Sofra adabı....banyo yapma...hırsızlık...pislik iğrençlik

Oku okul kazan ne biliyim bişeyler yap ve ayrıl o evden. Sende temizlik takıntısı yok normal bir insansın bahsettiğin kişiler ailen sanırım onlarda var problem. hadi adabı yemek yemeyi geçtim 2 haftada 1 banyo çok fazla. hani yaz geldi artık gün aşırı alıyoruz terliyoruz ister istemez kokuyoruz. 1 gün yapamazsak öteki gün illaki yapıyoruz rahatsız olup. senin ailen nasıl rahatsız olmuyor anlamadım ki.

Bende anne annemın yanında kalırken aynı tabaktan yerdik yemeği ama o kaşık çatal kullanmazdı elleriyle dalardı yemeğe. " banarak yemeyi seviyorum" derdi. bandıktan sonrada parmaklarını yalar temizlerdi. Ben ona bile dayanamazdım.

Sana Allah sabır versin balım valla... Gerçi sabrının taştığını hissediyorum. kaç yaşındasın? üniv falan okudun mu? yada bi memurluk falan söz konusu olsa kazansan, isterdin tayinini başka bir ile kafan rahat ederdi.

Valla temizlik konusunda bende kavga ederim herkesle. çok hassasım ama artık bende bu hastalık oldu aşırıya kaçıyorum.

Ama sen bu konuda çok haklısın canım yaa.. Rabbim yar ve yardımcın olsun.

Dogru soze ne denir.. ayip be aileni burda ne duruma dusuruyosun. Iyi anladikta herkesle paylasmak zorundamisin. Seni okurken ben utandim be

Burda paylaşmicam nerde paylaşıcam sorarım size? Gidip arkadaşlarıma mı anlatıyım akrabalarıma mu anlatıyım. Benni ve ailemi kimse tanımıyor. Herkes gibi bende derdimi söyledim. Bdv de ne pahlaşılıyor? Herkes kocasını kvsini ailesini hatta kendini anlatmamış mı? Bundan rahatsızlık duyuyorsanız kimsenin konusunu okumazsınız olur biter

Neden zorlarına gittiğini az çok anlayabiliyorum. Rahatsız olan gitsin mantığı. Otobüste orda burda kokan insanlar uzaydan gelmiyor sonuçta, kkda da varmış

hayır yanı kız çözümü banyo yapmakta degılde oda degıstırmekte bulduya yanarım yanarım ona yanarım

Bu sene ben de başka şehire gideceğim ve kyk yurdu düşünüyordum. Korktum ya, ben manyağın tekiyim, koku falan delirtir benii

Alınmasınlar diye soramadım. Ufak bir para olsa çekinmeen sorrdım ama büyük olunca direk hırsızlığa giriyor sonuçta. Anneme sordum bu arada eve ben aldım dedi ama anlamadı çantamdan 5tl alıp süt almış sadece. Bilerek ablamın yanında sordum oda görmemiş. Yanında çeyrek altın vardı o duruyor ama

bence sofrada direkt kendine ayrı tabak koy salatanı falan da ayır söyle yani ayrıca tırnak makası konusunda bu özel kişisel eşya diye uyar hepsi mi böyle hiç i anlamazlar seni

Bende ekmek banmayı seviyorum ama ortak yerken değil banyo ve temizlik biraz alışkanlık sanırım. Kişi hergün kimi üç günde bir yapar ama ablam ve abim iki haftada bir. Birde beni suçlayanlar olmuş sanki çok normalmış gibi titizsin falan diyenler olmuş
Okul okumak değilde kpssye çalışıcam para kazandıkça kendimi güvende hissediyorum birdaha o hayata dönemem. Temizliğin bende hastalık olmasından korkuyorum çünkü onları gördükçe gidip yıkanıyorum.

bence sofrada direkt kendine ayrı tabak koy salatanı falan da ayır söyle yani ayrıca tırnak makası konusunda bu özel kişisel eşya diye uyar hepsi mi böyle hiç i anlamazlar seni

Salatamı pilavımı falan ayırmaya başladım. Annem temiz biri normalde ama tırnak makası lif kese vb eşyalara hiç dikkat etmez. İç çamaşırlarıda kaynar suyla yokandığı şçin mikrop olmaz diyor.

Sizinki asiri takinti falan degil gayet normalsiniz. Normal gormeyenler de belki 2 haftada 1 yikanmayi normal gordukleri icindir. Genelde onlar icin problem olmuyor da cevresi cekiyor iste.

Kendinize kilitli dolap alsaniz? Icine en azindan ozel esyalarinizi koyarsiniz. Ben de evlenmeden once evde 2 erkek kardesim vardi. Saclarim uzun oldugu icin sac kremi mecbur mesela, aldigimsac kremini 1 yikamada yariya indiriyorlardi kisacik saca. Sampuan niyetine yani. Sonra bakiyorum ki sac kremi yok. Tirnak makasi bana gore dis fircasi gibidir ama ben de bunu evdekilere anlatamazdim. Erkek olduklari halde coraplatimi bile alip giyerlerdi. Ben de buyukce bir kilitli dolap aldim. Icine dokunulmasini istemedigim ne var ne yok koydum. Baska da bir yol bulamadim yani.

canım yanlış anlama ama alışkanlık değil bence. 2 hafta yıkanmazsan kokarsın yahu hiç bişi olmazsa 3 gunde insanın saçları yağlanıyor. alışkanlık değil bence insanın bakımı bence bu.

Aynen katılıyorum yazdıklarınıza. Temizlik ve kişisel eşya konusunda aynıyız. Demiştim zaten otobüste falan kokan insanlar gökten gelmiyor burda bile var.

Çamaşır falan kururken ben toplamadan önce aşırılmadıysa çözümümü buldum zaten. Dolabın tutma yerlerine zincir geçirip asma kilit takıyorum.

Temizlik alışkanlığı olarak söyledim yoksa tabiki tabiki bakım. Burda beni suçlayanların aksine çok büyük bir problem bu. Eşyasını kaçırmaktan kokudan rahatsız olmak değil bu. Şimdi ne de yapsalar katlanıyorum mecbur ailem ama yarın öbürgün evlenicem eşim ve eşimin ailesi bu yüzden ailem hakkında yanlış şeyler kötü şeyler düşünücek. Normalde çok iyi insanlar yoksa bu huyları kötü ve çözüm bulmak istiyorum. Kimseye karşı ailem yüzünden mahçup olmak istemiyorum onlarında tabi.

Abimle yengem sırf bu temizlik için boşandı. Canım yengem annemi ve beni çok sever hala görüşürüz. Geçen gün bize gelicek diye işten zorla izin alıp bütün evi dip buçak temizledim bütün yatak yorganları yıkadım koltukları halıları sildim canım çıktı resmen. Ama ne yaparsam yapıyım ablam banyoya girmedi ve o kiriyle çıktı yengemin karşısına. Bütün temizliğim bışa gitmiş oldu. Bir arkadaş yazmış odaya girince ahır kokusu gibi oluyordu aynen öyle odaya girince koku çarpıyor yüzüne. Kadıncağız otururken burnunu tutmuştu resmen.

ahhh canımmm anlıyorum biliyorum böyle insanları dış kapıyı açar açmaz ağır bir koku çarpar insana.

Bence sen haklısın yani eleştrilcek bir durumun yok. ailende olsa bu durumdan rahatsızsın bunuda bizimle paylaşmak istemişsin doğal bir durum. benim üvey annemde aynı anlattığın gibiydi. utanırdım evime arkadaşlarımı çağıramazdım. söylerdim anlamazdı.

seni ben anlıyorum ve inan suçlancak bir yönunu dahi bulamıyorum.

bir an babanemlerden bahsediyorsun sandım.. biz de yaşıyoruz bunu, dedem, babanem, amcam halam... hepsi bu şekilde. babam da keza öyle.. tuvalet pislik içinde, çok kötü kokutolar, 2 haftada 1 banyo yapıp, banyodan sonra yine o kirli olan eski kıyafetleri giyiyorlar. çocuklugumdan beri babanemlerde yemek yemem. 20 yaşındayım ben de. o mutfağın halini her gördüğümde iğreniyorum. hele wc... hep kokuyor, iğrenç... yemek yerken ağız şapırdatma var, eşyaları izinsiz kullanma.. küçük hırsızlıklar...ne ararsan var.. biz 1 yıl onlarla yaşamak zorunda kalmıştık. 10 kilo vermiştim. sinir stresten her tarafımda sivilceler çıkmıştı. canım annem her tarafı temizlerdi ama banyo yapılmadıgından o malum koku her tarafı sarardı. şimdi de babanem biraz hasta.. tekrar birlikte oturcaz sanırım. ama şimdiden stres sardı beni.. yine aynı şeyler... hep pislik içinde olcak heryer.. ve annem hizmetçi modunda takılacak çok üzülüyorum ona... bazı kadınlar seni suçlamış. inanamıyorum onlara.. kıymetini kaybedince anlarsın falan demişler.. ailemiz diye böyle iğrençliklere katlanmak zorunda değiliz hanımlar... temiz olmamak iyi bir şey gibi konuşmayın.. başınıza gelmemiş, tatava yapıyorsunuz...

Sırf bu yüzden biraz çalıştıktan sonra bırakıp okuma bahanesiyle başka şehire gitmek istiyorum. Dayanıcak güçüm kalmadı

Üzgünüm, ben bile okurken iğrendim. Ne biçim iştir bu böyle yaa hiç mi bilmez insan temizliği ve sen hiç benzememişsin de onlara valla helal olsun canım. Kesinlikle başka şehirden okulu kazanıp gitmelisin. Bak çalışma gücün de var çalışırsın. Okul bitince iyi bir meslek ve ev bark sahibi oursun inşallah. Allah hayırlısını versin..

Yasın daha kucukmus bence iki yilda olsa git universiteye uzaklas biraz. Gercekten evin icunde bu gibi durumlarin olusmasi cok zor. Takmamaya calis daha az gor kusurlarini zor olucaktir ama olsun bu yasina kadar zaten katlanmissin bi sekilde. Sinava girmediysen bu sene 2015te mutlaka gir, sinava hazirlan vakit kaybetme daha fazla. En azindan ilerde bi is guc sahibi olup ayri eve cikarsin bi firsatini bulup ya da okudugun sehirde bir is bulup alaninla ilgili calisirsin o zaman ailende pek fazla karisamaz. Ayni şehirde olunca ayri eve cikmana izin vermeyebilirler çünkü.

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Evde kaç kişisiniz kim kim var?
Benim abim traş olunca jiletini bırakıyordu kıllarıyla beraber banyoda birkaç defa tartışma çıkardım şimdi çok dikkat ediyor.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Ne kadar ayip ya dikkat et bigun o cok PIS dedigin insanlardan bin beter insanlarla yasamak zorunda kalabilirsin . Hurmayi yan disleriyle yiyor nedemek buyuk ihtimal yasla ve agzinda disi yok. Acaba sen o yasa geldiginde agzinda disin kalicakmi .

Cok ayip bi derdin varsa oturup guzelce konusup cozum aramalisin arkalarindan pislik diye konusman cok yanlis yazik gunah annen baban ailen onlar senin
!!!

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

bizim komşumuz anlattığınız tarzda yaşıyor.. evinin kapısını açınca apartmana koku yayılıyor..

bi kere evine girmesi gerekmişti yöneticinin adam ağlayacaktı giremem ben oraya diye..

bahsettiğimiz komşumun psikolojik sorunları var.. "pislik" "yıkanmama" vs gibi etkileri olabilen türde..

yoksa çok iyi biri ama saatine denk gelmeye bağlı..

muhakkak zordur.. tam kaç kardeşiniz böyle anlamadım ama..

bir şekil kendi eşyalarınızı ayıracaksınız.. annem onlar gibi değil dediniz sanırım o biraz daha özense keşke..

ama yine de aileniz.. ağır konuşmamaya çalışın.. muhakkak böyle olmalarının bir sebebi vardır yoksa bu kadar anlattığınız kadar "pis" olmak normal değil..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…