- 19 Ağustos 2018
- 2.778
- 6.916
- 158
- 29
- Konu Sahibi Gamzeceylan
-
Hazımsızlık işteSokak düğünü gibi, gürültü kirliliğini canhıraş savunmak da artık neyin kafasıysa.
Keşke okullarımızda hukukun temel mantığını kavratacak dersler verilse tüm gençlerimize.
Sokakta düğün yapmayı, insanların konutlarında huzur içinde yaşamaları ile eşit ölçüde hak ve özgürlük olarak görürseniz; öteki de sokakta çıplak dolaşmak benim özgürlüğüm der; beriki akşamları balkonumda eğlenirken yüksek sesle müzik dinlemek, arkadaşlarımla fasıl yapmak da benim hakkım der. Bunun sonu gelmez. Şu anda sokak düğünlerine izin verilmesi, bunun mutlak doğru olduğu ve yarın yasaklanmayacağı anlamına gelmez. Kurallar zamanla ve toplumun ihtiyaçlarına göre değişir çünkü.
Keşke belediyeler, yaşam alanlarından uzakta açık alanlar tahsis edebilseler. Hem kimse rahatsız olmaz, hem insanlar düğünlerini yapar. Tüm yorumlara bakınca, toplumun her kesimini tatmin edecek çözüm bu gibi görünüyor.
Sokak düğünü gibi, gürültü kirliliğini canhıraş savunmak da artık neyin kafasıysa.
Sokak düğününü savunmuyor burada kimse, o düğünü yapan insanları savunuyor. Yazıları baştan okuyup konuya dahil olsaydınız anlardınız. İnsanların durumları olmadığı için, böyle ucuz düğünler yaptığınıSokak düğünü gibi, gürültü kirliliğini canhıraş savunmak da artık neyin kafasıysa.
Bi sokak düğünü olsada oynasak çok canım çekti
Sadece şu mesajı okuHa bu arada o sokak düğününü yapanlar, yasattiklarini yaşarlar inşallah, ne eksik ne fazla.
Kemoterapiden cikip gozlerini acamiyorken 4 saat muzik sesine maruz kalirlar mesela, ya da en acılı gunlerinde evlerinde kuran okunurken erik dali gevrektir sesleri esliginde ağlarlar, cok eğlenceli.
Sokak düğününü savunmuyor burada kimse, o düğünü yapan insanları savunuyor. Yazıları baştan okuyup konuya dahil olsaydınız anlardınız. İnsanların durumları olmadığı için, böyle ucuz düğünler yaptığını
Cenazeyi nasıl getirdin konuya bravo. Ne güzel biliyorsun işte her şeyi, yanlız biryerde mutluluk varsa onu da paylaşmayı bilmelisin. Mutlulukdan hiç bahsetmemişsin.Gayet de iyi bilirim, bizim adetlerimizde hastaya, yasliya, cenazeye saygi vardir, apartmandan biri ölünce günlerce tv acilmaz, mahallede yuksek sesle muzik calinmaz.
Bizim adetlerimizde mahallede cenaze mi cikmis hasta mi varmis umursamadan sokak ortasinda bangır bangır muzik calip gobek atmak yoktur. Bunlar hangi toplumun adeti bilmiyordum ama benim dogup büyüdüğüm anadolu sehrinin adetlerinde olmadığı kesin.
Cenaze var Kuran okutuluyor.Evde ölü biri var.Hanımefendiler beyfendiler sokakta oynuyor.Oynasınlarda o evimize kadar gelen saçma müzikleri çalmasınlar diyoruz. Sokağa yığmışlar plastik sandalyeleri arabalar geçemiyor.Cenazeyi nasıl getirdin konuya bravo. Ne güzel biliyorsun işte her şeyi, yanlız biryerde mutluluk varsa onu da paylaşmayı bilmelisin. Mutlulukdan hiç bahsetmemişsin.
Sizin kendi fikriniz yok mu kim ne yazsa ordan yürüyorsunuz kendinizi haklı çıkarmak için ayrıca burda geçirdiğin bir kaç saatde ders çalışabilirdin tühCenaze var Kuran okutuluyor.Evde ölü biri var.Hanımefendiler beyfendiler sokakta oynuyor.Olabiliyor böyle şeyler.
Organizasyonu Düzenleyenleri savunuyoruz, Yasal olanı yapıyorlar. Sizin muhattabınız devletdir. Onların mutluluğunu baltalamak değil. Devlete ağzınızı açacaksınız o insanlara değil.Konuyu baştan okuyarak geldim, sokak düğünleri, yapanların gerekçeleri tahmin edilerek gayet de savunulmuş, kendi kendine topraktan bitmiyor düğünler değil mi? Organizasyonu düzenleyenleri savunuyorsanız, organizasyonu da savunuyorsunuzdur. Durumları yoksa yapmasınlar, zorunda değiller ya da üç bilezik fazladan takacaklarına şartlarına uygun bir salon tutsunlar. Ama milletin rahatsızlığı, kişisel eğlenceleri söz konusu olunca, göze görünmüyor tabi.
Ne oldu zorunuza gitti galiba o mesajSizin kendi fikriniz yok mu kim ne yazsa ordan yürüyorsunuz kendinizi haklı çıkarmak için ayrıca burda geçirdiğin bir kaç saatde ders çalışabilirdin tüh
Cenazeyi nasıl getirdin konuya bravo. Ne güzel biliyorsun işte her şeyi, yanlız biryerde mutluluk varsa onu da paylaşmayı bilmelisin. Mutlulukdan hiç bahsetmemişsin.
Organizasyonu Düzenleyenleri savunuyoruz, Yasal olanı yapıyorlar. Sizin muhattabınız devletdir. Onların mutluluğunu baltalamak değil. Devlete ağzınızı açacaksınız o insanlara değil.
40 Yıl içinde yönetenlerden daha iyi oldukları kesin değilmi?:)
Ben de heavy metal konseri vereceğim. Hastalar gündüz iyileşsinler. Akşam 12’ye kadar elektro gitarla coşacağız. Ee insan olan gelir 2 kafa sallar, komşuluk nerede kaldıHer hafta farklı bir grup caz konseri vermek istiyormuş bizim sitede. Ben onların yalancısıyım. Hayatlarında bir defa sokak konseri vereceklermiş.
Öyle deme,2 gün ders çalışmazsa prof.luğu kıl payı kaçıracakSizin kendi fikriniz yok mu kim ne yazsa ordan yürüyorsunuz kendinizi haklı çıkarmak için ayrıca burda geçirdiğin bir kaç saatde ders çalışabilirdin tüh
Organizasyonu Düzenleyenleri savunuyoruz, Yasal olanı yapıyorlar. Sizin muhattabınız devletdir. Onların mutluluğunu baltalamak değil. Devlete ağzınızı açacaksınız o insanlara değil.
Konuyu baştan okuyarak geldim, sokak düğünleri, yapanların gerekçeleri tahmin edilerek gayet de savunulmuş, kendi kendine topraktan bitmiyor düğünler değil mi? Organizasyonu düzenleyenleri savunuyorsanız, organizasyonu da savunuyorsunuzdur. Durumları yoksa yapmasınlar, zorunda değiller ya da üç bilezik fazladan takacaklarına şartlarına uygun bir salon tutsunlar. Ama milletin rahatsızlığı, kişisel eğlenceleri söz konusu olunca, göze görünmüyor tabi.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?