- 8 Mart 2011
- 10.737
- 18.139
- 298
ben kocanın daha ileri gideceğini düşünüyorum.onca şeyi yaptım affedildim,dahasını da yapabilirim diyebilir.aileler en sonda haberdar edilmeli bana göre
nasil bosanmakla ilgili bir sey yazmadi ya? siz konuyu okumadiniz sanirim. bosanacagim ve bu isler nasıl yuruyor fikir almak istiyorum dedi kac kere. ilk sayfalara dönün bakin isterseniz bosanmak istiyorum dedikce bosanma diyen otur diyen kac kisi var.barışacagını bildigimiz için niye anlattın diyoruz şahsen...
Çünkü kendisi boşanacagına dair bir yorum yapmadı..
Madem kabullenecek damadının annesine küfür ettigini anlatmasının bana der misiniz mantığı nedir ?
Şahsen ben anne olsam kızımın eşi bana küfretse kızım da bana bunu anlatsa ben artık o damadın suratına bakmazdım..
Düğünlerde havaya ateş eden magandalar hakkında ne düşünüyorsunuz? O magandaya karısı eşek dese ve adam da dövse, "Aaa ama çok ayıp sen adama neden eşek dedin" mi dersiniz? Maganda kurşunundan evladını kaybeden anneler varken o magandadan daha fazla küfürler etmek istediğim adama eşek dedi diye karısını mı suçlarsınız?
Ha işte trafikte hız yapmanında da düğünde havaya ateş etmekten farkı yok. İkisi de yapana normal geliyor, ikisi de cinayete teşebbüs, ikisinde de hayatını kaybetmiş bir sürü insan var. Ve üzgünüm bu konu altında o insanların canına kasteden adamı savunan herkesin de gözümde değeri sıfır.
Daha geçen sene bir arkadaşımın eşi hız tutkunu birisi yüzünden öldü. Aynı arabada bir yerden dönerlerken tırın altında kaldılar. Adamın arkasından söylenen o böyle kaç tane kaza atlattı. Hız yapmayı severdi. E peki arkadaşımın eşinin günahı neydi? Yetim kalan oğlunun günahı ne? Böyle adam(!)lara eşek denilmesini savunan insanları anlayamıyorum. Cidden o kafayı çözemiyorum. Nasıl bir empati yeteneğiniz var, hayatta ne gibi yaşanmışlıklarınız, birikimleriniz var da insanların canına kastedenleri savunabiliyorsunuz.
Dünden beri bir şey yazmayayım dedim ama böyle biz bir insancılız, herkesi savunuruz, hakaret çok kaka bir şey falan yaklaşımlarından midem bulandı. Yeter yani yeter artık. Basit bir zevk uğruna insanların hayatlarını hiçe saymanın savunulacak yeri yok. Eşeklik bile değil bu.
Aklimdan gitmiyo o an gitmicekte biliyorum. Taaa evlenmeden once esimin annesinin babasinin soyledigi sozler yaptiklari bile aklimdan gitmiyor diye dogru duzgun iletisim kuramiyorum onlarla. Huyum bu biliyorum bunu unutamam asla. Ayrilmak istiyorum gercekten. Su anda okuyorum 2 senem var daha zor olucak bitirene kadar ama sonra rahatlicam insallah
barışacagını bildigimiz için niye anlattın diyoruz şahsen...
Çünkü kendisi boşanacagına dair bir yorum yapmadı..
Madem kabullenecek damadının annesine küfür ettigini anlatmasının bana der misiniz mantığı nedir ?
Şahsen ben anne olsam kızımın eşi bana küfretse kızım da bana bunu anlatsa ben artık o damadın suratına bakmazdım..
Anneme soyleme sebebimi yazmistim kesin ayrolik dusuncem ve annemin esimin tarafini tutacagi dusuncemdi. Cunku esimi tanir sever. Evet benimde dilim sivri ne bosanmasi suc kesin sendedir tavri takinir diye soyledim anneme.. ki benim telf sarji yoktu esimden defalarca tel istedim vermedi biliyodu sanirim ailemi aricagimi. Sonra annem arayinca geldniz mi diye o zaman mecburen verdi bende soyledim hata yapmis olabilirim. Ben zaten masum degilim ama benim su anki dusuncem ayrilicam cunku unutamiyorum unutamam esimin yuzune bile utanirim bakmaya.. avukat ark yorum yapsin diye soyledim cunku ayrilma prosedurunu bilmiyorum napicam manasinda
nasil bosanmakla ilgili bir sey yazmadi ya? siz konuyu okumadiniz sanirim. bosanacagim ve bu isler nasıl yuruyor fikir almak istiyorum dedi kac kere. ilk sayfalara dönün bakin isterseniz bosanmak istiyorum dedikce bosanma diyen otur diyen kac kisi var.
eğer gerçekten boşanacaksa bilmek isterim,yok konu sahibi gibi barışma durumu varsa açıkçası gelinimin hakkımda söylediklerini bilmek istemem.ona karşı görüşüm davranışım değişirKoca daha ileri gidebilecekken aileler neden en son haberdar olsun ki? Senin oğlunun bir sıkıntısı var. Keşke başından beri söyleseydin evladım demez misin? 3. sayfadakilerin ailelerinin en azından bir kısmı keşke bunu daha önceden bilseydik demez mi?
eğer gerçekten boşanacaksa bilmek isterim,yok konu sahibi gibi barışma durumu varsa açıkçası gelinimin hakkımda söylediklerini bilmek istemem.ona karşı görüşüm davranışım değişir
Hiç olmayacak şeyden kavga çıkmış uzamış da uzamışelalemin yanında eşinize eşek benzetmesi yapmak nedir yahu zaten bir tartışma yaşamışsınız hızlı sürmeye başlayınca hayatım çocuğumuz var arabada acelemiz yok hızlı gitmeye ne gerek var diyemediniz mi hem laf sokmuş hemde tartışmamış olurdunuz bu olaydan sonraki küfürleri falan hiç mi hiç tasvip etmiyorum ama biraz sizin sayenizde olmuş gibi
Defalarca uyarmıssa küfür etsin ozaman hakkı yani onumu demek istediniz ayrıca konu sahibi yok galiba buralarda msjlara sizmi cevap veriyorsunuzKonu sahibinin konusunda geçen:
"Esim her zamanki gibi hizli surmeye basladi defalarca uyardim "
cümlesinden ne anlıyorsunuz?
İkiniz de suçlusunuz.Huyunu biliyorsun.Daha uygun dille söyleyebilirdin.Eşşekli örnek çok kötü olmuş.Hem de bir başka insanın yanında.Fitili ateşleyen bu olmuş sanırım.Annene anlatman da kötü olmuş.Onun annene küfür etmesi zaten büyük bir ayıpBiraz dolmuş sanırım bazı şeylere patlamış.Ama küfür kaba kuvvetin savunulacak tarafı yok.Yalnız kızın da,kalkıp eşini adam sanırdım gibi hadsiz küstah bir cümle kullanması daha kötü olmuş.Katı kocanın arasına girip sana gaz vermek yerine,ya karışmayacak ya ortamı yumuşatacaktı.Fevri davranma.İyice otur düşün.Esimle her sey iyiydi ufak tefek problemlerimiz oldu ama kendi aramizda hemen barisirdik bana yardimci olur bildigim kadariylada sadiktir disariya bensiz cikmak istemez yapisir sende gel diye ev isine yemege cocuga hep yardim eder aileme bile yardim eder. Bunlari neden yazdim cunku bu ozellikleri tasiyan adam bugun bana saldirdi! İl disina gitmistik esimin akrabasina cok iyi anlasiriz onlarla surrkli gider geliriz.gezdik tozduk her sey iyi ikindi gibi bi tartisma yasadik onlarin yaninda uzatmadim. Aksam eve donucektik misafirlige gittigmiz bayanda bizimle gelicekti kayinvalidesine. Esim direksiyonda bende arkada oglumun koltugunun yaninda oturdum kizada one gec dedim skisistik diye. Esim her zamanki gibi hizli surmeye basladi defalarca uyardim (hatta gecen gun arabanin freni enteresan sesler cikartiyodu diye servise gotur dedim benim zorumla yola cikmadan gittik servise. Simdilik acil bi sey yok ama sonra getirin kaldirmamiz lazim tam ne oldugunu ogrenmek icin dedi. Bizimde vaktimiz yoktu adamda acil degil deyince yola ciktik.) Surekli esome yavas sur yavas sur demekten biktim usandim 150 leri goruyoruz otoban bile degilki yol. Baktim bu yine hizlaniyo 120 yi gecmeye baslayinca off puff etmeye basladim. Baktim yavaslamiyo kendi kendime soylenmeye basladim essege bunca zaman soylesem anlardi sen anlamadin diye. Cok sinirlenmistim bide acayip araba fobim var. O da bi sey soyledi bende uzadikca uzadi. Sen gorursun simdi kacla gidicrm deyip gaza basmaya basladi bende inicem dur dedim dur dur bagirdim o aralari korkudan hatirlamiyorum bile. Birden arabayi saga cekti geldi arka kapiya omzuma vurdu sonra koluma oralari bile hatirlamiyorum tam net. Ben inicem inicem deyip kapiyi tutunce dirsegime vurdu oyle acidiki biraktim kapiyi. Oglum uyandi seslere benim deli gibi aglamama. Cok kotu oldum cok sasirdim hemen gidip ayriliyoruz dedim vs agiz dalasi gelene kadar devam etti kizi indirdik kiz inmeden esini adam sanmistim ornek es gibi duruyodu vs bi seyler dedi ayrilma iste dusun tasin gelip sizde kaliyim dedi kabul etmedim.kiz ibdikten sonra durduk yere anneme kufretti alakasiz bi sekilde hemde ne kufurr. O edince bende o senin annenin yaptigi istir dedim amann saydikca saydik. Eve geldikx cik git bitti dedim. Hemen o kizi aradi sakin kimseye bi sey soyleme diye. Cunku o kvye soylese butun sulale duyar. Kizda tamam dedi ama inanmiyorumm soylemistir. Annemi aradim ayrilicam ben dedim olayi anlattim esimde icerdeydi dusa girip gidecem vs diyodu ama dinliyodu farkettim annemede her seyi soyledim ona kufrettiginide soyledim cunku annem onu hakli gorup ayrilma der diye. Esn son vurdugunuda soyledim felan konustuk kapattim. Esimedw git bi dahada gelme aileble konus bu is bitti dedim gitti. Ben lavaboya girdim sonra baktim gelmis harclik birakmis bana bilmem nereye koydum dedi bagirdim cik git dedim gitti. Ayrilnak istiyorum asla kaldiramam bu drumu olsemde unutamam.. nasil bi yol izlicem ozellikle avukat ark varsa yardim bekliyorum
Defalarca uyarmıssa küfür etsin ozaman hakkı yani onumu demek istediniz ayrıca konu sahibi yok galiba buralarda msjlara sizmi cevap veriyorsunuz
O zaman bir şey sorayım size eşine eşek deyince eşi durdu mu yoksa dahamı hızlı sürdüSize sadece yukarda da yazdığım şu şeyi söylemek istiyorum:
Düğünlerde havaya ateş eden magandalar hakkında ne düşünüyorsunuz? O magandaya karısı eşek dese ve adam da dövse, "Aaa ama çok ayıp sen adama neden eşek dedin" mi dersiniz? Maganda kurşunundan evladını kaybeden anneler varken o magandadan daha fazla küfürler etmek istediğim adama eşek dedi diye karısını mı suçlarsınız?
Ha işte trafikte hız yapmanında da düğünde havaya ateş etmekten farkı yok. İkisi de yapana normal geliyor, ikisi de cinayete teşebbüs, ikisinde de hayatını kaybetmiş bir sürü insan var. Ve üzgünüm bu konu altında o insanların canına kasteden adamı savunan herkesin de gözümde değeri sıfır.
Daha geçen sene bir arkadaşımın eşi hız tutkunu birisi yüzünden öldü. Aynı arabada bir yerden dönerlerken tırın altında kaldılar. Adamın arkasından söylenen o böyle kaç tane kaza atlattı. Hız yapmayı severdi. E peki arkadaşımın eşinin günahı neydi? Yetim kalan oğlunun günahı ne? Böyle adam(!)lara eşek denilmesini savunan insanları anlayamıyorum. Cidden o kafayı çözemiyorum. Nasıl bir empati yeteneğiniz var, hayatta ne gibi yaşanmışlıklarınız, birikimleriniz var da insanların canına kastedenleri savunabiliyorsunuz.
Dünden beri bir şey yazmayayım dedim ama böyle biz bir insancılız, herkesi savunuruz, hakaret çok kaka bir şey falan yaklaşımlarından midem bulandı. Yeter yani yeter artık. Basit bir zevk uğruna insanların hayatlarını hiçe saymanın savunulacak yeri yok. Eşeklik bile değil bu.
zaten neden söyledin diyenler küfürden bahsediyor.Küfür belki bir derece ama dayak olayını bilmeli aile. Şimdi tam erkek çocuğuna uyacak bir örnek bulamıyorum o yüzden bir kızın olduğunu varsay. Aile bunu bilmeli.
Uğursuz bu konu kaç kişi ban yedi :)bu arada arkadaşlar mune eğer tekrar kavga olursa konu kapatılır ve bir dahada açılmaz dedi. lütfen tartışmadan yorumlarımızı yapalım.
konu sahibi gelişmeler olduğu için konunun açılmasını istedi.
bu arada arkadaşlar mune eğer tekrar kavga olursa konu kapatılır ve bir dahada açılmaz dedi. lütfen tartışmadan yorumlarımızı yapalım.
konu sahibi gelişmeler olduğu için konunun açılmasını istedi.
evet bir az önce yazdı banaKonu sahibinin konusunun acildigindan haberi var mi?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?