Sokak düğünleri

Ucuz yerler var. Orkestrası, sandalyesi , ikramligi derken zaten bir kira ücreti çıkıyor.

Bence bazılarınınki pintilikten.

Ucuz yerler var. Orkestrası, sandalyesi , ikramligi derken zaten bir kira ücreti çıkıyor.

Aynen kesinlikle katılıyorum sana. Ben 2014 senesinde mahalle arasındaki bir düğün salonunu herşey dahil 2000 liraya tuttum. Orkestra sanatçı kurupasta yaş pasta içeçek fotoğraf ve video dahil. Durumu iyi olmayan da maalesef bütçesine göre yapacak bir şeyler. O zaman 2000 tl ye hem orkestra getireceğim hem ikramlık alacağım hem sandalye masa kiralayacağım bence anca tutar. Üstelik sokak düğününde yazıktır valla ev sahipleri koşturuyor. Düğün mü yapıyor hizmetçilik mi belli değil

Geçmiş'de hepimizin ailesi bu şekildeydi canım kötü bir görüntü diye yadırgamak yanlış olur. Dediğim gibi bu konuyu düğün yapan kişilerin üstünden tartışmak bana göre yanlış bir davranış, bu konu devlete yansıtılmalıdır. Burada durumları olmadıkları için, o evin önünde bile zar zor düğün yapmaya çalışan insanlardan bahsediyoruz, daha fazla küçümsemeye gerek yok

Valla benim annem Ankara da bir düğün salonunda evlenmiş. Ondan öncekileri bilmiyorum muhtemelen köyde evlenmişlerdir.
Uygun düğün salonları var ayrıca. Yukarıda bir arkadaş da yazmış. Sandalye masası okeatrası ikramlığı ile aynı masrafa geliyor zaten

Sence mantıklımı canım, aynı fiyata geldiği? Sizin mantığınıza göre düğün salonu sahibi kar etmeden , kira vermeden, personele para vermeden sadece masraflar ile düğün yapıyor.

Bende durum boyle olsa nikahtan giderdiim sen gibi.. ama ciftlerin hayali varsa.. ve elden bukadar geliyorsa.. biraz anlayisli olmamiz gerektigini dusunuyorum..

Mahalleli sözleşmiş demek koca nisan ayini kapatmislar :)
Hani cidden mübalağada ustumuze yok yani.
Mahalleli sözleşmiş demek koca nisan ayini kapatmislar :)
Hani cidden mübalağada ustumuze yok yani.
Yada ne yazlar geçirdiyse kızcağız, şimdiden kurtulma planları yapıyor:) Düşünsene yaz geliyor ilk aklına gelen şey o sesleri bitmeyen düğünler. .hem yazın ders mi olur)

Sence mantıklımı canım, aynı fiyata geldiği? Sizin mantığınıza göre düğün salonu sahibi kar etmeden , kira vermeden, personele para vermeden sadece masraflar ile düğün yapıyor.

Ama yaptım, vallahi de billahi de yaptım. Sadece 2000 tl ödedim. 1000 ini önce 1000 ini sonra.

Niye linç edilesin canım keşke yasaklansa
Linçlik diyorsan
Mesala
Kürtaj
Bekaret
Din
Siyâset
Garı meşru ilişki
Ha birde kaynana olman yeterli

Olur mu öyle şey, maddi gücü yetersiz insanların da düğün yapmaya hakkı var diyenler gelecek, sokak düğünüyle evlenmiş olanlar gelecek. Bu forumda her türlü linç yenir.

Çoğu zaman parayla alakası yok durumun, tamamen kültür... Düğününe on binler harcayan insanlar kına gecesini sokakata yapabiliyor.

Olur mu öyle şey, maddi gücü yetersiz insanların da düğün yapmaya hakkı var diyenler gelecek, sokak düğünüyle evlenmiş olanlar gelecek. Bu forumda her türlü linç yenir.

Geldiler bile. Ben de senin gibi düşünüyor ve fikrimi savunuyorum 2-3 mesajdır. Sokak düğünleri komple yasak olmalı bence. Ya da yer gösterilmeli

Ama yaptım, vallahi de billahi de yaptım. Sadece 2000 tl ödedim. 1000 ini önce 1000 ini sonra.
Tamam işte senin 2000TL o halde maal ettiğine, onlar 500Tl harcamıştır. Ki kaç sene öncesinden bahsediyorsun tam olarak. Asgari ücret yeni 2020 tl oldu. 1600 tl ile insanlar kira verip ev geçindiriyordu şuana kadar. 1600tl den para artırıp o 500 tlik düğünü bile yapabiliyorsa helal olsun benim insanıma

2012 yılında yemekli düğünü 3000 liraya yaptım. Diğer arkadaşınki gibi alkol hariç her şey dahildi içine. Alkolü de kendimiz almıştık, servis etmişlerdi.

Düğün dediğin şey hadi düğün yapalım deyip de bi maaştan yapılan bir şey değil ama ayşar öncesinden bellidir, ne kadar gelir düşük olursa olsun bunu insanlar hesaplayabilmelidir.

Keşke herkes düğün yapabilse ama benim ailem asgari ücretli olsa ben çalışmasam ya da zaruri başka harcamalarımız olsa inanın düğün diye tutturmam, nikah töreni yeter diye düşünürüm.

Üstelik sokak düğünlerinin hepsi için söylemiyorum ama parasızlıktan değil alışkanlıktan ya da pintilikten yapıldığını düşünüyorum. Benim denk geldiklerim öyle en azından.

200-300 kişiye sandalye kiralamak ikramda bulunmak orkestra getirmek de çok ucuz olmasa gerek

Geldiler bile. Ben de senin gibi düşünüyor ve fikrimi savunuyorum 2-3 mesajdır. Sokak düğünleri komple yasak olmalı bence. Ya da yer gösterilmeli
Aynen katılıyorum, ama bu konuda suçlu olanı o düğünleri yapanlar olarak gösteriliyor, buna karşıyım. Burada bu konuyu devlete maal etmeniz gerekir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…