- 27 Aralık 2011
- 63.354
- 61.080
- 898
- Konu Sahibi MassiveStroke
-
çocuklarım küçük biri 7 aylık diğeri 2 yaşında, yol uzun dayanamazlar diye gitmedim. Eşim tek gitmeyi tercih etti
ikinizin çocukları sonuçta.
'' sen gitmiyorsan , bende gitmiyorum'' demesi gerekırdı.
sorunun en büyüğü varmış aslında.
kayınvalideyi geçtim sorun ''eşin' de.
istese bu durumlara dur diyebilir, demek ki dur diyecek bir durum yaşamamış
bence eşini ''anne dur'' artık diyebilecek duruma getir, bu kadar sorunsuz olma
Çok haklısınız ve bu sorun o sorun olacak... Dur demeyi bilmiyorsa öğrenmeli...
Erkekleri daha iyi anlayabilmek için sanırım bu kitapları okumamız gerekiyor.
Erkek Olmanın Tehlikeleri / Herb Goldberg
Bugün erkekle kadın arasındaki önemli bir fark,kadınların en azından baskı gördüklerinin bilincide olmasıdır.Eskiden beri erkekler dünyanın erkeklerin dünyası kendilerinin ayrıcalıklı cins olduğunu duyagelmiştir.Fark etmekte sıklıkla geç kaldıkları gerçek ise bu ayrıcalığın dağ gibi biriken hayal kırıklıkları,yorgunluk,yalnızlık ve çoğu kez kadın muhataplarından çok daha erken yaşta göçüp gitmek anlamına geldiğidir.İyi bir aşık,koca,baba,evin ekmeğini kazanan güçlü ve sessiz adam olması yönünde ebeveynlerin yetişdirdiği,toplumun şartlandırdığı,sıklıkla kadınların da özendirdiği erkek,birbirini aykırı beklentilerin yarattığı ikilemlerin ağır yükü altında ezilip ruhsal anlamda kötürüm olmakta ve fiziki anlamda çökmektedir.Bir erkekseniz,bu kitabı okuduğunuzda kendinizi aynada görmüş gibi olacak ve karşı karşıya bulunduğunuz tehlikeleri göreceksiniz.Bir erkeği seven bi kadınsanız,bu kitabı hem okumak,hem de erkeğinize okutmak isteyeceksiniz.
Erkek Olmanın Tehlikeleri
Erkek dediğin güçlü kuvvetli olur.
- Saldırgansın. Yıkıcısın. Her şeyi kaba kuvvetle çözmeye çalışıyorsun.
Erkek dediğin atılgan olur. Aktif olur. Cesur olur. Kadınını korur.
- Egemen olmak istiyorsun. Yönetmek istiyorsun. Buyurgansın. Kabadayısın. Maçosun. Sahiplenmecisin.
Elalemden sana ne? Onlar seni düşünüyor mu? Dünyayı sen mi kurtaracaksın? Sen kendini düşün. Kendini kurtarmaya bak.
- Bencilsin. Hep kendini düşünüyorsun. Duygusuzsun.
Erkek dediğin kontrollü olur. Ağır olur. Ciddi olur.
- Yakınlıktan korkuyorsun. Duygularını ifade etmekten korkuyorsun. Kendini bırakmaktan, sevmekten korkuyorsun. Neden konuşmuyorsun? Ben hep kendimi anlatırken sen hiçbir şey paylaşmıyorsun. Neden bu kadar uzak ve soğuksun?
Erkek dediğin biraz çapkın olur.
- Siz hepiniz aynısınız. Hepinizin aklı fikri...
Erkek dediğin çalışkan olur. Ekmeğini taştan çıkarır.
- Neden bu kadar çok çalışıyorsun? Benimle, çocuklarla daha fazla ilgilenemez misin?
Ve bir erkeğin karşı karşıya kaldığı daha yüzlerce çelişik beklenti. Bu beklentileri yerine getirmek için umutsuzca çırpınan ayrıcalıklı erkeğin içler acısı durumu, Dr. Herb Goldbergin bu çalışmasında erkeğin bakış açısından ele alınıyor.
sen kendınce '' gitmek istiyorsan git, sen bilirsin'' tarzında trıp atmışsın ama,,, bence idrak edememiş bu tribini.
yanlış anlama sakın amacım seni tahrik etmek değil!.
o anda nıye bağırmadın? niye olayların normal olmadığını anlatmadın?
''bir cinnet herşeyi halleder'' tarzından ders vermen gerekıyordu,bak bakalım gidecek mecali kalır mıydı?
en azından dediğini yaptırmış olurdun.
annesinin trıplerınden korktuğu gibi, senin trıplerınden de korkması lazım
Dedim ya karısı ve annesi arasında kalan bir adam olmasın diye kendime kötülük etmişim
Dedim ya karısı ve annesi arasında kalan bir adam olmasın diye kendime kötülük etmişim
mutlaka bir taraf kendinden fedakarlık eder, çocuklar gibi şımarıklık yapan da genelde kv ile görümceler olur.
halbuki kvler düşünse şu saatten sonra ne kadarlık ömrümüz kaldı evladımızı emanet edebilecek birini bulduk bırakalım da bundan sonra onlar çocuklarıyla mutlu olsunlar diye.
tabii ki büyükleri arayıp sormayı tamamen bırakmalı demiyorum ama herkes sınırını bilmeli. Kimse kimsenin yaşamına müdahale etmemeli.
yok düşünmüyorlar, bir ayakları çukurda bile olsa o konuda ödün vermıyorlar.
değil mi herkeste bir bencillik. Kimsenin kimseye tahammülü yok. Bu gidişle bu dünyanın hali ne olacak?
iyi olsa da , kötü olsan da, muhakkak eşi ve annesı arasında kalır.
önemli olan seninde isteklerine önem vermesi.
nasıl olsa her türlü arada kalıcak, ezdirme kendını sende bir annesin.
Aslında burada ne kadar ifade edebildim bilmiyorum ama şöyle de bir durum var, eşim ne zaman kv ile ilgili bir konu olsa benim dikkatimi dağıtıp başka tarafa odaklanmamı sağlamaya çalışıyor. Örnekle; kv ile ilgili bir problemin hemen ardından ya bir arkadaş toplantısı ya (özellikle benim tarafımdan) bir akraba gezintisi yada dışarda ailece bir gezinti.. Bir iki gün de biraz fazla ilgi alaka.. Gönlü alınmış bir eş...
Aslında burada ne kadar ifade edebildim bilmiyorum ama şöyle de bir durum var, eşim ne zaman kv ile ilgili bir konu olsa benim dikkatimi dağıtıp başka tarafa odaklanmamı sağlamaya çalışıyor. Örnekle; kv ile ilgili bir problemin hemen ardından ya bir arkadaş toplantısı ya (özellikle benim tarafımdan) bir akraba gezintisi yada dışarda ailece bir gezinti.. Bir iki gün de biraz fazla ilgi alaka.. Gönlü alınmış bir eş...
demek ki senınde verecğin tepkılerden korkuyor.
bu senın için iyi bir şey.
yapacağın şey; konuyu dağıtmasını izin vermemek .
kulaklarını kapatsa bile anlatmaya devam edeceksın.
Evet aşkımlar canımlar cicimler havada uçuşurken asıl olay kapanıyor, kapanıyorda ne oluyor? en kısa sürede kv yine birşey buluyorBir keresinde eşimin beni sık aradığını gördüğünde (o gün bizdeydi) ayy bununda ne kıymetli karısı varmış dedi....
Evet aşkımlar canımlar cicimler havada uçuşurken asıl olay kapanıyor, kapanıyorda ne oluyor? en kısa sürede kv yine birşey buluyorBir keresinde eşimin beni sık aradığını gördüğünde (o gün bizdeydi) ayy bununda ne kıymetli karısı varmış dedi....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?