Sonunda Boşanmaya Karar Verdim!

siyahbeyaz2012

SiL BaŞTaN BaŞLaMaK GeReK BaZeN...
Kayıtlı Üye
27 Eylül 2012
2.647
842
198
Ayrılık sürecimi tümüyle burda anlatmıştım ve konumu kapatmak zorunda kalmıştım..Bugüne kadar derdimi okuyarak beni anlamaya çalışan ,destek olan ve özel mesajlarıyla durumumu soran herkese teşekkür ederim öncelikle,artık kararımı verdim..Eşim zaman istemişti en son ve hiçbir aşama kaydedemedi..Sonra da yıllık iznine çıkarak benim son kalan sabrımı da taşırdı...2haftadır şehirdışında ve ''gel artık imza atalım''dedim..Şimdi bu süreci yaşayan ve anlaşmalı boşananlar bana yardım eder misiniz?
-Randevu almak şart mı,adli tatil girmeden nasıl halledebilirim bu işi?
-Avuktasız anlaşarak boşansak kaç saatte biter?
-Boşanma sonrası asla görüşmek istemiyorum,bunu başarabilen var mı?
-Çocuğum için dahi aramasını istemiyorum .Bu mümkün mü?

Kızlar gerçekten de insan başta çocuğunu düşünüp ''bekle'' diyor kendine ,ama bir süre sonra kafası bir anda netleşiyor ve diyor ki ''yok yaa sen salak mısın ,neden ve neyi bekliyorsun..Bu adam kim ki seni hak etsin''dediğin anda olay bitiyor..Silkinip kendine geliyorsun ve noktayı koyuyorsun ..Bu hafta aradığı anda işten izin alıp boşanmaya gitmek istiyorum..Desteğinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var..Hemen buluşup imzalayabilir miyiz?Adli tatile kalmak istemiyorum..

Ben de boşanıyorum çok zor gercekten Allah yardımcın olsun ama konularına bakıyorum kaç aydır seni üzen adamdan boşanman en dogrusu Allah sorsun ne diyeyim

Eski konularını az çok biliyorum.. Boşanmamak için çok direndin.. çok üzüldün.. Hayırlısı buymuş canım..Daha net olmana sevindim..

Dava süreçlerini bilemiyorum pek yardımcı olamayacağım ama küçük bir şehirdeysen daha kısa sürede sonuçlanır diye düşünüyorum. İstanbul'daysan adli tatilden önce zor gibi...

Hayırlısı olsun. Bebeğinle çok çok mutlu olmanı dilerim..

böyle bı durum yasamadım ben ama cevremde duydugum kadarıyla eger esın boşanmak ıstemezse sen ten uyumsuzlugumuz var dersen hakım tek celsede boşuyormuş.hakkında herseyın hayırlısı olsun.allah yardımcın olsun.

Nasıl diyeceğim ki hakime öyle:)) Rezil olmuyum yanlış duymuş olma sakın valla rezil olurum..Şartlarım hazır bir imzaya bakar..Bir günde çıksın hayatımdan hiç olmamış gibi olsun istiyorum ..Sihirli bir değnek değdi bana o kadar netim ve kararlıyım ki asla pişman olmam kızım için de elimden geleni yaptım içim çokk çok çok rahat..

1 kusurlu taraf dava acamiyor
2 adli tatil 20 temmuz gunu baslicak hangi ildeysen sabah tevzi mahkemesi veznesine git harci yatir ve davan ir mahkemeye dussun
3 yani da dilekcen esinin tcside olucak onlari al yanina unutma
4 avukat barodan istersin zorda kalirsan dilekcenide bisekilde yazariz ben ozelden yardim ederim canini sikma
5 elinde delillerin varmi onu kusurlu sayacak seyler bunlari siralicaksin
6 ilk yazdimya kusurlu sayilirsan davan duser
7 hakim varsayimla karar vermez elle tutulurseyler lazim
8 en onemlisi yuvan yikilicak artik geri donusu olmicak iyi dusun olc tart gecmisini bilmiyorum ama inan sonkez konus derim dul olmak kolay is degil
9 herzaman yaz mesaj at yardimci olurum

yok yanlıs duymadım emınım alt komsumuzla konusurken söyledı.ben bekarım o evli.cevresındede boşanan cok oldugundan bılıyomus.hakıme ten uyumsuzlugumuz var dedıgınde boşanıyommussun tek celsede bırde esım ters ilişkiye beni zorluyo dediğin an tek celsede boşanıyormussun.diğer durumlarda şiddet aldatma filan kanıt istiyomus bu ıkısınde boşuyomus ama haklısın bunlarıda söylemek zor biraz.ama olurda boşanmıcm dıye diretirse zorda olsa egerkı böyle seyler varsa söyle.yoksa söyleme yemın etcen sonucta dogruyu söylicem diye .

Kizin varmis sanirim onlada konus ve asla babasini kotuleme bosanmis ana baba cocugu olarak simdi iii olursun ama ilerde kay eden taraf olursun.komsularinlada konus.sahit bulman lazim birtanede olsa mesela
Haki. Bey esim eve gelmiyordu komsum ayse fatma hanim sahitti demen lazim bakkal cakkalda olsa birileri lazim.aklina gelicek herseyi yazman sart sonra nafaka ve velayet davvasi acicaksin.ustelik yasadigin gerceklerden esin utanmiyorsa hakime soylemeye sen hic utanmazsin onlar neler duyuyor ben adliyedeyim bilgin olsu n

1-Randevu şart değil,yarın sabahtan halledebilirsin. Küçük yerlerde yakın tarihe gün verirler. Büyükşehirdeysen mümkünse hakiminle görüş,tarihini öne aldır.
2-Üç dakika.
3-Çocuğun olduğu için ömür boyu görüşmek zorundasın.
4-Sanmam.
5-Hayırlı olsun.
6-Allahım yardımcın olsun inşallah.

Öyle değil anlaşmalı boşancam tanıga avukata gerek varmı kı..o önce adli tatil var istesen de boşanamayacaksın dedı ama ben arastırıp ögrendım tatil 21 Temmuzmus ve mesaj attım,o da gelince buluşuruz dedi..Ben ne yapayım şimdi?

canım ben de anlaşmalı boşandım sana tavsiyem avukatsız yapma dilekçeni avukat hazırlasın ve mutlaka temyiz yolu kapalı olarak hazırlar dilekçeyi ki kararı bozduramasın belli mi olur canı sıkılır süründürmek ister karara itiraz eder
çocuğu göstermeme konusu biraz karışık elinde çocuğa karşı fiziksel veya psikolojik zarar verdiğini belgelemelisin ve çocuğun yaşı da önemli tabi
ne bilim başka fikir aklıma gelmiyor şu an
emin ol mutsuz bir evlilikte bir manyağın kahrını çekeceğine yalnız yaşayıp hayatın nazını çek daha iyi
şimdiden gözün aydın hiç arkana bakma ve kızının da senin de mutluluğu ne kadar hakettiğinizi ve yakındada bu mutluluğa kavuşacağınız fikrinin tadını çıkar

Ten uyumuzluğu,ters ilişki bu tür söylemlere gerek yok.
Her iki taraf da "boşanmak istiyorum,anlaşamıyoruz" deyince hakim "neden" diye sormuyor.

o zaman ben tcsini istiyim bı de baroyu arayıp adli yardımdan sorayım randevu gerekıyor mus ..sen de bana örnek boş bı dılekce yollar mıısn boşluk doldurabılecegım?Şahıt gerekmez dıye bılıyorum..Ben kusurlu taraf degılım yanı o evı terk ettı bebegım 8 aylıktı sımdı 1,5 yasına gelıyor 9 aydır eve gelmedı bıttı yanı net ayırır hakım zaten ımza atarsak degıl mı?

İlk soruların cevaplarını bilmiyorum ama boşanmış bir anne-baba çocuğu olarak, "çocuğum için dahi aramasını istemiyorum" demen kesinlikle yanlış bir tavır, zamanla zaten sen de fark edeceksin. Yasal olarak, babası olduğu için görme hakkı var. Çocuğunuz var, lütfen ılımlı ol, kestirip atma. Onun da babasına ihtiyacı var, olacak. Şimdi olay çok taze olduğu için bir an önce hayatından çıksın istiyorsun ama köprüleri tamamen atma lütfen, çocuğun için. İleriki süreçte de mutlaka çocuğuyla ilgilenmesini sağla bir şekilde, telefonlaştır, konuştur.

Çocuğumu göstereceğim tabi ki haftada bir gün o alacak,ben onunla görusmek ıstemıyorum..ailemden alsın,hıcbır konuda benı aramasın haberım olmasın uzak kalsın ıstıyorum sadece...

Çocuğumu göstereceğim tabi ki haftada bir gün o alacak,ben onunla görusmek ıstemıyorum..ailemden alsın,hıcbır konuda benı aramasın haberım olmasın uzak kalsın ıstıyorum sadece...

Anne olarak çocuğunun başında senin olman daha mantıklı bence ama bilmem hakim ne der?

en az 1 yıllık evliyseniz, eşinizle boşanma protokolü düzenleyeceksiniz, boşanmak istiyoruz, karşılıklı maddi manevi tazminat talebimiz yoktur, çocuğun velayeti annede kalacak, baba çocuk için aylık şu kadar nafaka ödeyecek, benim için aylık şu kadar nafaka ödeyecek gibi...yazıp imzalayacaksınız,artık içeriğini eşinizle konuşup ayarlarsınız. Tanığa ve avukata gerek yok.

harcınızı yatırıp davayı açınca size duruşma günü verilecek,küçük yerlerde rica edip duruşma gününü adli tatilden önceye aldırmayı deneyin,ancak iki taraf da duruşmaya gelmek zorunda, iki taraf da duruşmaya gelir, sulh olamadıklarını beyan eder,boşanma protokolünü de kabul ederse büyük ihtimal tek celsede boşanırsınız.

velayet kendisine verilmeyen taraf genelde ayda toplam 2 gün ve yılda 1 ay ve resmi ve dini bayramlarda ve anne/babalar gününde görebilir çocuğu...

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…