Sizce ne yapmalıyım boşanmak istiyorum

kirikkalppp

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2025
4
0
1
22
Ben 15 yaşında görücü usulüyle evlendirildim toplasan bı ay nişanlı kalmadım o bı ay içinde her gün ağladım her gün yüzük attım istemiyorum dedim daha gelinlik üzerimdeyken gidip babaanneme arayın soyleyin gelmesinler gitmicem dedim ağlayarak ama kimse beni dinlemedi hep benj ikna etmeye çalıştılar işte gücük yaşta evleniyosun 18 yaşında genç bi anne olacaksın çocukların seni le büyüyecek vesaire bide altınlar kıyafetler ne bileyim bana değişik geliyordu neyse evlendim zaten eşimin yengesiyle ve amcasiyla yaşadık daha bı hafta dolmadan eşim beni darp etti bende bütün bilezikleri masaya bırakıp gidyorum dedim annemi aradım bı şey olmaz dedi olur öyle şeyler dedi annem bı şey deneyince bende diyemedim tabi ama annem eşimin amcasına söylemiş oda esimi dövmüş diye biliyorum herneyse eşim askere gitti orda düzelir dedim duzelmedi bu sene askerlik yaptı geldi aynıydı değişmemişti hatta izne geldigimde bana silah çekmişti durduk yere bende ilaç icicektim 16 yaşındaydım o akılla kendimi öldürmek istedim onlarfan kurtulmak için neyse askerlik bitti bı ay sonra falan bu başladı yine şiddete her gün bu terim morariyodu bazen gözüm bazen kafamı duvarlara vuruyodu bu suredede onun anne babası ve kardeşleriyleydik onlarla yaşıyorduk ve kimse engel olmuyordu beni sucluyolardi beni disliyolardi sonra herkesin içinde hamile olduğumu ogrendigim zaman sırtıma o kadar kötü bı tekme attı ki hala unutmam bebek düştü sanmıştım sonra ben iki aylık hamileyken onun kardeşlerine siz dosekleri kaldırın ben de kahvaltı hazırlayayim dedim diye benim boğazımı sıktı bir dakika vardı herhalde nefes alamadım tama bıraktı derken ağzıma yumruk attı ve benim dişlerim kırıldı hamile olduğum için hiç bı doktor yapmadı 7 yıl öyle gezdim yani sonra bunun şiddeti hep arttı ben dört aylık hamileyken yine beni darp etti bı bardak su için bende dayanamdim telefonumda yoktu evde bozuk hattı olmayan bi telefon vardı ordan jandarmayı aradım gelip beni aldılar bı gece hastanede kaldım bebeği kontrol etmek istediler her neyse kimse benim arkamda durmadı eşimin amcası bana gel karakola şikayetini geri çek sonra bı iki gün bizde kal babam gelicek seni ona vercem gidin burdan babanla dedi ben guvenmedim babam aradı onunla git dedi bnde tm dedim eşimin amcasiyla karakola gittik. Şikayetimi çektim beni kandırdı kocama geri verdi doğum oldu kaç kere çocuğumu kaçırdı hapse girdi iki yıl bekledim duzelmistir dedim çıktığı gibi beni ve oğlumu çok kötü darp etti bı böyle yine uzun bı sure sürdü ben yine jandarmayı aradim ve jandarma geldi oğlumu sakladi kayananam vermedi ben bı saat oğlumu vermelerini bekledim en sonunda mecbur kalıp gittim bana evine bu hafta sonra ailem benj ikna etti yine yolladı kocamın evine bende zaten oğlum için dönmek istiyodum sonra tekrar şiddet tabiki devam etti sonra kocamı Bursa'ya yolladılar iki ay sonra da ben ve oğlum kaynim görümcem Bursa'ya gittik ev tutmuştu eşim orda kaldık ordada yine aynı şeyleri yaptı kaç kere beni boğdu sonra ben yine baba evine gittim polisi aradım oğlumu da götürdüm karakolda babam beni arayıp çocuğu getirme dedi bende ağladım babam bı çocuk için bizi öldürtücekmisin dedi eşimin amcasini eşimi fakan aradı geldiler karakolda oğlumu benden aldılar yine 3 ay oğlumu görmedim yine çocuğum için geri döndüm bana sahip çıkıyoruz diyorlar ama çocuklarımi istemiyorlar ne anladım o işten ben
Neyse yine hamile kaldım ikinci bı oğlum olduondada aynı şeyler devam etti ki ben istemiyorum ama korunmama izin verimiyodu evden de çıkmama izin vermiyodu ilaç alamiyodum o yüzden sonra doğum yaptım tekrarr hamile kaldım eşimle kavga ettim ilaç parası vermiyodun hastaneye gitmeme izin vermiyosun dedim banane dedi hep şiddet devam etti ben 34 hafatlik hamileyken yine benj dövdü bebek karnimda öldü ölü doğum yaptım şunu sanciyla ve ben hastaneden çıktığımda yüzüme bile bakmadı beni evden kovdu bı oğlumu okula bırakıp küçük oğlumla o sanciyla kanamayla sokakta kaldım sonra yine bizi baristirdilar benj sokağa atmasinjn sebebi de bebek ölmüs karnimda ben nasıl anlamamisim diye attı beni neyse bu beni aldatmaya falan başladı bende bunu öğrendim ama tinlamadim dedim zaten onu sevmiyorum çocuklarım için katlaniyorum dedim sonra kucak gecenin bi yarisi beni silahla av tüfeği ile kovaladı yani bugün benim son günüm dedim herşey bitti keşke daha önceden bosasaydim munh dedim ladese bastım banyoda saklandim ellerim morarmisti kapıyı tutmaktan neyse çocukları yine vermediler 6 ay baba evinde kaldım kırılan dişlerimi yaptırdım ehlieyt aldım boşanma davası actim yine çocukları koz olarak kullandılar ve ben dayanamiyodum çocuklar olmadan ölü gibiydim dayanamadim yine geldim hatta babam gidersen bidaha bu eve gelemezsin yeter artık ya git ya kal çocuklari bahane ediyorlar dedi dinlemedim geldim çok iyidi başta yani bı hafta iyi davrandı sonra yine aynı kolumu kırdı yine aynı şeyler şimdi bı iki aydır bana karismiyo ama piskolojik şiddet hala devam ediyo ve ben napicagimi bilmiyorum artık ailemede söylemiyorum çünkü bı daha onlara siginmam ne onları riske atmak istiyorum nede tekrar aynı şeylerin olmasını.aimdi büyük oglumbire gidiyo küçüğü 3 yasinda hatta dörde girdi ben napicam sığınma evine mi gideyim ne yapayım gerçekten çikmazfayim 9 yıl olcak ben 23 yaşındayım şu an ya sığınma evine mi gitsem kimsenin bilmediği bı yere mi gitsem numaramı degistirip cocuklarla kendime yeni bi hayat kurmak istiyorum aslında zor degil kaç kere istihareyede yarttim boşanmak hayırlımi degilmi diye hep beyaz ya da yeşil gördüm anneme anlattigimda ruyayla iş yapma dedi yardım edin lütfen..

Bazı konularda çok ama çok şey yazmak istiyorum, nereden tutsam elimde kaliyor, vazgeçiyorum.... Tam öyle bı konu.

Burada istihareye yatacak ne var, ortada değil mi?

yalan dünyanın ortasında böyle gerçek yaşantılar var yazdıklarınız hikayedir inşallah diyeceğim ama böyle gerçek yaşantılar da var eşinizin ailesi aşiret gibi hissettim,

dayağa mı alıştınız canınıza mı susadınız evlat candan tatlıdır da iyi kötü ülkede hukuk var devlet var karakola gitmişsiniz kaç kere ne diye darp raporu almadınız okurken boğuldum yazarken de boğuluyorum,babanıza da diyecek bişeyim yok var da yok

Küçük yaşta evlendirilmişsin. Küçük halinle elinden geleni yapmışsın. Ne diyebilirim ki. Tüm suç ailende . Seni yollamaktan başka bir icraatleri olmamış. Çocuğada laf söylemiycem belli ki bilerek çocuğa karıştırmış sizi. Ama al çocuklarını ve git. Çöp topla . Sokak temizle aç kalmazsın. kadınlara yardımcı olan dernekler ,sayfalar isimler var onlara yaz ve kurtul hem aile hem bundan.

Aileniz sizin düşmanınız olmus resmen böyle aile olmaz olsun gencecik kizsin şimdi üniversiteyi yeni bitirmis zamanlarinda olacaktin ailenin derdi neydi cocuk yasta evlendirme başından savma yoluna gitti hakkını helal etme ve evet bir süre ise girip calisip duzen kurduktan sonra çocuklarını yanina alabilirsin yazıklar olsun o aile denemiycek varliklara şunlara anne baba deme

İlk satırlara kadar üzülerek okudum ama ben bunları okuyup üzülürken sırada her şeyi bile bile ikinci hamilelik varmış. Bütün üzüntüm geçti.
Adam korunmasına ve evden çıkmasına izin vermiyor kısmını okumadınız o zaman. Faydanız yok bari boş yorum yapmayın!

Evet rüyayla iş yapma.
Bence bi yere gitme. Yine geri dönersin sen.

Nerede doğum yaptınız? Eşiniz hakkında küçük yaştaki çocuğa cinsel istismar davası açılmadı mı? Hastane de doğum yaptıysanız bebekte sizde devlet korumasına alınırdınız. Anlattığınız konuya göre 16 -17 yaşlarında hamilelik ve doğum yaşanmış. Zaten büyük oğlunuz bire gidiyor. Yani doğum yaptığınızda reşit değilsiniz. Hamilelik süreci hesaba katıldığinda epeyde küçüksünüz. Hastane sizin şikayetiniz olmaksızın işlem yapılması için ilgili mercilere bildirmek durumunda. Bu anlamda süreciniz nasıl ilerledi?

Seni küçük yaşta zorla evlendiren ailene mi söveyim şer.fsiz kocana mı söveyim adamın ne b.k oldugunu bilip tekrar tekrar dönmene mi söveyim bilemedim. Her defasında neden döndün ailende bir zaman sonra kal demiş gitmeseydin keşke. Onca şiddet görmüşsün yazık günah degil mi sana? Onları delil olarak kullanıp boşansaydın. İstihare ile boşanmak nesşr ayrıca ya adam sana yapmadığı şey kalmamış hala istihare hayırlı olursa boşansam diyorsun pes artık. Durumuna çok üzüldüm ama lütfen artık kendini ezdirme defet başından bir hayat kur çocuklarınla

Evlatlarını ne bu adam vermiş nede aile kabul etmiş. Ben yavrularım olmadan nasıl yaşarım bilmem bu yüzden dönmesine birşey diyemiyorum. Zaten daha hayatı bilmeden evliliğin ortasına düşmüş. Ortada doğruyu gösterecek kimse de olmayınca elinden geldiği kadar koruyabilmiş kendini. En azından ortada bir mücadelesi var.

umarım tez vakitte kurtulur hepsinden çocuklarıyla bir gelecek kurar

Aslında kadınlar kulübünün böyle bir misyonu olmalı
Buraya yazan üye olan kadınların arasında güçlü işi bilen kadınlar var
Yol göstermeli çocukların annenin güvenliği sağlanması yönünde aracı olmalı iletişime geçilmeli
bu adam ve ailesi kadınınailesi alenen suç işliyor
böyle bir üye gerçekse bir elde dayağı biz mi atalım zaten yeterince dayak yememiş mi

Kesinlikle katılıyorum. Her aile işleyişi her kişinin karakteri farklıdır. Aile yapısı 16 yaşında evlendirerek göstermiş kendini. İnşallah gerçek değildir. Varsın biz kafalanalım.

İlk satırlara kadar üzülerek okudum ama ben bunları okuyup üzülürken sırada her şeyi bile bile ikinci hamilelik varmış. Bütün üzüntüm geçti.
Sen çok biliyorsun. Her konuyada milletin çocuklarına laf atmayı verin. Sen hiç empati yaptın mı. Küçük yaşta evlendirilip kaderine terk edilmiş. Adam bile isteye hamile bırakmış . Diyelim ki kendisi cahildi oldu ne fark eder.

Ne demeli, kime sövmeli bilmiyorum.
15 yaşında çocuğu gelin diye verip, kızlarının kolunun kırılmasına, dişinin dökülmesine ses çıkarmayan, çocukları bırak gel diyen ana babaya mı söveyim...
El kadar çocuğu gelin diye alıp, oğullarına kum torbası eden o şerefsiz aileye mi söveyim..
Koca denen o ahlaksız, terbiyesiz, pislik haysiyetsize mi söveyim..

Halinize içim sızladı. Eğitim yok, iş yok, aile bir garip. Devletten başka sığınacak yeriniz yok gibi görünüyor. Ancak bu gidiş geri dönmemek üzere olmalı.

Kadin korunmak icin ilac almaya bile disari cikmama izin vermediler yazmis ya
Canim tabi anlattıkları doğrudur cesareti yoktur vs. Ama 9 yillk evlilik, asmlerde korunma yöntemleri vs soruyorlar ve doğum kontrol hapi veriyorlardi yani en azindan 9 yil once veriyorlardi. Şuanda bilmiyorum.oradan alınabilirdi. Bu çocuğun kontrolü icin, aşısı icin illaki gitti ve bu sorular soruldu peridoyodik olarak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…