• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sizce haksız mıyım ? Yoksa uyarmamalı mıydım!

Evet çok kötü bir kelime, çocuğuma söylense bende köpürürüm fakat o manada değilde ağız alışkanlığı olduğu için söyleniyor.

Çok derin boyutlar aranmamali.
Agiz aliskanligi magiz aliskanligi ... P..c demek babasi belirsiz demek. Ve söylettirmem. Bu benim fikrim :)

Eskiler nazara çok inandıkları için özellikle bebekleri çirkin falan diye severler. Maymun da onun gibi birşeydir bence çünkü insan kendi yeğenini torununu maymuna benzetmez elbette. Ama öteki kelime çok kötü kesinlikle izin vermeyin.

Maymun a birşey diyemem ama p...ç ne demek ya
Bebek arabasını da alacak olan çoktan alırdı
Şehir dışı ne alaka ikinci el mi alacaktı

El kadar sabiyi küfürle sevme şuursuzlupuda bir bizim millette var. Hasi eşek sıpası falan tatlı kabul edilebiliyor. Ama küfür falan aşırı çirkin. Günah bi kere o daha melek. Ayrıca çok ayıp bi küfür. Bence hiç tınlamayın. Küsen küssün.

Pç denmesi konusunda haklı, diğer konularda haksızsınız. Görümcenizin hastaneye göz boyamak için geldiğini nerden biliyorsunuz, niyet okuma özelliğiniz mi var? Hayır, gelmese gelmedi dersiniz, gelip güleryüz gösterse ona da kulp bulursunuz. Kendi kendinize sorun yaratıp durmayın insanlarla bence. Kadın gelmiş, usulunce kutlamış işte. Bitti. Amacını, niyetini sadece o kadının kendisi bilir. Siz bilemezsiniz.

Çocuğa maymun denmesinde de bir şey yok. Abartmayın. Birçok insan çocuğuna, yeğenine isim takarak sever. Bu kadar drama gerek yok.

Ben yerinizde olsam cümbür cemaat yaşamayı bırakır, evime çıkardım. İnsanların evinin içinde aile kuruyorsunuz, çocuklar yapıyorsunuz, sonra da insanları beğenmiyorsunuz. Yok temiz değil, yok şu. Kadının evine yerleşmeseydiniz bu kadar kötüyse derler insana. Kusura bakmayın yani.
Aslını bilmeden konuşuyorsunuz ayrıca hastaneye gelmedi bir ikincisi ise annemler gelene kadar hic bir şekilde konuşmuyordu insanın gözünden anlarım neye nasıl baktığını her neyse ben kimseyi bos yere suçlayıp kötülemem ve burada yazıp anlatmamin nedeni onları karalamak değil herseyi içimde saklıyorum burada sadece paylaşmak az da olsa fikir almak benim çevremde bu konuyu paylaşacak kadar güvenilir arkadasim yok ayrıca bir bebeğe maymun denilerek hitap edilmesi hem hoş değil hem dr o bir melek henüz .annesi yalnız başına nasil birakip da ayrı eve cikalim kaynım gorumcem aldiği parayi kendine saklıyor kuruş koklatmiyorlar biz gitsek kadın ortada kalır vs. Vs. Beni tanısanız olayın hepsini bilseniz hak verirdiniz mesele cok uzun lütfen bilmeden bu kadar katı davranmayin ... 😔

Sonuna kadar haklısın arkadaşım. Ne biçim kelimeler onlar herkes haddini bilsin. Merak ettiğin birşey var neden aynı evde kalıyorsunuz? Nasıl kabul ettin. Yani ben asla istemedim aynı evde kalmayı. Ev üzerine ev olur mu
Haklisin olmuyor ama kayinbabam olmadigi icin kanim ve gorumcemde calistigi paralarinin ucunu kimseye gostermedigi icin biz de ayri eve cikamadik cikarsak eger ladin yalniz baeina sokaklarda kalir bide ben o kadar merhametliyim ki hep diyorum zaten yasli bugun variz yarin yokuz ölümlü dunya kimseyi kirmaya degmez benim de bir erkek kardesim var ve bir oglum var bugun ona yarin bana olur surekli ıyi bakmaya eğriyi doğrulamaya calisiyorum inanki hep idare ediyorum ve eminim benim yerime bir başkası asla kabul etmez yaygara çıkartırdı valla ama kaynım evlenirse eğer bakalim o gelin benim gibi ıyi olacak mı

Uyarmakla kötü bir şey yapmamışsınız argo kelimelerle çocuk sevilmez görümcen izin olayını da gelince Bak sen Bebek arabasını alacağım dedin ama doğumum yaklaştı biz alalım mı yoksa sen mi alacaksın diye sorsaydınız Keşke Çünkü doğar doğmaz Bebek arabasına insanın ihtiyacı olmuyor amacı sizi sallamazsa almakta haklısınız orasını Allah bilir yani görümcenizin içini Bir de ayrı oturma şansımız var mıydı Bilmiyorum ama o kadar kalabalıkken yani bilmiyorum kayınvalideniz tek olsa Tamam ya da teke düşünce yanınıza alma şansınız olabilir de bilmiyorum Sonuçta o evde oturuyorsanız temizliği o yaptı bu yaptı diye yakınmanın saçma o evde sizde oturuyorsunuz yani sonuçta birinin temizlik yapması lazım görümcenin size yardım edebilir temizlik konusunda
Gorumcem daha once de bir çok şey söyledi yaparim diye ama yil oldu hala yapacak kendisi huylandı ve ayrıldı evden bizimleykende temizlik yapmıyordum ben karnım burnumda yapıyordum 😔

Ay bu bebekleri niye böyle severler ya biri daha karnındaki bebeğine pez.nk yatıyo demişti 8 yaşındaki kızı da kardeşi için aynısını diyo dedim ne kadr ayıp bi daha öyle deme.. Kime diyosn.. Ne biçim çocuk sevme fadeleri iğrenç

Haklisin en güzeli de eşiniz sizi haklı bulmuş.anlamıyorum insanları neden küfrederek seviyorlar çocukları.sonra o çocuk büyünce ağzı bozuk biri oluyor.
Aynen öyle ki bazıları normal karşılar saygı duyarım ama ben çocuğuma oyle hitap edilsin istemiyorum neden bal cocuk seker cocuk denek varken kötü kelimelere baş vuruluyor anlamıyorum

Ay bu bebekleri niye böyle severler ya biri daha karnındaki bebeğine pez.nk yatıyo demişti 8 yaşındaki kızı da kardeşi için aynısını diyo dedim ne kadr ayıp bi daha öyle deme.. Kime diyosn.. Ne biçim çocuk sevme fadeleri iğrenç
Çok haklısınız bakin mesela yeni nesile kötü örnek kardeşi olunca oyle hitap edicek ama annesi hemen cocugu azarlayacak bağıracak halbuki kendisi yolu gösteriyor

Çok haklısınız. O evde yaşamak zor olacak sizin için Allah sabır versin. Ama ne kaynananı ne görümceni ne de kaynını sakın kafana takma. Sinek vızıltısı gibi düşün. İnsanlar kendi evlerinde anne babaları ile bazen sorun yaşayabiliyorlar. Kaynana vs onlarla illaki ister istemez sorun çıkar. Ama takmamaya çalış. Çocuğunu da istediğin gibi büyüt.
Sabir diyorum sadece

mrb kızlar yeni uyeyim çevremde yakın arakadaşım olmadığı için sizinle paylaşmak fikirlerinizi almak istedim... konu şu ;
1 .5 yıl oldu evliliğim eşimin ailesiyle birlikte oturuyorum kaynana, görümce, kaynım kayınbabam benden önce vefat etmiş yani hic görmedim ev haliyle gayet iyi anlaşıyordum .kaynanam cok pasaklı temizliğe hic önem vermiyor aksine ben de temizliğe düşkünüm artik bir kaşık çıkardığım daa temizse bile baştan yıkıyorum o derece neyse 4 ay once de doğum yaptım .bir oğlum oldu . Gorumcem doğumumdan 5 ay önce bebek arabasını alacağını söyledi bana bende sevindim oh ne güzel düşünmüş sagol dedim hatta beraber tlfndan resmini beğendik bekle ki alsın 1 ay kalmış doğuma ortada fol yok yumurta yok bende sordum ne oldu bizim araba konusu
- ya iste alacağım yer il dışında da nasil gidicemde bakariz da vb. Cümleler kurdu bende dedim bu almayacak herhalde belki de sıkışık dedim eşimde o almaz deyip gittik arabayi biz aldık . Bi kaç gün sonra baktim kızmış surat asmış vay efendim alacaktimda niye aldınız hevesimi kursağımda bıraktınız gibi kelimeler söyledi kızdı konuşmadı doğum yaptım hastaneye ziyarete gelmedi annemler ziyaretime gelince göz boyama amaçlı geldi sarıldı öptü hic birşey olmamış gibi konuştu bende saygıdan ses çıkarmadım güldüm gectim neyse bu aralar da oglum kucagimdaydi sevimlilik yapıyordu kaynım da yaninda oturuyor gülerek ogluma (ozur dileyerek söylüyorum k.bakmayın ) p...ç'e (argo kelime) bak dedi ben yanlis anladığımı düşünerek tekrar sordum öyle mi dedin diye evet şakasına dedim dedi bende bir daha oyle kelimeler kullanma dedim hoş değil kibarca dedim hatta kaynanam kaynım maymun diye seviyorlar ben onları da kibarca ikâz ettim bir daha oyle söylemeyin dedim sırf bunu söylediğim icin benimle konuşmuyor kendisinde olan fotolarımı silmiş kaynanam da öyle bende hic umursamadım eşime anlattım eşimde bana hak verdi siz olsanız ne yapardınız haksız mıyım ben ? Görüşlerinizi bildirirseniz sevinirim.
Haklısınız, asla taviz vermeyin....

Seviyoruz da diyoruz derlerse "bende bundan size bu tarz kelimeler ile hitap edeyim hoşunuza gider mi" diye bi sor..

Haklısınız, asla taviz vermeyin....

Seviyoruz da diyoruz derlerse "bende bundan size bu tarz kelimeler ile hitap edeyim hoşunuza gider mi" diye bi sor..
Tabiki de karsi çıkarlar ben senin büyüğünüm olur mu öyle şey derler ...
Ve ben görseniz o kadar sabırlı ve kibar davranıyorum ki belki de ondan böyle

Back
X