Sizi dinlemedim kızlar ve tüp bebek sürecine girdim yine olaylarla ben

Çünkü sadece çocuk istiyorum boşanırsam yapamam olduğunda anlaşırsak anlaşırız yoksa boşanırım olanım böyle
Sadece çocuk yapmak istiyor olmanız bencillik değil mi? Sırf siz çocuk istiyorsunuz diye mutsuz ve sağlıksız bir ortama çocuk mu doğuracaksınız? O çocuğu umursamıyor musunuz hiç? Ne kadar bencilim demiyor musunuz? Boşanılacak evliliğe çocuk mu doğurulur?

Ben boşanma aşamasındayim süreç 1 yılı geçti çok kötü günler yaşadım. Ama tek başına anne olmak çok zor. Rabbim eşinize vicdan merhamet versin. Hidayet versin. Ben de koruyucu aile olmak istedim. Tek başıma bir bebeğin koruyucu annesi olacaktım.

Evet biraz öyle olacak ama benim gibi bir annesi olacağı için şanslı
Bu nasıl bir kafa yapısı ya bu adam daha size doğru düzgün bir koca olamamış nasıl kendi çocuğunuzun hakkına girip böyle bir babaya sahip olmasını istiyorsunuz. Daha yeni bir kız çocuğu babası yüzünden kendi canına kıydı. Birde rehber öğretmen olduğunuzu söylüyorsunuz siz daha kendi hayatınıza fayda sağlayamazken başka insanlara nasıl rehberlik edeceksiniz

Kızlar başka birini hayatıma almam artık kesinlikle bundan sonra.bu arada kendimi övmek için söylemiyorum güzel biriyim ve rehber öğretmenim .benim böyle birine katlanacağımı hiç kimse tahmin etmez
Kendinize rehberlik edemiyorsunuz. Çocuk ebeveynlerini taklit eder, babasıngivi davranan bir erkek ya da sizin gibi üzülen üzülmeyi normal görüp kabullenen bir kızınız olmasını istiyor musunuz? Aile öatışmaları içinde bezmiş, anne babası arasında bocalayan bir çocuk olmak ne demek biliyor musunuz? Hatta işin içine babanne- anane çekişmeleri de giriyor. İdare edip aranızı bulmak zorunda kalan bir çocuk olmak ister mi çocuğunuz? Ya da bu sıkıntılar yüzünden sizden kopuk biri olmak ister mi? Annesine saygısızlık edilen, babasının hırçın yüzünü gören bir çocuk olmak istemez bence.
ailenin yükünü derdini genelde çocuğu çekiyor. Çocuğu yaptın, her şey normal gitti eli ayağı sevdin tamam. Ağladı hasta oldu niye susturmuyorsun kavgası, niye hasta ettin, sütün yetmiyor kavgası, anan baksın anam baksın kavgası, okul döneminde arkadaşları devreye girince büyüyünce sizden kopacak bir ergen, İşi gücü evliliği sizin kopyanız benzer bir adam-kadın. Bu döngüyü kırmalısınız, önce ilişkiyi toplayın düzeltin. Olmuyorsa mutsuz hapishane gibi evliliğe biri daha girmesin
Ha bir de işler yolunda gitmeyip özel bir çocuk sahibi olma ihtimali olabilir. Bu durumda suçlu ve yalnız kalan yine ikiniz olacaksınız muhtemelen, bebekle

Ben artık ondan hiç birsey beklemiyorum kendim bakmayı göze alıyorum o da istediği zamanlarda ilgilenir bunu kabullendim
Ee o zaman evlatlık al maden ondan beklentin yok
Yazık değil mi doğacak çocuğa
Problemli anne baba çocuğu yapmaya ne hakkınız var

Annelik dogrup altini alip süt vermekten ibaret degil. Cocugunuz icin bastan düzgün ortam yaratmadan evin icinde küfür ve siddet estiren birini baba etmekle ilk darbeyi siz vuracaksiniz. Hic kendinizi kandirmayin bu konuda.

Ölüm ya da boşanmalar dışında(bu boşanma işi sonradan gelişen bir durumsa yani bu konudaki gibi değilse) her çocuk anne ve babasını bir arada görebileceği, mutlu bir aile hayatında yaşamak hakkına sahiptir. Anne olmak her isteyenin hakkı değil, baba olmak da öyle. Bu işi beceremeyen çok kişi var çünkü.. (Edit: Bu son kısım konu sahibine söylediğim bir şey değildir, genel olarak demek istedim)

Ben çok uğraştım konuştum olmadı konuşmadım olmadı arada gelip benden özür diliyor bir arkadaşım var okuldan anlattım inanamadı biliyor musunuz eşin asla böyle biri olamaz diyor Dışarda birinin bir sorunu olsun Öyle bir ilgilenir ki herkes de zannediyor ki bu bizi böyleyse eşine nasıl

Bence hiç şanslı değil kusura bakma. Sadece kendini ve kendi arzularını düşünen bir annesi var. Bi o bebeğe soralım bakalım böyle bir ailenin evladı olmak istiyor mu? Neden bu eziyeti çocuğa çektireceksiniz? O çocuğun hakkı değil mi mutlu anne babaya sahip olmak? 15 yaşında intihar sonucu vefat eden Melisa'nın yazdıklarını okuyun. Okuyunda ders alın. Bir de rehber öğretmeniymişsiniz, pes.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba

Güzel olduğunuzu ve rehber öğretmeni olduğunuzu yazmışsınız yani cahil değilsiniz ve ekonomik özgürlüğünüz var öncelikle bu konuda şanslısınız ..
Tüp bebek sürecini 4 kez yaşayan birisi olarak söylüyorum eşiniz desteği çok önemli ama yazdıklarınızda destek olarak hiçbir şey görmedim ...sizi bu kadar değersiz hissettiren bir insandan neden çocuk sahibi olmak istiyorsunuz ve buna diretiyorsunuz hiç anlayamadım ?? Mutlu ebeveyn mutlu çocuk demek .. siz bu şekildeyken çocuk nasıl mutlu olacak hiç düşündünüz mü ?kusura bakmayın ama çocuk yapmış olmak için çocuk yapmak istiyorsunuz durum bu .. sanırım piskolojik açıdan da yıpranmışsınız bence bir an önce destek alın .. sadece bir tavsiye sevgiler

Ben artık ondan hiç birsey beklemiyorum kendim bakmayı göze alıyorum o da istediği zamanlarda ilgilenir bunu kabullendim
Daha doğmamış çocuğa biçilen kadere bak. Siz de eşiniz kadar kötüsünüz. Babasız çocuk büyütmeyi göze almissiniz peki onun mutlu bir ailede baba sevgisi ile büyümek hakkı değil mi ? İnsan evladına bunu yaparmi sırf inat uğruna siz anne olacaksınız diye dünyaya mutsuz olacağı muhtemel bir birey getirmeye hakkınız yok

Arkadşınız inanmadı diye ay ben bunları yaşamadım galiba diye mi düşündünüz?

Tüp bebek surecinde annenin stresten uzak durması gerekli. En önemli etken bu. Bari o adamdan uzakta olun kafanız rahat olsun

Ve sizde hiçbirseyi olduramayip en son çocuk yapmaya karar verdiniz bu adamdan, bu kafayla kime nasıl rehberlik ediyorsunuz acaba siz?

Benim bu halde olacağım evlendiğim ilk gün belliydi keşke biraz cesaretli olup bu günlere gelmeseydim evlenme aşamasında olanlar çok iyi düşünmeli. Ama benim evlendiğim kişi evlendiğim gün değişti o yüzden ona hep içimde bi sevgisizlik var ne kadar sevsemde bu hissi içimden atamıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…