Sorun para :(

melek3210

Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2016
166
47
13
Bayanlar 2 yıllık bir birlikteliğim var ve ağustosta yüzük takacaktık ama maddi yönden sıkıntım var olmadı bahara erteledik ben eve tek bakıyorum babamın işi yolunda olmadığı için bu durum da da birikim yapamıyorum. Ve zoruma giden millet çatır çatır düğün yapıyo ama biz bi yüzük bile takamadık çok mutsuzum derdimi kimseye açık açık paylaşamıyorum ve sizden yorum bekliyorum.

Düğün yapmadan evlenemez misiniz? Aile içi bir kutlama ile yüzük takıp nikah yaparak evlenebilir misiniz? Evi kurarken de gereksiz harcamalardan kaçınırsınız..

Baban başka bir iş bakamaz mı? Evde ki herkes masraflara bir şekilde ortak olmalı, niye sen tek üstlenmek zorunda kaldın?

Bu arada evleneceğin kişi de mi tek başına ayakta duramıyor?

Yüzük takma olayını abartmayın sizde yani masraf bakımından. Kendinize o gün için bir elbise filan alırsınız ikramlıklar vs. Yani harcamaları asgari düzeyde tutarsanız yüzük takma çok masraflı olmaz. Evlenene kadar birikim yaparsınız.

yüzük takmakta bir masraf yok
evliliğinizi de bir yıl filan nişanlı kalın öyle yapın ve herşeyiniz olmasın ne olacak

Öyle ama insan herşeyin en iyisini ister sonuçta ilk heyecan bunlar hiç bişey gözümde kalmasın istiyorum nişanda üzülmek istemiyorum

Düğün bence etraf tarafından yapılan bir dayatma
Durumun yoksa yapmak için zorlamaya gerek varmı bilmiyorum
Bir tek yüzükle bitmiyor ki iş
Millet aaa ne takmış
Bohça yapmışlar mı
Nişan evde olmasın vs. sözleri yüzünden takamıyorsunuz
Hadi bunları atın bir kenara sadelikten yana olun
İnanın herşey olur

Yüzük takmanın pek bir masrafı olmaz altın yüzük almayın daha uygun olan gümüş yüzük alın elbiseyi satın almak yerine kiralayabilirsiniz saçınızı makyajınızı evde yaparsınız geriye ikramlıklar kalır.

Yuzuk takmakta ne masraf var ki? Aile arasinda yaparsiniz. Evde bi kac ikramlik hazirlarsiniz cayi kahvesi tamam.. kiyafeti vs yi de cok abartmadiktan sonra (ben yuzuk takacagimiz zaman o kadar zayiftim ki uzerime gore bisey bulamadigim icin evde ki kiyafetlerimden giymistim) tek masraf yuzuk masrafi olacak. Onu da uyguna kacin. En olmadi alin imitasyon. Kim bilecek nasil oldugunu. Eliniz bollasinca alirsiniz yenisini.

Baban başka bir iş bakamaz mı? Evde ki herkes masraflara bir şekilde ortak olmalı, niye sen tek üstlenmek zorunda kaldın?

Bu arada evleneceğin kişi de mi tek başına ayakta duramıyor?
Erkek arkadaşımın işinde sıkıntısı yok o her zaman hazır da böyle olunca ölmek istiyorum kısa yoldan çözüm arıyorum kendimce.

Yüzük takıldımı,aileler işin içine karıştımı herşey daha zor oluyor ya bence;resmiyet olunca daha da gergin oluyor insan. Benim söz,nişan,düğün arası çok yakındı. İyiki öyle olmuş diyorum. Düğünü ne zaman düşünüyorsunuz?

Öyle ama insan herşeyin en iyisini ister sonuçta ilk heyecan bunlar hiç bişey gözümde kalmasın istiyorum nişanda üzülmek istemiyorum
Birşey gözümde kalmasın mantığını anlamadım
Benim eşimin ailesi illaki Büyük nişan yapalım ,kına gecesi yapalım dediler
Ben istemedim mesela
Hiçte gözüm kalmadı

Çünkü ben her iki tarafın imkanlarını da gözetmek zorundaydım
Yoksa yoktur yani
Onların maddi durumu kötüydü ama yinede yapacaklardı
Ama benim ailemde 100 kişiye yakın misafiri ağırlamakta çok zorlanacaktı
Uzaktan geldikleri için...

Bana göre de masraflar gözümde bu kadar büyük değildi fakat annem çok büyüttü gözümde herşeyi borcumuz var bahara kalsın diye zaten baban kabul etmez bu şekilde maddi sıkıntı varken dedi bende geri çekilmek zorunda kaldım malesef

Yüzük takmak masraflı iş değil ki? Altın değil gümüş takım gayet uygun, nişanı evde yapıp misafirlere de ev yapımı bir şeyler ikram edersiniz bitti gitti. Size masrafı şık bir gündüz elbisesi, yüzükler ve kesmek isterseniz bir pasta olur.

Düğün zaten komple gereksiz.

Bir de eve bakıyormuşsunuz ama siz evlenince ne yapacaklar? Sırf bu yüzden işinize taş bile koyabilirler diye düşündüm.

Bunu okuyunca sizi anladım. Şikayet etmeyip bekleyeceksiniz.

Zira şu an ayranınız yok ama canınız seyahat için at istiyor. Bu fikirle burnunuz borçtan çıkmaz.

İşte bizde onu konuştuk bahara kadar elimiz genişlesin yani birikim yapalım baharda nişan eylül gibide düğün yapalım diyoruz.

İşte bizde onu konuştuk bahara kadar elimiz genişlesin yani birikim yapalım baharda nişan eylül gibide düğün yapalım diyoruz.
Borç hiçbir zaman bitmez aslında ama düğün süresini uzun tutun derim en az 1 sene bekleyin nişandan sonra en azından sıkışmazsınız.

Aynen işte benimkilerde uzaktan gelecekler ve ben nişan dediğim zaten öyle çalgı istemiyorum ama masraflar gözümde büyüyor .

İnsan en iyisini ister diye diye en lüks eşyaları alıp en lüks yerde mi düğün yapacaksınız allah aşkına?Ayağınızı yorganınıza göre uzatın ya bu kulaklar asgari ücretle çalışıp iphone 6s plusı kredi kartla alanlar duydu aynı o hesap çoğu insan yav.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…