- 23 Temmuz 2019
- 14.633
- 46.634
- 548
- 40
- Konu Sahibi Karpuzlu araba
-
Www.Efsoduyar.com.tr djjshsjshsBundan sonra empati yapıcam. Balkonsuz evde yaşayanlar olabilir diye düşünerek balkonda çektiğim fotoğrafları paylaşmicam.
Sosyal medya tuşuna basıp çıkacağınız bir mecra, engelleme gibi özellikleri de var, bir instagram veya facebook sayfasında niye bunlar paylaşılıyor diyemeyiz sonuçta herkesin istediği gibi kullandığı bir alan, internet ortamı dışında tanıdıklarınıza bireysel hassasiyet gösterirsiniz o başka.Yani sosyal medya kontrol edilebilir bir mecra. Görmek istemediklerinizi görmemek için bir sürü seçenek var. Bunları uygulamak dururken neden yapmasınlar yapmamalılar diyorsunuz (siz ve birçok kişi daha) onu anlamaya çalışıyorum. Yani bunun sonu yok ki.
Sosyal medya tuşuna basıp çıkacağınız bir mecra, engelleme gibi özellikleri de var, bir instagram veya facebook sayfasında niye bunlar paylaşılıyor diyemeyiz sonuçta herkesin istediği gibi kullandığı bir alan, internet ortamı dışında tanıdıklarınıza bireysel hassasiyet gösterirsiniz o başka.
Herkes babasızlığın üzüntüsünü yazmış bende dahil, en azından kendim için yazayım 38 yaşıma kadar babam yaşıyordu, hepimizin derdi kendine büyük, babası olmayanlar üzülüyor ama ya evladını elleriyle toprağa gömenler ne yapsıntopiğe yazdıktan yaklaşık 1,5 saat sonra eşimin bir arkadaşının tüm arkadaşlarının babalar gününü kutladığını gördüm, ki bu adam 2 yıl önce 20'li yaşlardaki tek evladı olan kızını toprağa verdi.
Aynen öyle, ölüm acıları kayıplarımız müstesna, hassasiyet yaratmak istesek falancanın saçları ne kadar güzel benimkiler niye öyle değil, ne kadar güzel araba almış benim niye yok gibi bir sürü hassasiyet buluruz kendimize.İşte diyorum ya mune, bunun sonu yok. Her yapılan paylaşımın birilerinin yarasına dokunma ihtimali var. Hangi biri konusunda insanları kontrol edebiliriz ki? Bizim elimizde olan tek şey kendi hesaplarımızı kontrol etmek. Birileri bizi acıtacak bişeyler paylaşıyorsa görmeyecek şekilde ayar yapacağız. Bu kadar.
Aynen öyle, ölüm acıları kayıplarımız müstesna, hassasiyet yaratmak istesek falancanın saçları ne kadar güzel benimkiler niye öyle değil, ne kadar güzel araba almış benim niye yok gibi bir sürü hassasiyet buluruz kendimize.
Kimseye de senin profilin benim çok moralimi bozuyor kapat diyemeyiz, yüreğimiz acısa da hep başkalarının duygularını bastırmasını isteyemeyiz.
Özeleştiri yapmak gerekirse ben bazı durumlarda keşke paylaşmasaydınız ya da lütfen paylaşmayın diyorum ama kürtaj videoları gibi durumlarda, onun haricinde evini paylaşmış vay görgüsüz demem zira bazı insanlar dışında çoğunluğun bilerek nispet amaçlı paylaştığını düşünmüyorum, anlık gelişen belki o anın mutluluğuyla paylaşıyor insanlar bence.Aslına bakarsan burada da sosyal medyada da gördüğüm sadece keşke paylaşmasanız üzülen olabilir demekle de kalmıyor. İnsanların ne görgüsüzlüğü kalıyor ne gösteriş merakı. Gerçekten mutlu olabilecekleri akıllarına yatmıyor nedense.
Ben de böyle saygısızca muhalefet olanlara kızıyorum işte.Böyle şeyleri paylaşanların hesabı yediği yemekten tutun en özel anlara kadar paylaşılan resimler içeriyor genelde.Sırf dikkat çekmek için böyle yazdıklarını düşünüyorum.Sosyal medya çok özgür bir platform.İki babası vefat eden arkadaşım .böyle paylaşımlar yapmışlar. Biraz icerlendim açıkçasi,bu durumda yazıldığı gibi yılda 1 kez babalar günü oluyor (oyuzden kutlayanlarada kızamıyorum ) babası vefat eden yada bosananlar onlarda böyle paylaşımlara üzuluyorlar demekki onlarada hak veriyorum . Sizce böyle paylaşımlar yanlismi ?Eki Görüntüle 2652449
Üzülmüştüm açıkçası.ama takımı aynı kişi.kiziyla kocasınin fotosunu duruma atıp babalar gününü kutlayana kadar :)Bu kadar derdin varken bunu niye dert ettin guzel kardesim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?