Sonunda patladım

Konu sahibine naz yapıyor diyenler pesss gerçekten ev işi bile yapamayacak konumda olup bişeyleri başkasından rica etmek ne demek biliyor musunuz ! Böyle bi durumda olmak çok mu hoşuna gider bi insanın ya! Sen perde asacak kadar rahat bi hamilelik geçiriyor olabilirsin ama bi başka gebenin tuvalete bile giderken ödü patlar bunun Naz'la niyazla alakası Yok her hamilelik farklıdır kimi kolay geçirir kimisinin yaşamadığı zorluk kalmaz . Bende hamileyim ve bikaç ay önce zor zamanlar geçirdim anneme gelip kaldım su içtiğim bardağı bile kaldırmama müsade etmedi Allah razı olsun bende o kadar mahçup oldum kadar üzüldüm ki. Ne evime nede hayattaki bebeğime bakacak durumum vardı , şimdi iyiyim evimdeyim ama bi sıkıntım olsa yine anneme sığınırım anne ya anne ! Bi insana annesi destek olmasa kim destek olur ki siz kendi evladınızı düşünün zor durumda olsa sağlık problemi olsa gidip işimi yapmaya bakmaya gücenir mi bi anne ya . ben hamileyken şöyleydim böyleydim diye atıp tutanlar herkes ne yaşadığını bilir kimse üzerini bile giyilemeyecek kadar sıkıntıda olmayı istemez ki aklı başında olan bi insan naz olsun diye üzerini eşine giyindirmez . Bu kadar aciz bi konuma düşürmez kendini , o durumda olunca da insan kendini çok kötü hisseder insan. Dünyaya bi evlat getirmek malesef her zaman kolay olmuyor ...

Vicdan fazlasıyla var ben de saygını ve seviyeni koru! Konuyu senın açmadığını biliyorum tabıkı de... Yazılanlara anlayışsızlıgınızdan dedım saaygı duyulmalı diye, benım vicdanımı empati yeteneğimi asla ve asla asla asla asla Sor-gu-la-ya-maz-sın!

Bu arada cok ama cok Harıka bir eşe aileye sahibim! Kıskanıyor denilmiş ya takmıssınız kıskanılmaya eleştırıldıniz bak benı kıskanıyor birini elestırdın bak senı kıskanıyor guzel savunma siz de bununla mutlu oluyorsunuz ne yapalım. :)) :) :) :) :) :) :) Konu Sahibinden yorumlarım için Özür diliyorum kırdıysam! Annenizi uzmeyıniz lütfen anneler cok kıymetli sonunda patladım deyince hakim olamadım sanırım kendıme! Ama sadece konu sahibinden özür diliyorum!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Adını verin uzmanın da danışmaya gitsin bari insanlar 9 aylık topuklu ayakkabı giyip, makyaj yapmak ne derece yararlı. Tabi gerçekse :)

Hava atmakmış?&@₺; bayık bir lügatla tam yerinde laf etmiş gibi yazmışsınız :))

Çok güldüm.

Öylesine tuhaf yorumlar var ki, benim yazımı baz alan
Anlam veremedim.

En aZından ben konu sahibine durumu daha da ciddieştirmemesi adına, kendimce katkıda bulundum.

Çoğu yorum yalnızca polemik, konu sahibinin derdine ne cevap, ne öneri

veririm kendisi hala çalışıyor aynı hastanede ben farazi konuşmam :)

ben sizin ne cevap yazdığınızı bilmem yorumlara genel baktım konu sahibi riskli hamilelik olduğunu söylemesine rağmen kendiyle kıyaslayıp burada ne kadar mükemmel ve harika bir hamile olduğunu beyan edenleri kınadım. siz de onlardansanız üzerinize alınabilirsiniz.

ben kendimce önerilerimi sundum zaten konu sahibine. yemeğini hazırlayan ona bakan harika bir eşi var :) annesinin dırdırına ihtiyacı yok :)

Haydi siz forumunuza bakın.
İyi forumlar.

Konuyu sabote etmeyelim. Söz hakkımızı doldurduk burada.

Riskli gebelik süreci geçiren tüm arkadaşlara Allah güç verisn sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi.. Okudum zor hamilelik yaşayanları ve şükür ettim bir kez daha rahat bir hamilelik geçirmişim dedim.. Sağlıkla kucağınıza alın bebeğinizi hepiniz inşallah.. Konu sahibi arkadaşım gerçekten sinirlerin bozulmuştur haklısın zor.. Ama şöyle düşün evinin düzenini en iyi sen bilirsin değil mi? Başka birinin evinde rahatça mutfakta işlere girilebilir miisn? Benim annem de öyledir her şeyi sorar şunu şunda yapayım mmı? Şöyle yapsa olur mu? Ben her seferinde nasıl istersen anne nasıl rahat ediyorsan öyle yap derim.. Burası senin de evin rahatına bak derim.. Eşim de keza öyledir.. Anne rahatına kendi evin uzan dinlen falan filan.. Acaba sizden ve eşinizden çekiniyor olabilir mi? Rahat değil belli ki?

Hamileyken 12 cm stiletto giymek bir marifet değil, risktir! Bunu onaylıyor olmanıza nutkum tutuldu! Kendini ve bebeğinin sağlığını düşünmeyen anne bilinçsizdir, isterse doktor olsun birseyi değiştirmez.

Hamileyken 12 cm stiletto giymek bir marifet değil, risktir! Bunu onaylıyor olmanıza nutkum tutuldu! Kendini ve bebeğinin sağlığını düşünmeyen anne bilinçsizdir, isterse doktor olsun birseyi değiştirmez.

kadın doktor herhangi bir ağrı hissetse keser zaten. sağlıklı 12 kilo almış bir gebede çok da sıkıntı olmaz.

90 kilo olmuş önceden de bel omurlarına hasar vermiş kas gücü az olan birine zararlı tabi ki.

burada perde asanlara bebeğini riske atıyorsun diye ünlemlerle uyarmamışsınız şaşırdım :)

neyse dediğim gibi herkesin hamileliği kendine. burada amacım hamilelik yarıştırmanın ne kadar saçma olduğunu göstermekti o örneği verirken. yoksa size 9 aylık hamileyken kafa üstü duran yogiler de gösterebilirdim. kadınlık yarıştırmaya gerek yok. çok çirkin. amacım bunu göstermek.

Katılıyorum sırf ben sert yorum yazarım diye yazıp gebelik dönemi riskli gebelikler ve süreçleri hakkında fikri olmadan yazanlar komik geliyor. Ben gördüm vardı ben duydum vardı ben doğurdum cam bile sildim vs. Kendisinin de dr u aynı tavsiyeleri verse ve daha önce bebek kaybetmiş olsa ancak anlayabilecek insanlar bence. Yaşayan bilir. Sen as çamaşırını sağlıklı hamileliğin ne güzel ama olmayabilirdi de bu bir zafer yada maharet değil. Sağlık durumu tamamen. Ben de sizin gibi bunu anlatmaya çalıştım.

aynen

buradaki sacma sapan yorimlari kaale alma oncelikle ne diyim ki burada deli de var piskopatta.riskli gebelik ne nasil birsey a sini bile bilmeyen ama sallayan birsuru kezban..
sana tavsiyem ne anne ne baska biri esin aslanlar gibi arkandaymis butcen uygunsa bir yardimci aliver idare edin.olmuyor cnm anne kizinin yada oglunun evinde rahat edemiyor yapamiyor.evin pis kalsin gerekirse sen sadece kendine bak bir yardimci al aksama kadar kalsin hic olmazsa parasinin karsiligini alacagi icin bir calisan kadsr samimiyetniz olur.yada tek basina idare etcen.meraketme dogum yapinca tek basina herseye yeteceksin kinseye muhtac olmayacaksin.
su hayatta en zoru birilerune muhtac olmak Allah kimseyi kimseye muhtac birakmasin.anneniz ede kusmeyin kirmayin anneler cok kiymetli birakin evinde rahat rahat yasasin..
ben esimle rahatim sagolsun hep yardim etti en iyisi insanin esi hayat arkadasi o olsun yaninda gerisi artik yabanci sayiliyor.saglikla kavud bebisine guclu ol ve dik dur annelik insana sonsuz bir guc veriyor Allaha sigin bol bol dua et bu gunlsr biter hic meraketme..

Daha yeni doğum yaptım, ''gebeliğim riskli eğilip kalkamıyorum, kıyafetlerimi eşim giydiriyor'' cümlesindeki risk faktörünü anlayamadım. Hamileyken zaten eğilip kalkamazsınız. Ben de gebelik geçirdim, yeni doğum yaptım. Ayakkabımı eşim giydirirdi ama bunu eziyet gibi değil de gülümseyerek yapardık. Ya da merdiven çıkarken zorlanınca gülerdim falan.

Çocuk doğuran kadınların nazı gerçekten çok can sıkıcı olabiliyor. Siz öylesiniz demiyorum zira sizi tanımıyorum ancak bizim kadınlarımız maalesef hamile kalınca dünyayı kurtardığını ve herkese duygusal şiddet uygulaybileceğini, eziyet edebileceğini düşünüyor. Hele o aşerme durumları, çevresindekileri kar, kış, kıyamette fellik fellik gezdirip ''bana ne bana ne cnaım şunu istiyor'' triplerine mahkum etmeleri.

Anneniz madem söylediğiniz gibi bir kadın çağırmasaydınız. Huyunu bildiğiniz kadından neden ısrarla yardım beklediniz? Bir de özürler dilemiş sizden kadın. Onun adına çok üzüldüm. Umarım siz de bir an önce sağlıkla doğum yaparsınız. Eğer hayata ve doğal olan bir olaya(gebelik) bakış açınız buysa, bebeğin ilk üç ayı sizi hayattan soğutacağa benziyor. Ama bebeğinize bağırma lüksünüz olmayacak maalesef. Anne, güçlü ve sabırlı olmak zorunda.

9 aylık gebelik ve 2 aylık bebemden sonra öğrendiğim şey bu.

Teyze de nekadar mızmız inanın okurken ben bunaldim:) bı yemek yapacak kırk naz niyaz..Yaptığı bı tavuk sote sanki dolma sariyor..Mantı aciyor..Yok ıspanak yıkamaya da söylenirmişte:) ay ozaman bu teyze niye geldi ben anlamadım.kizcagizin gebeliği zaten zor geçiyor.madem öyle sen yine idare ederdin. Eşin baya yardimciymis maş.Neyse canım annendir sen yine sabırlı ol.

Ee insana annesi bakmak zorunda degil, eşi bakmak zorunda degil, çocuğu bakmak zorunda degil. Bir hastaligimiz oldugunda hemşire mi tutalim yani?
Haklısınız. Gebelik de, annelik de süreci doğal olan şeylerdir. Nüfusumuz bu kadar artarken, kadınlar olarak hala bu doğallığı kavrayamamış olmamız enteresan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…