- 28 Mart 2014
- 16.087
- 55.120
- 598
Şubatta nişanlanıp haziranda evlendim. Nişan düğün arası ne kadar az olursa sizin hayrınıza. Bu arada nişandan sonra da aileye siz yardım edecekseniz birikim yapamazsınız aynı şey yine. Ama yok nişandan sonra kararlıysanız birikim için o zaman beklersiniz. Ama hiçbirşey gözümde kalmasın olayının sonu yok çünkü insan doyumsuz biliyorsunuz değil mi? Neyi isteyip neyi istemediğinizi önce bir belirleyin.İşte bizde onu konuştuk bahara kadar elimiz genişlesin yani birikim yapalım baharda nişan eylül gibide düğün yapalım diyoruz.
Ayağımı yorganına göre uzatmasını bilirim elbet ve o yüzden bekliyorum.İnsan en iyisini ister diye diye en lüks eşyaları alıp en lüks yerde mi düğün yapacaksınız allah aşkına?Ayağınızı yorganınıza göre uzatın ya bu kulaklar asgari ücretle çalışıp iphone 6s plusı kredi kartla alanlar duydu aynı o hesap çoğu insan yav.
Düğüne 1 sene var o zaman. Sadece sözü şimdi düşünüyorsanız evlilik yüzüğü değil de ince alyans takılsın,bizim öyle olmuştu. Nişanda da evlenirken kullanacağımız yüzük takıldı,zaten 2 ay sonra da düğün olmuştu. Sözde gerçekten masraf yok,nişan ve düğün masraflı;onu da sabit maaşlarınız varsa kredi çekerek halledersiniz.İşte bizde onu konuştuk bahara kadar elimiz genişlesin yani birikim yapalım baharda nişan eylül gibide düğün yapalım diyoruz.
Kafandaki sorular ne tam olarak? Ya da hayalindeki söz nasıl ki gözün bu kadar korkuyor? anlatırsan belki daha çok yardımcı oluruzBen Allaha isyan etmiş olmaktan çok çekiniyorum ama kafmda sorular bitmiyo neden ben diye of yasonra başka insanların sorunlarını düşününce biraz duruluyorum sonra yine aynısı oluyor.
Erkek arkadaşımın işinde sıkıntısı yok o her zaman hazır da böyle olunca ölmek istiyorum kısa yoldan çözüm arıyorum kendimce.
Hem paran yok hem nişan yapmak istiyorsun yaniÖyle ama insan herşeyin en iyisini ister sonuçta ilk heyecan bunlar hiç bişey gözümde kalmasın istiyorum nişanda üzülmek istemiyorum
Ben zaten şaşalı bir şey istemiyorum norma herkesin yaptığı bir düğün yani bu masrafa bile gücüm yok onu demek istiyorum.Şubatta nişanlanıp haziranda evlendim. Nişan düğün arası ne kadar az olursa sizin hayrınıza. Bu arada nişandan sonra da aileye siz yardım edecekseniz birikim yapamazsınız aynı şey yine. Ama yok nişandan sonra kararlıysanız birikim için o zaman beklersiniz. Ama hiçbirşey gözümde kalmasın olayının sonu yok çünkü insan doyumsuz biliyorsunuz değil mi? Neyi isteyip neyi istemediğinizi önce bir belirleyin.
Nişan herkesin istediği bişey canım sıradan yani ben kalkıpta yat kat istemedim.Hem paran yok hem nişan yapmak istiyorsun yaniherkes neler neler istiyor ama olmuyor maalesef
Kime göre herkesin istediği şey ben yapmadım evde yüzük takıp 1 sene sonra evlendik hem madem istiyorsun nişanı kız tarafı yapar derler yapın o zamanNişan herkesin istediği bişey canım sıradan yani ben kalkıpta yat kat istemedim.
Sağolun içim biraz da olsa rahatladı kalp kırmadan konuşanlardansınız teşekkürler.Her şeyini abartı yapmış bir insan olarak söylüyorum, o kadar gereksiz ve boş yere masraf ki...
Emin olun birikim yapıp en kralını yapsanız bile nişanın düğünün, bir süre sonra 'keşke yapmasaydık' diyeceksiniz.
Ben sürekli söyleniyorum bir araba alırdık niye yaptık diye.
Hele söz için gerekli olan şey 2 yüzük ve birbirini seven bir çift.
Başka hiçbir şeye gerek yok, evde bir tuzlu kahve bir börek, bir tatlı ve bitti gitti.
Sizin mutluluğunuzdan başka ne önemli olabilir ki?
yapamadığım için buraya yazdım zaten sende destek olmıcaksan arkadaşım moral bozma daha fazla.Kime göre herkesin istediği şey ben yapmadım evde yüzük takıp 1 sene sonra evlendik hem madem istiyorsun nişanı kız tarafı yapar derler yapın o zaman
İyi de o ev geçindirebilecek durumdaysa sorun ne? Sen çalıştığını yine ailene yollarsın onlar düze çıkana kadar.Erkek arkadaşımın işinde sıkıntısı yok o her zaman hazır da böyle olunca ölmek istiyorum kısa yoldan çözüm arıyorum kendimce.
Doğru bir bakıma öyle.Burada defalarca yazdım. Şu son yıllarda çıkmış, aaa ama bir kere evleniyoruuuum herşeyin en iyisi olmalı mantığı gençleri bunalıma sürüklüyor. Evlenirken bir ev parası harcamak ne kadar mantıklı?
Genç insanların bu kadar geleneksel düşünmesi garibime gidiyor. Düğün nedir ya? En az 5 bin tl... Sonuç? Milletin göbek atması. Göbek atmaya 5 bin tl verilir mi?
Nişanı salonda yapmak zorunda mısın? Söz zaten gereksiz. Önden aileler tanışır, sonra da evde nişan yaparsın. Masrafın bir pasta, birkaç içecek. Evde börek, dolma vs. zaten yapılır. Bu kadar bunalıma girmeye ne gerek var?
Şu kafalardan çıkmadığımız, evlenirken çılgınlar gibi para saçtığımız sürece, ömür boyu borç batağında olmamız kaçınılmaz...
Birikimim yok sorun bu.İyi de o ev geçindirebilecek durumdaysa sorun ne? Sen çalıştığını yine ailene yollarsın onlar düze çıkana kadar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?