- Emoji Skoru
- 13.249
- Puanlar
- 123
- Konu Sahibi nurdegilnurella
-
benim bir tane kaburga tassiz bilezigim var , bir tek onu takiyorum. genelde spor haric hic cikarmam, esimin ilk anneler günü hediyesiydi. onun disindakiler düz tel bilezikler. onlarda cekmece bekliyor iste. erzurum isi bileziklerde cidden hep takilir mi sizde ?
kötülemek degildi yazdiklarim, ülkemi bende cok seviyorum , fakat yasanan gerceklerde var. bu da su zamanlarin gercegi ne yazik ki.Maalesef ülkemi asla kötülemek istemem ama insanlar geçim derdine düştükleri için herkese saldırıyorlar. İnsan öldürmek yemek yemek su içmek gibi bir şey artık.
Yoo seni tanıyor olsam da aynı şeyi düşünürdüm ve burda hep diyorum erkek için de kadın için de düşüncem aynı ailesine karşı eşini ezdirecek, evlenirken kendi fikrini ortaya koyamayan, ailesine ben böyle istiyorum diyemeyen, karşı tarafın maddiyatını düşünmeden sadece kendi ailesinin isteklerine yoğunlaşan hiç kimse evlenip karşı tarafın başını yakmasın. Kimse size altın yapmak, sizin için borçlanıp evinizi dizmek zorunda değil eşin ve sen her şeyi çalışıp birlikte yapabilirsiniz ailelerin gönlünden kopar yapar o ayrı konu ama yapınca da yaranamıyorlar demek ki. Neden mesela o 50 binlik açığı sen ya da sevgilin karşılamıyor madem illa o bilezik olacak. Ya da sen madem paragöz değilsin ee niye sorun ediyorsun sahte tak düğünde kim anlayacak?Buradaki insanların üslubu cok mu duzgjn hepiniz bir oldunuz ustume geliyorsunuz tanımadığınız icin beni gösteriş meraklısı ilan ettiniz
Evet ne yazık ki öyle. İbni haldunun dediği gibi gerçekten coğrafya kadermiş. Kimse bu kötü coğrafyada büyümek istemez haliyle..kötülemek degildi yazdiklarim, ülkemi bende cok seviyorum , fakat yasanan gerceklerde var. bu da su zamanlarin gercegi ne yazik ki.
Neden sahte takalım ilerde laizm olacak. Ailemin istemediği baska şeylerde oldu karsi geldimYoo seni tanıyor olsam da aynı şeyi düşünürdüm ve burda hep diyorum erkek için de kadın için de düşüncem aynı ailesine karşı eşini ezdirecek, evlenirken kendi fikrini ortaya koyamayan, ailesine ben böyle istiyorum diyemeyen, karşı tarafın maddiyatını düşünmeden sadece kendi ailesinin isteklerine yoğunlaşan hiç kimse evlenip karşı tarafın başını yakmasın. Kimse size altın yapmak, sizin için borçlanıp evinizi dizmek zorunda değil eşin ve sen her şeyi çalışıp birlikte yapabilirsiniz ailelerin gönlünden kopar yapar o ayrı konu ama yapınca da yaranamıyorlar demek ki. Neden mesela o 50 binlik açığı sen ya da sevgilin karşılamıyor madem illa o bilezik olacak. Ya da sen madem paragöz değilsin ee niye sorun ediyorsun sahte tak düğünde kim anlayacak?
Valla tulumba istediğin kadar paragraf döşe o yöre bilgisi gelmeyecek shshshAltının gramı bu kadar pahalı olmadan önce her zaman takılan, saat gibi bir şeydi. Şimdi haliyle özel günlere, misafirliğe giderken takılıyor. Erzurum'da kolye-küpe, pırlanta yüzük, alyans gibi şeyler yeni yeni popülerleşti, bu yüzden hala sadece bilezik+yüzük popüler.
Ama bundan bir tane takılıyor geline evlenirken hediye olarak. Genellikle saklanıyor, çocuğuna hediye olarak verdikleri oluyor.
sorun cografya da degil , icinde yasayanlar da.....Evet ne yazık ki öyle. İbni haldunun dediği gibi gerçekten coğrafya kadermiş. Kimse bu kötü coğrafyada büyümek istemez haliyle..
En iyisi ecnebi kızlar o zaman . Bir tek taş aldın mı senden iyisi yok . Burmadan hasırdan reşattan bihaberler . Babaları da tutturmaz bilezikler aynı model olacak diye . Erkek anaları değerlendirin yazdıklarımıAltının gramı bu kadar pahalı olmadan önce her zaman takılan, saat gibi bir şeydi. Şimdi haliyle özel günlere, misafirliğe giderken takılıyor. Erzurum'da kolye-küpe, pırlanta yüzük, alyans gibi şeyler yeni yeni popülerleşti, bu yüzden hala sadece bilezik+yüzük popüler.
Ama bundan bir tane takılıyor geline evlenirken hediye olarak. Genellikle saklanıyor, çocuğuna hediye olarak verdikleri oluyor.
Valla tulumba istediğin kadar paragraf döşe o yöre bilgisi gelmeyecek shshsh
Valla tulumba istediğin kadar paragraf döşe o yöre bilgisi gelmeyecek shshsh
Aynen öyleBence sırf nispet olsun diye seçmiş modeli, adet böyle diyecek bahane bulmuş. Hava atacak millete.
tek tas bile istemiyorlar desem ?En iyisi ecnebi kızlar o zaman . Bir tek taş aldın mı senden iyisi yok . Burmadan hasırdan reşattan bihaberler . Babaları da tutturmaz bilezikler aynı model olacak diye . Erkek anaları değerlendirin yazdıklarımı
Ciddi mi ? Kaderrr kaderrrr oğlum niye yok ?tek tas bile istemiyorlar desem ?
Benim oğlum olacak şimdiden dua edeyim ecnebi bulsun bizi böyle şeylerle uğraştırmasın diyeCiddi mi ? Kaderrr kaderrrr oğlum niye yok ?
Hem oğlan giderse peşinden bizi de alır emekliliğimiz kurtulurEn iyisi ecnebi kızlar o zaman . Bir tek taş aldın mı senden iyisi yok . Burmadan hasırdan reşattan bihaberler . Babaları da tutturmaz bilezikler aynı model olacak diye . Erkek anaları değerlendirin yazdıklarımı
Neden sahte takalım ilerde laizm olacak. Ailemin istemediği baska şeylerde olduYoo seni tanıyor olsam da aynı şeyi düşünürdüm ve burda hep diyorum erkek için de kadın için de düşüncem aynı ailesine karşı eşini ezdirecek, evlenirken kendi fikrini ortaya koyamayan, ailesine ben böyle istiyorum diyemeyen, karşı tarafın maddiyatını düşünmeden sadece kendi ailesinin isteklerine yoğunlaşan hiç kimse evlenip karşı tarafın başını yakmasın. Kimse size altın yapmak, sizin için borçlanıp evinizi dizmek zorunda değil eşin ve sen her şeyi çalışıp birlikte yapabilirsiniz ailelerin gönlünden kopar yapar o ayrı konu ama yapınca da yaranamıyorlar demek ki. Neden mesela o 50 binlik açığı sen ya da sevgilin karşılamıyor madem illa o bilezik olacak. Ya da sen madem paragöz değilsin ee niye sorun ediyorsun sahte tak düğünde kim anlayacak?
Zaten alınacak bilezik sayısı vs belli ben sırf desenind3n farkli alindi hatta habersiz alındı diye mi nispet yaoar oldumBence sırf nispet olsun diye seçmiş modeli, adet böyle diyecek bahane bulmuş. Hava atacak millete.
Olmuyor ya siz set çekerseniz olmuyor.Ben de oyle dusunuyorum sevgiliyken 2 kisi arasinda olan sey evliliknsurecinde aile hatta akrabalar bile dahil oluyo
Mezhebi kabul eden amca bilezikleri niye etmiyor ? Amca yapma etme bırak da sevenler kavuşsunEski konularına biraz baktın mezhep farklılığı varmış nişanlın ile aranda. Belli ki memleket adet vs birbirine yakın bile değil. Bilezikte bile orta nokta bulunamıyor nasıl devam edecek bu evlilik? Sizin biraz nişanlınızı sahiplenmeniz lazım şimdiden bu kadar izin vermeyin
kizimin arkadasina 4 yillik sevgilisi evlenme teklifi etti , yüzük gümüs , üzerinde tek sira cakma pirlanta tasli döseli bant yüzüklerdendi. evlenen insanlarin taki hic dert etmedigi birsey burada. yabancilar arasinda. birlikte yasayacaklari eve cogu kendi evindeki esyayi götürür , mümkünse hic borcsuz evlenir , birikimleriyle gezerler . bizim evlenenlere göre fersah fersah huzur olur evlerinde.Ciddi mi ? Kaderrr kaderrrr oğlum niye yok ?
Bence mezhep meselesine takılmış işi yokuşa sürüyor biraz daMezhebi kabul eden amca bilezikleri niye etmiyor ? Amca yapma etme bırak da sevenler kavuşsun