- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.595
- 798
- Konu Sahibi su_perisi su_perisi
-
Çocuk sadece annenin dediğimi hatırlamıyorum? Bir de baba nasıl olunur başlıklı bir brifing mi vermemi istiyorsunuz? yazımın sonunda insan kadın da erkek de olsa güçlü olmalı dedim, okudunuz mu? Neden polemik yaratmaya çalışıyorsjnuz anlamadım.
Nedense karşı taraf yorum yazdığında hep polemik olarak geri dönüş yapılıyor.
Kadının naz yapmaya hakkı var dedim. Kadın güçlü olmalı dediniz.
Konumuz gebelik.
Ben yazımın sonunda insan, kadın da erkek de olsa güçlü durmalı hele bir de çocuğu varsa dedim. ''Çocuk sadece annenin değil'' dediniz. Tekrar okumanızı tavsiye ederim.
Valla kusura bakma da ne riskli hamilelıkler gordum maşallah size bu kadar naz niyaz helal olsun! Biz yapamıyoruz ya dogum olacak son gune kadar ev temızlıgımı yaptım perdelerımı astım... Eşini anneni yıpratma bu kadar yazık! Bu kadar rahata alıştırma ayrıca kendını doğum yapınca cocuk anne bakımı ister! Babadan anneanneden babaaneden ziyade!
Yahuuu baksana ıspanak falan yıkanacak eşten istiyor Allahımmmm şakaaaaa!!!!!!
Benim iki üyeliğim yok Hanımefendi yanlışlıkla yaptım sizin Mesajınızı alıntı.benım çocuklarım doğumlarım degıl tabıkı sorun... Ama sizin anlattıgınız gibi riskli durumları gozukmuyor anlattıgına göre Bayanın... Benım yaşam tarzım ve hayat anlayısıma ters yaptıkları ve soylemleri kusura bakmasın kimse bunlar da bennım nacizane fikirlerım... Buraya yazıyorsa kımse onu annesi eşi gibi nazlayamaz ! Herkesın ayrı bir dusuncesi var. Size de saygı duyarım.
bu arada kusura bakmayın ama Annecıgınızin her soyledıgınıne bu kadar takılıyorsanız Kayınvalidecıgınıze hiç katlanamazsınız siz... Yarın bır gun onada koni açarsınız pişmanım niye çağırdım dıye. Biri yazmıştı demin; Ücretli bir bayan alın bence de... Allah eşinize ve annenize yardım etsin.
Sanırım bu topikte polemik bitmeyecek, direkt banlasam vay sitede a desek banlanıyoruz, topiğe uyarı yazsam tam gaz devam ediyorsunuz.Hanımlar lütfen sakin olun, üsluplara dikkat edin rica ediyorum.
Agzina saglikSanırım bu topikte polemik bitmeyecek, direkt banlasam vay sitede a desek banlanıyoruz, topiğe uyarı yazsam tam gaz devam ediyorsunuz.
Polemik yasak hanımlar yasak, üsluplara da dikkat edilmesi gerekiyor. Kusura bakmayın bu sitenin kuralları böyle, bu şekilde devam ederseniz banlarım, şikayetinizi yönetime yaparsınız.
Haklı da olsanız annenize çok ayıp etmişsiniz. . Gönlünü almanizi tafsiye ederim. Oturarak da olsa mutfakta yardım edin hamileliğimde her işimi kendim yaptım doğuma gideceğim gün bile evimi supurdum sildim.. kendinizi yormadan sizde yardım edin sohbet ederek güzel güzel vakit geçirin. . Kirmayın birbirinizü gidicek zaten idare edin.
Eleştiren arkadaşları anlıyorum hatta hak verdiğim söylemler de var. Bazıları gereğinden fazla sert ama herkesin görüşüne saygım var. Sizin yazdığınızdan alıntı yaptım çünkü hem hak verirken hem yanlış olan noktaya deyinmiş olmanız. Öyle patlamayı ben de istemezdim. Ama inanın geldiği 20 küsür günün her günü bişeye söylendi. Bundan 3 ay önce de gelmisti yine aynıydı. İkisi üst üste binince bi de neymiş kürdan neden dolaptaymış gibi mevzuya yakındığını duyunca (yeni yemek yapmıştı hemen öncesinde tencere söylenmesi oflaması tam bitti derken tekrar oflandığını duydum gittim kürdan mevzu) benim de sinirlerim boşaldı. Hatam bile bile yardım istemek. Keşkelerin faydası yok sen git desen de doğuma kadar gitmicem diyor. Hem vicdan yapıyor anne olarak hem de dediğim gibi her evin iç işleri farklıdır babamdan çekinir niye döndün diye söylenir.
Bu tartışmayı yaşamadan önce senin dediğin gibi güzel dille bişileri söylemeye çalışsam da aynıydı her söylediğine olumsuz bi karşılığı vardı. Onu kim alıcak dediğini kim yapıcak ben evde hiç birini yapmıyorum vs vs. İki gün yemek yaptı diyelim 3. gün bugün artık yapmıcam yoruldum der. Tamam derim ama yapamıyorum yapsam yaparım halim yok hala söyleyenmeye devam eder. Anne ne dedim ben derim. Tamam dedin der. E tamam o zaman yapma diyorum zaten derim. Böyle böyle biriktik. Tekrar söylüyorum hiç bişi yapmadı falan demiyorum. Hazırlıklar içinde yaptı daha gelmeden de geldiğinden sonra da eşyaları hazırlama da uğraşıyor o halini görünce de ben pişman oluyorum tabi sizin de dediğiniz gibi. O günden beri söylenmiyor oflamıyor puflamıyor bi şeyden yakıncaksa da şaka yollu yakınıyor. Ben de o günden beri yemek yaptırmıyorum ona akşam eşimle hallediyoruz ertesi günün yemeğini. Muhtemelen ona da bozuluyor ama eğilmek zor kalkmak zor tencere seçimi zor fırını çalıştırmak zor. Bunlardansa yapmasın dedim ben de. Yani şöyle diyim ben anne şunu yapar mısın demicem bu dkdan sonra kendi ne yapmak isterse artık. En başından beri böyle olmalıydı dicek arkadaşlar olursa. İşte insan annesinden zor zamanında yardım göreceğini bekliyor ama her beklenti karşılanmak zorunda değil anlamış durumdayım. Şu an ki aklım olsa çağırmazdım. Doğumdan sonrada inşallah hemen kendi işimi kendim görebilecek hale gelirim de geçer gider bu günler. Alındı üzüldü farkındayım bunun için, için için üzgün olsam da bi yandan da haklı görüyorum kendimi.
Riskli hamilelik durumuma gelince Allah nasip ederse ikiz gebeyim arkadaşlar. İkiz gebelikler zaten riskli gebelik deniyor o ayrı ama ilk kanama ile başladı rahatsızlığım dr istirahat verdi. Çok şükür sonra kanamam olmadı. Akabinde müthiş bi sancıyla acillik oldum bi kaç kez. Tüp bebek tedavisi ile hamile kaldığım için bir çok kist oluşmuş 20 cm varan onların yerinden oynamaması, dönmemesi veya patlamaması lazım o yüzden min. hareket eğilmeme zorlamama vs. istirahat halinde kal dedi drum. Hani üçüz hamile gibiyim kistlerin çokluğu ve büyüklügünden. Ayrıca son haftalarda kasılmalarım da başladı erken doğum tehdidi nedeniyle 3 gün yattım hastanede ama çıktım çok şükür. Ve bu gebeliğimden önce 3 kaybım olduğu için insan psikolojik olarak da çok hassas oluyor. Allah kimseye yaşatmasın. Ama böyle durumlar yaşayınca da herseyden sakınıyorsun kendini. Rabbim izin verirse inşallah son haftalarımdayım ayrıca belden aşağısında ödem var kıvrılmıyor bacaklarım eğilemiyorum. İnanın kimse istemez özel işlerini başkasına yaptırmak eşi bile olsa ama yapamıyorum arkadaşlar. Eğilip zorlarsam kistlerim sıkıntı yaratabilir Allah korusun.
Öyle veya böyle çok şükür her halime. Ben içimi döküp rahatlamak istedim. Daha fazla dolmamak için. Elbette beterin beteri var bu hayatta. Herkes kendi yaşadığını biliyor.
Kainatta tek hamile sen misin?
Sanki insanlığın soyunu devam ettirecek tek gebeymişsin gibi ne bu tripler?
Hastalıkla, gebeliği karışıyorsun.
Kimseyi yanına çağırıp üzme lütfen.[/QUOTE
Buralarda bir canı sıkıldığını için içini dökmek isteyenler konu açıyor ve mutlaka birileri daha can sıkıcı cevaplar veriyor, belki sana göre basit bir sorun ama konu sahibi bunu dert ediyor,neden ignelemekten bu kadar haz alıyorsunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?