Kontakt Lens Solotica lens kullananlar ya da kullanmayı düşünenler fikirlerinizi bekliyorum

Tekrar teşekkürler vetmancım... Amma ve lakin, benim hem gölgede hem de flashsız resimler eklemeni isteme sebebim; gerçek hayatta hep güneş ışığında-dışarıda gezmiyoruz, yani misal İstanbul'da şuanki hava koşullarında evde veya dışarıda karanlık-güneşsiz-az ışıklı bir ortam mevcut, veya kapalı ortamlarda (evde, cafede vs.) lensin rengi güneşte durduğundan farklı duruyor, birincisi bunu görmek içindi. İkincisi ise resimlerde flaslı duruşuna yakın bir görüntü (tabii ki flaslı resimlerde) elde ettiğimiz için onu görmek adınaydı... Yani lensin rengini değerlendirirken bu üç ortamdaki duruşunu da görmek çok etkili olacaktır.. Diye düşünüyorum. O yüzden rica ettim canımcım...

Dediğin doğru, en yakın görüntüyü flassız çekilen resim veriyor, ama göz bebeği güneşin veya diğer nesnelerin yansımasını taşıyor.. Dolayısıyla, güneşe bakarken çekilmiş fotolarda, göz bebeği algılanmıyor ve yine dolayısıyla göz bebeği ayrımı (pupil boşluğu) kısımlarındaki doğallık-yaparlık ayrımı yapılamıyor.. Algıda yanılma oluyor..

Bir başka örnek, senin albümündeki ve sahibinden sitesindeki ilanındaki resimlerde nc mel hep flaslı mevcut (yakından tek göz için yaptığın resimleri görüyorum ben canım), onlarda belki de flashın etkisiyle yemyeşil durmuş, ama bazı fotolarda ela, vs vs,,. Çok uzattım, toparlıyorum canım Demem o ki, farklı ışıklardaki duruşları çok farklı oluyor, sen benden daha iyi biliyorsun. Onları değerlendirmek için sormuştum.

Bu quartzo'nun yeşil tonunu arttırmışlar sanki. Vetman'ın eklediği quartzo fotoğraflarında da öyle gelmişti bana şimdi sedefin eklediğine bakıyorum aynı şeyi görüyorum. Eskiden daha bir gri yeşildi sanki ama böyle de güzel olmuş daha yumuşak bir ton.

ben topazio ile quarz arasında kaldım son zamanlarda topazio alan varsa foto ekleyebilr mi ceyda önceki sayfalara gittim ama senin topazio fotolarını göremedim rica etsem tekrar eklebilmisn profilinde de yoktu

Ekliyorum canım, ama yine bir gün sonra filan silerim :hulya: Alıntı yapmazsan sevinirim...

Üstteki gün ışığında çekilmiş foto, alttaki ise iç mekanda flashlı çekim

Son düzenleme:
Evt canım benim tek gözümdeki nc mel fotoğrafıda flashsız melin en doğal hali:))Flashlı resimlerde daha açık çıkıyor meller yanılsama payı daha yüksek..

Ya birde arzu hnm (VETMAN) sizin gözünüzde mümkünse cor ocre resimlerini görebilir miyim? cünkü sizinle göz renklerimiz aynı tonlarda.. :sm_confused:[/QUOTE]
Ben charm ocre resimlerim var ama cor ocre kullanmadım hiç benim cor ocreli resimlerim yok ama eklerim sizin için:)
koyu kahverengi gözde cor ocre

Morrisoncum evt soloticanın üç opak renginde eskiye oranla renk değişimi var ama sadece bu üçlüde şimdi yeni tonları daha canlı:)

Son düzenleme:
Evet bariz değişim var ama çok güzel olmuş. Bu eklediğin de cor ocre ise muhteşem duruyor ya ne kadar doğal tam beren saat gözü olmuş opuyorumnanaktan

Ben charm ocre resimlerim var ama cor ocre kullanmadım hiç benim cor ocreli resimlerim yok ama eklerim sizin için:)
koyu kahverengi gözde cor ocre

Siyah gözde cor ocre...

Aynı siyah gözde flashlı cor ocre.

Başka bir koyu gözde cor ocre flashsız.

Arzu hnm ilgilendiğiniz ve paylaşımınız için çook tşk ederim opuyorumnanaktan O ikinci resimde gözlüklü cocuktaki cok güzel durmus.. Sizce de öylemi bilmiyorum ama bu ocre aynı göz tabanındaki insanlarda farklı farklı durmuyormu? mesela ilk yakın cekim resimde gri-ela gibi, ikinci de (cocukta) ela gibi, son iki resimde ise daha kahve-gri gibi durmuyormu? yoksa bana mı öyle geliyor.. :bbo: Ben birde kararsızlığı hiç sevmiyorum, mümkün oldugunca cabuk karar verip kafamı cok kurcalamak istemiyorum, Hos bu bana gialloda biraz pahalıya patladı, acele karar verip aldım ama şimdi bos bos duruyor evde kullanmıyorm 150 tl cöpe gitti, en azından o parayla bir fakir fukaraya yardımcı olunabilirdi ve şimdi acıkcası yine acele karar verip ocrede de aynı sıkıntıyı cekmek istemiyorum o yüzden fikrinizi de paylasırmısınız, önemli bnm için.. Sizin gözünüzde de (hem yakın hem uzak çekim) cor ocreyi görmeyi cok isterim zahmet olmayacaksa.. iyigeceler..

Aynı siyah gözde flashlı cor ocre.

Başka bir koyu gözde cor ocre flashsız.[/QUOTE]

vetmancım bu kızda hiçbir lens güzel durmuyor ya! kaşları beni korkutuyor :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…