Sonunda patladım

Nedense karşı taraf yorum yazdığında hep polemik olarak geri dönüş yapılıyor.

Kadının naz yapmaya hakkı var dedim. Kadın güçlü olmalı dediniz.
Konumuz gebelik.

Nedense karşı taraf yorum yazdığında hep polemik olarak geri dönüş yapılıyor.

Kadının naz yapmaya hakkı var dedim. Kadın güçlü olmalı dediniz.
Konumuz gebelik.

Ben yazımın sonunda insan, kadın da erkek de olsa güçlü durmalı hele bir de çocuğu varsa dedim. ''Çocuk sadece annenin değil'' dediniz. Tekrar okumanızı tavsiye ederim.

Burada kendını mütemadiyen öven; iyi insan ım vicdanlıyım empati yeteneğim muazzam diye insanları aşağılamaya hor görmeye çalışan Kepazeler var! Yorumları okudukça herkeste biraz Haklılık payı görüyorum Kardeşlerim. Kımse buradaa konu sahibini yermeye çalışmıyor,Sadece Fikirler söyleniyor. Teselli etmeye calısan da var, farklı düşünceler de bulunanlar da... Yuce Allaha şükrolsun ki Vicdanımızı kaybetmedik, Hemcinslerimize her zaman daima desteğiz! Konu sahibinden de ozur diledim sert cıkıslarım için sonradan okuyunca cok üzüldüm. Rabbim daima yardimcisi olsun" !hayirlisiyla bebeğinizi kucağınıza alırsınız insaallah. Konu sahibinden cok, buradakilere sataşanlara ve kendını birşey gorup ukalalık edenlere de Rabbim akıl fikir ihsan eylesin!

Son düzenleme:

Yahuuu baksana ıspanak falan yıkanacak eşten istiyor Allahımmmm şakaaaaa!!!!!!

Bunlar yorumlarınızdan bazıları Zeynep selen06
Siz ve sizin gibi saldırarak yazanlar yüzünden konu sahibine kimse yardımcı olamadı. Tek derdiniz sizin ne kadar başarılı bir hamilelik geçirdiğinizi anlatıp konu sahibi ve biz bebeğini sıkıntıyla taşıyan anneleri kendinizce yermek oldu. Konu hakkında ve bu süreç hakkında en ufak bir bilginiz yok bu aşikar. Sonunda çıkıp bunları yazan siz değil başkasıymış gibi birden insanları kötülemişsiniz.

Benim de ilk aylar riskli geçti. 2,5 ay boyunca yattım. Annem ( Allah rahmet eylesin ) olmadığı için bir tabak yemek yapacak kimsem yoktu. Arada eşim yaptı, arada dışardan yedik ara sıra ben iyi hissedip makarna, mantı vs yaptım geçti gitti çok şükür. Tabi hormonlar yüzünden şimdi her şey sana batıyor gayet normal. Ama annen de sıkılıyor belli ki onu da kendinizi de üzmeyin lütfen çünkü ilerde bi gün bunları düşünüp pişman olup ağlarsıniz. Bi de tabi annenizi tanımıyoruz ama bazı insanlar böyledir. Hem yapar hem de söylenir. Yani modeli bu da olabilir. Gün boyu bi başına sıkıldığı için de olabilir.

Hanımlar lütfen sakin olun, üsluplara dikkat edin rica ediyorum.
Sanırım bu topikte polemik bitmeyecek, direkt banlasam vay sitede a desek banlanıyoruz, topiğe uyarı yazsam tam gaz devam ediyorsunuz.

Polemik yasak hanımlar yasak, üsluplara da dikkat edilmesi gerekiyor. Kusura bakmayın bu sitenin kuralları böyle, bu şekilde devam ederseniz banlarım, şikayetinizi yönetime yaparsınız.

Agzina saglik

Haklı da olsanız annenize çok ayıp etmişsiniz. . Gönlünü almanizi tafsiye ederim. Oturarak da olsa mutfakta yardım edin hamileliğimde her işimi kendim yaptım doğuma gideceğim gün bile evimi supurdum sildim.. kendinizi yormadan sizde yardım edin sohbet ederek güzel güzel vakit geçirin. . Kirmayın birbirinizü gidicek zaten idare edin.

Eleştiren arkadaşları anlıyorum hatta hak verdiğim söylemler de var. Bazıları gereğinden fazla sert ama herkesin görüşüne saygım var. Sizin yazdığınızdan alıntı yaptım çünkü hem hak verirken hem yanlış olan noktaya deyinmiş olmanız. Öyle patlamayı ben de istemezdim. Ama inanın geldiği 20 küsür günün her günü bişeye söylendi. Bundan 3 ay önce de gelmisti yine aynıydı. İkisi üst üste binince bi de neymiş kürdan neden dolaptaymış gibi mevzuya yakındığını duyunca (yeni yemek yapmıştı hemen öncesinde tencere söylenmesi oflaması tam bitti derken tekrar oflandığını duydum gittim kürdan mevzu) benim de sinirlerim boşaldı. Hatam bile bile yardım istemek. Keşkelerin faydası yok sen git desen de doğuma kadar gitmicem diyor. Hem vicdan yapıyor anne olarak hem de dediğim gibi her evin iç işleri farklıdır babamdan çekinir niye döndün diye söylenir.

Bu tartışmayı yaşamadan önce senin dediğin gibi güzel dille bişileri söylemeye çalışsam da aynıydı her söylediğine olumsuz bi karşılığı vardı. Onu kim alıcak dediğini kim yapıcak ben evde hiç birini yapmıyorum vs vs. İki gün yemek yaptı diyelim 3. gün bugün artık yapmıcam yoruldum der. Tamam derim ama yapamıyorum yapsam yaparım halim yok hala söyleyenmeye devam eder. Anne ne dedim ben derim. Tamam dedin der. E tamam o zaman yapma diyorum zaten derim. Böyle böyle biriktik. Tekrar söylüyorum hiç bişi yapmadı falan demiyorum. Hazırlıklar içinde yaptı daha gelmeden de geldiğinden sonra da eşyaları hazırlama da uğraşıyor o halini görünce de ben pişman oluyorum tabi sizin de dediğiniz gibi. O günden beri söylenmiyor oflamıyor puflamıyor bi şeyden yakıncaksa da şaka yollu yakınıyor. Ben de o günden beri yemek yaptırmıyorum ona akşam eşimle hallediyoruz ertesi günün yemeğini. Muhtemelen ona da bozuluyor ama eğilmek zor kalkmak zor tencere seçimi zor fırını çalıştırmak zor. Bunlardansa yapmasın dedim ben de. Yani şöyle diyim ben anne şunu yapar mısın demicem bu dkdan sonra kendi ne yapmak isterse artık. En başından beri böyle olmalıydı dicek arkadaşlar olursa. İşte insan annesinden zor zamanında yardım göreceğini bekliyor ama her beklenti karşılanmak zorunda değil anlamış durumdayım. Şu an ki aklım olsa çağırmazdım. Doğumdan sonrada inşallah hemen kendi işimi kendim görebilecek hale gelirim de geçer gider bu günler. Alındı üzüldü farkındayım bunun için, için için üzgün olsam da bi yandan da haklı görüyorum kendimi.

Riskli hamilelik durumuma gelince Allah nasip ederse ikiz gebeyim arkadaşlar. İkiz gebelikler zaten riskli gebelik deniyor o ayrı ama ilk kanama ile başladı rahatsızlığım dr istirahat verdi. Çok şükür sonra kanamam olmadı. Akabinde müthiş bi sancıyla acillik oldum bi kaç kez. Tüp bebek tedavisi ile hamile kaldığım için bir çok kist oluşmuş 20 cm varan onların yerinden oynamaması, dönmemesi veya patlamaması lazım o yüzden min. hareket eğilmeme zorlamama vs. istirahat halinde kal dedi drum. Hani üçüz hamile gibiyim kistlerin çokluğu ve büyüklügünden. Ayrıca son haftalarda kasılmalarım da başladı erken doğum tehdidi nedeniyle 3 gün yattım hastanede ama çıktım çok şükür. Ve bu gebeliğimden önce 3 kaybım olduğu için insan psikolojik olarak da çok hassas oluyor. Allah kimseye yaşatmasın. Ama böyle durumlar yaşayınca da herseyden sakınıyorsun kendini. Rabbim izin verirse inşallah son haftalarımdayım ayrıca belden aşağısında ödem var kıvrılmıyor bacaklarım eğilemiyorum. İnanın kimse istemez özel işlerini başkasına yaptırmak eşi bile olsa ama yapamıyorum arkadaşlar. Eğilip zorlarsam kistlerim sıkıntı yaratabilir Allah korusun.

Öyle veya böyle çok şükür her halime. Ben içimi döküp rahatlamak istedim. Daha fazla dolmamak için. Elbette beterin beteri var bu hayatta. Herkes kendi yaşadığını biliyor.

Tüp bebeğim var hamileliğim evde dört duvar arasında geçti perintaloglar takip etti bir değil bir kaç tane . Sanırdim ki kotu geçirdim halbuki sadece 3 denemede olduğu için maddi olacakta savruldugumuz için hepsi tedbirenmis.

Ne zaman mi anladım 3 sene sonra 8 haftalıkken yaşadığım kan bosalmasindan sonra duzelmedikce günden güne lahanaların hiç durmadikca değil oturmak yatakta her kimildadigimda hasta bezinin ilik ilik kan dolması sürekli kan kokmamda eyvah dedim buymuş riskli gebelik . Elbette bunlar çeşit çeşit şimdi bana bu çok arkadaşım diyorki ay sakınma gelde sen sakınma.

Arkadaşlar korkunç bir dönem yaşadım tam 8 hafta sürdü her gün ama her gün kalamam devam etti adeti gibi arada 3_4 günde bir bacaklarimdan durulan kanlardan dolayi saçlarımı toplamak için bile kollarımı kaldiramadim sonunda kan değerlerim 6'ya düşünce apar topar bebeği aldılar .16 haftalıkken ve muhtactim tuvalete bile eşimle giriyordum ki bebek düşerse kanla sifonu cekmeyeyim icim almıyordu bakmaya ! Kaşıkla yemeğimi yiyemedim daha nasıl anlatabilirim . Ölüm den döndüm.

O yüzden bu şekilde alay edenler bence dillerini isirsinlar bir veya iki kere normal gebelik geçirmek hep öyle olacağı anlamına gelmiyor malum ikinci gebeliğimi anlattim size ilkinde değil haftalarca kapamadan hastanede yatmak( bu işin ciddi bir maddi boyutu var) bir damla kan bile görmeden geçirmiştim o yüzden büyük konuşmayın yaşarsınız çok pişman olursunuz. Benimde tek dileğim allahım bu defa kimseye muhtaç etmeden tamamlamayı nasip etsin sağ salim

Çok üzüldüm arkadaşında gebeliği tüp bebekmis ve kayıpları varmış. Benimde şuanda 1 yaşayan dahil 5.gebeliğim bu işin sadece manevi boyutu yok maddi boyutuna cidden külfet helali hoş olsun ancak hayatım boyunca 30 yaşındayım 3 tüp bebek,1 kürtaj ,1 ölü doğum kanamalı gebelik,1 boş gebelik ve tüp oğlumun doğumu kontrolleri asagi yukari 120 bin , geçen sene bir doktora gittim perintalog bir muaynesi icin 1300 tl kesildi sigortamdan neyseki limitim vardida cebimden ödemedim. Uzun lafın kısası herkes bedavaya çocuk sahibi olamiyorken ayol ben cam sildim demek terbiyesizliktir.

Şu dünyada tek hamile sen misin diye eleştiren şahsiyetler evet dünyadaki tek hamile o ben sen nolmus zorunuza mı gitti benimde 9 aydır adam akıllı iş yapamadım 4 ay mutfağa giremedim temizlik yapamadım eşim yaptı geri kalan 5 ay eşim annem kv kardeşlerim yaptı şimdi de bazen annem bazen kv bazen eşim yapmaya devam ediyor benim ki tüp bebekte değil kız burada paylaşmak istemiş kimse kimsenin hamileliği hakkı da eleştiri yapamaz herkes bebeğinin derdinde senin bunyen öyle diye herkesinkini bir sanma sen git temizliğini yap işine bak bizde yan gelip yatalım hadi bayyy sinir etmeyin adami

halinizi görünce işi gücü bırakıp size yardıma gelmek istedim. üstelik kendi evimde bile iş yapmaya üşenen insanım ben. allah kolaylık versin. umarım her şey istediğiniz gibi olur da sağlıkla kucaklarsınız bebelerinizi :)

Seni çok iyi anlıyorum,
2015 te hamile kaldım 3 sene beklenen bir gebelikti.
Tedaviyle hamile kalmıştım,
ilk aylarında düşük tehdidi vardı
hastanede yattım..
Sonrasında bir dönem evde yattım
kv baktı bana da,
kahvaltı yemek vs.
kanamalı olduğum için kalkamıyodum yerimden!
Sonra ne oldu bebeğimi erken doğumla kaybettim.
Normal doğum yaptım, ciğerleri gelişmediği için yaşamadı..
Şimdi tekrardan gebelik planlıyorum,
3 aylık olduğumda, rahim ağzına dikiş atacaklar
ve ben hep yatmak zorunda kalıcam. (mecburen! Trip attığım için değil.)
Senin de 3 tane kaybın olmuş..
Can acısı yaşayamayanlar seni anlamazlar,
o yüzden sözlerime "seni çok iyi anlıyorum" diye başladım.
Rabbim yardımcın olsun, iki tane can var içinde..
Stres en büyük etken, üzülme, geçicek bu günlerde..​

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…