Sizlerin fikirlerinize ihtiyacım var

Sülaledeki çoğu kişi bizi yakıştırırdı hep.

Bunu anlayamadım, doğru düzgün görüşmediğiniz bir akrabanız var ve sülale işi gücü bırakıp hep sizi yakıştırıyor. Nasıl olabiliyor bu? Ben akrabalarımı durduk yere birbirine yakıştırmaya utanırım şahsen. Bizim akraba ortamında hiç yakışık almayan şeyler bunlar. Ayıbıma gitti.

Bacimsu sacmalama ya, ne işin olur akraba ile. Kolu bacağı ters çocuk mu doguracaksin:)
Gençsin güzelsin , paran var, özgürlüğün var.
Kendine yakistiriyor musun dört yıllık sevgilisiyle söz atan kuzenle evlenmeyi?
Adam kabul etse de şey gibi olur, büyük aşkıyla evlenemeyince annesinin bulduğu akraba ile evlenen adam gibi. Dışardan bakan herkesin aklına bu gelir.
Bence çok saçma.
Belki de sadece biyolojik saatin caliyordur. Etrafına yavaş yavaş alıcı gözüyle bak, insanlarla flört et,ortamlara karış. Eminim gönlüne hoş geken biriyle tanisirsin

öyleyse bu fikriniz için teşekkür ederim

Akrabayla evlenmek gerçekten çok mu kötü. Çevremde yok hiç akrabayla evlenen bu yüzden soruyorum.
Çok çok kötü hemde. Zaten aileden biriyle evlenmek ne bileyim birlikte büyümemiş olsakta bana çirkin bir düşünce olarak geliyor. Yani kardeşinle evlenmek gibi. Ben böyle düşünüyorum.

Daha yeni Nisan atan birine hiç yanaşmam kimsenin yara bandı olmam.

Sizin düşünceleriniz adınada ben utandım.

Ablam,akrabaya göz dikiyorsun da çirkin ben mi oluyorum.
28'ime kadar yeyip içip gezdim hala da yapıyorum diyorsun da : "hiç kimseyle görüşmedin mi" denilince mi çirkin olunuyor.
Normal şartlarda 28 yaşında çalışan bir kadın illa ki birileriyle arkadaşlık kurmuştur
Neden çirkin olsun ki bu düşünce ?
Neyse..

Sizin düşünceleriniz adınada ben utandım.
E kız ne demiş ki? Ben utanırım akrabami birbirine yakistirmaya, akrabalar arasında hoş değil demiş. Doğru söylemiş.
Bunda kötü dusunceli, zihniyetinden utanacak bir şey var mı?
Akraba dediğinin yüzüne bakarsın bir ömür,neden ona buna yakistirasin ki?
Bir de yüz sene de geçse unutulmaz böyle seyler.
Misal, benim amcam evlenme çağına gelince anneme yakıştırmislar ama annem hem şehirden, hem şımarık biri diye amcam istememiş, teklif götürmemisler bile (babam ayrı şehirde yaşıyor, olaydan haberi bile yok ki duysa da güler gecer). Neyse yıllar sonra annem babam aşık olmuş evlenmiş. 35 yıllık evliler,ben varım 31 yaşında. Daha bu yaz biri daha bana bu olayı anlattı yani çok saçma değil mi? Ona onu yakistir,buna bunu yakıştir. Eee, yıllar sonra düğünde bayramda o kişilerin eşleri bu muhabbetlerden rahatsız olabilir, aralarında bir şey olmasa bile. Durduk yere iki yaşlı onu ona yakistirdi diye boşuna kalabalık ortamlarda stres yaşanabilir..ne gerek var ki?

Sizin söyleme tarzınızla hanfendinin söyleme tarzı çok farklıydı tepkim bu yüzdendir. Böyle nazik bir şekilde tatlı bir dille yazılsaydı emin olun ki benim tepkim daha farklı olurdu.

E o zaman biz neyi tartışıyoruz,neyin fikrini vericez ki anlamadım?
Hayatımda ilk defa böyle hissetti, yanlış bir seçim yapmak istemiyorum. Hislere yenik düşüp hayatımı zorlaştırmak istemediğim için sizlerin yorumlarınızı almak istedim zaten.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…