- Konu Sahibi siyahbeyaz2012
-
Ayrılık sürecimi tümüyle burda anlatmıştım ve konumu kapatmak zorunda kalmıştım..Bugüne kadar derdimi okuyarak beni anlamaya çalışan ,destek olan ve özel mesajlarıyla durumumu soran herkese teşekkür ederim öncelikle,artık kararımı verdim..Eşim zaman istemişti en son ve hiçbir aşama kaydedemedi..Sonra da yıllık iznine çıkarak benim son kalan sabrımı da taşırdı...2haftadır şehirdışında ve ''gel artık imza atalım''dedim..Şimdi bu süreci yaşayan ve anlaşmalı boşananlar bana yardım eder misiniz?
-Randevu almak şart mı,adli tatil girmeden nasıl halledebilirim bu işi?
-Avuktasız anlaşarak boşansak kaç saatte biter?
-Boşanma sonrası asla görüşmek istemiyorum,bunu başarabilen var mı?
-Çocuğum için dahi aramasını istemiyorum .Bu mümkün mü?
Kızlar gerçekten de insan başta çocuğunu düşünüp ''bekle'' diyor kendine ,ama bir süre sonra kafası bir anda netleşiyor ve diyor ki ''yok yaa sen salak mısın ,neden ve neyi bekliyorsun..Bu adam kim ki seni hak etsin''dediğin anda olay bitiyor..Silkinip kendine geliyorsun ve noktayı koyuyorsun ..Bu hafta aradığı anda işten izin alıp boşanmaya gitmek istiyorum..Desteğinize ve yorumlarınıza ihtiyacım var..Hemen buluşup imzalayabilir miyiz?Adli tatile kalmak istemiyorum..
canım başından sonuna bütün sayfaları okudum tamamen aynı şeyleri aynı zamanda yaşamışız benimde çok güzel bir evliliğim vardı ne oldu nasıl oldu bilmiyorum ama bişeyler bitti tam dokuz ay oldu evden gideli boşanmak isteyen o kesinliklede geri dönmek istemiyor benimde 8 yaşında bir oğlum var kalp hastası 1 ay önce ağır bir kalp ameliyatı oldu bu süreçte yanlızdık çok acı çok ağır ben boşanma davası açmayı düşünmüyorum nedeninide bilmiyorum seviyormuyum onuda bilmiyorum gurursuzum galiba bu yaşattıklarına rağmen hala nasıl bekliyorum bilemiyorum çok taktir ettim seni helal olsun yolun açık olsun ALLAHIM bana da güç versin ki bende senin gibi düşünebiliyim ....
Bu dönemi atlatırken tek hayat felsefem şu oldu : YAPACAK HİÇBİRŞEY YOKSA HİÇBİRŞEY YAPMA...
Gerçekten de benim yapabileceğim birşey yoktu ve kendi seçmiş sayıldı..İçim çok rahat ve kızım
büyüdükçe çok daha mutluyum..O benim antidepresanım..Allah herkese nasip etsin inşallah ..
Kocam dün kızmızı aldığı zaman benı cagırdı ve konusalım dedı ben de konusulacak bırsey yok dedım ,sartları cuma konusuruz ızın al dedım ..o da ben sartları degıl olumlu seyler konusmak ıstıyorum ..herşeye sıfırdan baslayalım nıyetındeyım dınlersen benı dedı..neyse bugun ızın alamadım işten yarın gidemıyorum(
ben onunla konusacagım zaman konusturmadan gıden adam sımdı benle konustu ..bugun dedım gel son kez ben sen degılım dınlerım dedım...bu süreçte hep net karar vermek için beklediğini,hep mutsuz olduğunu,kara kara kızımızı ve onun geleceğini mahvettiğini düşündüğünü,evine tek esya bıle almadıgını,cunkı enınde sonunda dönmek ısteyecegını bıldıgını,o zamanın gelmesını bekledıgını ve yumurta kapıya dayanınca dönüşü olmayan boşanma yoluna gırmeden son bir şans istediğini,benim ve kızımızın yanında olmak istediğini,ailesiz düzensiz kendisini çok boş hissettiğini,elinden geleni yapacağını,gitmemek üzere dönmeyi istediğini,adliyeye sormak için bugun gırdıgınde cok etkılendıgını,o durumda olmak ıstemedıgını,ailesını kurtarmak kızımızı bırlıkte huzurla buyutmek ıcın elınden gelenı yapmaya hazır oldugunu,bıze de tasınabılecegını,artık aılelerle yuzlesmeye de gerı dönup çabalamaya da hazır oldugunu anlattı ..çok sasırdım..neden 4 ay önce degıl sımdı dedım ..sen haklıydın herşeyı enıne boyuna tartmak ıcın zamana ıhtıyacım vardı..şimdi hazırım eskı guzel gunlerımız ve bebegımız ıcın siiznle yaşamama sıfırdan bastan kavgasız baslamamıza ızın ver dedı ...
Düşüneceğim dedim...
Ne bu şimdi?
bu aslında baştan beri senin istediğin şey değil mi?Kocam dün kızmızı aldığı zaman benı cagırdı ve konusalım dedı ben de konusulacak bırsey yok dedım ,sartları cuma konusuruz ızın al dedım ..o da ben sartları degıl olumlu seyler konusmak ıstıyorum ..herşeye sıfırdan baslayalım nıyetındeyım dınlersen benı dedı..neyse bugun ızın alamadım işten yarın gidemıyorum(
ben onunla konusacagım zaman konusturmadan gıden adam sımdı benle konustu ..bugun dedım gel son kez ben sen degılım dınlerım dedım...bu süreçte hep net karar vermek için beklediğini,hep mutsuz olduğunu,kara kara kızımızı ve onun geleceğini mahvettiğini düşündüğünü,evine tek esya bıle almadıgını,cunkı enınde sonunda dönmek ısteyecegını bıldıgını,o zamanın gelmesını bekledıgını ve yumurta kapıya dayanınca dönüşü olmayan boşanma yoluna gırmeden son bir şans istediğini,benim ve kızımızın yanında olmak istediğini,ailesiz düzensiz kendisini çok boş hissettiğini,elinden geleni yapacağını,gitmemek üzere dönmeyi istediğini,adliyeye sormak için bugun gırdıgınde cok etkılendıgını,o durumda olmak ıstemedıgını,ailesını kurtarmak kızımızı bırlıkte huzurla buyutmek ıcın elınden gelenı yapmaya hazır oldugunu,bıze de tasınabılecegını,artık aılelerle yuzlesmeye de gerı dönup çabalamaya da hazır oldugunu anlattı ..çok sasırdım..neden 4 ay önce degıl sımdı dedım ..sen haklıydın herşeyı enıne boyuna tartmak ıcın zamana ıhtıyacım vardı..şimdi hazırım eskı guzel gunlerımız ve bebegımız ıcın siiznle yaşamama sıfırdan bastan kavgasız baslamamıza ızın ver dedı ...
Düşüneceğim dedim...
Ne bu şimdi?
Kocam dün kızmızı aldığı zaman benı cagırdı ve konusalım dedı ben de konusulacak bırsey yok dedım ,sartları cuma konusuruz ızın al dedım ..o da ben sartları degıl olumlu seyler konusmak ıstıyorum ..herşeye sıfırdan baslayalım nıyetındeyım dınlersen benı dedı..neyse bugun ızın alamadım işten yarın gidemıyorum(
Düşüneceğim dedim...
Ne bu şimdi?
Ah siyah beyaz,
sana demiştim ki, ayrılmak istiyorsan da,
tekrardan bir araya gelmek istiyorsan da bu işi bitir.
çok kızmıştın bana.
demiştim ki iş bul.
kızmıştın bana, tuzun kuru demiştin..
ama ben o fevri durumuna rağmen, sana yazmaktan alı koyamadım kendimi.
acını derinlerde hissettim ben.
siyah beyaz belli ki sen daha çok kendi yaşayıp deneyimlemek isteyenlerdensin.
ama bak yaşayalım deneyelim ne çıkarsa bahtımıza diyecek kadar,
ne sorumsuzuz ne de bu kadar pervasız olabilecek kadar genciz.
büyük bir sorumluluğun var, çocuğun var.
tekrardan konu açmanı, başkalarının görüşlerine daha çok değer verdiğin anlamına yoruyorum.
çok klasiktir ama, diyeceğim o ki,
tekrar bir araya gelecekseniz, kesinlikle çocuk için değil kendiniz için bir araya gelin.
çocuk hatrına asla bir evlilik yürümez.
bir araya gelmek sancılıdır.
öyle göründüğü gibi kolay olmayacak.
senin yaşadığın acılar var...Travmaların olacak.
eşinin de kendince vardır. Öyle diyecek ne kadar mahrum olduğunu söyleyecek.
kızacaksın belki, kim mahrumdu diye. bunun için bile tartışmalar olacak hazır mısın?
aile apartmanından çıkın diyeceğim yine...
bana yok annem bakıyor yok ucuz vesaire diyeceksin, dinlemeyeceksin...
eşin demiş ya yüzleşmeye hazırmış herkesle..
sizin herkesle yüzleşmeden önce tekrardan aile olup bu gemiyi yürütmeye ihtiyacınız var.
ne yapın, edin o apartmandan gidin...
ilk aylarınız kolay olmayacak..
ilk tartışmada sorgular olacaksınız kendinizi, acaba bir araya gelmemeli miydik?
tabii ya olmuyorsa olmuyordur gibi karamsar düşünceler kaplayacak her yanınızı.
tam da bu süreçte annen, baban, akrabaların tuz biber olmasın herşeye..
mesela bu süreçte biri oldu mu hayatında merak edeceksin.
için içini yiyecek, kontrolcü olacaksın belkide,
bu zamanlarında samimi olduğu arkadaşlarının adlarını duyduğunda nefretle dolacaksın
hazır mısın bunlara?
ben canı gönülden, eğer çocuk için değilde bir birinizi sevdiğiniz için bir araya geliyorsanız,
canı gönülden destekliyorum...
bu öyle bir karar ki şu an da ne yazık ki top sen de...
hayır desen sorumluluk sende, evet desen sorumluluk sende...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?