Sokak düğünleri

Iyi bir orkestra bin de aşağıya gelmiyor. Tabağı çanağı ayranı pastası 300 u geçiyor. Sandalye masa kiralama var. Hatta bazıları döner takıyor.

Bu fiyatlara düğün salonları var evet.

Orkestra mümkün değil bin liraya gelmez. O fiyata piyanist şantör gelir belki yanında davulcu zurnacıyla. İyi bir orkestra fiyatı 2500 liralarda şu an. Sandalyenin tanesi 2 liraya kiralanıyor. Düğün pastası sokak düğününde oluyor mu bilmiyorum ama 4-5 katlı bir pasta 1500 lira civarı. O pastayı muhafaza etmek mümkün olmadığı için maket pasta kiralama 150 lira. Çerezi, içeceği cartı curtu 500 lira. En az 3500 çıkar cepten.

Ben de sokak düğünlerine karşıyım. (Köylerde bahçelerde vs olabilir, o konuda bilgim ve sözüm yok.)

İnsanlar nikahla yetinmeyip düğün de yapmak isteyebilirler. Bunu anlarım. Ancak düğün isteği; bir hastayı, bir bebeği ya da ders çalışan bir öğrenciyi rahatsız etme hakkına sahip kılacak ölçüde bir ihtiyaç mı, tartışılır.

Unutmayalım başkalarının hak ve özgürlüklerinin başladığı yerde bizim hak ve özgürlüklerimiz biter.

Ayrıca yaz günü ders çalışılır mı diyenler; KPSS, YDS, TUS, hakimlik ve savcılık gibi sınavları hiç bilmiyorlar sanırım. Yaza denk gelmeleri mümkün olduğu gibi, yazın yapılmasalar dahi tüm sene çalışmanızı gerektiren sınavlar var. Tez yazanlara, akademik çalışma yapanlara hiç değinmiyorum bile. Bir kereye mahsus bir sokak düğünü görmezden gelinebilir ama sık sık yapılıyorsa o sokakta, artık başkalarına rahatsızlık verecek boyuta gelmiştir iş.

Bir öğretmenin bunu savunması beni çok şaşırttı.Hanımefendi özgürlüğünüz başkalarının özgürlüğünü kısıtlayana kadardır.Gayet değiştirebileceğim birşey mahallede imza toplanırsa yasaklanıyormuş.Görgüsüzlere dur demek için birkaç saatimi harcayabilirim .

Evet burda koca koca okumuş insanların,ne var Canım bizim mutluluğumuza kurban olun siz,bizden önemlimisiniz tavrını gördükçe insanlığa olan güvenim bitiyor resmen.

Tabi durumu olmayan,cebinde beş kuruş parası olmayan evlensin sonra görüyoruz.Kaynanamla oturuyorum sorun yaşıyorum,kocamla ayrılıyoruz başlıklarını

Bir öğretmenin bunu savunması beni çok şaşırttı.Hanımefendi özgürlüğünüz başkalarının özgürlüğünü kısıtlayana kadardır.Gereksiz ve boş yorumlardan biri....
Öğretmen olmanın yegane şartlarından biri sizin rahatsız olduklarınızdan rahatsız olmak değil mi kusura bakmayın unutmuşum hemen istifa ediyorum Size çözüm önerisi getirmeye çalışan insanlarla "düzgün" konuşmayı öğrenin de sonra öğretmenlik hakkında ahkam kesin. Bir de belediyeden önce bir terapisti arayın derim psikolojiniz hiç iyi görünmüyor.

Bende durum boyle olsa nikahtan giderdiim sen gibi.. ama ciftlerin hayali varsa.. ve elden bukadar geliyorsa.. biraz anlayisli olmamiz gerektigini dusunuyorum..
Biraz anlayışlı... Pardon biz her gece abe kaynana dinlemek zorundamıyız ? Bizimde hayallerimiz var ders çalışıp başarmak istiyoruz ama sokakta son ses Ankara'nın bağları çalan görgüsüzler yüzünden rahatsız oluyoruz. Gerçekten şaşkınlıklar içerisindeyim gelen şu yorumlara

Kulak tıpası al diye kendince alay etmeye çalışan bir insana onun dilinden konuştum.Belli ki polemik çıkarmaya gelmişsiniz buraya,ben sizin psikolojinizi terapistin bile düzeltebileceğini sanmıyorum.Daha fazla konuma yazmanızı istemiyorum.

Resmen tum sokak dugunu yapanlara hakaret ediyorsun gorgusuzlukmus..sen gibi guya gorguyu bilen birine hic yakistiramadim! Hayalerin varsa kulaklarini tika !

Resmen tum sokak dugunu yapanlara hakaret ediyorsun gorgusuzlukmus..sen gibi guya gorguyu bilen birine hic yakistiramadim! Hayalerin varsa kulaklarini tika !
Hmm anlaşıldı.Sizin derdiniz sizde mi sokak düğünü yaptınız.? Ben gerçekleri söylerim.Gerçekler acı geldiyse yapılacak bir şey yok.

Hmm anlaşıldı.Sizin derdiniz sizde mi sokak düğünü yaptınız.Ben gerçekleri söylerim.Gerçekler acı geldiyse yapılacak bir şey yok.
Cok komik canim.. 2000 kisilik salonda dugunum yapildi.. ama sizin gibi anlayissiz ve dile yaziya dokemedigim bir cok kelime var ama.. asla olmadim !!!

'' Paraları yoktur belki ''bir bahane değil,paran yoksa nikah yaparsın.Bu kadar basit bir çözüm varken insanları tatil günlerinde rahatsız etmek neden ?
Kusura bakma canım da, sen her zaman yapabileceğin pazar keyfini düşünürken. :) O adamın 1 kere yapacağı düğün keyfini düşünmemesini bekleyemezsin. Çok keyfine düşkünsen yaptır ses yalıtımı, kapa kapını bak keyfine. Yada benim gibi merkezi bir yere taşın hiç düğün görme. :)

Konu sahibi arkadaş,bak orada “göz ardı et” diye çok güzel bi buton var tavsiye ederim polemiğe girme hiç.

Cok komik canim.. 2000 kisilik salonda dugunum yapildi.. ama sizin gibi anlayissiz ve dile yaziya dokemedigim bir cok kelime var ama.. asla olmadim !!!
Yaa bu çok anlamsız değil mi, maddi gücü yoktur belki vs. diye biriyle empati kurduk diye hemen “siz de mi sokak düğünü yaptınız” diye itham edilmek gerçekten akıldışı. O zaman biz de “siz eğlenen insanları kıskandınız mı” diye suçlayalım rahatsız olanları çözüm buysa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…