- 25 Eylül 2018
- 1.049
- 2.989
- 133
- Konu Sahibi Gamzeceylan
-
Aynen katılıyorum, ama bu konuda suçlu olanı o düğünleri yapanlar olarak gösteriliyor, buna karşıyım. Burada bu konuyu devlete maal etmeniz gerekir.
Sen istemezsin belki ama, baban cebinde son kalan 500Tl parası ile seni mutlu etmek istemiştir. Zaten şuan düşündüğünde çoğu kişi düğünü gereksiz buluyor ama yapıyor, etraf'da dedikodu olur yapmazsak gibi düşüncelerden. tabi daha açarsan takıları almak için düğün yapanlar bile varDüğün dediğin şey hadi düğün yapalım deyip de bi maaştan yapılan bir şey değil ama ayşar öncesinden bellidir, ne kadar gelir düşük olursa olsun bunu insanlar hesaplayabilmelidir.
Keşke herkes düğün yapabilse ama benim ailem asgari ücretli olsa ben çalışmasam ya da zaruri başka harcamalarımız olsa inanın düğün diye tutturmam, nikah töreni yeter diye düşünürüm.
Üstelik sokak düğünlerinin hepsi için söylemiyorum ama parasızlıktan değil alışkanlıktan ya da pintilikten yapıldığını düşünüyorum. Benim denk geldiklerim öyle en azından.
200-300 kişiye sandalye kiralamak ikramda bulunmak orkestra getirmek de çok ucuz olmasa gerek
Sanırım senin pintilik den sokak da düğün yapan bir akraban var taktın Pintilige biz durumu olmayanlardan bahsediyoruz. Hem devlet o kadar saf mı. Yardım parası verdiklerini bile kaç doktor raporu ile veriyorlar haberin yok sanırım.Onu da kötüye kullanırlar. Pintiler de düğün öasrafunı devlete yıkmaya çalışır.
İzin alıp yaptıkları için polisin belli bir saatten önce birşey yapacağını sanmıyorum. Ama belediyeye genel bir şikayet yazabilirsiniz. Gerçi eşim yapmıştı daha önce. Hiç birşey değişmedi. Sesin sizi rahatsız etmeyeceği çözümler düşünün bence.Ya da kendileri düğün yapacak diye mahallede ki ders çalışan,hasta,yarın işe gitmek zorunda kalan,belkide ölüm döşeğinde olan insanları umursamayacak kadar bencil,kültürsüz şahısların evlendikleri ilk zamana onlarca insanın bedduasını alarak başlayan kişilerin olduğu bu mahalleden taşınmalıyım da para yok işte o zamana kadar şikayet edebilirim ancak en azından polis gelsinde düğünlerine onlarda bizim gibi huzursuz olsunlar.
Mesajı mı ister beğen ister beğenme boşa parmaklarını yormuşsun ben gerçekleri söyledim senin demenle olsa keşkeYa da kendileri düğün yapacak diye mahallede ki ders çalışan,hasta,yarın işe gitmek zorunda kalan,belkide ölüm döşeğinde olan insanları umursamayacak kadar bencil,kültürsüz şahısların evlendikleri ilk zamana onlarca insanın bedduasını alarak başlayan kişilerin olduğu bu mahalleden taşınmalıyım da para yok işte o zamana kadar şikayet edebilirim ancak en azından polis gelsinde düğünlerine onlarda bizim gibi huzursuz olsunlar.
Çoğu zaman parayla alakası yok durumun, tamamen kültür... Düğününe on binler harcayan insanlar kına gecesini sokakata yapabiliyor.
Cok haklisin canim.. bazen bu millet hangi akilla konusuyor diye dusunuyorumTamam işte senin 2000TL o halde maal ettiğine, onlar 500Tl harcamıştır. Ki kaç sene öncesinden bahsediyorsun tam olarak. Asgari ücret yeni 2020 tl oldu. 1600 tl ile insanlar kira verip ev geçindiriyordu şuana kadar. 1600tl den para artırıp o 500 tlik düğünü bile yapabiliyorsa helal olsun benim insanıma
Ee yapmayıversin yahu. Düğün yapılmak zorunda mı? Her hevesimize devlet bedava bir çözüm mü bulmak zorunda? O düğüne heves ediyorsa ben de limuzine heves ediyorum. Devlet ücretsiz limuzin ayarlasın bana daTamam işte senin 2000TL o halde maal ettiğine, onlar 500Tl harcamıştır. Ki kaç sene öncesinden bahsediyorsun tam olarak. Asgari ücret yeni 2020 tl oldu. 1600 tl ile insanlar kira verip ev geçindiriyordu şuana kadar. 1600tl den para artırıp o 500 tlik düğünü bile yapabiliyorsa helal olsun benim insanıma
Boşuna şikayet etmeyin gece belli bi saati geçince ancak müdahale ediyorlarArkadaşlar malum yaz ayı geldi.Bizim mahallede çok sokak düğünü yapılıyor ve bende sınava çalışıyorum.Bu konu Hakkında ne yapabilirim.Şikayet edince kimin şikayet ettiği öğrenilebilir mi ?
Sence mantıklımı canım, aynı fiyata geldiği? Sizin mantığınıza göre düğün salonu sahibi kar etmeden , kira vermeden, personele para vermeden sadece masraflar ile düğün yapıyor.
Yok canım daha neler linç olsa yanındayım bu konudaOlur mu öyle şey, maddi gücü yetersiz insanların da düğün yapmaya hakkı var diyenler gelecek, sokak düğünüyle evlenmiş olanlar gelecek. Bu forumda her türlü linç yenir.
'' Paraları yoktur belki ''bir bahane değil,paran yoksa nikah yaparsın.Bu kadar basit bir çözüm varken insanları tatil günlerinde rahatsız etmek neden ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?