.
Kimse didik didik yapmasın ama yine de iki tarafında sorumlulukları olmali.
Mesela ablamla eniştemin hesabı ayri güya ama ne ablam ne eniştem birbirinin maddi durumunu bilmez.
Ortak birşey de alamıyorlar.
Ablam anca biriktiriyor eşinin naptigi belli degil.
Sorsa o da ona soracak diye sormuyor.
Böyle de bir cacık olmuyor.
4000 maaş alıp kirada yaşayıp 2. 3. Çocuğu yapanlar kahvaltıda yürek mi yiyor? Ben en çok bunu merak ediyorum
Oldu evet ama şu anki eşim çok iyi bir eş birde babalık yapıyor sağolsun diğeri ise sam babası 2 yılda 1 kere yolun üstünde olduğu için geçerken görmeye geldi... Ve ben saftım ama şu an düşünüyorum birde eski eşte kira geliride vardı hem eve et almazdı doğru düzgün hemde kredi çekip arabayı yükselticem diye benim üstüme gelirdi çalıştığım dönemde maaşımada el koymuştu sonradan öğrendim kendi babası durumu iyi ama ona yaranmak için benim maaşımın yarısıyla kıyafet almıştı ona... Yani adamın fakirliği banaydı şu anki eşim herşey ini bana veriyor benden bir şey almıyor sağolsun.. Yani pahalı bir telefon istiyorum ona bile taksitle alalım dedi ben istemedim atanırsam kendim alıcam.. İnsanın gönlü zengin olacak.halacocuksun eski eşiniz hep yakınirdi demek kesin size vermemiş,benim ki yakınma ilk oldu, bakicam devamına,eski eşten çocuğunuz oldu mu peki
Bu geçici durum ben çalışmaya başlıcam 1 sene sonra ve şu anda geçiniyoruz ama zorla çünkü 2 yılda fiyatlar malum... Ama bizim bazı şeyler köyden geliyor.. Kurban bayramında kayınbabam 6 aylık et veriyor bize misal.. Ceviz, bazen fındık, zeytinyağı üzüm VS köyden geliyor yani yoksa hayatta geçinilmez bu pahalılıkta... Ben çalışmaya başlarsam maaşım en az 6 bin olur misal ama almak istediğim çok şey var misal robot süpürge güzel bir kitaplık kaliteli çalışma sandalyesi gibi yine para yetmez ama olan neyse o kadarını harcıyoruzMasallah diyorum
Bire bin bereket versin Allah
Biz ne kadar musrifiz ya bunları okudukca şunu görüyorum
Hesap kitap tutmuyoruz gerci ama
Bir kahvaltılık hesap ettim dün ayda yedigimiz peynirler bile kac parayı buluyor
Herkes evde baska bi peynir yiyor misal
Bu paralarla gecinmek gerçekten mucize sizi tebrik ediyorum
Rabbim daha cok versin
Son aylarda hep icerdeyiz biz
bu paranın cok fazlası giriyor eve
Surekli ekstra durumlar çıkıyor
Ne bileyim
Ocagin karti yandı
Esim egitim aldi 3 bin
Cocuklarin kursu vs
Yetistiremiyoruz biz
Gercekten 20 bin alan geçinemiyoruz dese inanırım artik
Gerci konu sahibi ekstra hic bir durum olmadığını söylemiş
Teee allahımmm. Artırsın biriktirsin yesinnn borsa oynasınnn . Adam 8500 kazanıyor siz 4500 adamın 1000 tl kendine ayırma hakkı yok mu? Eşim kaç para artırdın o parayı ne yaptın dese boşarım vallaaa. Ben gerekenlere katkı yaptıktan sonra ona ne paramdan . İster borsa oynarım ister dışarda yerim ister köşeye atarım ister 1000 tl ye mont alırım ister lcw den giyinirim. Hesabını vermem. Verenlere de hep şaşarımEvet evet çok haklısınız,hayat son 2 yıldır pahalandi cidden ben de farkındayım ve eşimin 1_2 bin artırdığına eminim, kuruşuna kadar bitecek değil.
Konu sahibi adamın aldığı paraya takmış. kendisinden para istenmesine aşırı içerlenmiş çok değişik. Eşinin gizli gizli para biriktirdiğini falan düşünüyor çok ilginçTeee allahımmm. Artırsın biriktirsin yesinnn borsa oynasınnn . Adam 8500 kazanıyor siz 4500 adamın 1000 tl kendine ayırma hakkı yok mu? Eşim kaç para artırdın o parayı ne yaptın dese boşarım vallaaa. Ben gerekenlere katkı yaptıktan sonra ona ne paramdan . İster borsa oynarım ister dışarda yerim ister köşeye atarım ister 1000 tl ye mont alırım ister lcw den giyinirim. Hesabını vermem. Verenlere de hep şaşarım
Devamlı değilse belki bilezikten dolayı diyeceğim ama 3500 maaş alıp 1500 kira ödemem var geri kalan 2000 tl ile kredi faturalar ev geçimi ve kızımın ihtiyaçlarını karşılayabiliyorum çok zorlanırsam arada 100-200 destek alıyorum ve gezip tozuyorum da garip geldi o kadar para ile gezme tozma yok ve kızım bezde kullanıyor bu arada hala bana garip geldi
Evet ben o mesajini alintiladim zaten, yani o fikrinde gayet haklisin, sorma diye sormuyor sen de biliosun. Ama neden soramıyorsun? Niye bu kadar çekiniyorsun?Evet buraya fikrim olarak da yazmıştım. Bana sormuyor ki ben de sormayim, eskiden bi yerlerde duymuştum, telefonuna niye bakmaz,sen de bakma diye.her ay 1-2'TL artıyor, napayım soramam şimdi, yapacak bir şey yok, harcansin ya da batırsin
İşte ben de çok merak ediyorum, matematiğim yetmiyor benim. Dışarı lunaparka götürdük oğlumu geçen hafta. Jetonun tanesi 9 liraydı, 5 oyuncağa bindi 45 lira. Biz taksiyle gittik hadi onu katmıyorum. Su bile almasan 50 lira harcadık yani.Heh ne zamandır böyle bir yorum arıyordum. Rica ediyorum detaylı olarak anlatır mısınız kalan 2 bin TL ile hem fatura ödeyip hem diğer her şeye yetip hem gezip tozmak nasıl mümkün oluyor? Hayır gezmekten kasıt apartmanın önünde çömelip çekirdek çitlemek, kızın masraflarına kasıt üç öğün simit peynir yedirmek değilse mümkün değil çünkü. Market fiyatları belli, faturalar belli. Devlet size özel indirim mi yapıyor nedir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?