- 13 Ağustos 2014
- 13.041
- 22.234
- 598
- Konu Sahibi Mina sevde
-
sizi 1 kişi eleştirmiyo dikkat ederseniz herkes eleştiriyo.. demekki sorun bizde değil sizdeEvet eleştirdin yeteri kadar ne geçti eline mutlu oldun mu .. içinden ay ne güzel eleştiriyorum felan mı diyorsun. Evet umut olarak gördüğüm için haytını tehlikeye attım dinlendin mi bari
Acıyan canımı bin kez daha yaktı yazdıklarınız içime oturdu yüzlerce kez. Beşar şaşar insandır. Günahların en büyüğünü de işlesem tövbe edince kabul edecek bir rabbim var. Kuranlar okudum gece boyu affetmesi için. Ama affeder yetrki yaptığının farkına var. Buradakiler günah meleği kesildi eleştiri yapmak için yapıyor lar.Bişi diyim mi.. Herkes sınanmadığı günahın nasıl da masumu di mi? :) Konu sahibi abla önceden seven bir kadınmış ve neler yaşamış ki eşinin aldığı verdiği nefesten dahi tiksinir olmuş. Sizce bu sadece para borç meselesi mi? Iki gönül bir olunca samanlık seyran olur, şahidim buna. Ama bir gönül samanlığı ateşe verirse sonra birlikte o küllerden yeniden doğulmaz ablalarım, doğulmaz. Belki "para onların parası sana ne kocan iyi dayanmış sana" diyen ablalarım gün içinde eşlerine sevgiyle sarılan istedikleri bir kıyafeti ya da yiyeceği alabilen insanlardır. Ama bir kadının Babası dışında bir erkekten para istemesi... Ve dahası onun da reddedilmesi... Kolay kolay yenilip yutulacak cinsten bir şey de değildir he öyle kolay yazıldığına bakmayın. Rabbim düşürmesin kimseyi. Her annenin damarlarında kan değil merhamet akar. Bakın karşınızda damarlarını dahi kesmek isteyen bir kadın var. Nasıl hâlâ kalkıp "Ne biçim annesin karnındakine acıyorum" diyebiliyorsunuz..? konu sahibi sizin kızınız olsaydı diyemezdiniz ama di mi..? Bir kadının ilk aşkı Babasıdır. O... Babasını da kaybetmenin kıyısında. Babasızlık... Siz hiç böyle bir hayat yaşadınız mı sayın feylesof gezinen ablalarım? Babanız kanser olup gözlerinizin önünde öldü mü? Elinizden kayıp gitti ve hiçbir şey yapamadığınız oldu mu? Bu nedir biliyor musunuz? Çaresizlik. Ve siz çaresiz bir insana umutsuz vakasın derseniz köşeyi dönünce kafasına sıkar. Eleştirirken hiç mi elleriniz titremedi be... Hiç mi üzülmediniz... İçinizde beliren tek duygu sinir miydi gerçekten hepsi yerinden mi hopladı sinapslar aksonlar düğüm mü oldu?! Ben üzüldüm. Sadece üzüldüm. Bir insanın hayatından bile vazgeçirecek hâle getirilmesine üzüldüm. Ve düşene bir tekmeyi de buradaki çoğu insanın vurmasına üzüldüm.
Bişi diyim mi.. Herkes sınanmadığı günahın nasıl da masumu di mi? :) Konu sahibi abla önceden seven bir kadınmış ve neler yaşamış ki eşinin aldığı verdiği nefesten dahi tiksinir olmuş. Sizce bu sadece para borç meselesi mi? Iki gönül bir olunca samanlık seyran olur, şahidim buna. Ama bir gönül samanlığı ateşe verirse sonra birlikte o küllerden yeniden doğulmaz ablalarım, doğulmaz. Belki "para onların parası sana ne kocan iyi dayanmış sana" diyen ablalarım gün içinde eşlerine sevgiyle sarılan istedikleri bir kıyafeti ya da yiyeceği alabilen insanlardır. Ama bir kadının Babası dışında bir erkekten para istemesi... Ve dahası onun da reddedilmesi... Kolay kolay yenilip yutulacak cinsten bir şey de değildir he öyle kolay yazıldığına bakmayın. Rabbim düşürmesin kimseyi. Her annenin damarlarında kan değil merhamet akar. Bakın karşınızda damarlarını dahi kesmek isteyen bir kadın var. Nasıl hâlâ kalkıp "Ne biçim annesin karnındakine acıyorum" diyebiliyorsunuz..? konu sahibi sizin kızınız olsaydı diyemezdiniz ama di mi..? Bir kadının ilk aşkı Babasıdır. O... Babasını da kaybetmenin kıyısında. Babasızlık... Siz hiç böyle bir hayat yaşadınız mı sayın feylesof gezinen ablalarım? Babanız kanser olup gözlerinizin önünde öldü mü? Elinizden kayıp gitti ve hiçbir şey yapamadığınız oldu mu? Bu nedir biliyor musunuz? Çaresizlik. Ve siz çaresiz bir insana umutsuz vakasın derseniz köşeyi dönünce kafasına sıkar. Eleştirirken hiç mi elleriniz titremedi be... Hiç mi üzülmediniz... İçinizde beliren tek duygu sinir miydi gerçekten hepsi yerinden mi hopladı sinapslar aksonlar düğüm mü oldu?! Ben üzüldüm. Sadece üzüldüm. Bir insanın hayatından bile vazgeçirecek hâle getirilmesine üzüldüm. Ve düşene bir tekmeyi de buradaki çoğu insanın vurmasına üzüldüm.
İyi güzel yazıyorsun. Fakat bıze bu duyguları yazısında oldugu gıbı bıze gecıren o. O ne anlattıysa bızde onu bılıyoruz, ama sunu unutma parasızlık ! o kadarda zor bısey degıl ınsanların basına neler neler gelıyor neler atlatıyorda aıle hayatını bozmadan aynen devam edıyorlar.Bişi diyim mi.. Herkes sınanmadığı günahın nasıl da masumu di mi? :) Konu sahibi abla önceden seven bir kadınmış ve neler yaşamış ki eşinin aldığı verdiği nefesten dahi tiksinir olmuş. Sizce bu sadece para borç meselesi mi? Iki gönül bir olunca samanlık seyran olur, şahidim buna. Ama bir gönül samanlığı ateşe verirse sonra birlikte o küllerden yeniden doğulmaz ablalarım, doğulmaz. Belki "para onların parası sana ne kocan iyi dayanmış sana" diyen ablalarım gün içinde eşlerine sevgiyle sarılan istedikleri bir kıyafeti ya da yiyeceği alabilen insanlardır. Ama bir kadının Babası dışında bir erkekten para istemesi... Ve dahası onun da reddedilmesi... Kolay kolay yenilip yutulacak cinsten bir şey de değildir he öyle kolay yazıldığına bakmayın. Rabbim düşürmesin kimseyi. Her annenin damarlarında kan değil merhamet akar. Bakın karşınızda damarlarını dahi kesmek isteyen bir kadın var. Nasıl hâlâ kalkıp "Ne biçim annesin karnındakine acıyorum" diyebiliyorsunuz..? konu sahibi sizin kızınız olsaydı diyemezdiniz ama di mi..? Bir kadının ilk aşkı Babasıdır. O... Babasını da kaybetmenin kıyısında. Babasızlık... Siz hiç böyle bir hayat yaşadınız mı sayın feylesof gezinen ablalarım? Babanız kanser olup gözlerinizin önünde öldü mü? Elinizden kayıp gitti ve hiçbir şey yapamadığınız oldu mu? Bu nedir biliyor musunuz? Çaresizlik. Ve siz çaresiz bir insana umutsuz vakasın derseniz köşeyi dönünce kafasına sıkar. Eleştirirken hiç mi elleriniz titremedi be... Hiç mi üzülmediniz... İçinizde beliren tek duygu sinir miydi gerçekten hepsi yerinden mi hopladı sinapslar aksonlar düğüm mü oldu?! Ben üzüldüm. Sadece üzüldüm. Bir insanın hayatından bile vazgeçirecek hâle getirilmesine üzüldüm. Ve düşene bir tekmeyi de buradaki çoğu insanın vurmasına üzüldüm.
Bişi diyim mi.. Herkes sınanmadığı günahın nasıl da masumu di mi? :) Konu sahibi abla önceden seven bir kadınmış ve neler yaşamış ki eşinin aldığı verdiği nefesten dahi tiksinir olmuş. Sizce bu sadece para borç meselesi mi? Iki gönül bir olunca samanlık seyran olur, şahidim buna. Ama bir gönül samanlığı ateşe verirse sonra birlikte o küllerden yeniden doğulmaz ablalarım, doğulmaz. Belki "para onların parası sana ne kocan iyi dayanmış sana" diyen ablalarım gün içinde eşlerine sevgiyle sarılan istedikleri bir kıyafeti ya da yiyeceği alabilen insanlardır. Ama bir kadının Babası dışında bir erkekten para istemesi... Ve dahası onun da reddedilmesi... Kolay kolay yenilip yutulacak cinsten bir şey de değildir he öyle kolay yazıldığına bakmayın. Rabbim düşürmesin kimseyi. Her annenin damarlarında kan değil merhamet akar. Bakın karşınızda damarlarını dahi kesmek isteyen bir kadın var. Nasıl hâlâ kalkıp "Ne biçim annesin karnındakine acıyorum" diyebiliyorsunuz..? konu sahibi sizin kızınız olsaydı diyemezdiniz ama di mi..? Bir kadının ilk aşkı Babasıdır. O... Babasını da kaybetmenin kıyısında. Babasızlık... Siz hiç böyle bir hayat yaşadınız mı sayın feylesof gezinen ablalarım? Babanız kanser olup gözlerinizin önünde öldü mü? Elinizden kayıp gitti ve hiçbir şey yapamadığınız oldu mu? Bu nedir biliyor musunuz? Çaresizlik. Ve siz çaresiz bir insana umutsuz vakasın derseniz köşeyi dönünce kafasına sıkar. Eleştirirken hiç mi elleriniz titremedi be... Hiç mi üzülmediniz... İçinizde beliren tek duygu sinir miydi gerçekten hepsi yerinden mi hopladı sinapslar aksonlar düğüm mü oldu?! Ben üzüldüm. Sadece üzüldüm. Bir insanın hayatından bile vazgeçirecek hâle getirilmesine üzüldüm. Ve düşene bir tekmeyi de buradaki çoğu insanın vurmasına üzüldüm.
Oldu. Nasıl olsa affedecek kabul edecek rabbin var öyle mi. Buna mi güveniyorsun. Ben ne yaparsam yapiyim bagislanirim.Iki aylık hamilesin. Bile isteye hamile kalmissin. 30 tane ilaç içmek affedilecek birsey öyle mi. Diyorsun ki kendimi öldürmeye çalıştım evet arada belki bebeğim de olecekti. Belki mi? Saka misin sen. Sen oleceksin ama iki aylık bebegin yaşayacak! Tıp o kadar ilermeledi ne yazik ki. Insanlar hamileyken ağrı kesici bile icmiyorlar grip oluyorlar da ilaçsız gecmesini bekliyorlar. Bu nasıl bir caniliktir. Sen karnindaki masum cocugunu dusunmuyorsun da kayinvaliden hangi cocugunu daha çok sevmis hangi cocuguna borç vermis bunun derdine mi dustun. Demişsin ya hani esinden bikmissin irenmissin filan. belki kayinvaliden de esinin gercek yuzunu gorup ondan vazgecip diger cocuguna yardim ediyordur. Ayrica da kayinvalidene para yuzunden mesaj atmak sana dusmez kusura bakma ama neresinden tutarsan tut elinde kalıyor.Acıyan canımı bin kez daha yaktı yazdıklarınız içime oturdu yüzlerce kez. Beşar şaşar insandır. Günahların en büyüğünü de işlesem tövbe edince kabul edecek bir rabbim var. Kuranlar okudum gece boyu affetmesi için. Ama affeder yetrki yaptığının farkına var. Buradakiler günah meleği kesildi eleştiri yapmak için yapıyor lar.
Bak canım öncelikle eşinden tiksinç derecede nefret ediyorsan boşanmanı öneririm.Babam kanser hastası demişsiniz allah yardımcınız olsun.İkincisi babanız hastada olsa o evde mutsuzluktan ölmenizi istemez.ve o bebegin ve senin yiyecegin bi tabak yemek o adana ağır gelmez.Ama eşine karşı ufakta olsa bişeyler hissediyorsan boşanma derim.Bebeğin için gururu bir kenara bırak hepimiz böyle tripli boşanmalı zamanlar geçirdik.Maddi sıkıntıdan dibe batmışız.hayırlı ömürle dilerim.Acıyan canımı bin kez daha yaktı yazdıklarınız içime oturdu yüzlerce kez. Beşar şaşar insandır. Günahların en büyüğünü de işlesem tövbe edince kabul edecek bir rabbim var. Kuranlar okudum gece boyu affetmesi için. Ama affeder yetrki yaptığının farkına var. Buradakiler günah meleği kesildi eleştiri yapmak için yapıyor lar.
İnsanlar çocuk için yıllarca çırpınıyor. Allah size bir mucize bahşetmiş şükredip kıymetini bilin.Siz böyle güzel güzel yazıyor sunuz ya kimi dertlerinden bahşediyor diyorum tek ben değilmişim acılarda boğulan. Bi kez daha çarpıyor yüzüme gercekler neden yaptım soru su deliyo kafanızı. Rabbim verdiklerine kıymet bilmeyi vermedikleine de en kısa zamanda hayırlısında vermeyi nasip et.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?