Lutfen beni rahatlatmaya calismayin direk cevap verin 2.5 yasinda tek cocugum var 5 yillik yeni sayilir evliyim kizim geniz eti bademcikten ameliyata girecek ben istanbul anne babam kastamonuda yasiyorlar. Ameliyata gelmeleri gerekir mi ? Gelmeselerde olur mu yaslari genc 56 yasimda arabasi olan istanbula gidip gelen insanlar sadece kisin yok kar yagmis nakit sikintilari varmis siz ne dusunuyorsunuz gelmeseler olur mu
5 yıllık 'yeni evli' olmanın ve 'tek çocuk' vurgusunun konuyla bağlantısını açıkçası anlayamadım.
Çocuk ameliyat olacaksa olur. Ama bu durum anne babaların kış şartlarında, maddi sıkıntıları varken, sırf gelmiş olsunlar diye yollara düşmesini gerektirmez.
Benim oğlum da 3–3,5 yaşlarında ilk ameliyatını oldu. Sonrasında birkaç ameliyat daha geçirdi. Ne benim ne de eski eşimin ailesinden kimse geldi. Gelmediler diye ne eksik kaldı, ne de işler aksadı.
56 yaşında gençler demişsiniz ama ben 39 yaşındayım ve 20’lerimdeki enerjim yok. Yaş sadece rakam değil, yol yorgunluğu var, stres var, masraf var. İnsanların kendi şartları, sınırları, hayatları var.
Çocuk geniz eti ve bademcik ameliyatı olacak diye, bu insanlar neden bu havada, bu koşullarda kendilerini zorlamak zorunda kalsın? Dünya kimsenin etrafında dönmüyor.
Anne babalar da ömür boyu çocuklarının peşinde koşmak zorunda değil. Evlilik biraz da sorumluluk almak, kendi aileni kendi başına yönetebilmek demek.
Kısacası, gelmeseler de olur. Gayet de olur.