- Konu Sahibi farfarella
-
merhabalar herkese,
forumdaki lazer liplozle ilgili her konuyu, her mesajı nerdeyse okudum. Bende deneyimlerimi paylaşmak istedim. Ben slim lipo işlemini yaptıran bi arkadaşımdan duydum. Doktorum Coşkun Levent Taşçı'yı da yine aynı arkadaşım vasıtasıyla öğrendim. Hiç forumları okumadım ama internette işlem hakkında baya bi araştırma yaptıktan sonra randevu aldım. İnternetten ve doktorumdan öğrendiğim bilgileri de yazmak isterim. Lazer lipoliz işlemi için 3 farklı cihaz var. Biri Smart Lipo (daha eski bi teknik) Slim lipo ve Slim Liponun gelişmişi. Slim liponun gelişmişi daha bi kaç aydır kullanılıyo (yani şuana kadar bu cihazla pek fazla kişi operasyon geçirmiş olamaz) ve bugüne kadar kullanılan slim lipo cihazından en büyük farkı daha fazla miktarda yağ alabilmesi. Bugüne kadar kullanılan cihaz sağlık açısından sadece 2 litre alabilmekte. eğer slim lipo yaptırdıysanız ve 2 litreden fazla yağ alınıyosa bilin ki bu illegal ve sağlığınızı riske atan bi işlem.
Randevu günümden bahsedeyim. Öncelikle doktor Coşkun bey gerçekten çok yoğun olduğu için randevunuzu en erken 1 hafta sonraya alabilirsiniz ona göre programınızı ayarlamanızı öneririm. Çalışanlar gerçekten çok ama çok ilgili ve anlayışlılar. Görüşmede Coşkun bey sizi her konuda çok samimi ve gerçekçi olarak aydınlatıyo. Benim hemen fotoğraflarımı çekerek bana benzer örnekler üzerinden işlemden hemen sonra nasıl görüneceğimi, daha uzun vadede nasıl olacağımı gösterdi. Ben zaten yaptırmakta kararlıydım. Görüşmeden sonra hemen ertesi gün için basen ve bel bölgesi olarak operasyonumu ayarladılar.
Operasyon gününü en ince detaylarına kadar anlatmak istiyorum. 8 saat öncesinden hiç bişi yemeden içmeden (sigara bile) tek başıma gittim. İlk önce operasyondan sonraki 1 saat dinleneceğiniz odaya geçip kıyafetlerinizi çıkarıyosunuz. Hemşire mahrem bölgelerinizi kapatacak bantlama işlemini yapıyo ve Coşkun Bey gelip fotoğraflarınızı çekiyo. Tabii bu arada gırgır şamata şakalar falan :) gerçekten çok sıcakkanlı bir ekip var. Hiç stresiniz kalmıyo. Daha sonra anastezi doktoru Aysun Hanım geliyo onla da biraz muhabbet ettikten sonra damar yolu açılıyo hemşire tarafından ve ilk sakinleştiriciniz yapılıyo. tekerlekli sandalyeyle üst kata çıkarken hafiften kafayı bulmuş oluyosunuz. kesinlikle tamamen uyumuyosunuz. Konuşulan herşeyi duyuyo ve anlıyosunuz hatta konuşabiliyosunuz sadece yorgun hissediyosunuz ve uyuma ihtiyacı hissediyosunuz. zaten sağa dönün sola dönün gibi komutlar geliyo doktordan ve bunları kendiniz yapıyosunuz. Tam olarak ne kadar sürdü bilemiyorum ama 1 saat kadar olduğunu düşünüyorum. yoğun bi titremeyle ayılıyosunuz. Coşkun bey bana koca 2 şişe yağı gösterip fotoğraf çektirmek istermisin onlarla dedi :) asla kaçıramazdım bu fırsatı. fotoğrafımı çekip hemen bana mesajla yolladı :) Odanıza gelip yatıyosunuz. Korsenizi giydiriyo hemşireler. Sonra Coşkun Bey gelip kontrol etti beni korsemi çıkarmamamı tembihleyip 3 gün sonra görüşmek üzere veda etti. 1 saat sonra kalkıp eve gittim tek başıma. Aslında 30 dk sonrada gidebilirdim ama keyfim yerindeydi tv izledim biraz :))
Şimdi ilk 3 gün; korsenin altında yağları çekerken kolaylık sağlaması için vücuda verilen sıvının akma riskine karşın padler var. o yüzden bi hayli kalın oluyosunuz ve aynaya baktığınızda bi farklılık görmeniz mümkün değil. Bende hiç bi sızıntı olmadı ama olmasıda çok normal. korse hiçde anlatılan kadar rahatsız değil. ağrıya gelince.. operasyondan sonraki 4 saat biraz ağrı oluyo sonra tamamen geçiyo. 2nci gün iğne olmuşsunuz gibi bir ağrınız oluyo ama kesinlikle hareket etmenizi engelleyecek, günlük işlerinizi aksatan bir ağrı değil. Eğer işiniz çok fazla fiziksel çaba, hareket gerektirmiyosa işe bile gidebilirsiniz. 3ncü gün nerdeyse hiç ağrınız kalmıyo ve zaten bandajların çıkma zamanı gelmiş oluyo. Ben bandajlarımın çıkacağı gün bu forumu okumaya başladım ve okuduklarımdan dolayı baya demoralize oldum. aylardır bi değişim olmadığını söyleyenler çok moralimi bozdu o yüzden biraz ümitsiz ve düşük beklentiyle gittim. Ancak o korse ve bandajlar çıktığında nutkum tutuldu. Simitlerden ve basenlerden eser yok. belimden üst bacağımın ortasına kadarmış gibi görünen popom şimdi olması gerektiği gibi. Kum saati gibi bi vücudum olmuş.
Hiç bi zaman kilolu biri olmadım boyum 165 kilom 50 ama o basenler ve simit 45 kilo olsam bile hiç gitmiyodu. O yüzden şunu söylemem gerekli bu uygulama zayıflamak isteyenler için istedikleri sonucu vermez. bu yöntem sadece vücut kontürünü bozan, kilo vererek kurtulamayacağınız bölgelerde istenilen sonucu verir. Önceki ve sonraki fotoğraflarımı isteyen herkese seve seve yollarım. sorularınız olursa da elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.
Herkese mutluluk ve sağlık dilerim
çok geçmiş olsun, bacaklardan benimde 19 mart da randevum var ama doktorum başka, daha önce aynı doktora bel ve göbek için gitmiştim , ağrı eşiğim yüksek olmasına rağmen, 5 gün inanılmaz ağrım oldu. inşallah bacak bölgesinde aynı sıkıntıyı çekmem. resimlerinizi bana gönderirseniz çok sevinirim...