Sorunlu olan ben miyim objektif yoruma ihtiyacım var🥺

Kız mı erkek mi merak ettim sen el kızısın tabiki sana değil çocuğuna değer verir

Evde tek başına durabilecek olsa bırakırlardı, pimpirikli olmak değil, güvenmemek. Yetiştirirse , kızn yanlış anladığını, abarttığını söylersiniz, hatta böyle yanlış sözler aktarmaya , abartmaya devam edecekse bu şekilde bize gelmemesi en iyisi dersiniz.
Siz kayınvalidemizi melek sanıyorsunuz ama kızını gayet iyi tanıyor ve başından savıyor , herşeyin farkında , siz şimdi korkuyorsunuz bişey demeye ama şimdi söylemezseniz hiç söyleyemezsiniz başınıza kalır kız.
Biraz diş göstermeden olmaz, o kayınvalide de bence hepinizden akıllı. Sorunlu kızı geline bırakıp gezmeye gidiyor, kızın dersleri ile ilgili hiç kendini yormuyor. Okulda toplantıda kaç kez uyarmışlardır.
Ama umurunda değil kadının.
Eşek olursanız, sırtınıza semer vuran çok olur.

Üstte yazdılar evinize gelirse rahat ettirmeyin. Çok darlarsa evden iş buldum deyin freelance caliscam/proje yapacağım artık işinize göre bir şey uydurun. O geleceğinde cikiyorum deyin çok yumuşak yüzlü olmayın. Çok ufak daha çocuk, kafanızın almamasını anlıyorum ben.

Tersle yetistirsin bişey olmaz korkma bu kadar

Yil olmuş 2025, 1995 degil ki pc için konu komşuya gidelim. Tuvaletlere bile ekranla giriyoruz. Cocuga bir pc bile alamayacaklarsa ne diye yapmislar kazik kadar insanlar. Ogullarini evlendirmisler digeri 13 yasinda bu bile ayri garip dogrusu. Ha size yük etmiyor olsalar gene laf etmicem ama herkes kendi doğurduğuna baksin bi zahmet. Senin de kullandigin bir aleti kardesine veremez kafasina göre. Tabiki de haklısın. Bunlarin hicbiri sizin probleminiz degil çünkü. Kocan da sana agzini actirtmiyor farkinda misin?

Aslında pc değil sizin yanınıza gelmek istiyordur. Evet onun gelmek istemesi doğal sizin de sürekli onu gütmek istememeniz doğal bazen insan sıkılabiliyor yalan yok. Tatil yeni başladı ama 3 ay dişinizi sıkın okul başlayacak nasılsa

Anladım önceki yorumlarınızdan da yazmıştınız tekne kazıntısı olduğu için birazcık el bebek gül bebek büyütülmüş, konuşma ile alakalı ondan dolayı bir sorunu olduğunu düşünüyorum. Ya ben size %100 haksızsınız diyemeyeceğim. Çünkü ben de yalnızlığı seviyorum. Her gün her gün gelse ben de sıkılırım ama haftada bir iki de sorun olmaz gibi geliyor bilmiyorum ya burada ne kadar anlatırsanız anlatın yaşayan sizsiniz. Sizin duygu düşünceleriniz daha önemli. Bunun için eşinizle açık açık konuşmanız lazım Ya da sizin görümcenize bahaneler uydurup da yavaş yavaş alıştırmanız lazım zaten. Seneye büyük bir ihtimalle kimseyle konuşmaz sadece yaşıtları ile ilgilenir diye düşünüyorum.

Haftada 1 gelip diğer zamanlar geleyim mi diye darlıyor sanırım, buda çok rahatsız edici. En iyisi açmayın aradığında, böyle yapa yapa aramaktan vazgeçer. Geldiğindede söylersinii güzel bi dille ben her zaman uygun değilim seninde ders çalışman gerek haftada 1 ideal bunun için diye. Belli sınırları koymazsan asla önünü alamazsın. Ne eş ne kv kimseyi düşünme yarın öbür gün hamile kalırsın bebeğin olur sürekli başına gelir patlarsın bu sefer. Bu yüzden iyi gelincilik oynamak yerine biraz çekinilen gelin olmak her zaman iyidir.

Konu sahibi seni anladım. Yorumların hepsini okumadım ama anladığım kadarıyla çocuk geldiğinde sen de ister istemez önüne yemesi içmesi için bir şeyler veriyorsundur, gelip gidip bakıyorsundur iyi mi diye, evde birinin varlığı ister istemez seni tedirgin ediyordur. Rahat tuvalete giremeyebilirsin mesela. Evde donla dolaşmak istersin yapamazsın. Çocuk ya da yetişkin farketmez sonuçta insan yalnız kalmak ister evinde. Zaten haftada birkaç kez görüşüyormuşsunuz. Ekstradan çocuğun arayıp internet cafe gibi sizin eve gelmek istemesi fazla geldi bana. Bir çocuğu sığdıramadın mı diyenler olabilir, sığdıramamıştır yani herkesin kendi evi kendi özeli.
AdChoices
ADVERTISING
AdChoices
ADVERTISING​

Tavsiyem internete bağlı oyun oynuyorsa interneti kapat. Açma. Modemin kablosunu falan çekebilirsin. O yaşta çocuk erkendir zaten, doğru dürüst muhabbet etmez. Yakın görse de pek içini dökmez, gerçek hislerini falan anlatmaz yani. Kimsenin çocuğuna da bakıcılık yapmak zorunda değilsin ayrıca, isterse kendi kardeşin olsun. Her çocuktan anne babası sorumlu.

Masaüstü bir bilgisayar ise bir kabloyu çıkarıp sakyalabilirsin. Bunu da sadece sen bilirsin. Eşine ya da başka birine söylemezsin, çocuk uğraşır uğraşır baktı olmuyor; evine geri gider.

Veya o geleceği zaman dışarda işim var evde değilim diyebilirsin, hemen hazırlanıp bi avm gezmeye, kahve içmeye gidip gelebilirsin.

Konuşmak istemiyorsan böyle şeyler deneyebilirsin.

Ayrıca bilgisayarı temelli ver diyenlere katılmıyorum. 13 yaşındaki bir çocuğun bilgisayarda oyun dışında bir işi yoksa neden bilgisayarı hediye edeyim ki? Sadece film izlemek için bile olsa mal benim malım, vermek zorunda değilim. Anne babası alabilir çocuğuna bir laptop ya da tablet.

Ayrıca eşinin çocuk sıkılıyor siye savunması da bana saçma geldi. Ne yani, senin görevin çocuğun can sıkıntısını geçirmek; onun gönlünü eğlemek mi?

Böyle çocuk yetiştiren insanlara sinir oluyorum. Şımarık, bencil, prenses gibi büyütülen çocuklar çok problemli oluyorlar. Aileden biri neden bu kıza abinin bilgisayarıyla ne işin var, zırt pırt yengene gidip bıktırma demiyor..Bir bilgisayar olmuş en ucuzu 20 bin lira..Esas problem bence de kv. Ne olacak gitsin kafasındadır, bilgisayarı alıp sınır çizseniz siz suçlu olacaksınız. Ben olsam geldiğinde interneti kapatırım. Birkaç defa geri dönse ısrarcı olmaz sanırım.

Bence size gelmesi sorun değil de,geldiğinde bilgisayarda ne yaptığı sorun. 13 yaş,ergenliğin tam göbeği. Yarın öbür gün yanlış bir şey yaparsa sizin üstünüze kalır. Bilgisayarı vermeniz iyi olmuş. Ne yaparsa yapsın artık ailesi göz kulak olur,tasası da size kalmaz en azından.

Açıkçası zorunlu sebepler dışında kimsenin çocuğuna sürekli göz kulak olamam, oyunda biriyle tanışır foto atar, ki biraz saf bir kıza benziyor, sonra ihale bana patlar. Bana diye çıkar başkalarıyla buluşur yine benim başım ağrır. Bu kadar sıkı fıkı aile ilişkileri biraz da yüzünüz yumuşaksa sonradan büyük patlak veriyor.
Ayrıca sürekli evime gelip gidip samimiyette olan insanların çocukları yanlış bir şey yaptığında güzellikle uyaramayacaksam, beni ilgilendirmezse habire gelecek samimiyetleri de olmasın isterim. (Kayınvalidenizin tutumu için konuşuyorum.)

Koca kisisi otursun basında ozman yük olmuyosa
Yük kardesim emanet cocuk yük kusura bakmasınlar.
Ben 6 yasında kızımın arkadaslarının bile eve gelmesinden hosnut degilim vala
Simdiki anneler rahat cocuk sabahtan bi geliyo,aksma kadar .
Ben milletin cocugunu kollamaya calısmaktan yoruluyorum.
13 yasında tam ergenlik neden sorumluluk alasınız?

Eşin rahatsiz olmuyor çünkü yillarca kardeşiyle yaşadı. Daha önce aynı evde yaşamadığın birinin sürekli evinde olmasının seni rahatsız etmesi normal. Sizin hanenize ait bir esyayi onlara hibe etmek de can sıkar. Ama napacan ver kurtul.
Ciddi düşündüğümüz iliskimde karşı taraf ben kardeşimden ayrı kalamam ona da oda yapalım geldiginde kalir demişti ve kafadan bitirmiştim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…