Sona yaklaşırken...

Bugüne kadar ben de faydalı olur diye düşünüyordum ama bugün fikirlerim değişmeye ümidim tükenmeye başladı.
Bir örnek vereyim. Karşımdaki insan işten gelir ve genelde akşamları uyur. Hep yorgun olduğunu hep işinin yoğun olduğunu söyler ama bu ilk tanıştığımız günden beri böyle. Yani işle pek alakası yok kendi uykucu. Ayrıca kendisi devlet memuru 5 tek çıkar işten. Ben yalnız kalırım hep. Ve ben bunu dile getirdiğimde " sen de ben iş gittikten sonra uyuyorsun" diyen bir insan. Ya ben kalkmışım sana kahvaltı hazırlamışım. Öğle yemeğini hazırlayıp yanına koymuşum. Yolcu etmişim. Sonra yalnız başıma evde 7buçukta kalkıp ne yapayım. İşim varsa kalkarım o ayrı ama işim yoksa yatar uyurum. Ama o kendi suçunu tembelliğini bastırmak için beni suçlayacak birşey buluyor. Bugün babama bile " o da sabahları uyuyo" diyormuş

Çok teşekkür ederim.
Ben elimden geleni yapmaya çabasındayım hâlâ daha. İçim rahat o yüzden

Ağzınıza sağlık, hepsine katılıyorum
Bir de neye karar verirseniz verin uzunca bir süre çocuk yapmayın bencr

Ağzınıza sağlık, hepsine katılıyorum
Bir de neye karar verirseniz verin uzunca bir süre çocuk yapmayın bencr
İlk başlarda hiç istemedim çocuk. Sonra birşeyler düzeliyor gibi geldi. Çocuk kararı aldık. Aslında ben aldım galiba. Üç aydır korunmuyoduk ama olmadı. Varmış işte olmamasında bir hayır. Çocuk olsa bu kadar sağlıklı düşünmeyebilirdim. Herşey daha zor olurdu.
Anne olmak çok isterdim ama...

Aynen aman diyim size
Vardır bir hikmeti olmamasının ama daha olursunuz canım, olmıcaksınız diye bir şey mi var, ne güzel belli ki cesur bir kadınsınız; daha güzeli olur, inanın

Merhaba. ..siz gayet de aklı başında aklı selim düşünen birisiniz bence...bazen uzak kalmak iyidir aslında ne yaşadığınız i uzak bir açıdan görmeye ve idrak etmeye sebep olur...bence en iyisini yapmışsınız. ..herseyi yaptim demek için de daha sonra vicdanen aile danışmanı çok iyi fikir...bence olmuyorsa olmuyordur çocuğunuzun olmayışı şu an itibariyle büyük şans. ..dilerim zamanla daha iyi olur hersey ama bir ip inceldigi yerden koptugu zaman;bur düğüm de atsan en zayıf yerinden baglasan;İLK ve HER SORUNDA ÖNCE O DÜĞÜM GELİR ELİNE. ..zor olanı idrak etmek zaten canım benim. ..idrak edip kabullenmek. ..sonrası kolay...mutlu olun dilerim...sevgiler

Hayattan ogrendigim tek bir sey var. Seven sevdigini kaybetmemek icin cabaliyor. Eger cabalamiyor, bir de bitmesi icin ugrasiyorsa ya sevmiyordur ve bu iliskiyi yurutmek degil bitirmek istiyordur ya da kisilik bozuklugu vardir. Seven cunku kusurlariyla seviyor sevdigini, hatta kusurlari gormuyor. Sevmeyene de kusurlar bahane oluyor.
Terapist umarim ise yarar ama terapist iki tarafin da cabaladigi durumlarda ise yarar bence. Oysa esiniz pek caba harcamayan bir tip iliskiyi kurtarmak icin. Cok totosu kalkmis sanirim. Umarim terapist ise yarar, yaramazsa da birakin esinizin totosu asili kalsin oylece, onu bir indiren bulur merak etmeyin. Ilahi adalet deniliyor buna da....

Böyle oturup insanların hayatı üzerine ahkam kesmek istemem ama mutsuz olduğunuzu söylüyorsunuz siz de, ki psikolojik midir bilmem profil fotoğrafınızdan, konuşma şeklinize kadar bunu hissettiriyorsunuz...
Hayırlısı olsun,genceciksiniz yitip gitmeyin.Umarım mutlu olursunuz.

Aklı başında olmamak mı daha iyi acaba?
Hakkımızda hayırlısı olsun. Hâlâ daha düzelmesini, tüm bu yaşadıklarımızın kötü bir rüya olmasını ümit ediyorum. Ama olmuyorsa da olmaz. Cok incinmiş ve gururum kırılmış hissediyorum

O Toto ne ara kalktı bu kadar bilmiyorum

Mutsuzum çünkü iliklerime kadar. Büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Alt üst oldum. Ve yaşlanmış hissediyorum kendimi

İletişimsizlik, doğru iletişim kuramama çok zor bir şey.
Sizin de eşinizle aranızda ki sorun bu sanki.
1.5 yılda neler yaşandı da bu noktaya gelindi.
Sürekli vurdumduymaz,anlayışsız birimiydi?
Eğer öyle değildiyse böyle olmasının sebebi ne onu anlamak lazım

Mutsuzum çünkü iliklerime kadar. Büyük bir hayal kırıklığı yaşıyorum. Alt üst oldum. Ve yaşlanmış hissediyorum kendimi
Ama çözümsüz değil ki derdiniz,şükür ki çözümü olan bir derdiniz var neden çaresiz olup mutsuz devam edesiniz ki?
Eşinizi severek evlendiniz sanıyorum,hayal kırıklığı yaşıyorsunuz böyle ummadığınız için.Ama düşünün tek atımlık silah değil ki bu, hayatınızdan çıkanlar olmadan girenler de olmaz derler bir de böyle bakın olaya

Eşim değişmedi o hep aynıydı. Ben başta görmek istemedim. Sonra gördüm bir süre idare etmeye çalıştım. Sonra da birikince doldum taştım.
Bizim kavgalarımız hep basit şeylerdi ama iletişim kuramamak daha doğrusu eşimin kendini iletişime kapatmasından dolayı bu hale geldik.

Evet mutlaka bir çözümü vardır ama ben ne yapacağımı bilemiyorum. Hangi seçenek doğru ona karar veremiyorum bu da çıkmaza sokuyor.
Kastettiğim intihar değil kesinlikle ama kendi kendime diyorum ki şimdi ölsem ve tüm sorunlar da çözüm arayışları da son bulsa.

Öncelikle ne istiyorsunuz?
Bu soruya cevap verin. Sonra cevabı değerlendirin,deneyin baktınız olmuyor diğer çözümü uygulayın.

Gerçekten zor bir durum kendini çıkmazda hissetmen çok normal.
Bir mesajında terapiste gitmeyi deneyeceğinizi yazmışsın
Bu iyi fikir aslında umarım bir sonuç alırsın,her şey düzelir.

Kendinizi çok güzel ifade etmişsiniz. Aile danışmanına gitmenizde fayda var. Ama eğer olmuyorsa lütfen üzülmeyin ve hayatınıza bakmaya çalışın. Maalesef tek taraflı sevgi saygı yürütmüyor bir şeyleri. Ama bu demek değil ki evliliğinizi bir çırpıda bitirin. Kendinize ve eşinize zaman tanımakta fayda var. Belki bir süre daha ailenizle kalmalısınız. Yokluğunuzu düşünmeli. Durumun ciddi olduğunu anlamalı ya da anlatmalısınız. Tüm bunlara rağmen olmuyorsa olması gereken buymuş der içiniz rahat bir şekilde yolunuza devam edersiniz. Umarım her şey dilediğinizce olur. Sevgiler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…