Sorulmadan alinan bilezik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biz de şans mı var ? Bulur bizim kızlar tanzanyalı , papua yeni Gine li
Yook benim kız da ben gibi saf olur zaten. Bahsedilen ecnebiler gibi kendi kendime evlendim bir ara gümüş yüzük taktım nişan düğün kendimiz yaptık, takıma elbiseye kadar kendimiz aldık. gelen altınları 1 saat falan gördüm direkt bozdurduk hepsini bilezik ne takıldı hatırlamıyorum bile

Hepsi şaka zaten gülelim az diye yazdık . Okuyup kendi ayakları üstünde duran , kendi kararlarını verebilen kızlar olsunlar yeter .

Hepsi şaka zaten gülelim az diye yazdık . Okuyup kendi ayakları üstünde duran , kendi kararlarını verebilen kızlar olsunlar yeter .
Tabii canımm ben de zaten onu bilerek yazdım, demek istediğim biz saflık yaptık biraz talepkar olmak lazım

Tabiki aileler karar veriyo sizin
Bisey istemeyene saf dersiniz isteyince görgüsüz kendinizle celismeyin

Tabiki aileler karar veriyo sizin

Bisey istemeyene saf dersiniz isteyince görgüsüz kendinizle celismeyin
Ben sana hiç görgüsüz demedim nerede demişim? Başkalarına bilenip bilenip bana gelme sabahtan beri ailen daha anlayışlı olsun diyorum

Sığıra laf anlatsan anlar bunlar anlamaz, gel de bu evlilikten hayir bekle, bu tiplere denk gelen erkeklere cidden aciyorum, sen o kadar eder misin diyip basıp gitseler keske.
Soyguncular, aile kurmanın ne olduğundan habersiz beleşçi ticaretciler sizi.

Neyse ben yatıyorum artık. Konu sahibi sana mutluluklar diliyorum hakkında hayırlısı olsun . Yarına banlanmazsak görüşürüz dostlar . İyi geceler

Ya malones tamam de yazdıklarına belki yöreyi söyler cidden uyku girmiyor gözüme bu yöre hangi yöre shshsheatla demicem.

Sanane g.zekali noluyo sana. Evde kaldın bulamadın herhalde geliote benle ugrasma

Neden sahte takalım ilerde laizm olacak. Ailemin istemediği baska şeylerde oldu karsi geldim
Tamam o zaman işçiliksiz modeller daha iyi zaten ileride satmak için. Siz ısrarla ben paragöz değilim babamlar sorun çıkarır dediğiniz için ben de size düğünde göstermelik sahte takın o zaman diye öneride bulunuyorum ha ama daha önce madem karşı geldiniz ailenize( ki ilk mesaj da “herkesin aile yapısı bir değil ahkam kesmeyin” demiştiniz şimdi kendinizle çelişiyorsunuz) yine karşı gelip ben böyle istiyorum diyebilirsiniz. Ama kabullenin bence aileniz değil asıl o bileziği isteyen sizsiniz sadece ailenizi bahane olarak sunuyorsunuz.

Sen çalışıyor musun peki ? Ona cevap vermiyorsun ? Evlenince ailenin yaşadığı şehirde mi eşinin ailesinin şehrinde mi yaşayacaksın ?
Sence niye cevap vermiyor hshshs çalışan işi gücü olan bi hayatı olan insan evde hayatsız hayatsız kendini bu konularla doldurur mu

Evleneceğiniz kişiye yazık değil mi, niye daha en baştan babam duyarsa diye ezdirmeye kalkıyorsunuz? Sizin hiç mi duruşunuz yok, hiç mi lafınız sözünüz geçmiyor? Babam da babam, bu adamın babası yok mu? Ayağımıza kadar gelip kızımı kuyumcuya götürüp istediğini alacaklar. Siz kimsiniz babanız kim, bir de gelip elini öpsünler mi? Bütçesi geliri gideri belli insanlardan ne istiyorsunuz? Elli kere soruldu siz niye aradaki farkı ödeyip istediğiniz modeli almıyorsunuz? Çalışsaydınız sorun olmazdı demek ki çalışmıyorsunuz. Babam alsın ödesin, sevgilimin babası istediğimi alsın yapsın, siz necisiniz? Ailem karşı gelecekmiş, ailenizin her karşı çıktığına olur mu diyeceksiniz? Bu adam sizinle evlenip aile mi kuracak yoksa babanızın gönlünü eğleyecek diye ezim ezim eziklenecek mi? Aklı olan erkek sizinle yola çıkmaz bir ömrü heba etmez.
Siz kayınpederin her dediğini yapacak mısınız, bizim buralarda gelin şunu bunu yapar, lafımızdan çıkamaz deseler tamam diyecek misiniz? Yeme içme bir, yatmadan yatmaya gidersin, kaynananın işini gücünü yapacaksın bizde adet böyle deseler baba kız he diyecek misiniz?

Aynen ya en anlayisli modern sizs

Sadece ilk ve son sayfayi okudum. Arada ne tartismalar/aciklamalar oldu bilmiyorum Ama diyecegim sey su ki bu tarz altin muhabbetine vs girmek senin ancak degerini dusurur. O kadar ezik bi davranis ki kelimelerle anlatamiyorum. Hani seni hic tanimadigim halde yerine ben utandim diyebilirim. Biraz gururlu ol. Evliliginin temelini boyle seylerle sarsma. Bu arada iscilikli takiyi napican ya? Hakkaten takip gezecek misin 70li-80li yillardaki gelinler gibi? Ben 14 yil once evlendim, bizim zamanimizda bile demode hareketlerdi bunlar. Bi de soyle bisey var. Malesef karsi taraf da senin tarzinda bi aileyse o zaman ne kadar cok para harcarlarsa senin hayatina laf etmeye o kadar hak gorurler kendilerinde. Cok konu acarsin burda evlendikten sonra. Umarim erken akillanirsin da oyle olmaz tabi. Cok mutlu olmani dilerim.

Aynen ya en anlayisli modern sizs
Bana evlenmeden önce değil evlendikten sonra huzur lazımdı, ona göre hareket ettim. Yapabildiğim kadarını yaptım, yapamadığımı da evlendiikten sonra yavaş yavaş alabildim. Kimsenin mık demesine karışmasına, eş ailesinin biz alalım ne olacak aile değil miyiz demesine müsade etmedim. Çünkü biliyorum, dün yediğin hurmalar günü gelince tırmalıyor, ufak da olsa lafı ediliyor dokunduruluyor. Kimsenin altınına parasına tenezzül etmeyip dik durunca, şimdilik bu kadar oluyor işinize gelirse diyince herkes haddini hududunu biliveriyor. Sosyal medyada hava atıp bilezik şov yapmak isteyen aradaki farkı maaşından karşılasın yapsın şovunu. Bu devirde çalışmayan, sigortası primi ödenmeyen ayakları üzerinde duramayan ne çıkarsa bahtına oluyor. Babanız zenginse ev altın eşya vs ne lazımsa alsın, yok değilse de millettin aldığı altınla idare etsin. Babam bana sordu ben beğendim yazdınız, ona nişanlımın seçtiğini de beğendim diyemiyorsunuz değil mi, biz de yedik. Bu evleneceğiniz kişide azıcık akıl olsa gariban kendi yağında kavrulan ailesi hakkında böyle konuşturmazdı. Tam sizin ve babanızın ailenizin kıvamına göre birini bulmuşsunuz.

Hiç kariyer kıdem iş hayatı birikim emeklilik sigorta vs bunları duydunuz mu? Baba desteği dediğin evlilik sonrası sorun çıkarsa lazım oluyor. Bilezik için adet gelenek görenek diye ortalığı kaldıran zihniyet boşanırsan gelme kapımıza da der.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`