- Konu Sahibi su_perisi su_perisi
-
Siz tam olarak riskli gebeliği bilmiyorsunuz diye düşündüm..Gerçekten çok ciddi riskli olan ve doktorun ciddi istirahat diye ısrarla dosya verdiği gebeler var.belki rastlamamissinizdir.hanimefendinjn risk derecesini bilmiyorum ama riskli gebelikleri çokta hafife almayınOkudum, yazmış.
Tek yapması gereken fiziksel aktiviteyi optimuma indirgemek.
Tek başına giyinebilir, yardıma gelenlere şımarmayabilir, ay ben hamişim tağam mı bi kere diye düşünmeyebilir.
Tek başına ev işini yapıp, riskli gebeliğin altından kalkan o kadar kadın tanıyorum ki
Sen raymisin canim ? Bebeginiizi kucaginiza aldiniz mi ALLAHIN izniylearkadaşlar a alıntı yapmayın dedıgınız ıcın yapmıyorum ama çevremde cok rısklı gebelik gordum şımarmayın tek hamıle senmısın gıbı yorumlar yanlış bılmıyorum hıc hamılelık gecırdınızmı ama allah o sekılde rısklı bır hamılelıgı kimseye yasatmasın
konu sahıbı arkadaşım: tamam annenize verdıgınız tepkıyı bıraz fazla bulabılırler sende sakınlesınce anlarsın zaten bunu ama sızı cok ıyı anlıyorum tahmın ettıgım gıbı cok bır hamılelıgın var galıba zira benım hamılelıgımın 24 haftasından sonra attığım her adımın tehlıkelı olduğunu sureklı yatmam gerektıgını ki bir sure tuvalate bıle kalkmam yasaktı altımdan alındı suyumu bıle alamıyordum bunlar ıcın sureklı ınsan bırıne ıhtıyac duyuyor ve zaten kımıldamadan yattığından psikolojın berbat oluyor yanına cagırdıgın kısıde ya bunları yapacak yada hiç moralını bozmayıp benden bu kadar deyıp gıdecek bu arada senın problemın nedır hamılelıkte ray mı
Agzina saglik ya ben insanlari anlamiyorum ben iki yavrumu kaybettim riskli gebelikten eger hamile kalirsam rahimim dikilcek ve kimildamadan yaticam kendilerinin hamielelgi risksiz gectigi icin bizim durumumuzu anlamazlar normal hamielelik hastalik olmayabilir ama biz hasta gibi oluyoruz tuvalte bile destekle gidilmesi gerekiyor cok sinirlerim bozuldu ağzınıza saglik tekrardan
Bende dayanamiyorum bide naz yapiliyor deniyor ya valla fittirdim kafayi yicek gibi oldum nekadar acimasizlar ya ustunu esi giydiriyor diye bide kinamislar ben hamileliğimi unutup anlamadim diye gülen bile var ciğer acisi cok baska hergun kaybetme korkusu insanin omrunden ömür yok ediyor basina gelmeyen bilemez 2 yavrum melek oldu bende orayi takip ediyorum canim bana iyi geliyor ordaki tüm arkadaşlarım ray beraber bu yolda yürüyüp ALLAHIN izniyle yavrulamiza kavusuruz iNŞALLAH... zoruma gidiyor böyle yorumlari görünce daha söyleyecek soz varda susuyorumValla dısarda gezen hamılelere hep ımrenmıslıgım vardır ve hamılelıgı bır hastalık gıbı gören normal rutın hamılelerden de nefret etmıslıgım vardır.Normal hamıleleırın cogu RAHIM AGZI YETMEZLIGI nedır bılmez bıle onun ıcın kımse ahkam kesmesın o yatağa bağlı olduğum günlere burdakı bılıp bılmeden konuşan arkadaşlar yüzünden gerı donup hatırladım sımdı ınsanın her aksam sukur bebegım hala benımle her sabah kalktıgındada cok sukur bugünde sabahı ettık dıyebılmesı ne demek bılmezler sadece su ısı yapayım bunu yapayım derler kım ıstemzkı kendı ısını kendı yapmayı yemegını suyunu alabılmeyı oyle bır hamılelıkler varkı allah kimseye yasatmasın ama bız rısklı hamıleler bıle cocugumu sağlıkla kucağıma alayımda yatsam da olur dıyenlerdenız bazıları gıbı o günlere güle oynaya gelıp sonunda ay benımde mıgdem cok bulanıyordu tansıyonum düşüyordu deyıp ahkam kesenlerden deyılız.
oyle rısklı hamılelık varkı tuvalete bıle gıdemıyorsun esın annen yapıyor alt temızlıgını kılını tuyunu hep başkasına yaptırmak zorunda kalıyorsun esın corbaını gıydırmeden gıdınce aksama kadar oylece duruyorsun kı gerçekten bunların hepsını yasadım onun ıcın hıcbır gerçekten rısklı gebeye sımarık denılmesıne katlanamıyorum. İstersenız riskli gebelik bolumunde Rahım Agzı Yetmezlıgınden Erken Dogum Yapanlar bolumune gırıp bıraz goz atınkı normal bır gebelik gecırdıgınız ıcın yada gecırmek ıcın sukredın halınıze
Aynen benim gibi sorunlu hamilelik yaşayan birçok kişiyi incitici alaya alan yada kırıcı yorumlar var. Direk şikayet ettim. Forum kurallarına da aykırı sonuçta başkalarını kırıcı üzen yorumlar. İstemiyorsan konuyu da açmazsın yorumuma katlacaksın kafasında çoğu. Hiç uğraşmadan kib'lemek en iyisiBende dayanamitorum bide naz yapiliyor deniyor ya valla fittirdim kafayi yicek gibi oldum nekadar acimasizlar ya ustunu esi giydiriyor diye bide kinamislar ben hamileliğimi unutuo anlamadim diye gülen bile var ciğer acisi cok baska hergun kaybetme korkusu insanin omrunden ömür yok ediyor basina gelmeyen bilemez 2 yavrum melek oldu bende orayi takip ediyorum canim bana iyi geliyor ordaki tüm arkadaşlarım ray beraber bu yolda yürüyüp ALLAHIN izniyle yavrulamiza kavusuruz iNŞALLAH... zoruma gidiyor böyle yorumlari görünce daha söyleyecek soz varda susuyorum
Bende dayanamitorum bide naz yapiliyor deniyor ya valla fittirdim kafayi yicek gibi oldum nekadar acimasizlar ya ustunu esi giydiriyor diye bide kinamislar ben hamileliğimi unutuo anlamadim diye gülen bile var ciğer acisi cok baska hergun kaybetme korkusu insanin omrunden ömür yok ediyor basina gelmeyen bilemez 2 yavrum melek oldu bende orayi takip ediyorum canim bana iyi geliyor ordaki tüm arkadaşlarım ray beraber bu yolda yürüyüp ALLAHIN izniyle yavrulamiza kavusuruz iNŞALLAH... zoruma gidiyor böyle yorumlari görünce daha söyleyecek soz varda susuyorum
Kesinlikle canim iyi yapmissin bizim gibilerin ALLAH yar ve yardimcimiz olsun iNŞALLAH nediyim herkes kareketerini yansitir...Aynen benim gibi sorunlu hamilelik yaşayan birçok kişiyi incitici alaya alan yada kırıcı yorumlar var. Direk şikayet ettim. Forum kurallarına da aykırı sonuçta başkalarını kırıcı üzen yorumlar. İstemiyorsan konuyu da açmazsın yorumuma katlacaksın kafasında çoğu. Hiç uğraşmadan kib'lemek en iyisi
ALLAH bagislasin prensesini canim❤ evet erken haftada yapilan serkulaj daha iyi risksiz oluyor hayirlisyla nasip olsun guzel minik kalpler iNŞALLAHben 2013 den berı ordaydım hamılelık zamanlarımızda falan hep orda gectı gunlerım ama artık kk yı takıp etmıyorum kızlrad facede gızlı grubumuz var ordan yazışıyoruz aynı sehırdekılerle falan buluşuyoruz cok sukur ben 2013 eylülde kızımı 25 haftalık acıl serklajdan sonra 36 haftalık dogurabıldım suan 3.5 yasında bir dahakı hamılelıgımde bu sefer erken serklaj atılacak
Konu sahibini bilemem ama ben size şunu söyliyim bazi hamileliklerde aynenn bebek ucunda duruyor tamammi hatta bi surecte sadece dikis tuttuyor serkulaj hic duydunuz mu bilmediğiniz icin soylemek istedim simdi öğrenmiş oldunuz böyle yorumlar yapmassiniz.Annem bu yazdıklarını okusa kullanacağı ilk cümle şu " ucuna mı koydular?" . Tamam riskli bir hamilelik gecirebilirsin anlarim ama üstümü bile esim giydiriyor ne demek? ( Hadi çoraplarıni anlarimda) Bence kadını da fazla bunatlmissiniz artik ben riskli hamileyiiiiiiim diye diye. Bence önce iğneyi kendine sonra cuvaldinizi annene batir. O kadinin yerinde olmak istemezdim.
Daha yeni doğum yaptım, ''gebeliğim riskli eğilip kalkamıyorum, kıyafetlerimi eşim giydiriyor'' cümlesindeki risk faktörünü anlayamadım. Hamileyken zaten eğilip kalkamazsınız. Ben de gebelik geçirdim, yeni doğum yaptım. Ayakkabımı eşim giydirirdi ama bunu eziyet gibi değil de gülümseyerek yapardık. Ya da merdiven çıkarken zorlanınca gülerdim falan.
Çocuk doğuran kadınların nazı gerçekten çok can sıkıcı olabiliyor. Siz öylesiniz demiyorum zira sizi tanımıyorum ancak bizim kadınlarımız maalesef hamile kalınca dünyayı kurtardığını ve herkese duygusal şiddet uygulaybileceğini, eziyet edebileceğini düşünüyor. Hele o aşerme durumları, çevresindekileri kar, kış, kıyamette fellik fellik gezdirip ''bana ne bana ne cnaım şunu istiyor'' triplerine mahkum etmeleri.
Anneniz madem söylediğiniz gibi bir kadın çağırmasaydınız. Huyunu bildiğiniz kadından neden ısrarla yardım beklediniz? Bir de özürler dilemiş sizden kadın. Onun adına çok üzüldüm. Umarım siz de bir an önce sağlıkla doğum yaparsınız. Eğer hayata ve doğal olan bir olaya(gebelik) bakış açınız buysa, bebeğin ilk üç ayı sizi hayattan soğutacağa benziyor. Ama bebeğinize bağırma lüksünüz olmayacak maalesef. Anne, güçlü ve sabırlı olmak zorunda.
9 aylık gebelik ve 2 aylık bebemden sonra öğrendiğim şey bu.
Canım çok haklısın ya seni çok iyi anlıyorum..Birde o yaşadığın risk yetmiyormuş gibi ya Dr.a bakma sen biraz gez bişey olmaz diyen komşuların söylemleri kimsenin durumu anliyamamasi filanda çabası.Valla dısarda gezen hamılelere hep ımrenmıslıgım vardır ve hamılelıgı bır hastalık gıbı gören normal rutın hamılelerden de nefret etmıslıgım vardır.Normal hamıleleırın cogu RAHIM AGZI YETMEZLIGI nedır bılmez bıle onun ıcın kımse ahkam kesmesın o yatağa bağlı olduğum günlere burdakı bılıp bılmeden konuşan arkadaşlar yüzünden gerı donup hatırladım sımdı ınsanın her aksam sukur bebegım hala benımle her sabah kalktıgındada cok sukur bugünde sabahı ettık dıyebılmesı ne demek bılmezler sadece su ısı yapayım bunu yapayım derler kım ıstemzkı kendı ısını kendı yapmayı yemegını suyunu alabılmeyı oyle bır hamılelıkler varkı allah kimseye yasatmasın ama bız rısklı hamıleler bıle cocugumu sağlıkla kucağıma alayımda yatsam da olur dıyenlerdenız bazıları gıbı o günlere güle oynaya gelıp sonunda ay benımde mıgdem cok bulanıyordu tansıyonum düşüyordu deyıp ahkam kesenlerden deyılız.
oyle rısklı hamılelık varkı tuvalete bıle gıdemıyorsun esın annen yapıyor alt temızlıgını kılını tuyunu hep başkasına yaptırmak zorunda kalıyorsun esın corbaını gıydırmeden gıdınce aksama kadar oylece duruyorsun kı gerçekten bunların hepsını yasadım onun ıcın hıcbır gerçekten rısklı gebeye sımarık denılmesıne katlanamıyorum. İstersenız riskli gebelik bolumunde Rahım Agzı Yetmezlıgınden Erken Dogum Yapanlar bolumune gırıp bıraz goz atınkı normal bır gebelik gecırdıgınız ıcın yada gecırmek ıcın sukredın halınıze
Kadın olarak değil, anne olarak güçlü olmalı. Bu sözden kadınca cilve, eda, tavır vs yi ayırmak gerek. Kadın, kadındır, erkek de erkek gibi davranmalı. Son olarak İnsan, kadın erkek fark etmez, başının çaresine bakacak kadar güçlü olmalıdır. Hele ki bir çocuğu olacaksa...Çevresinde nazlanacak kişisi olan yapar. Kadın 9 ay taşıyorsa , eşi de bir zahmet canının istediğini bulup getirsin.
Çok güçlüyüm diyen kadının pek yeri olmuyor , gözlemlerim bunu gösterdi bana.
Siz riskli gebelik gecirmediginiz için konu sahibi arkadaşı anlayamamaniz çok normalDaha yeni doğum yaptım, ''gebeliğim riskli eğilip kalkamıyorum, kıyafetlerimi eşim giydiriyor'' cümlesindeki risk faktörünü anlayamadım. Hamileyken zaten eğilip kalkamazsınız. Ben de gebelik geçirdim, yeni doğum yaptım. Ayakkabımı eşim giydirirdi ama bunu eziyet gibi değil de gülümseyerek yapardık. Ya da merdiven çıkarken zorlanınca gülerdim falan.
Çocuk doğuran kadınların nazı gerçekten çok can sıkıcı olabiliyor. Siz öylesiniz demiyorum zira sizi tanımıyorum ancak bizim kadınlarımız maalesef hamile kalınca dünyayı kurtardığını ve herkese duygusal şiddet uygulaybileceğini, eziyet edebileceğini düşünüyor. Hele o aşerme durumları, çevresindekileri kar, kış, kıyamette fellik fellik gezdirip ''bana ne bana ne cnaım şunu istiyor'' triplerine mahkum etmeleri.
Anneniz madem söylediğiniz gibi bir kadın çağırmasaydınız. Huyunu bildiğiniz kadından neden ısrarla yardım beklediniz? Bir de özürler dilemiş sizden kadın. Onun adına çok üzüldüm. Umarım siz de bir an önce sağlıkla doğum yaparsınız. Eğer hayata ve doğal olan bir olaya(gebelik) bakış açınız buysa, bebeğin ilk üç ayı sizi hayattan soğutacağa benziyor. Ama bebeğinize bağırma lüksünüz olmayacak maalesef. Anne, güçlü ve sabırlı olmak zorunda.
9 aylık gebelik ve 2 aylık bebemden sonra öğrendiğim şey bu.
Kadın olarak değil, anne olarak güçlü olmalı. Bu sözden kadınca cilve, eda, tavır vs yi ayırmak gerek. Kadın, kadındır, erkek de erkek gibi davranmalı. Son olarak İnsan, kadın erkek fark etmez, başının çaresine bakacak kadar güçlü olmalıdır. Hele ki bir çocuğu olacaksa...
Çocuk sadece annenin değil.
Kadın olarak değil, anne olarak güçlü olmalı. Bu sözden kadınca cilve, eda, tavır vs yi ayırmak gerek. Kadın, kadındır, erkek de erkek gibi davranmalı. Son olarak İnsan, kadın erkek fark etmez, başının çaresine bakacak kadar güçlü olmalıdır. Hele ki bir çocuğu olacaksa...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?