Sokak düğünleri

Sen istemezsin belki ama, baban cebinde son kalan 500Tl parası ile seni mutlu etmek istemiştir. Zaten şuan düşündüğünde çoğu kişi düğünü gereksiz buluyor ama yapıyor, etraf'da dedikodu olur yapmazsak gibi düşüncelerden. tabi daha açarsan takıları almak için düğün yapanlar bile var

Onu da kötüye kullanırlar. Pintiler de düğün öasrafunı devlete yıkmaya çalışır.
Sanırım senin pintilik den sokak da düğün yapan bir akraban var taktın Pintilige biz durumu olmayanlardan bahsediyoruz. Hem devlet o kadar saf mı. Yardım parası verdiklerini bile kaç doktor raporu ile veriyorlar haberin yok sanırım.

İzin alıp yaptıkları için polisin belli bir saatten önce birşey yapacağını sanmıyorum. Ama belediyeye genel bir şikayet yazabilirsiniz. Gerçi eşim yapmıştı daha önce. Hiç birşey değişmedi. Sesin sizi rahatsız etmeyeceği çözümler düşünün bence.

Maddiyatı el vermeyen düğün yapmasın
Ben nikahla evlendim
Yaşıyorum çok şükür ölmedim

Damat tarafına bana 15 tane bilezik takın derler.
Sonra para yok sokakta düğün yapaşım diye bencillik yaparlar.

Benim evimde diyelim yatalak hasta var. Ne yapacağım? Düğün bitene kadar başka yere mi götüreyim?

Çok acite ediyoruz. Dramatize ediyoruz resmen düğünle evlenmeyi.

ya bak cok haklisin sokak dugunu vs cok rahatsiz edici ama seni bu tarz biseyin engellemesine izin vermemen lazim. gerekirse kulaklik al. ne bileyim.pencereye battaniye ort.
dis etkenlerden uyarilmamak icin biseyler yapmalisin. omrun boyunca sessiz ortamlar olmayacak karsinda.

Ne kadar duyarlı bir toplumuz .

Evinde ya hastası varsaaaaa
yaa çocuğu uyuduysaaaaaa .
Yaa sınava çalışıyorsaaa.

Ama yine aynı toplum olarak her türlu canlıya zarar veriyoruz..
Düğün zamanı düşünülen hastalara yaşlılara otobüste yer vermiyoruz...

Ya yeni uyuduysa cocukcagiz diyor ama Sokak da corapsiz bir çocuk görünce offf kesin Suriyelidir... Doldurdular memlekete şu pislikleri hallere bak diye sinirlene sinirlene gidiyoruz..

______Maksadım kesinlikle polemik değil.. sözlerimi hastayı yaşlıyı düşünen insanlara yönelik yazmıyorum..
Yooo ben hastaya yaşlıya yer veriyorum hayvanları seviyorum canlıları yaşatıyorum gibi duyarlı olduğunuzu belirten cevaplar vermenize gerek gerçekten yok.. maksadım kesinlikle polemik değil.________

Sadece demek istediğim daha toplumsal dertlerimiz var bence. Duyarlılık göstermemiz gereken konular bunlar değil mesela...

İki gün kapı da müzik çaldı diye kimse ölmez mesela..

Her yaz aynı konu aynı dert tartışılıyor... Kimi belediye bu duruma çözüm buluyor. Kimisi bulmuyor..
Belki hoşgörüye sığınmaliyiz..

Ya da yeni nesil bizim elimizde demeli sokak düğünü kültürünü bilinclerden silmeliyiz..

Bilemiyorum sadece bildiğim bu konuyu her yaz bin kere gereksiz yere tartışıp sonuca varılamiyor.

Mesajı mı ister beğen ister beğenme boşa parmaklarını yormuşsun ben gerçekleri söyledim senin demenle olsa keşke

Sokak düğünü nasıl bir varoşluktur yahu sokakta düğün yapacaksan biraz tok gözlü ol da nikah yap bi zahmet.Bu köyden indim şehire tarzındaki insanlar yüzünden şehirlerin dinamiği bozuldu bunların hepsi köy adetleridir.Köylerde düğünler sokakta olurdu neden çünkü eskiden düğün salonu yok otel vs yok e köyde zaten herkes birbirini tanıyor düğüne herkes katılacak e rahatsız olacak kimse yok.

E şimdi bakıyosun şehirlerin göbeğinde sabahtan akşama kadar düğün müziği insanlar artık eskisi gibi değil milletin çalışma hayatı çoluğu çocuğu var.Düğünü adam gibi yerde yapacak paran yoksa bi zahmet nikah yap kimse sen evleniyosun diye bütün gün tıngırtı dinlemek zorunda değil.Bütün hafta eşek gibi çalışıp bi pazar günü dinlenicem diye anam ağlıyo kimin ne hakkı var yani rahatsız etmeye.

Cok haklisin canim.. bazen bu millet hangi akilla konusuyor diye dusunuyorum

Ee yapmayıversin yahu. Düğün yapılmak zorunda mı? Her hevesimize devlet bedava bir çözüm mü bulmak zorunda? O düğüne heves ediyorsa ben de limuzine heves ediyorum. Devlet ücretsiz limuzin ayarlasın bana da

Sence mantıklımı canım, aynı fiyata geldiği? Sizin mantığınıza göre düğün salonu sahibi kar etmeden , kira vermeden, personele para vermeden sadece masraflar ile düğün yapıyor.

Iyi bir orkestra bin de aşağıya gelmiyor. Tabağı çanağı ayranı pastası 300 u geçiyor. Sandalye masa kiralama var. Hatta bazıları döner takıyor.

Bu fiyatlara düğün salonları var evet.

Olur mu öyle şey, maddi gücü yetersiz insanların da düğün yapmaya hakkı var diyenler gelecek, sokak düğünüyle evlenmiş olanlar gelecek. Bu forumda her türlü linç yenir.
Yok canım daha neler linç olsa yanındayım bu konuda
Maddi imkanların yeterli değilse yapma o düğünü cengiyi
O düğüne davete harcanan para yeni bir düzen kuracak insanların bir açığını kapatsın
Bu düşüncen yüzünden linç eden buyursun

Bu toplumun bir gerçeği ise eğlenmeye bakın. Oturup dert etmek yerine düğün olacağı günler (ki hergün olacak değil haftasonları olur) gündüz çalışmalarınızı arttırın gece de çıkın 2 göbek atın. Göbek atmak ve pasta yemek endorfin ve serotonin salgılayarak mutlu ve motive olmanızı da sağlar hem. Ya da göbek atmayı ve pastayı sevmem diyorsanız da bir kulak tıkacı edinin. 5 6 saat ders çalışmamakla sınavı kaybetmezsiniz. Ama böyle herşeye takılıp strese çevirirseniz işte o zaman kaybedersiniz. Değiştiremeyeceğiniz şeylerle eğlenmeye bakın. Bir öğretmen tavsiyesi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…