- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.457
- 298
- Konu Sahibi papyonkilikli
-
Sosyal medyaya cocuklarinin fotoğrafını koyanada koymayanada saygi duyuyorum. Ama su suratina emoji koyanlara kilim. Keske azalarak bitseler.
Valla derdim bilmislik falan degil. Donem degisiyor. Kisiler ozguvenlerini hatta baskalarina olan guvenlerini bile sosyal medya cercevesinde dizayn ediyor. Simdiden cocugun bebeklik fotosundaki gidisiyla dalga gecen bir nesil adim adim degil kosarak geliyor. Kendi donemimize gore degerlendiremiyorum hicbirseyi. 2 yasinda dudaklarini buzerek poz veren bebeleri gordukce aklima istismardan baskasi gelmiyor uzgunum. Cocuklarimin istekleri benim icin cok onemli. Sosyal medya hayatimizin bukadar icindeyken gelecekte daha da artacagi ongorulurken bu karari onlara birakmak bana mantikli geliyor.Ablam ve eşinin sosyal medyaları yok. Hiç de hoslanmazlar.
Onların bebegi bir yaşına geldi, geçti. Hala bir fotoğrafını bile koymadım, çünkü biliyorum ki istemezler.
Aynı şekilde annem de internette aktif, Facebook sayfaları falan yönetiyor. Sırf istemiyor kızi diye torunu olduğunu yazmadı bile :))
Ne var yani, bir yerimiz mi döküldü paylasmayinca?
Anne baba istemiyorsa kimse onun çocuğunun fotoğrafını nette paylaşmamali.
Ama istiyorlarsa çocuğunun fotolarini atarlar ya... Hiç de sanmıyorum çocuğun ileride bunu niye paylaştın diye mırmır edeceğini. Saatlerce geri gidip On yıl öncesinin Instagram hesabına bakacak değil ya
Hem bizim zamanımızda da fotolarimizin arkasına not yazıp mektupla uzaktaki aile üyelerine gönderirlermis. Halamin albumunde bir fotoğrafım var tövbe estağfurullah :)
O zaman 'bu olmadı yeniden cekeyim' olmadığı için eccinni gibi halimi yollamislar. Hiç de görünce 'benim fotomu niye paylaştınız,rezil oldum' falan diye de düşünmedim. Benim çocuğum da mümkünse öyle ters ters konusacak ukala bilmiş birşey olmasın :)))
Bence ana baba düşüncesi esastir böyle zamanlarda. Zaten daha bebekken anne ile bebek bir bütün gibi birşey oluyor. Yani kadının bir parçası. Baksaniza, kadınlar kulübünde bile bir sürü insan çocuğunun adıyla nick almış durumda.
Ama bebek büyüyüp birey olunca yavaş yavaş bağımsızlığını kazaniyor. Artık Alvina su'yun annesi Alvina su'nun annesi olarak değil eskisi gibi Hatice Matice olarak anılıyor :)
Bana ait degil cocugum. Bir aile fotografi olabilir ne bileyim toplulukta cekilmis guzel bir poz olabilir ki bunlari da abarti dahilinde olmadan ben de paylasiyorum. Ama sacmasapan hallerinin paylasilmasini istemiyorum.Cocugunun her anini paylasanlar bana nasil cok garip geliyorsa sizin gibi dusunenler de garip geliyor
Ariza cikarmiyorum ki cikarsam da hakkim diyorum. Bence cok dogal bir istek bu. Gerek yok bukadar bagimli olmaya. Bakin facebook kullanim sartlarinda bile hesabiniz kisiye ozeldir diyordu birara benim bebemin karsi tarafin kisiye ozel sayfasinda ne isi var. Kaldi ki ben paylasim yapmayi sacma ve gereksiz goruyorum.Fotoğraf paylaşmamak için sizin kadar inat edenler de her fırsatta paylaşım yapanlar da garip geliyor, bazen iki ayda bazen günaşırı paylaşım yaparım,çok önemli de değil benim için,ama siz de bi tuhafsınız valla. Arıza çıkaran insanları sevmiyorum sanırım
Valla ben bebelerimi buyuturken o buyuklerden hicbiri bana nasilsin demiyor. Bir ihtiyacin var mi demiyor. Sonra sanki hep yanimdalarmis gibi agucuk bugucuk canim torunum diye ona buna reklam olsun diye paylasim yapamaz.Konu sahibi, bir yakınım bunu o kadar takıntı yaptı ki şuan sadece bu konudan OKB tedavisi görüyor.
Evet hoş değil ama bazen de napalım demeliyiz. Büyüklere çok fazla karışmamak bunu tartışma konusu yapmamak kafada bu konuyu fazla büyütmemek lazım.
Ahaha papyon papyon geziyorum iste her zamanki gibi...Tamam papyon istemiyorsan fotograf paylasmayı paylasma sakin ol
Bir onceki posta da yazdim ben bu yolda yururken bana destek degil kostek olanlarin akraba adi altinda ona buna reklam yapmak icin cocuklarimi kullanmasina izin vermiyorum. Bu benim en dogal hakkim.Bana bu tavrınız çok saçma geldi
koymuşlarsa koymuşlar ne olmuş yani bu kadar abartacak ne var bunda
millette iyice bir garip olmuş geçen günde biri çocuğunu kv ye, halaya falan göstermiyordu kıskançlığından
Yakindir valla by papyonkilikli diye not dusureyim bari.Siz bu sinirle resimlerin telif hakkınıda isterseniz hiç şaşırmam
Bende çok foto paylaşmam sosyal medyada. Etiketlendiğim fotolar kendi yüklediklerimin 3 katı falandır. Ablam, kızımın babanesi falan koyuyorlar çok takmıyorum. Şimdi okulda sosyal medyada paylaşalımmı diye sordu izin verdim. Çokta şey yapmamak lazım.
Çocuğun özeli diye düşünürsek sünnet olayına son vermemiz lazım başta. Çocuğun vücudunda kalıcı bir değişiklik yapıyoruz mesela. 18 yaşını bekleyelim. Ya da kız çocuklarının kulağını deldirmeyelim o yaşa kadar. Böyle konular dipsiz kuyu. Siyah-beyaz keskin çizgilerden uzaklaşıp grilerde takılmak lazım.
Valla cocuguma isim koyarken neler dusundum bir bilseniz. Benim hala cektigim bir derttir. Size soyle soyleyeyim iki evladimin da isminde noktali unlu yok baska dillerde de kullanimi rahat olsun dunya globallesiyor diye,baska dilde de anlamlari var ve baska dillerde de kullanimi var dusunun ne kadar ince eledigimi...Bence cocuga isim de verilmemeli omrunun sonuna dek cagrilacagi isme kendi neden karar vermiyor. Nebicim isim koymussunuz diyebilir. Ilk okulda rezil olur belki. Cocuklari numaralandiralim.
Cok tepki veriyorsunuz ama oyle istiyorsaniz cocuk sizin sonucta. :)
Evet iste bunlar hep reklam.Cocuğumun fotoğrafını ara ara paylaşıyorum ama başka birisinin paylaşması konusunda izin vermiyorum kim olursa olsun. Sonuçta tanimadıgım biri çocuğumun fotoğrafını neden görsünki? Kendi ailem zaten böyle bişey yapmıyor. Eşimin ailesi bikaç defa yaptı mesaj atıp kaldırmalarini rica ettim, kaldırdı onlarda.. Hayır düşüncemi bile bile neden tekrar tekrar paylaştı ve her defasında uyarmamı istedi onu anlamadım ama artık bıraktı :) Ben çocuğun annesiyim benim arada paylasıyor olmam başka herhangi birine o hakkı vermiyorki. Hiç paylasmamakta bir tercih tabiki. İnsanlara kendi istediğinizin olması gerektiğini ısrarla soylemelisiniz. Herkes kendi çocuğunda yaşasın çocuk sevgisini, fotoğrafını koyma merakını
silah degil psikolojik baski. Ayyy papyon sen de ne antin kuntinsin ne var bebenin yemek yeeken videosunu paylassan diyeni mi dersin yaa nazardan korkuyosun di mi bak angelina jolie ye her yerde bebesinin dotosu var ona nazar degmiyorsa seninkine de degmez diyeni mi.Bukadar dertlenmenizi anlayamadım.
Biri size silah mı dayadı koyun diye.
Ben neye uyuzum söliyim ; pipisi açıkta foto koyan erkek anne babalarına.yahu edep biraz.oğlunuz varsa var.erkek oldugunu anlamak için pipiyi görmemize gerek mi var?
He kız anne babaları çıplak foto koysa onada aynı tepkiyi veririm.
Valla derdim bilmislik falan degil. Donem degisiyor. Kisiler ozguvenlerini hatta baskalarina olan guvenlerini bile sosyal medya cercevesinde dizayn ediyor. Simdiden cocugun bebeklik fotosundaki gidisiyla dalga gecen bir nesil adim adim degil kosarak geliyor. Kendi donemimize gore degerlendiremiyorum hicbirseyi. 2 yasinda dudaklarini buzerek poz veren bebeleri gordukce aklima istismardan baskasi gelmiyor uzgunum. Cocuklarimin istekleri benim icin cok onemli. Sosyal medya hayatimizin bukadar icindeyken gelecekte daha da artacagi ongorulurken bu karari onlara birakmak bana mantikli geliyor.
Bana ait degil cocugum. Bir aile fotografi olabilir ne bileyim toplulukta cekilmis guzel bir poz olabilir ki bunlari da abarti dahilinde olmadan ben de paylasiyorum. Ama sacmasapan hallerinin paylasilmasini istemiyorum.
Ariza cikarmiyorum ki cikarsam da hakkim diyorum. Bence cok dogal bir istek bu. Gerek yok bukadar bagimli olmaya. Bakin facebook kullanim sartlarinda bile hesabiniz kisiye ozeldir diyordu birara benim bebemin karsi tarafin kisiye ozel sayfasinda ne isi var. Kaldi ki ben paylasim yapmayi sacma ve gereksiz goruyorum.
Valla ben bebelerimi buyuturken o buyuklerden hicbiri bana nasilsin demiyor. Bir ihtiyacin var mi demiyor. Sonra sanki hep yanimdalarmis gibi agucuk bugucuk canim torunum diye ona buna reklam olsun diye paylasim yapamaz.
Ahaha papyon papyon geziyorum iste her zamanki gibi...
Bir onceki posta da yazdim ben bu yolda yururken bana destek degil kostek olanlarin akraba adi altinda ona buna reklam yapmak icin cocuklarimi kullanmasina izin vermiyorum. Bu benim en dogal hakkim.
Yakindir valla by papyonkilikli diye not dusureyim bari.
Valla cocuguma isim koyarken neler dusundum bir bilseniz. Benim hala cektigim bir derttir. Size soyle soyleyeyim iki evladimin da isminde noktali unlu yok baska dillerde de kullanimi rahat olsun dunya globallesiyor diye,baska dilde de anlamlari var ve baska dillerde de kullanimi var dusunun ne kadar ince eledigimi...
Evet iste bunlar hep reklam.
silah degil psikolojik baski. Ayyy papyon sen de ne antin kuntinsin ne var bebenin yemek yeeken videosunu paylassan diyeni mi dersin yaa nazardan korkuyosun di mi bak angelina jolie ye her yerde bebesinin dotosu var ona nazar degmiyorsa seninkine de degmez diyeni mi.
Bir de ne var arkadaslar biliyor musunuz? Olan var olamayan var. Ya birinin gonlunu kirarsam. Ben kizima tedavilerle ulastim. Ikinci tedavimde hamile kalip 2. Haftada bos gebelik oldugunu ogrendim eve gelip kafa dagitayim diye face actigimda bir arkadasim ultrason goruntusunu paylasmisti tam da benim de oyle olmasi gerekiyordu ama bebek yoktu. Sabaha kadar agladim. 2 gun sonra kurtaja girdim.Her hamile anne adayinda her yeni bebek fotografinda icim ciz etti. Yasamayan bilemez. Kimsenin gonlu kirilsin istemiyorum. Belki de bukadar hassas olmamin sebebi ogun olan ultrason paylasimidir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?