Sorulmadan alinan bilezik

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Altının gramı bu kadar pahalı olmadan önce her zaman takılan, saat gibi bir şeydi. Şimdi haliyle özel günlere, misafirliğe giderken takılıyor. Erzurum'da kolye-küpe, pırlanta yüzük, alyans gibi şeyler yeni yeni popülerleşti, bu yüzden hala sadece bilezik+yüzük popüler.

Ama bundan bir tane takılıyor geline evlenirken hediye olarak. Genellikle saklanıyor, çocuğuna hediye olarak verdikleri oluyor.

Maalesef ülkemi asla kötülemek istemem ama insanlar geçim derdine düştükleri için herkese saldırıyorlar. İnsan öldürmek yemek yemek su içmek gibi bir şey artık.
kötülemek degildi yazdiklarim, ülkemi bende cok seviyorum , fakat yasanan gerceklerde var. bu da su zamanlarin gercegi ne yazik ki.

Buradaki insanların üslubu cok mu duzgjn hepiniz bir oldunuz ustume geliyorsunuz tanımadığınız icin beni gösteriş meraklısı ilan ettiniz
Yoo seni tanıyor olsam da aynı şeyi düşünürdüm ve burda hep diyorum erkek için de kadın için de düşüncem aynı ailesine karşı eşini ezdirecek, evlenirken kendi fikrini ortaya koyamayan, ailesine ben böyle istiyorum diyemeyen, karşı tarafın maddiyatını düşünmeden sadece kendi ailesinin isteklerine yoğunlaşan hiç kimse evlenip karşı tarafın başını yakmasın. Kimse size altın yapmak, sizin için borçlanıp evinizi dizmek zorunda değil eşin ve sen her şeyi çalışıp birlikte yapabilirsiniz ailelerin gönlünden kopar yapar o ayrı konu ama yapınca da yaranamıyorlar demek ki. Neden mesela o 50 binlik açığı sen ya da sevgilin karşılamıyor madem illa o bilezik olacak. Ya da sen madem paragöz değilsin ee niye sorun ediyorsun sahte tak düğünde kim anlayacak?

kötülemek degildi yazdiklarim, ülkemi bende cok seviyorum , fakat yasanan gerceklerde var. bu da su zamanlarin gercegi ne yazik ki.
Evet ne yazık ki öyle. İbni haldunun dediği gibi gerçekten coğrafya kadermiş. Kimse bu kötü coğrafyada büyümek istemez haliyle..

Neden sahte takalım ilerde laizm olacak. Ailemin istemediği baska şeylerde oldu karsi geldim

Valla tulumba istediğin kadar paragraf döşe o yöre bilgisi gelmeyecek shshsh
Ayy sen Erzurum’da mısın

En iyisi ecnebi kızlar o zaman . Bir tek taş aldın mı senden iyisi yok . Burmadan hasırdan reşattan bihaberler . Babaları da tutturmaz bilezikler aynı model olacak diye . Erkek anaları değerlendirin yazdıklarımı

tek tas bile istemiyorlar desem ?

Eski konularına biraz baktın mezhep farklılığı varmış nişanlın ile aranda. Belli ki memleket adet vs birbirine yakın bile değil. Bilezikte bile orta nokta bulunamıyor nasıl devam edecek bu evlilik? Sizin biraz nişanlınızı sahiplenmeniz lazım şimdiden bu kadar izin vermeyin

Hem oğlan giderse peşinden bizi de alır emekliliğimiz kurtulur

Neden sahte takalım ilerde laizm olacak. Ailemin istemediği baska şeylerde oldu
Bence sırf nispet olsun diye seçmiş modeli, adet böyle diyecek bahane bulmuş. Hava atacak millete.
Zaten alınacak bilezik sayısı vs belli ben sırf desenind3n farkli alindi hatta habersiz alındı diye mi nispet yaoar oldum

Ben de oyle dusunuyorum sevgiliyken 2 kisi arasinda olan sey evliliknsurecinde aile hatta akrabalar bile dahil oluyo
Olmuyor ya siz set çekerseniz olmuyor.
Başta ailenize de aldırmasaydınız bir şey mesela.
Düğüne az kala aldırırdınız ya da siz bilirsiniz deseydiniz.
Önemli olan iki kişinin anlaşması baba deseydiniz istediğin hediyeyi al düğün için deseydiniz?
Şimdi babama şunu aldırdım, ne aldırmak istediğimi biliyorlar derdine düşmezdiniz.
Bizim orda da küpe var mesela düğünlerde geline takılan. Babanneme takılmış. Annem bizim oralı değil ama ona da takılmış. Bizim oranın adı ile yazılınca nete yazınca en bilindik yerlerde çıkıyor küpe. Babanneminki gibi olanı 14 ayar 108bin görünüyor gramı da çok değil. Hala da popüler ama hiçbirimiz evlenirken bize bu küpeden alın demedik çünkü eşlerimiz dışarıdan niye dayatalım.
Bana çok zorluyorsunuz gibi geliyor bir yerde patlar bu hikaye demedi demeyin

Mezhebi kabul eden amca bilezikleri niye etmiyor ? Amca yapma etme bırak da sevenler kavuşsun

Ciddi mi ? Kaderrr kaderrrr oğlum niye yok ?
kizimin arkadasina 4 yillik sevgilisi evlenme teklifi etti , yüzük gümüs , üzerinde tek sira cakma pirlanta tasli döseli bant yüzüklerdendi. evlenen insanlarin taki hic dert etmedigi birsey burada. yabancilar arasinda. birlikte yasayacaklari eve cogu kendi evindeki esyayi götürür , mümkünse hic borcsuz evlenir , birikimleriyle gezerler . bizim evlenenlere göre fersah fersah huzur olur evlerinde.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
`