- 3 Şubat 2018
- 6.637
- 25.388
- 548
- 28
Sülaledeki çoğu kişi bizi yakıştırırdı hep.
öyleyse bu fikriniz için teşekkür ederimSert tepki değil.
Hayatınızda boşlukları dolduracak başka biri ya da uğraşınız yoksa ya da evlenmeyi bu kadar çok takıyorsanız kafanıza bir şekilde size mantıklı gelmiş olabilir hisleriniz.
Ama değil.
Fikir almak istemişsiniz söylüyoruz hemşire.
Çok çok kötü hemde. Zaten aileden biriyle evlenmek ne bileyim birlikte büyümemiş olsakta bana çirkin bir düşünce olarak geliyor. Yani kardeşinle evlenmek gibi. Ben böyle düşünüyorum.Akrabayla evlenmek gerçekten çok mu kötü. Çevremde yok hiç akrabayla evlenen bu yüzden soruyorum.
Daha yeni Nisan atan birine hiç yanaşmam kimsenin yara bandı olmam.Merhaba biraz uzun olacak ama kusura bakmayın. Hayatımda hiç yaşamadığım hisleri yaşıyorum ama bunlara nasıl engel olabilirim olmalı mıyım bilmiyorum. Ben 28yaşında okul öncesi öğretmeniyim bu zamana kadar evlilik hiç düşünmedim karşıma düşünebileceğim biri çıkmadı. Bekarlığımın tadını çıkarmak istedim yedim, içtim, gezdim, devam da ediyorum. 1ay önceye kadar aklımda bir evlilik düşüncesi yoktu ne oldu derseniz hayatımda yaşamadığım hisleri yaşamaya başladım. Biraz büyük konuşmuştum galiba başıma geldi. Ben asla akrabamdan hoşlanmam ve evlenmem demiştim çünkü hep onlardan uzak olmak istemiştim. Annemin bir kuzeni var teyzesinin oğlu küçükken evet yakışıklı derdim gerçekten yakışıklı biri ama hiç başka gözle bakmamıştım. Taki 1ay önceye kadar. 1ay önce anneannemle konuşurken bana o yakışıklı bulduğum çocuğun söz attığını duydum. Rabbim bir türlü nasip etmedi onlara nişanlanmayı nedenini bilmiyorum 4yıldır kaç kere istemeye kalkıştılar hep bir aksilik çıktı ve en sonunda söz atıldı dedi anneannem. Sana kaldı dedi. Sülaledeki çoğu kişi bizi yakıştırırdı hep. Kendisi okumuş çok efendi biri çok merhametliymiş bana denilene göre. Bizim sülalede genellikle böyle övgüyle bahsedilen hiç duymamıştım. Asıl garip olan ne ben o haberi almadan önce anneannemden, yeni uyanmıştım bir rüya görmüştüm o rüyanın anlamını sormak için aramıştım zaten. Ve o rüyada bir hastanede birileri bana sürekli sana göre biri var biz seni onla evlendirmek istiyoruz diyip duruyordu. Beni odasına götürdüklerinde arkadan gördüm siyah saçlı baya uzun boylu biriydi. Öylede uyandım. Uyanınca başka detaylarında vardı o detaylarla anneanneme anlatacaktım kİ anneannem bana sözün atıldığını anlattı. Rüyamı anlatınca kızım bir düşün dedi. Ben o günden bu yana düşündüm hep bu çocuk yeni söz atmış bana bakmaz sadece bana değil kimseye bakmaz. Ama o günden beri saçma bir şekilde sürekli aklımda o var. Ne yapmam gerek nasıl bakmam gerek bilmiyorum. Ben böyle şeyler hiç hissetmedim. Ona nasıl yaklaşabilirim bilmiyorum sonuçta yeni söz atmış. Barışma durumları da yokmuş. Ben bir bahane ile yazdım ama o bahanemde yarın bitecek o araştırıp döndükten sonra. Ben ne yapmalıyım sizler bana nasihat ederseniz çok sevinirim.
Sizin düşünceleriniz adınada ben utandım.Bunu anlayamadım, doğru düzgün görüşmediğiniz bir akrabanız var ve sülale işi gücü bırakıp hep sizi yakıştırıyor. Nasıl olabiliyor bu? Ben akrabalarımı durduk yere birbirine yakıştırmaya utanırım şahsen. Bizim akraba ortamında hiç yakışık almayan şeyler bunlar. Ayıbıma gitti.
Tabikide düşüncenize saygı duyuyorum.Çok çok kötü hemde. Zaten aileden biriyle evlenmek ne bileyim birlikte büyümemiş olsakta bana çirkin bir düşünce olarak geliyor. Yani kardeşinle evlenmek gibi. Ben böyle düşünüyorum.
Hangi kısmına utandınız açıklar mısınız?Sizin düşünceleriniz adınada ben utandım.
Ablam,akrabaya göz dikiyorsun da çirkin ben mi oluyorum.İçinizin ve düşüncelerinizin ne kadar kaba ve çirkin olduğunu umarım bir gün görürsünüz. Ben bu zamana kadar tek geldim annemle babamı küçükken kaybettim anneannemle büyüdüm. Ve inanınki flört etmekten önce aklımda çok başka şeyler vardı. Yaşayamadınız çocukluğum gibi. Heves ettiğim ama yapamadığım bir hayatı tersine çevirmek gibi. Tabiki inanıp inanmamak size kalmış. İnsanlara bu kadar çirkin ithamlarla yaklaşmayınız.
E yani adı üstünde akraba. Kan bağı falan varya hani.Akrabayla evlenmek gerçekten çok mu kötü. Çevremde yok hiç akrabayla evlenen bu yüzden soruyorum.
E kız ne demiş ki? Ben utanırım akrabami birbirine yakistirmaya, akrabalar arasında hoş değil demiş. Doğru söylemiş.Sizin düşünceleriniz adınada ben utandım.
Bende farkındayım bununOrtada fol yook yumurta yook kendi kendine hülyalara dalmışsın.
İşin komik kısmı herkes o kadar emin ki çocukla olacağınızdan ama çocuğun bundan haberi bile yok
Facebook'tanBunu anlayamadım, doğru düzgün görüşmediğiniz bir akrabanız var ve sülale işi gücü bırakıp hep sizi yakıştırıyor. Nasıl olabiliyor bu?
E o zaman biz neyi tartışıyoruz,neyin fikrini vericez ki anlamadım?Bende farkındayım bunun
Sizin söyleme tarzınızla hanfendinin söyleme tarzı çok farklıydı tepkim bu yüzdendir. Böyle nazik bir şekilde tatlı bir dille yazılsaydı emin olun ki benim tepkim daha farklı olurdu.E kız ne demiş ki? Ben utanırım akrabami birbirine yakistirmaya, akrabalar arasında hoş değil demiş. Doğru söylemiş.
Bunda kötü dusunceli, zihniyetinden utanacak bir şey var mı?
Akraba dediğinin yüzüne bakarsın bir ömür,neden ona buna yakistirasin ki?
Bir de yüz sene de geçse unutulmaz böyle seyler.
Misal, benim amcam evlenme çağına gelince anneme yakıştırmislarama annem hem şehirden, hem şımarık biri diye amcam istememiş, teklif götürmemisler bile (babam ayrı şehirde yaşıyor, olaydan haberi bile yok ki duysa da güler gecer). Neyse yıllar sonra annem babam aşık olmuş evlenmiş. 35 yıllık evliler,ben varım 31 yaşında. Daha bu yaz biri daha bana bu olayı anlattı yani çok saçma değil mi? Ona onu yakistir,buna bunu yakıştir. Eee, yıllar sonra düğünde bayramda o kişilerin eşleri bu muhabbetlerden rahatsız olabilir, aralarında bir şey olmasa bile. Durduk yere iki yaşlı onu ona yakistirdi diye boşuna kalabalık ortamlarda stres yaşanabilir..ne gerek var ki?
Kötü kalbiniz ve yorumlarınızla sizi baş başa bırakıyorum hanfendi.Facebook'tan
Bence kimsenin yakıştırdığı yok her şey konu sahibinin rüyalarında gerçekleşiyorFacebook'tan
Hayatımda ilk defa böyle hissetti, yanlış bir seçim yapmak istemiyorum. Hislere yenik düşüp hayatımı zorlaştırmak istemediğim için sizlerin yorumlarınızı almak istedim zaten.E o zaman biz neyi tartışıyoruz,neyin fikrini vericez ki anlamadım?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?