Sizce haklılar mi ( resimli)

bunu yazacağına babasına bir fatiha okusaymış diycem de neyse ban man olmasın şimdi.
bence babalarıylayken kötü davranan yada umursamayan insanlar ölümlerinden sonra pişmanlık duyup duyar kasıyorlar.
babasını 3 yaşında kaybetmiş bir arkadaşım var, babasıyla 2 tane fotosu var, döner döner onları paylaşıp duygularını yazar. bir kerede neden paylaşıyorsun demedi.

Aha kavgali konu en sevdigim ayagimi suruyerek mi geldim nedir

icinde teshir, zararli madde tesvigi falan olmadigi surece herhangi bir paylasimi sacma bulmuyorum. Bana gore anneler, babalar, sevgililer, ogretmenler, muhtarlar, kaymakamlar gibi gunlerin hepsi sacma. Ama kutlayan da kutlar ona bakarsaniz cocugu olmayan var kimse cocuk paylasmasin, ac olan var kimse yemek paylasmasin, marka giyemeyen var kimse kiyafet paylasmasina kadar gider. En fazla engeller gecerim hosuma gitmezse nedir ki diyor, kendi tayfama selamlarimi iletip gelecek yila kadar kayboluyorum muhtemelen sevgilerimlen ofis..

Sosyal medya tuşuna basıp çıkacağınız bir mecra, engelleme gibi özellikleri de var, bir instagram veya facebook sayfasında niye bunlar paylaşılıyor diyemeyiz sonuçta herkesin istediği gibi kullandığı bir alan, internet ortamı dışında tanıdıklarınıza bireysel hassasiyet gösterirsiniz o başka.
Herkes babasızlığın üzüntüsünü yazmış bende dahil, en azından kendim için yazayım 38 yaşıma kadar babam yaşıyordu, hepimizin derdi kendine büyük, babası olmayanlar üzülüyor ama ya evladını elleriyle toprağa gömenler ne yapsın topiğe yazdıktan yaklaşık 1,5 saat sonra eşimin bir arkadaşının tüm arkadaşlarının babalar gününü kutladığını gördüm, ki bu adam 2 yıl önce 20'li yaşlardaki tek evladı olan kızını toprağa verdi.

İşte diyorum ya mune, bunun sonu yok. Her yapılan paylaşımın birilerinin yarasına dokunma ihtimali var. Hangi biri konusunda insanları kontrol edebiliriz ki? Bizim elimizde olan tek şey kendi hesaplarımızı kontrol etmek. Birileri bizi acıtacak bişeyler paylaşıyorsa görmeyecek şekilde ayar yapacağız. Bu kadar.

Aynen öyle, ölüm acıları kayıplarımız müstesna, hassasiyet yaratmak istesek falancanın saçları ne kadar güzel benimkiler niye öyle değil, ne kadar güzel araba almış benim niye yok gibi bir sürü hassasiyet buluruz kendimize.
Kimseye de senin profilin benim çok moralimi bozuyor kapat diyemeyiz, yüreğimiz acısa da hep başkalarının duygularını bastırmasını isteyemeyiz.

Aslına bakarsan burada da sosyal medyada da gördüğüm sadece keşke paylaşmasanız üzülen olabilir demekle de kalmıyor. İnsanların ne görgüsüzlüğü kalıyor ne gösteriş merakı. Gerçekten mutlu olabilecekleri akıllarına yatmıyor nedense.

3 gun once babamin ölüm yil dönümüydü. Bugün babalar günü. Ölüm yıl dönümünü paylaştım. Bugünü paylaşmak içimden gelmiyor. Eşimle kızımı bile paylaşmadım.

Baba mi kaybettiğimiz de bir yakınımız sey demişti dikkat ettim de babamla hic fotoğraf paylaşmıyorum. Hep annemle kardesle arkadasla. Babamla elle tutulur cok az fotoğrafımız var. Bundan sonra daha çok sarılacağım babama demişti. 6 yıl geçti üstünden ve o yakınımız o günden sonra her hafta babasıyla bir çok fotoğraf paylaşır. Babasini ne kadar sevdigini soyler..Bazı kayıplar bazılarına ders olur. Göstermelik kutlamalardansa samimi paylaşımlar yapmak en güzeli ✔

Özeleştiri yapmak gerekirse ben bazı durumlarda keşke paylaşmasaydınız ya da lütfen paylaşmayın diyorum ama kürtaj videoları gibi durumlarda, onun haricinde evini paylaşmış vay görgüsüz demem zira bazı insanlar dışında çoğunluğun bilerek nispet amaçlı paylaştığını düşünmüyorum, anlık gelişen belki o anın mutluluğuyla paylaşıyor insanlar bence.
Hani bazen evlilikle ilgili bir topikte konu sahibesi eşinden dert yanarken birinin gelip biz çok mutluyuz demeleri vardır, onun da bilinçli kasti olduğunu düşünmüyorum, bazen beynim durur o an gerçekten düşünerek söylememişimdir ama öyle bir laf ederim ki sanki mahsus yazmış gibi, bence bazılarımız benim gibi, lafın ya da paylaşımın kötü olacağını düşünmeden anlık bir heyecanla yapıyorlar.

Eskiden de insanların hassasiyetlerine dikkat edilirdi ama artık sanki çok fazla yapmaya başladık bunu, ben şimdiden yazayım, durup dururken inanın bile isteye acıtacak davranışlarda bulunmam ama çok ince de düşünemem, her konuda ince düşünmeye çalıştıkça, daha da ince düşünmeliyim bu lafta çok kaba olacak diye düşünürken buluyorum kendimi ve bu psikolojik olarak çok yorucu oluyor, ben bu kadar detaylı düşünen biri değilim maalesef, bazen patavatsızımdır da.

Madem üzülüyorlar o gün sosyal medyaya girmesinler. Milletin ne paylaştığını takıp edip ühhüğ yapmaktansa bide kendilerinde ama paylaşmayın acımız var diyip milletin heveslerini burnunu sokup duyar kasıyorlar Bi gidin yaa

Hesap benim telefon benim hayat benim baba benim . Kime ne istedigimi paylasirim .
Tabiki insaniz her sey bizim icin ama benim babama sevgim babasi olmayani niye rahatsiz ediyor ki. Babami kaybetsem Allah korusun o aciyi hep hissederim özel gune gerek yok. Baskasi da beni rahatsiz etmez herkes sevgisini istedigi gibi gostersin .

Özel gün kutlamalarını doğum günü de dahil hiç sevmem. benim günlerimi de kutlamasınlar hep kasmıştır beni böyle işler. Ama kutlayan istediği yerde istediği şekilde kutlar, bu beni ilgilendirmez saygı duyarım. Sosyal medyada ise çok absürt olmadıktan sonra kimsenin kutlaması beni rahatsız etmez hoşuma giderse beğeni de yaparım.

Benim de babam yok. Ama babasini paylasan insanlari gordugumde hic kiskanmadim veya icim burulmadi bilakis onlsr adina sevindim. Babası olmayanları üzmeyelim diye babalar günü kutlanmasin mi? O zaman evlenemeyeler var diye kimse eşiyle fotoğraf paylaşmasın. Çocuğu olmayanları düşünelim diye çocuğumuzun güzel bir anını paylaşmayalım. Bu liste böyle uzar gider... bence isteyen istediğini paylaşır. Bana da mezar taşı paylaşanlar hoş gelmiyor. Ama yapacak bir şey yok sosyal medya bu. Hayat kimsenin acısı etrafında dönmüyor. Annemiz yok diye annesiyle mutlu olan bir insana haset duyacagimiza onun adına sevimeyı öğrenmeliyiz.

Ben de böyle saygısızca muhalefet olanlara kızıyorum işte.Böyle şeyleri paylaşanların hesabı yediği yemekten tutun en özel anlara kadar paylaşılan resimler içeriyor genelde.Sırf dikkat çekmek için böyle yazdıklarını düşünüyorum.Sosyal medya çok özgür bir platform.

Ben de bu tarz paylaşımları ve günleri gereksiz buluyorum.
Yüzde yüz haklı diyemem ama biraz düşünceli olunabilir.

ben böyle günlere önem veririm ama sosyal medyada fotoğraf atıp hiç duyurmadım
sizce yanlış mı diye sormuşsunuz yanlış mı sorusu tartışmaya açık ama bence gereksiz

Bu duyar kasanlar bana çok saçma geliyor.

Annesini kaybedenler anneler gününde annesi olmayanlar var paylaşım yapmayın diye veryansın ediyor, sonra bir bakıyorsun aynı kişiler babalar gününde boy boy babasıyla fotoğraf koyuyor. E senin annen yok ama babası olmayanlar da o zaman babanla fotoğrafını görünce üzülmeyecek mi? Yada tam tersi oluyor.Yani kendileri bile söylediklerini uygulamıyorken milletten anlayış bekliyorlar. Herkes istediğini paylaşsın, rahatsız olan sosyal medya kullanmaz olur biter.

Anneler günü kutlamayın annesi ölenler var,babalar günü kutlamayın babası ölenler var,sevgililer günü kutlamayın sevgilisi olmayanlar var... eee onu yapmayın bunu yapmayın ne yani bu millete kısıtlamaya çalışma durumları.illa bi duyar kasanlar oluyor.ölüm malesef her canlı tarafından yaşanacak bir durum.Allahu teala bizi ölümlü yaratmış.anneniz babanız sağ iken sizlerde kutluyordunuz.o zaman dini bayramlarda kutlanmasın anası babası ölenler var elini öpemeyecek.bayramlarda kimsenin sesi çıkmıyor ama.kurban bayramında kurban kesmeyin.hem hayvana yazık hemde parası olmayıp kesmek isteyipde kesemeyene yazık.bu iş böyle uzar gider.salın biraz insanları yaaa ölümlü dünyada herkes istediğini kutlasın.

Ya ben açıkçası bu yazıyı saçma buldum beğenmiyorsa engellesin silsin görmesin cok bos konuşan adam var bu sosyal medyada
Ama şöyle bir gerçek var
Bazısı anneler gününde anneci,babalar gününde babacı,23 nisanda 23 nisancı oluyor. Yoksa anneye babaya saygısızlık sevgisizlik her türlü şey bol kepçe den mevcut bu arkadaşlarda yani baya sahtekarlar. annesine her türlü saygısızlığı yapanlar canim annem diye destanlar yazdı mesela . Bu açıdan eleştirse eminim birsürü takipten çıkan olurdu doğruları söylediği için ama bu duyarı saçma yani ne alaka şimdi benim Babam yok diye babası olan koymasın mi foto

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…