2 haftada bir yıkanan birinde biliyorum ama onunla ayni odada kalmadim sizinki fenaymis
Oruç oruç aç kaldım bu pislikler yüzünden. Biri hurmayı yan dişleriyle ısırır biri çatal tutmayı bilmez biri tükürükler saça saça saçma sapan konuşur biri geğirir. Ortada yenen şeyler hep başkasının önünden yiyorlar birde. Benim bildiğim herkes kendi önünden yer. Midem bulanıyor artık. Bu yaşa gelmiş insanlar edep adap öğretemiyoruz malesef. Birde yemekte saç çıkma olayı varki ondada suçu sürekli bana atıyorlar senin saçın düşmüş diye. Tabağın altındaki saç nasıl brnde düşüpte yemeğin altına girmiş okabilir. Birde ben gördüm diye inceliyorsun diye beni suçluyorlar. Ne idüğü belirsin saçı yemek zorunda değilim kaldıki incelemiyorum.
Banyo yapma huylarıda yok zaten iki haftada bir banyo yaparlar en erken. Kokudan durulmuyor evde yataklar koltuklar odalar herşey kokuyor. Koku bana sinicek diye bende paranoyak oldum. Onlara göre ben takıntılıyım. Normal insanlar en fazla 2 3 günde bir banyo yaparlar benim bildiğim.diş fırçalamama bile karışıyorlar. Normalde günde iki defa fırçalarım misvak kullanırım beyazlatıyor diye ve akşamları diş ipi yapıyorum. Çok kurcalıyorsun diyorlar.
Kişisel eşyalarıma dokunulmasından bile rahatsız olurken onlar alıp kullanıyor. Tırnak makasımı kullanıyorlar ben her kullanmadan önce ve sonra alkolle temizliyorum mikrop kapmasın diye bunlar benim tırnak makasımı almışlar birde arasında tırnak kalmış. El tırnaklarımı kestiğim makasla ayaklarını kesmişler. Diğeri ağda. Hep bu yüzden mikrop kapıp iltihaplı sivilcem çıkıyor ağdadan sonra. Sırtımı yıkadığım fırçayı kullanmışlar birde su bile dökme gereği duymamışlar çamur çineydi oturup ağladım banyonun ortasında. Banyo giderleri zaten hep saç ve kir dolu ben temizlemek zorunda kalıyorum. Lifllerimi keselerimi havlumu kullanıyorlar. Donuma kadar giyiyorlar. Onlara göre tek kişisel eşya diş fırçası
Hırsızlık konusuna gelince normal şartlarda ev içindeki konularda hırsızlık denmez. Yazarken bile çok utanıyorum. Küçükten büyüğe gitmek daha iyi. Kıyafetlerim kesinlikle izin vermediğim halde giyiliyor donuma kadar. Kokuları siniyor yıkansa bile. Mayıs ayında ablam memlekete gidip iki ay kalmıştı ve tişörtümü götürmüş benden gizlice. Hayır izin almıyorsun bari haber ver. Diğeri işe başladım. Kendime göre iyi bir maaşım var pek giderim olmadığı için. Bin tl alıyorum yarısını anneme verdim. 150 tlye bikaç tişört pantolon aldım. 350+600tl birikmiş param vardı ve şu an yok. Aynı yerde bir tane çeyrek altınım vardı o duruyor. Kimseye soramadım ve söyleyemedimde. Gerçekten çaresiz kaldım. Sorsam hırsız mı var evde dicekler. Ne diyim ne yapiyim nasıl bir tutum sergilemem lazım. Lütfen yardım edim artık dayanamıyorum
Dogru soze ne denir.. ayip be aileni burda ne duruma dusuruyosun. Iyi anladikta herkesle paylasmak zorundamisin. Seni okurken ben utandim be
En tahammül edemediğim insan türü.Her akşam duşumu alır temiz temiz girerim yatağıma. Allah da sana sabır versin. Kimisi ailendir böyle konuşmamalısın demiş. Ama aynı evin içinde çok zor oluyordur.
hayır yanı kız çözümü banyo yapmakta degılde oda degıstırmekte bulduya yanarım yanarım ona yanarım
herşeyi geçtim de para mevzusunda neden sesinizi çıkarmadınız.ne derslerse desinler belki ailenden biri aldı belkide evinize girip çıkan biri var bunu yapan.nerden bilebilirsiniz.ben cüzdanımdan 10 lira bile kaybolsa evdekilere sorarım siz mi aldınız diye.çok garipsiniz gerçekten.
Oku okul kazan ne biliyim bişeyler yap ve ayrıl o evden. Sende temizlik takıntısı yok normal bir insansın bahsettiğin kişiler ailen sanırım onlarda var problem. hadi adabı yemek yemeyi geçtim 2 haftada 1 banyo çok fazla. hani yaz geldi artık gün aşırı alıyoruz terliyoruz ister istemez kokuyoruz. 1 gün yapamazsak öteki gün illaki yapıyoruz rahatsız olup. senin ailen nasıl rahatsız olmuyor anlamadım ki.
Bende anne annemın yanında kalırken aynı tabaktan yerdik yemeği ama o kaşık çatal kullanmazdı elleriyle dalardı yemeğe. " banarak yemeyi seviyorum" derdi. bandıktan sonrada parmaklarını yalar temizlerdi.Ben ona bile dayanamazdım.
Sana Allah sabır versin balım valla... Gerçi sabrının taştığını hissediyorum. kaç yaşındasın? üniv falan okudun mu? yada bi memurluk falan söz konusu olsa kazansan, isterdin tayinini başka bir ile kafan rahat ederdi.
Valla temizlik konusunda bende kavga ederim herkesle. çok hassasım ama artık bende bu hastalık oldu aşırıya kaçıyorum.
Ama sen bu konuda çok haklısın canım yaa.. Rabbim yar ve yardımcın olsun.
bence sofrada direkt kendine ayrı tabak koy salatanı falan da ayır söyle yani ayrıca tırnak makası konusunda bu özel kişisel eşya diye uyar hepsi mi böyle hiç i anlamazlar seni
Bende ekmek banmayı seviyorum ama ortak yerken değilbanyo ve temizlik biraz alışkanlık sanırım. Kişi hergün kimi üç günde bir yapar ama ablam ve abim iki haftada bir. Birde beni suçlayanlar olmuş sanki çok normalmış gibi titizsin falan diyenler olmuş
Okul okumak değilde kpssye çalışıcam para kazandıkça kendimi güvende hissediyorum birdaha o hayata dönemem. Temizliğin bende hastalık olmasından korkuyorum çünkü onları gördükçe gidip yıkanıyorum.
Sizinki asiri takinti falan degil gayet normalsiniz. Normal gormeyenler de belki 2 haftada 1 yikanmayi normal gordukleri icindir. Genelde onlar icin problem olmuyor da cevresi cekiyor iste.
Kendinize kilitli dolap alsaniz? Icine en azindan ozel esyalarinizi koyarsiniz. Ben de evlenmeden once evde 2 erkek kardesim vardi. Saclarim uzun oldugu icin sac kremi mecbur mesela, aldigimsac kremini 1 yikamada yariya indiriyorlardi kisacik saca. Sampuan niyetine yani. Sonra bakiyorum ki sac kremi yok. Tirnak makasi bana gore dis fircasi gibidir ama ben de bunu evdekilere anlatamazdim. Erkek olduklari halde coraplatimi bile alip giyerlerdi. Ben de buyukce bir kilitli dolap aldim. Icine dokunulmasini istemedigim ne var ne yok koydum. Baska da bir yol bulamadim yani.
canım yanlış anlama ama alışkanlık değil bence. 2 hafta yıkanmazsan kokarsın yahu hiç bişi olmazsa 3 gunde insanın saçları yağlanıyor. alışkanlık değil bence insanın bakımı bence bu.
Temizlik alışkanlığı olarak söyledim yoksa tabiki tabiki bakım. Burda beni suçlayanların aksine çok büyük bir problem bu. Eşyasını kaçırmaktan kokudan rahatsız olmak değil bu. Şimdi ne de yapsalar katlanıyorum mecbur ailem ama yarın öbürgün evlenicem eşim ve eşimin ailesi bu yüzden ailem hakkında yanlış şeyler kötü şeyler düşünücek. Normalde çok iyi insanlar yoksa bu huyları kötü ve çözüm bulmak istiyorum. Kimseye karşı ailem yüzünden mahçup olmak istemiyorum onlarında tabi.
Abimle yengem sırf bu temizlik için boşandı. Canım yengem annemi ve beni çok sever hala görüşürüz. Geçen gün bize gelicek diye işten zorla izin alıp bütün evi dip buçak temizledim bütün yatak yorganları yıkadım koltukları halıları sildim canım çıktı resmen. Ama ne yaparsam yapıyım ablam banyoya girmedi ve o kiriyle çıktı yengemin karşısına. Bütün temizliğim bışa gitmiş oldu. Bir arkadaş yazmış odaya girince ahır kokusu gibi oluyordu aynen öyle odaya girince koku çarpıyor yüzüne. Kadıncağız otururken burnunu tutmuştu resmen.
Sırf bu yüzden biraz çalıştıktan sonra bırakıp okuma bahanesiyle başka şehire gitmek istiyorum. Dayanıcak güçüm kalmadı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?