- 1 Eylül 2012
- 913
- 93
- 298
- Konu Sahibi White Mocha
-
- #27.081
yasak falan filan bir kenara. hiç bir bilinçli insan başkasının gözünden çıkan lensi kesinlikle kullanmamalı. bırakın kişiden almayı optikçiler de bile buna musade edilmemeli eğer bir optikçi size lens denetiyorsa düşünün daha kaç kişiye denetmiştir. sağlık açısından bence asla bu tarz şeyler yapılmamalı.
yanlis anlamazsaniz ben duruma elimden geldigince aciklik getirmek istiyorum. 2. el lens satisi ve takas bir cok farkli sitede hatta youtube videolari ile vs yapiliyor elbet ama ne olursa olsun riskli oldugu icin (mikrop kapma vs) kadinlar kulubu zamaninda konu hakkinda karar almis tabiri caizse yardim ve yataklik etmek istemiyorlar bu olaya :) hatta tamamen ayni sebepten oturu optiklerde lens denetmek de yasaklanmisti hem de uzun zaman once ama hala yapan var tabi.. bu topikte bir arkadas hatta optikte lens denedikten sonra enfeksiyon kapmisti ben hatirliyorum. bu tip seyler illa olacak diye bir kaide yok tabi ama ne olursa olsun risk tasiyor goz sagligi onemlidir kiymeti kaybedilince anlasilanlardan.. ben de hidrosummer azul almistim 245 lira idi yanlis hatirlamiyorsam, hic takamadim verdigim paraya da cok acidim ama satmayi da hic dusunmedim gozumde bir problem (benim bildigim kadariyla) yok ama bende bir soruna yol acmayan bir bakteri/mikrop bir baskasinda enfeksiyona donusebilir bu sorumlulugu sahsen almak istemedim.
yine de burada bu riski alacak pek cok kisi olabilir herkesin kendi bilecegi is tabi ki buna kimse karisamaz. ama kk platformunu kullanacaksak kk yonetiminin koydugu her kurala uymak mecburiyetindeyiz hosumuza gitsin gitmesin.
diger satis konularina gelince, sanirim bu forumda kendi urunlerini satmak isteyenler yonetimle gorusmek ve izin almak durumunda. burada arzu hanim yillardir satis yapiyor izinli olarak cunku sattigi tum lensler orijinal siselerinde kesinlikle acilmamis el degmemis olarak geliyor bu yuzden izni var elbette ki.
http://www.kadinlarkulubu.com/kontakt-lens-gozluk/353674-2el-lens-satisi-hakkindaonemli.html
uyarı yapan arkadas 2. el lens takas etmek şu sebepten ötürü yasaktır, ürün satışına da ancak şu şartlar altında izin verilir gibi bir uyarıda bulunmuş olsaydı bu durumu anlayışla karşılayabilirdim. ancak kk de satış ve takas yapmak yasaktır yazınca haklı olarak sorgulama geregi hissediyor insan. ben tabii ki de bu durumu savunmuyorum. kullanılmış lensi kim satın almak ister? ancak benim anlatmaya çalıştıgım ürünün elime bugun geçtigi denediğim ve kötü durduğu için aynı benim durumumda olan biri varsa idi.. birinin sağlığını tehdit edicek bir duruma sebep olmak kimse istemez, insanların kötü niyetli olabiliceğine de hak veriyorum ama bu karşılıklı güven sağlanırsa ben herkesin özgür iradesini kullanabilmesi taraftarıyım. siz hiç kullanmadığınız lensi 245 tl vermiş olmanıza rağmen çöpe atabilmişsiniz, ama maalesef ki herkes aynı maddi özgürlüğe sahip değil.
XI) Forum'un işleyiş ve kuralları konusunda katılımcıları sürekli bilgilendirmek adminlerin veya moderatorların görevi değildir. Katılımcılar bu kuralları okuyup uymak zorundadır.
Bu konuda son hatirlatmamdir !
Bir daha lens takasi, 2. ey lens satisi ile ilgili mesaj yazilirsa uyarisiz uyeliginiz iptal edilecektir. Sizin sagliginiz inanin bizim umrumuzda degil lakin bu yaptiginiz suca biz yayinci olarak ortak ediyorsunuz. Buna ek olarak gercek kimliginizden degilde 2. bir uyelik alip onla ayni seyi yaparsanizda gercek uyeliginizde yanacaktir. 3 uyeligi olup 2. veya 3. uyeliginden elindeki lensleri satmaya calisanlar var.
Sagliginizin bedeli 200-300 TL degildir. Arkadasinizda bir bakteri vardir onda kulucka donemini yasiyordur sizde hayata gecer. Bunuda bir kenara birakin cagin bence aidsi kabul edilmeli Hepatit a,b,c var ve nufusumuzun ciddi bir oraninda bu rahatsizlik mevcut. Bu riske nasil giriyorsunuz inanin anlamiyorum.
Bilginize
Merhaba
Site kurallari bu konuda cok net. Site kurallari bir tarafa baskasi tarafindan kullanilan bir esyayi hatta hatta direk sagliginizi ilgilendiren bir nesneyi nasil bu sekilde almaya kalkiyorsunuz bunu anlamakta ciddi olarak zorluk cekiyorum. Urunu almak istediginiz kisinin gozunde nasil bir rahatsizlik var hepatit B mi C mi ? Bir arastirin bakalim neler size bulasabilir ? Kusura bakmayin ama siz sagliginizi dusunmuyor olabilirsiniz 2 gun sonra magduriyet yasadiginizda kapisini calacaginzi ilk biziz bu sebeple yasak. Kariyer sahibi biri bu yazdiklarimdan sonuc cikarir diye umuyorum....
arkadaşlar alın size buldum renk budur istediğimi sonunda bulabildim bu renk arzu abla en çok hangiisi
Baleacım ben beş yıl ingilizce öğretmenliği yaptım anlattıklarının hepsini yapıyorlar bende yaşadım aynı şeyleri saç teline kadar herşeye dikkat ediyorlar ve özellikle genç öğretmenleri çok seviorlar..
Berycim yeni seri ocre bende:)
arzu hanım sızden sıparıs ettıgım marıneler geldı, ancak normal pıyasada satılan lenslerden baya buyuk geldı bana ve taktım ve goz bebegım bosluga denk geldı renklı kenarlar goz beyazıma denk geldı aslında ben goz bebegım kucuk demıstım ama gercekten cok tuhaf bır goruntu cıktı ortaya sımdı
merhaba arzu hanım,
size bir sorum olacak. lensler kaydığı veya battığı durumlarda üretim hatası olabilir diye geri gönderme yapıyor musunuz? bir kez başıma gelmişti. lensi aldım, aşırı bulanık gördüm ve aldıgım optıkcıye götürüp lensleri incelettim. gercektende üretim hatası vardı ve bana yenı lens göndermıslerdi. soloticada durum nasıl olacak bilemiyorum.
şimdi size solotica sıparıs versem ve basıma boyle bısey gelse bana yardımcı olabılır mısınız onu merak edıyorum.. almak istiyorum artık lenslerımı ama tereddütteyım bu konuda bayağı..
beni aydınlatırsanız çok sevinirim..
Merhaba lens hakkında bir iki araştırma yaparken
rastladım iyikide bulmuşum ) bir sürü faydalı bilgi var ben solotica hidrocharme ocre
lensi çok beğendim arzu hanım ama optiklerde temin edebilir miyiz bilmiyorum. size mesajla sormak
istedim ama beceremedimyeni seri eski seri nasıl oluyor şişesi kabı nasıl
bu lensin çünkü yeni serisi eski serisi arasında fark var? natural colors ile hidrocharme ocre arasındaki farkı nasıl anlayabiliriz
yardımcı olabilirmisin bu konuda minnettar kalırımarzu hanım ben bu lensin aynısından istiyorum tam olarak
ismi nedir yeni seri nasıl oluyor eski seriden farklı olarak. bu fotoğraftaki lensin kabının fotoğrafını yükleyebilirseniz çok sevinirim
Merhaba lens hakkında bir iki araştırma yaparken
rastladım iyikide bulmuşum ) bir sürü faydalı bilgi var ben solotica hidrocharme ocre
lensi çok beğendim arzu hanım ama optiklerde temin edebilir miyiz bilmiyorum. size mesajla sormak
istedim ama beceremedimyeni seri eski seri nasıl oluyor şişesi kabı nasıl
bu lensin çünkü yeni serisi eski serisi arasında fark var? natural colors ile hidrocharme ocre arasındaki farkı nasıl anlayabiliriz
yardımcı olabilirmisin bu konuda minnettar kalırımarzu hanım ben bu lensin aynısından istiyorum tam olarak
ismi nedir yeni seri nasıl oluyor eski seriden farklı olarak. bu fotoğraftaki lensin kabının fotoğrafını yükleebilirseniz çok sevinirim
arkadaslar solotica lenslerin renkleri güzel tamamda bazı arkadaslar kayma yaptığını söylemişler burda okumadım başka bi yerde denk gelmiştim :26:bide ben mel almayı düşünüyorum albümde gözümün resmi var sizce nasıl durur meller bende
cnım albümümde yüzümün yarısının resmı var ama nasıl göremedin anlamadım resmimin linkini vereyimsemiramis ben sizin albümünüze baktım ama göremedim gözünüzün resmini soloticalar sadece göz çapı uyumsuz olan kişilerde kayıyor lens kaymıyor çapı size uygun değilse solotica lens alamayacaksınız çünkü olmayabilir lensler göz çapı uyumlu değilse o kişide kayıyor sadece..Aynı lens göz çapı uygun olan kişide kaymıyor malesef solotica alıyorsanız bu riski göze alıp almanız gerekiyor çünkü lensler ağzı kapalı bir şekilde geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?