Sizin tavrınız ne olurdu?

Kusura bakmayın ama kvniz kendi kendine gelin güvey olmuş oğlunun fikirlerini önemsemeden onun başka biriyle arasını yapmaya çalışmış. sizi dış görünüşünüz ile yargılamış (hayatta en tiksindiğim şey) , sizi kırmış incitmiş. Sırf kendi dediği olmadığı için kendi öz evladına . torununa tavır yapmış. Siz neden üzülüyorsunuz ki ,eşinizde tek görüşüyormuş.Üzülecek hiç bir şeyiniz yok yuvanıza çocuğunuza odaklanın keyfinize bakın.

İstenmeyen gelin olsanız kayınvalideniz sizi sevmediği için oğlunada küsse ve çocuğunuz doğsa asla sevmese doğum gününde bile asla kutlamasa ama çocuğunuzla aynı zamanda doğan eşinizin kuzen çocuğuna methiyeler düzse? Sonrada anlamsızca sizi heryerden silse? Bu insana tavrınız ne olurdu?
Ohh allahtan başka ne isterim ki 🤣 sevin kız ne üzülüyon

Bu durumda asıl esimin tavrinin ne oldugu onemli bence.
Yoksa benim annem degil ya sonucta cok da onemli degil . Yani bana gore olmaz.
Torunu gormemis, evime gelmemis.. onemsiz yani

Eşim benim yanımdaysa hic umrumda olmaz :)

Aşağı yukarı böyle bir babaannem var,
Yıllardır görmedim, son gördüğümde sizli bizli konuşuyorduk, gerisini siz düşünün.
O bizi yoksaydı, ben de onu. Benim babaannem yok, ben de onun torunlarından biri değilim. Annem herşeye rağmen çok ısrar etmiştir konuşmam için, görüşmem için kendini düşünmeden.
Ama torunu doğduğu gün bile gelmeye tenezzül etmeyen bir kadın benim babaannem olamaz. Diğer torunlarına o kadar fedakar olan kadının bana karşı umursamazlığına aynı şekilde cevap verdim, pişman değilim.
Üzülme, çocuğun ileride doğruyu yanlışı ayıracak ve görecek...

1- Eşin senin yanında, burada kaç evlilik kocası yüzünden sürünüyor, ana kuzusu erkek hayatı karısına zehir ediyor.
2-Bende eş annesiyle görüşmüyorum. Dolayısıyla eş ailesiyle. Çünkü yetiştirdiği çocuklar yani eşimin kardeşleri(yaşları büyük) annesi beni kötü bildiği için kötü biliyorlar :) annelerinin sözünden çıkmıyorlar. Görüşmüyoruz o yüzden. Ama eşim gidip geliyor istediği zaman. Ben karışmam. Senin eşin neden görüşmüyor çünkü red edilmiş. Seninle diye ailesi onu silmiş. Eşin silmemiş onları. Onlar istemiyor onlar görüşmüyor eşinin yapacağı birşey yok.
3-Güçlü bir benlik oluşturmak istiyorsak başka insanların duygularından biz sorumlu değiliz. Sevilmemen istenmemen onların kötü kalpliliği senin değil, sen sorumlu değilsin onların nefret duygularından.
4-Senin yerinde olsam çok Farklı davranırdım. O kaynanan dua etsin sana. Hala daha oturup ne yapacağım diye düşünme sen haklısın.
5-Çocuğun onun veya başkasının sevgisine muhtaç değil, onun hayatında 2 kahraman var o da annesi ve babası. Evin huzurlu olmasına ihtiyacı var ve çocuğa temel ahlakı öğretmenize. Babaanneye ihtiyaç yok hele onu dışlayacaksa bu muameleleri görmesine zaten gerek yok görülmemeleri en doğrusu büyüyünce kendi karar verir

Annen seni kadir gecesi doğurmuş tadını çıkarmaya bak :KK53:

İstenmeyen gelin olsanız kayınvalideniz sizi sevmediği için oğlunada küsse ve çocuğunuz doğsa asla sevmese doğum gününde bile asla kutlamasa ama çocuğunuzla aynı zamanda doğan eşinizin kuzen çocuğuna methiyeler düzse? Sonrada anlamsızca sizi heryerden silse? Bu insana tavrınız ne olurdu?
Allaha havale ederım.

Beni sevmeyeni ben hiç sevmezdim,ciddiye bile almazdım

Sizi sevmediği için öz oğluna küsebilen birinden torununu sevmesini beklemeyin. Her yerden sizi silen biriyle iletişim kurmaya çalışmayın. Eşiniz sizin yanınızda ise(taraf tutmak anlamında demiyorum sadece size karşı bi tavır sergilemiyor ve sizi suçlamıyorsa bu konuda)sizin pek fazla yapacak bir şeyiniz yok aslında. Canınızı sıkmayın ve siz de aynı şekilde o yokmuş gibi davranın zamanla alışırsınız.

Sevmemeninde bi adabi var. Ve bence kayinvalideniz dogru sekilde yapiyor bunu eger sizden uzak duruyorsa.
Cunku kimileri varki, seviyormus gibi yapip her toplantida ziyarette gerilim hatti yaratiyor.
Eger acik acik yigene "iyiki sen dogmussun, bugn doganlarin diger hepsi ölse' demiyorsa. Yani size acik acik gonderme yapmiyorsa rahatsiniz demektir.
Cunku burda bir cok gelin var " kayinvalidem sivri dilli, yilan, huzrumuzu kaciriyor, bombayi atip gidiyor, keske baglarimi koparabilsem" diyen.

Amacı sizi üzmek zaten. Duygularınızın sizi esir almasına izin vermeyin.
Sizin yapacağınız şey; 'Evladım, eşim, ben (çekirdek ailem), bizler değerliyiz. Onun nasıl davrandığı kendi sorunu' deyip aklınızı onunla bir koymamak. Şu an ilişki düzeyiniz ne bilmiyorum tabi ama, onun size sınır çizmesini fırsat vermeden, siz ona mesafe koyun.

Sizi neden sevmiyor? Gerçekten el ile tutulur bir sebebi yoksa boş verin gitsin kafanızı yorduğunuza değmez. Evladınız için en önemli olan 2 birey yanında zaten (anne ve babası) Allah sizleri eksik etmesin onun başından. Gerisi tırıvırı. İstemiyorsa istemiyordur kendi bilir, keyfi bilir.

Heryerden iletişimi keserim görüşmem bile oğlunun çocuğu ya 😞 kopar ayır ondan kendini naparsa yapsın oğlu istemiş almış sonuçta 😚

Görüşmem cocugumu da göstermem ki cocugum etkilenmesin incinmesin.

Back
X