Sizce eşimin maaşı yetmiyor mu?

Bu harcamalarınızla cabuk bitecek gibi görünmüyor malesef

Karşi komsum oğlumun öğretmeni . Kari koca ögretmenler. Oglumun öğretmeni sürekli kişisel gelisim kitaplari okuyor. Özelliklede hiperaktif ćocuklara yönelik. Oğlumda hiperaktif bir çocuk ve oğluma ilac gibi geldi. gecenlerde konusurken konu hayat pahaliliğina geldi. Eskiden koli koli kitap alır okur ,okuduktan sonrada sevdiklerimize hediye ederdik . Artık 2.el kitap kovalıyoruz. Evet bazılari icin kitap okumak 1.derece ihtiyaç değil ama biz kendimizi sürekli gelistirmek zorundayız dedi. Üzüldüm. Yani değisik meslek gruplarinin ücretleride yüksek gibi geliyor ama mesleklerini icra etmeleri içinde masrafları oluyor
Bende pandemide yıllar önce okuduğum elimde kalan eski kitapları çikartıp okudum . Trendyoldan 3 kitap siparişi girdim alsam mı almasam mı diye düşünüyorum . Alıpta 2.elden satmayi planliyorum. Eskiden olsa tak diye alır okuduktan sonra hediye ederdim.

Son düzenleme:
8.500 tl maas alan adam bileziğe hic mi para atmamıs kenara bunca zaman da zorlanmıs?
Bana cok ütopik geldi.750 tl kira var ve siz nerdeyse asgari ücretle gecinir gibi yasıyormussunuz
Biyere borcu flaan mı var acaba?

Uzun uzun yazmışsın teşekkürler geçinemiyoruz demiyorum ben çok şükür hiç ailemizden destek almadan düğünümüz dahil bugünlere geldik. Aslında böyle bakınca daha ne yapalım diyorum ama giderlere bakınca da düşünüyorum yine de.
Şimdi bizde 2 çocuk var. Biri ilkokulda okul masrafları, ayrıca okul dışında gittiği kurslar var.
Biri de 2. Buçuk yaşında miniğimiz var
Tek çocuktan 2 çocuklu hayata geçiş bile çok farkettiriyor giderleri. Hesapladığın gibi olmuyor asla giderler. Şu kadar harcarız diyorsun ama asla öyle olmuyor.
Kuaföre gitmem bende Ama ailelerden hiç mutfak desteğimiz yok. Herşeyi dışardan alıyoruz kendimiz. Bir de iş yerlerimizde de yemek yok. 3 öğün evden yeniyor. Eşime kendime çocuğa evden hazırlıyorum öğlen için yanımıza alıyoruz.
Evin giderlerinin yarısı mutfak bizim.
Yazdıklarından bazı ipuçları çıkardım ama sağol. Mesela biz nerdeyse her gün markete giriyoruz. Öyle olunca fazla harcanıyor planlayıp haftalık yapmayı düşündüm en azından alışverişi.
Ama herhalde haftanın sonuna fare düşse kafası yarılır bizim dolapta☺

Üzüldüm ödemeniz için, sağlık olsun.tesekkurler mesajınız için,orta halli harcıyorum bence de,gelire göre harcanıyor evet
Son 2 yıldır çok pahalı cidden

Çok doğru
Bence de
Borsada batırıyor olabilir parayı. O miktarda maaşın söylediğiniz şartlarda yetmemesi mümkün değil.
Benim de aklımdan çok az geçti , öyle al satla pek ilgili değil ama takip ediyor, 2 veya 3 tane aldığı kağıt var,ve ben borsayı hiç anlamam, gecen senenin başlarında çocuk için almıştı, 2.ooo TL lik,. devamını bilmiyorum, şimdi oturup borsa hesabina. Bakayım da denmez, güvensiz gibi .

Hani ben yetmiyor mu diye şaşırdım, yorumlar nerdeyse yarı yariya yetiyor/yetmiyor

Ben de mutlaka haftada bir çıkardım,çalışan insanim,o gezmeden mahrum kalmazdim,uzunca süre pandemi oldu , sonra yine çocuğumuz biraz büyüdü, geziyorduk haftada/2 haftada bir,ama şimdi bebeğimiz 2 aylık ve havada soğuk, yoksa o isteğimden mahrum kalmak istemezdim
Aynen maalesef
Cidden çok harcamıyoruz,eşimin zaten eli sıkı , bebeğimizden önce bile haftada/2 haftada 1 dışarda yemek yemek sadece aktivitemiz. Sigaramiz yok, spor ayakkabımi 5 senedir kullandım,yeni alıcam artık ,o da ertelemekten. 1 spor ayakkabim, 1 klasik,1 babet vardır anca, marka düşkünlüğü m yok ki olsa kıyarım harcarim,2 aylık oğlumun en az 2 senelik kiysfeti hazır dediğim gibi, almadık, yeğenimden. Kızım a zırt pırt oyuncak almıyorum, öyle oturup makyaj malzemesi bilmem ne, düşünüyorum neye çok harcıyor dediğiniz i, keşke çok harcasam ama yok. Peyniri peynirciden alıyorum ilçedeki, meyveleri pazardan alıyorum, manav değil, bakım makim malzemesi aldığım yok, robot süpürge de almadım, düşünüyorum cidden ne aldım?
lcw alırken bile düşünmek.. ki en ucuz markalardan biriydi.
konu sahibi 1-2 ay bu tip alışverişleri yapınca sorun kalmayacak bence.
Valla LCW yi ben de farkettim
Hersey aşırı pahalı
Yetirememesi cok normal

Adam bilezik almış bilginiz dahilinde hemde
Bu tavır cok garip geldi bana ya
Bide ne iyiymis adamcağız
Hesaba bakalım ne kadar birikmiş bike demiyormuş
Bence de , hani hesabıma bakamayinca o da mı bakmamı istemiyor diye düşündüm
Harcatmak derken aklıma geldi, son 2 aydır küçük bir gelirim oldu . Asgari ücretin 3 te biri gibi . Eşim de para yetmiyor olayı yapınca , annem oradan baglanti kurdu , hani eşler istemezmi neymiş parasının kalmasını mi , kuramadım cümleyi, hatta dedi ki annem, o para yokmuş gibi davranın, onu direkt bı yatırım yap gibi gibi ...
Güzel güzel yazıp son paragrafta güzel baglamamissiniz, parayı savurmuyorum ama kışlık yapacak mecalim ve alışkanlığım yok açıkçası, yapmadim diye de harcıyor profili çizmiş olmuyorum, saç boyama,bakım vb benim de yok, doğalgaz olayını yapamam çünkü merkezi sistem kömür kaloriferi.biz de gündüz çalışıp elektrik yakmıyoruz.ekmek ben de sevmem,çok yenmez evde. Ben gecinemiyorum demedigim için gulmenize gerek kalmadı

Adam bilezik almış oyüzden bu ay yetmemis olabilir. Zira altının grami uzsya fırladı. 10gram alsa 5000 eder. Zaten konu sahibi geçinemiyorum dememiş ilk defa bu ay benden destek istedi neden yetiremedi acaba diye sormuş.
Teşekkür ettim
8.500 tl maas alan adam bileziğe hic mi para atmamıs kenara bunca zaman da zorlanmıs?
Bana cok ütopik geldi.750 tl kira var ve siz nerdeyse asgari ücretle gecinir gibi yasıyormussunuz
Biyere borcu flaan mı var acaba?
Benim maaşımla birikim yapıyorduk ondan

Woooow sizin hesabınıza göre burdaki herkesin kocası ya kumarbaz yada aldatılıyor bereket dedikleri bu olsa gerek Allah bereket versin

Toplu almayı deneyin gerçekten mesela bizim toptan marketler var, orada biraz daha uygun oluyor toplu aldığında. İnternette de bu tarz videolar yazılar mevcut belki işinize yarar :)

Eskisi gibi 200 TL ile pazar ihtiyacı, 500 TL ile market ihtiyacı karşılanmıyor.
Adım attığın yer para klişesi doğru maalesef. Yetişmemesi çok normal, şu 2 yılda herşey ateş pahası haline geldi. Kabataslak hesap yapınca, artacağını bile düşünebilirsiniz. Ama maalesef öyle olmuyor evdeki hesap hiç çarşıya uymuyor. Arada çok para harcanıyor.
Yani eşinizin sen bilmiyorsun demesi doğru maalesef. Ben de atıp tutardım eskiden, nasıl yetişmiyor diye, ama öyle olmuyormuş, ev geçindirme olayı çok farklı.

Adam bir sefer istemiş. Belli ki parayı bir yere harcamış ya da birine vermiş ve söylemek istemiyor. Gözlemlemeye devam edin.
Bir ay önce doğum hediyesi olarak bilezik almış giden yer orası büyük ihtimalle. Birikmiş para yoksa bilezik bütçeyi sarsmaya yeter de artar bile.

İşte hazırda para yoksa o bileziğin açığını kapatmak birkaç ayı bulur bence. Eksiye gideceğime eşimden alayım diye düşünmüş olabilir eşi.
Ama ne bileyim 750 kira benim aidat param bile değil. Hiç mi 5 kuruş koyamamış. 750₺ kira olan bir yerde lüks harcama yapacağın yerde pek olmaz gibime geldi. Kaldı ki konu sahibi de çalışıyor. Bu işte bi tuhaflık seziyorum ben.

Gerçekten hergün markete girmek çok büyük masraf ben aylık alışveriş yapıyorum sırf markete girmeyeyim diye ama yine de hergün giriyoruz anlamadım hiç mi eksik bitmez

Konu sahibi bence onu cözmeye calısıyor.
Gezip tozma yok,750 tl kira 5 bini harcasalar,3 bin hazırda olması lazım bu sartlarda.
Bilmiyorum bizim her ay esktra birşey çıkıyor. Çocuklar daha büyük ama öyle 3 bin kenara koymak cok mümkün değil gibi. Birde konu sahibi maaşını birikime ayırdığı için eşi ayrıca birikim yapma çabasında olmayabilir. Öyle olmayınca zaten daha kolay harcanıyor para.

Ayrıca ben kendisinin yerinde olsam bu kadar gezmekten, dışarıda yeme içmekten kendimi mahrum etmezdim birikim yapmak içinde olsa yazmadan gecmeyeyim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…