Sorun para :(

Gereksiz masraf oldugunu dusunerek nisan yapmayanlardanim bende.
Pisman da degilim. Zaten sart olan bi durum da degil.
Soz takmak masrafli gelipte nisan istiyorum derseniz aklima tek sey gelir;
Ayrani yok icmeye ...
Aşağı yukarı ne kadar harcama gitti söz için

Sağolun içim biraz da olsa rahatladı kalp kırmadan konuşanlardansınız teşekkürler.
Rica ederim, kalp kıracak bir şey yok ki...
Endişelenmeniz ve genç bir kadın olarak her şeyinizin mükkemmel olmasını istemek en doğal hakkınız.
Kimi için 500 tl ayırmak çok zordur, kimi için 5bin.
Ama seven herkesin sonuna kadar mutluluğu haketteği bir gerçektir.
İnşallah en yakın zamanda bütçenizi sarsmadan bir adım atarsınız.
Kimi çiftler ev parası yatırıyor ama yüzlerinde tebessüm yok, kiminde ise bir kuru kahve olur ama öyle bir aşıktırlar ki dillere destan gelir o tören.
İnşallah siz ikinci bahsettiğim mutluluklarıyla çevresine ışık saçan çiftlerden olursunuz.
Allah yardımcınız olsun.

Gereksiz masraf oldugunu dusunerek nisan yapmayanlardanim bende.
Pisman da degilim. Zaten sart olan bi durum da degil.
Soz takmak masrafli gelipte nisan istiyorum derseniz aklima tek sey gelir;
Ayrani yok icmeye ...
Benim nişan dediğim yüzük takımı sadece çalgı çengi değil yani.

Amin allah razı olsun sizin içinde hayat istediklerinizin en hayırlısını versin.

Aşağı yukarı ne kadar harcama gitti söz için
Kiyafetimi evden giydim. Baska sehirden geldikleri icin yemek hazirladik. Hadi yemege gitsin 150 tl. Okadar gitmemistir de abartayim ben. Zaten soz bu 50 kisi gelinmez nekadar para gidebilir yemege. Nisan tepsisini 20 liralik bisey alip kendim susledim. Bi makas aldim onu susledim. Sac 20 tl makyaj kendim yaptim.
Yuzuklerimiz di sanirm tek masraf 650 tlydi esimin yuzugu. Param olmasa onuda imitasyon alirdim.

Yuzukleri saymazsan 200 tl masraf sadece ?

bu kadar mıydı gözümde büyüyen

İsteklerimiz bitmediği sürece mutsuz olmak kaçınılmaz olur. Mutluluğu maddiyata, geleneğe göreneğe törene endekslemeyin. Alın bir yüzük aile arasında takın olsun bitsin. İnsanın içinde ne kalabilir ki bu durumda?

ben evlenirken (11 yıl önce) hiç bu kadar abartılı şeyler yoktu.
ailem yemekli nişan yapmak istedi, reddettim, evde aile arasında birer yüzük taktık tatlı yedik bitti.
düğün 2 tane oldu cebimden tek kuruş çıkarmadım, bana kalsa sadece nikah yapardım zaten, gereksiz masraftı, o iki düğüne yaptıkları masrafı bize verseler üstüne altınlarımızı koyar ev alırdık.
şimdiki sözleri nişanları, sözleri görünce sadece gülüyorum. 2 oda bir salon evinde altın tepsiyle yüzük takınca prenses olmuyor kimse.
ev kurma kısmı ayrı bir trajediye dönüşmüş zaten, 20 m2 salonda dev avangard mobilyalar, çırağan sarayından çalınmış gibi görünen perdeler...
bunlara gerçekten hevesleniyorsanız söyleyeyim hevesiniz geçince geriye sadece pişmanlık kalacak.

Valla herkes ister ilk heyecanlar herşeyin en güzeli olsun diye ama şartlar uygun değilse yapacak bir şey yok ona göre hareket etmek gerek. Arkadaşlar da demiş sade bir nikah, az eşya ile yuvanızı kurarsınız. Önemli olan kalpler zengin olsun.

bu kadar mıydı gözümde büyüyen
E tabi ki soz de ne var ki.
Ha bu tepsilerin 150 tl ye olani davar. Makyajini sacini daha yuksek bi rakamada yaptirabilirsin. Yemekte kuzu cevirmeyeceksen daha ustune cikacagini da sanmam. Kiyafetin yoksa o artabilir masraf olarak.
Yuzuk disinda cok para harcanacak bi durum yok...

aile arası yüzük takmaktan bahsediyorsan maddi olarak çok açılacağın bir durum olmaz...

Sağol canım bilgi verdiğin için.

Yuzugumu yakın çevremiz ve akrabalarimizla yaptık inan icimde kalmadı hiç birşey tek aldığım bir elbise bir ayakkabı ve yuzuk saçını bile kendin yaptim istesem herşeyi yapabilecek bir nisanlim ve ailem vardı ne gerek var dedim bohça bile istemedim yuzukten başka birşey taktirmadim evlendim eşyaya ozenmedim istediğim ihtiyacım olanı aşırıya kaçmadan aldım çok şükür bana yetiyo artiyo en önemlisi değer gördüğüm bir kocam 4 yilimi su gibi geçirdiğim evliliğim iyi anlasabildigim kv ve akrabalar yani huzurum yerinde dunyalik şeylere önem verme canim kimin ne dediği ne yaptığı umrunda olmasin huzuruna bak mutlu olcakmisin ona bak 4 yıldır bir tek yuzugum vardı elimde şimdi arabam ve çok şükür bir birikimimiz var huzur olunca bide çalışınca herşey olur gider

evet öyle bir de elalem ne der endişesi var bilirsiniz

evet aile arası istiyorum zaten çalgı ya param olsa bile yapmam saçma buluyorum gereksiz bana göre.

aile arası yüzükte yapman gereken ekstra bir şey yok..en fazla mama yapılır..poğaça kek falan...fazla kişi çağırmazsınız..ee evde elbisen falanda varsa ayrıca kıyafete gerek yok...sen yeterki niyetine gir o yüzük takılır bir şekilde..

İnşallah canım dua edin tek ben değil tüm sevenler kavuşsun

Öncelikle bi kere yapılcak en iyisi olsun diye düşünmeyin gerçekten kendinize yazık, bütçenize yazık, aynı şey düğün içinde geçerli, allı pullu abiye elbiseler olmadan da söz oluyo, ve hiç de eksiklik olmuyo inanın. Yüzüğünüzü takın, seneye kadar biraz biriktirir, eşyalarınızı alır evlendikten sonra da ödemeye devam edersiniz. Millet görmemiş gibi herşeye saldırıyo diye öyle olacak değil, evlenirken avize alamadı diye üzülen arkadaşım 4 senedir kv, kp ve eşiyle kavgası hep maddi şeyler yüzünden, Napayım avizeyi napayım parayı huzurum olmadıktan sonra. Bi yüzük alın, bi kaç ikramlık hazırlayın bitti gitti zaten, Gerekirse yakınlarınızdan bile yardım istersiniz, kek börek yapmaları konusunda. düğünde de aynı şekilde, millet ennn lüx en şatafatlı düğünde bile laf etmek isterse edecek bişey buluyo,

Yuzuk takmanin ne masrafi var anlamadim gumus yuzuk alin takin gtsn illa dugun sart degl abartmayin

Ayyy kusura bakmayında cok abartmıssınız kız ozenıyorum benımde olsun ıstıyorum dıyor sız evde sac yapın demıssınız

knu sahıbı arkadasım bekle gec olsun da guc olmasın pasaya kelle mı yetıstıreceksın bayrak yarısımı bu bosver mıllet evlensın mutlu olsun darısı da senın basınaa olsun uzulme dert etme... ama evden bırılerı daha ıse gırsın sen eve bakmak zorunda degılsın cok da erteleme baban ıs degıstırsın gerekırse

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…