Sonunda oldu, alt komşudan şikayet.

Çocuk haklı yani böyle büyük salonum olsa ben de koştururum
Şaka bi yana, sabah çok erken ve gece çok olmayan arasında evlerde çocuk olmasa dahi gürültü çıkabilir bu çok normal. Ayrıca çocuklardan yetişkinler gibi davranmasını bekleyemeyiz. Siz yeterince dikkat ediyorsunuz söylediğiniz kadarıyla geriye çocuğu bağlamak kalıyor sadece:)) Şikayet durumunda, aldığınız önlemleri tek tek anlatın bence ve hatta dediğimi de söyleyin bağlamak dışında yapılacak birşey kalmadığını önerileri varsa söylemelerini rica edin. Tartışmak ve sert davranmak bence işe yaramaz aksine canınızı sıkar çünkü bunu umursamayacak zıpla yavrum diyecek biri gibi değilsiniz:)

Allah allah ya çocuk bu. Ayaklarını omuzuna atıp mı yürüsün ,amuda kalkıp mı yürüsün. Kimse kusura bakmasın yani yasaklar falan var bu çocuklar evdeler. Çok rahatsız oluyorlarsa kulaklık taksınlar, siz daha ne yapabilirsiniz ki? Çok alttan almışsınız. Komşularınız tepenize çıkmış. Hem bu çocuk küçükmüş dur desen anlayacak yaşta değil ki.

Keşke bizim komşu da sizin gibi olsa. O kadarcık koşmakta ne var. Bizim komsunun çocukları hiç susmuyor çocuklar susunca anasıyla babası başlıyor :/
İşte bunu sevmiyorum; çocuklar tamam ama yetişkin insanlar saat gözetmeksizin sesli konuşup tartışıp gürültü çıkarınca tahammül edemiyorum Extrem bi durum olur tartışma olur arada sesi kontrol edemeyebilirsin o an ama sürekli olunca ben katlanamıyorum şikayet ediyorum. Çocuklara olan tolerans olmuyor :)

Üst kat komşunun küçük oğlu var. Yemin ederim şu anda bile koşturuyor o ses insanı hasta ediyor. Bazen ben de cinnet geçiriyorum nedir bu koşma diye. Cidden çok zor. Valla ben de tavana vurdum geçen akşam.

Çocukta bütün gün koşmasın. Benim de küçük kizim var koşup durmuyor. Kimse sürekli tepesinde koşma sesi istemez

Ama cocuğu isteğe bağlı ağlatmiyoruz. Bi kapatma dügmesi falan yok kapatamiyoruz Empati evet, alt kattakileri anliyoruz, rahatsiz etmek bizim de hosumuza gitmiyor ama elden ne gelir? Ne yapalim mesela?
Ben çocuğu susturun demedim ama rahatsız olmak çok normal bence

Çocukta bütün gün koşmasın. Benim de küçük kizim var koşup durmuyor. Kimse sürekli tepesinde koşma sesi istemez

Nur bütün gün koşmuyor ki

Akşam 6 da gelip 9 da uyuyor

O aradaki sürede de yemek yiyor tıkanıyor anne baba ile oynuyor arada da odadan odaya koşturuyor

Buna da tahammül edivermeli hani derseler ki hastayız iki üç gün aman hiç koşmasın konu sahibi işte o iki gün idare ettirirdi

Ama olağan saatte odadan odaya koşan iki yaş altı bebek ise bir durup düşünmek lazım

Mesela yarım saat önce uyuttum sabah 8 e kadar hiç ses olmaz. Biz zaten yerimizden kıpırdamıyoruz çocuk uyanır diye :)
Açıkçası endişem şu arkadaşlar: şimdi koşuyor diye hemen üst üste 2 şikayet oldu bu şikayetler giderek artarsa komşuyla yüzgöz olmak.
Yalnız herkes de bir şekilde bu tür şeylerden dertliymiş :) apartman hayatı malesef pek konforlu değil.

Makul saatlerde yapilan gurultu icin ozur dilemeye gerek yok bence.

Senin cocugun vardir kosturur, oburu muzik dinler, diger evde tamirat vardir. Dogal, yasamin akisinda olan gurultuler bunlar.

Son dönemlerde yapılan evlerde yalıtım malzemesi kullanılmadığı yada en ucuzuna kaçıldığı için adım atsan, hapşırsan alt kat-üst kat duyuyor.
Hem komşular haklı hem siz haklısınız, çözümü yok gibi bunun..

Kadın oldukça dikkat ediyormuş, ve çocuk sadece hafta sonları evdeymiş. Yani tüm gün boyunca koşmuyor. Komşu tahammülsüz.

Aklının ermediği derken? Pardon!?
Okul öncesi dönemdeki çocuklar dur sus komşu rahatsız oluyoru rahat anlayamaz. Bencil dönemdeler, empati yapamıyorlar. Nasıl susturabiliriz? Koşması gereken bir canlıyı nasıl zaptedebiliriz mesela diyorum?
Pandemiden yasaklardan en çok etkilenenler ufak çocuklar oldu. Akran yok, koşamıyor, evde sürekli oturup oynamaz. Enerjisini atması lazım. Öneriniz ne? Sürekli çizgi film mi izletelim sırf normal gündüz saatlerinde insanlar rahatsız oluyor diye?

Sana demiyor

Çocugun aklı ermiyor ya koşma diyorsun iki duruyor sonra devam

Oyun kuruyorsun oturmalı iki oynuyor hoop bi şey oluyor bi anda koşuyor

Ona diyor
Ben burda çocuğu susturun demedim ki onlar rahatsız olmakta haklı dedim keşke herkes doğru anlasa.

Her komşu konusu gibi işler kavgaya gidiyor durun yapmayın.

Evlerdeki yalıtım kötü olunca çocuk sesi dışında mikser sesi de sifon sesi de rahatsız ediyor zaten.

Ben yeterince önlem alarak davrandığımı düşünüyorum aslınds. Ama maddi açıdan rahatladığım zamanda kızımın odasına komple halı döşetmek için bütçe ayırmaya başlayacağım böylece oyuncak vs düşürünce gürültü azalır.

Koridor şu an fayans. Belki araya yalıtım malzemesi koydurup üstüne parke döşetsem biraz daha az ses gider. Ona 1200 tl dediler makul sayılır bir fiyat. Koridor halılarım ince idi yıkanabilir olması açısından almıştım 4 parça halı var zaten koridorda, belki onların yerine daha tüylü bir şey alırım.

Ama eğer takıntılı insanlar ise bu defa kapı sesi, sifon sesi falan demeye başlarlar diye de aklıma gelmiyor değil.

Sese takintili komsu cok zor. Yeni evlendigimiz sene esimle salonda normal oturup tv izlerken guvenlige aratmisti alt komsumuz. Karisinin ise gitmesi gerekiyormus sabah,uyuyacakmis tv sesi geliyormus diye ve saat 21:30’du daha. Ayrica bu insan isi dustugunde esimi arayip isini yapmasini rica eder.

Ama onun 2 cocugu gece 12-1 e kadar kosarlar evde basket oynarlar duvarda darbuka calarlar.
Artik dun gece ben de dayanamadim vurdum asagiya Gercekten bazen o sesler insani cigrindan cikariyor. (Sizin icin soylemiyorum sakin yanlis anlamayin).
Sese asiri duyarli insanlarsa eger onlar da dikkat edicek. Sizde uyarin cok ses olursa madem onlar sizi surekli uyariyorlar.

Ben şahsen sizi haklı buldum. Çok fazla abartmışlar. Gece geç saate kadar olmadığı sürece çocuklu evde çocuk kosarda yürürde bazen ağlar bazen güler oynar. Napsin çocuklar evde dura dura robot gibi yaşayamazlar ki. Alsam sekize kadar olan şeyler bana hep makul gelmiştir gerisi tabiki hakka girmek akşam vakti. Geçen bizim alttaki başka bişey için geldi binayla ilgili eşim bazen çocukların sesi oluyodur amca kusura bakmayın dedi adam diyo sağolsun çocuk isterse benim sırtımda gezsin kardeşim olurmu öyle şey dedi Allah razı olsun yani anlayışlı ama akşam sekizden sonra da sesimiz olmaz çok şükür o da önemli. Sizde dikkat ediyomussunuz

Ben özür dileyecek bir şey göremedim. Saat 22.00 den sonraki şikayetleri anlarım ama kusura bakmasın yaşlı çift unutmuş çocuk büyütülen yılları huysuzluk ediyor. Fazla nazik olursanız korkarım ki bi torba laf işitip canınızı sıkarsınız. Benim çatlak bir komşum vardı, mesela akşam yaptığım banyo sonrası saç kurutma makinasının sesine bile takmıştı kafayı ( ben niye akşam saçları mı kurutuyormuşum çok ses geliyormuş banyodan), sürgü dolap sesine, çocukların sesine vs Hatta abartmış akşam başlayan ve sabaha kadar süren bir ses işittiğini söylüyordu (bir makina motoru sesi gibi). Hatta teyze daha da ileri gidip benim çocukla üst katlarda ne işim varmış bahçe katında oturacakmışıma kadar getirdi konuyu. En son teyzeyle kapıştık, bi karış ağzı açık evine döndü ve o da son şikayeti oldu. Yani sonuç olarak bence çocuk bu kusura bakmayın oluyor işte arada gürültü, daha saat erken akşam 9-10 olsa anlarım ama öyle bir durumda yok. Apartman hayatı işte ne yaparsınız gönül ister müstakilde oturalım ama şikayet etmekte özgürsünüz tabi ben sizi tutmayayım bizden bu kadar oluyor maalesef diyeceksiniz işin içinden çıkacaksınız. Üstümdeki çiftin genç çocukları vardı mesela akşam 11’e kadar müzik dinlerlerdi, maç keyfi yaparlardı. Saat 11.30 goooollllll diye bir sesle çok irkildiğimiz olmuştur. Ama onlarda genç canım her yaşın bir güzelliği var sonuçta ve o da hayattan zevk alacak. İnsan idare edebildiği yere kadar idare etmeli ve makul saatler için ricada bulunmalı bence.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…