- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
- Konu Sahibi Gamzeceylan
-
Arkadaşlar haklısınız ama, durumu olmayıp düğün salonu tutamayan'da çok sayıda insan var ülkemizde, Hep kendi açımızdan düşünürsek insanlığa haksız etmiş oluruz. Devletin onu yasaklaması için gelir kaynağı düşük olan insanlara ücretsiz düğün salonu gibi bir uygulaması olması gerek. Ücretsiz nikah kıyılabiliyor tabi ama, her gelin 1 kere düğün bir kere gelinlik giyiyor sonuçta, çok iyi durumu olup yemekli vs bir düğün yapmayı onlarda çok ister eminim. Biraz duyarlı olmamız da fayda var.
Arkadaşlar haklısınız ama, durumu olmayıp düğün salonu tutamayan'da çok sayıda insan var ülkemizde, Hep kendi açımızdan düşünürsek insanlığa haksız etmiş oluruz. Devletin onu yasaklaması için gelir kaynağı düşük olan insanlara ücretsiz düğün salonu gibi bir uygulaması olması gerek. Ücretsiz nikah kıyılabiliyor tabi ama, her gelin 1 kere düğün bir kere gelinlik giyiyor sonuçta, çok iyi durumu olup yemekli vs bir düğün yapmayı onlarda çok ister eminim. Biraz duyarlı olmamız da fayda var.
Ucuz yerler var. Orkestrası, sandalyesi , ikramligi derken zaten bir kira ücreti çıkıyor.
Geçmiş'de hepimizin ailesi bu şekildeydi canım kötü bir görüntü diye yadırgamak yanlış olur. Dediğim gibi bu konuyu düğün yapan kişilerin üstünden tartışmak bana göre yanlış bir davranış, bu konu devlete yansıtılmalıdır. Burada durumları olmadıkları için, o evin önünde bile zar zor düğün yapmaya çalışan insanlardan bahsediyoruz, daha fazla küçümsemeye gerek yokBu yoruma kısmen katılıyorum. Ama madem sokak düğünü yapacaklar, bu kişilere yer gösterilsin. Kafalarına estiği gibi sokağın ortasında düğün yapamasınlar. Hem çok çirkin bir görüntü hem de inanılmaz bir ses oluyor. Böyle bir düğün yapacağıma nikahtan giderim ben.
Geçmiş'de hepimizin ailesi bu şekildeydi canım kötü bir görüntü diye yadırgamak yanlış olur. Dediğim gibi bu konuyu düğün yapan kişilerin üstünden tartışmak bana göre yanlış bir davranış, bu konu devlete yansıtılmalıdır. Burada durumları olmadıkları için, o evin önünde bile zar zor düğün yapmaya çalışan insanlardan bahsediyoruz, daha fazla küçümsemeye gerek yok
Ben de onu merak ettim yaNisan ayinin ortasinda hergun kac dugun olabilir ayni sokakta ?
Valla benim annem Ankara da bir düğün salonunda evlenmiş. Ondan öncekileri bilmiyorum muhtemelen köyde evlenmişlerdir.
Uygun düğün salonları var ayrıca. Yukarıda bir arkadaş da yazmış. Sandalye masası okeatrası ikramlığı ile aynı masrafa geliyor zaten
Ben de onu merak ettim ya
Bende durum boyle olsa nikahtan giderdiim sen gibi.. ama ciftlerin hayali varsa.. ve elden bukadar geliyorsa.. biraz anlayisli olmamiz gerektigini dusunuyorum..Bu yoruma kısmen katılıyorum. Ama madem sokak düğünü yapacaklar, bu kişilere yer gösterilsin. Kafalarına estiği gibi sokağın ortasında düğün yapamasınlar. Hem çok çirkin bir görüntü hem de inanılmaz bir ses oluyor. Böyle bir düğün yapacağıma nikahtan giderim ben.
Mahalleli sözleşmiş demek koca nisan ayini kapatmislar :)
Hani cidden mübalağada ustumuze yok yani.
Yada ne yazlar geçirdiyse kızcağız, şimdiden kurtulma planları yapıyor:) Düşünsene yaz geliyor ilk aklına gelen şey o sesleri bitmeyen düğünler. .hem yazın ders mi olur)Mahalleli sözleşmiş demek koca nisan ayini kapatmislar :)
Hani cidden mübalağada ustumuze yok yani.
Sence mantıklımı canım, aynı fiyata geldiği? Sizin mantığınıza göre düğün salonu sahibi kar etmeden , kira vermeden, personele para vermeden sadece masraflar ile düğün yapıyor.
Niye linç edilesin canım keşke yasaklansa
Linçlik diyorsan
Mesala
Kürtaj
Bekaret
Din
Siyâset
Garı meşru ilişki
Ha birde kaynana olman yeterli
Olur mu öyle şey, maddi gücü yetersiz insanların da düğün yapmaya hakkı var diyenler gelecek, sokak düğünüyle evlenmiş olanlar gelecek. Bu forumda her türlü linç yenir.
Tamam işte senin 2000TL o halde maal ettiğine, onlar 500Tl harcamıştır. Ki kaç sene öncesinden bahsediyorsun tam olarak. Asgari ücret yeni 2020 tl oldu. 1600 tl ile insanlar kira verip ev geçindiriyordu şuana kadar. 1600tl den para artırıp o 500 tlik düğünü bile yapabiliyorsa helal olsun benim insanımaAma yaptım, vallahi de billahi de yaptım. Sadece 2000 tl ödedim. 1000 ini önce 1000 ini sonra.
Sence mantıklımı canım, aynı fiyata geldiği? Sizin mantığınıza göre düğün salonu sahibi kar etmeden , kira vermeden, personele para vermeden sadece masraflar ile düğün yapıyor.
Tamam işte senin 2000TL o halde maal ettiğine, onlar 500Tl harcamıştır. Ki kaç sene öncesinden bahsediyorsun tam olarak. Asgari ücret yeni 2020 tl oldu. 1600 tl ile insanlar kira verip ev geçindiriyordu şuana kadar. 1600tl den para artırıp o 500 tlik düğünü bile yapabiliyorsa helal olsun benim insanıma
Aynen katılıyorum, ama bu konuda suçlu olanı o düğünleri yapanlar olarak gösteriliyor, buna karşıyım. Burada bu konuyu devlete maal etmeniz gerekir.Geldiler bile. Ben de senin gibi düşünüyor ve fikrimi savunuyorum 2-3 mesajdır. Sokak düğünleri komple yasak olmalı bence. Ya da yer gösterilmeli
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?