Sosyal medya ve cocuklarim

Valla benim cocugum yok,olmuyor olmadi . Doktora falan da gidiyoruz, benim instagramda su kesfette hamile kadinlarin,karnini tutupta 36 weeks bilmemne yazılarıni görünce cok üzülüyorum,ya da yeni dogum yapanlarin hastane odası suslemelerini görünce de esime baksana ne guzel banada boyle yapcan mi diyorum. Ne kadar zavalliyim bazen de ağlıyorum ama gercekten kiskanmiyorum
Allah anali babali büyütsün ama cidden olan var olmayan var bu kadar göze sokuyorlar her anı benim kisi listemde degil kesfette goruyorum. Kisi listemde anne olan arkadaslarimin cocuklarini görünce fotolarini yiyesim geliyor belkide arkadasimi sevdigim icin bilmiyorum ama benim çevremdekiler de cok kibirliler sanki sadece kendileri anne olmuşlar bide siir yazıyorlar destan yaziyorlar altina çocuklarının psikolojim bozuldu ya kapatcam bende instagrami benim cocugum olsa paylasmam hamile oldugumu da kimseye söylemem ilk 3 4 ay sanırım. Moralim cok bozuk :KK43:
Zavalli falan degil hassassin. O donemde avm ye bile aksam 9 dan sonra giderdim bu saatte hamile de bebeli de az olur hem ben acele ederim dikkat etmem diye.
Bu donem gececek once ona inan. Ben oda falan suslemedim mesela iyi ki de yapmamisim yan odamdaki kadin dogumda bebegini kaybetmisti. Odadan bile cikmamistim canibyanar diye. Dogumgunlerini cafelerde falan da kutlamiyorum hem beklentileri yuksek olup gelecekte uzulmesinler diye hem de o parayla onlarin gelecegine katkida bulunurum diye hem de birilerine dokunmayayim canini yakmayayim diye...
Kendine dikkat et en basta. Spor yap. Ari sutu bal polen kullan bunlar yumurtalara iyi geliyor. Bol su ve sut ic. Takma diyemeyecegim ama en azindan bi sure sosyal medyadan uzak dur hele buvara anne olmak en buyuk meziyet gibi paylasanlar cok artti. Xmom y mom b×kmom pusurmom.
Olacak diye inan ve bol bol dua et.
Ben buradaki dualara cok katildim. Hem icin rahatlar hem senin gibibolanlar seni anlar.

Zavalli falan degil hassassin. O donemde avm ye bile aksam 9 dan sonra giderdim bu saatte hamile de bebeli de az olur hem ben acele ederim dikkat etmem diye.
Bu donem gececek once ona inan. Ben oda falan suslemedim mesela iyi ki de yapmamisim yan odamdaki kadin dogumda bebegini kaybetmisti. Odadan bile cikmamistim canibyanar diye. Dogumgunlerini cafelerde falan da kutlamiyorum hem beklentileri yuksek olup gelecekte uzulmesinler diye hem de o parayla onlarin gelecegine katkida bulunurum diye hem de birilerine dokunmayayim canini yakmayayim diye...
Kendine dikkat et en basta. Spor yap. Ari sutu bal polen kullan bunlar yumurtalara iyi geliyor. Bol su ve sut ic. Takma diyemeyecegim ama en azindan bi sure sosyal medyadan uzak dur hele buvara anne olmak en buyuk meziyet gibi paylasanlar cok artti. Xmom y mom b×kmom pusurmom.
Olacak diye inan ve bol bol dua et.
Ben buradaki dualara cok katildim. Hem icin rahatlar hem senin gibibolanlar seni anlar.

Tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim,sağol
Sosyal medya insani cok etkiliyor her anlamda.
Dogumgunlerini o sekilde kutlamaman cok iyi olmus,zaten cocuklari doyumsuz yapan bu tip seyler iste. Bir de bence orta duzeyli ailelerin cocuklari koleje gidince de değişiyor. Ben oyle gördüm yani . Bizim zamanimizda öyleydi. Simdi hersey tuketime dayali bir de,kiymet bilmiyor hic cocuklar.cok su iciyorum bu ara özelikle..diger dediklerinizide alcam. Tadi guzelmi?
Siz gercekten,kalbi iyi,ince düşünceli ve hassas birisisiniz. Keske herkes sizin gibi olsa

Paylaşılır ya da paylaşılmaz o konuya girmeyeceğim artık. Ama bi tek şu konuda uyarmak istiyorum: lütfen paylaşıyorsanız da konum bildirimi yapmayın! Pedofili olanların kendi aralarında bu şekilde fotoğraf paylaşımı yaptığı biliniyor artık. Yanılmıyorsam sadece İstanbul Emniyetinde bununla ilgili 500bin dosya var. Bu dosyalar çocukların fotoğraflarıyla dolu yani.. Fakat fiili bir şey yapmadıkları için ve yasada bu anlamda açık olduğu için şuan bir şey yapılamıyor. O yüzden en azından bazı noktalarda dikkat etsin aileler..

Tavsiyelerin icin cok tesekkur ederim,sağol
Sosyal medya insani cok etkiliyor her anlamda.
Dogumgunlerini o sekilde kutlamaman cok iyi olmus,zaten cocuklari doyumsuz yapan bu tip seyler iste. Bir de bence orta duzeyli ailelerin cocuklari koleje gidince de değişiyor. Ben oyle gördüm yani . Bizim zamanimizda öyleydi. Simdi hersey tuketime dayali bir de,kiymet bilmiyor hic cocuklar.cok su iciyorum bu ara özelikle..diger dediklerinizide alcam. Tadi guzelmi?
Siz gercekten,kalbi iyi,ince düşünceli ve hassas birisisiniz. Keske herkes sizin gibi olsa
Kalbim iyi mi bilemiyorum. Allahim bilir onu insallah iyidir ama boyle dusundugun icin tesekkur ederim. Ari sutunun tadi biraz aci ve az da olsa kokuyor. Gercek balcidan al ama internetten degil ya da aktardan degil. Polen de kokuyor ama tadini almadan yutuyorsun. Sabahlari ac karna nohut kadar ari sutunu dilinin altina koy erimesini bekle. Bir tatli kasigi bali ki mumkunse tahtadan olsun icine bir cay kasigi polen ve bir cay kasigi corek otu ile karistirip ari sutunden bi 15 dk sonra ac karna yut. Valla koca kari ilaci ama hic yumurtam yoktu benim amh 0.01 fsh 28 di yaradan ol deyince oluyor.

Paylaşılır ya da paylaşılmaz o konuya girmeyeceğim artık. Ama bi tek şu konuda uyarmak istiyorum: lütfen paylaşıyorsanız da konum bildirimi yapmayın! Pedofili olanların kendi aralarında bu şekilde fotoğraf paylaşımı yaptığı biliniyor artık. Yanılmıyorsam sadece İstanbul Emniyetinde bununla ilgili 500bin dosya var. Bu dosyalar çocukların fotoğraflarıyla dolu yani.. Fakat fiili bir şey yapmadıkları için ve yasada bu anlamda açık olduğu için şuan bir şey yapılamıyor. O yüzden en azından bazı noktalarda dikkat etsin aileler..
Al iste bir de bu konu var. Bunu da yazacaktim psikopat derler diye yazmadim.

Al iste bir de bu konu var. Bunu da yazacaktim psikopat derler diye yazmadim.

Yoo hayır psikopatlıkla ya da paranoyaklıkla ilgisi yok. Doğru düşünüyorsunuz bu konuda. Onların da kendilerine göre bir paylaşım ağları var ve herhangi birinin çocuğunun fotoğrafı orada paylaşılıyor olabilir. Dünyada bununla ilgili de yasalar var zaten. Fakat Türkiye’de internet konusuna hala el atılmış değil. Çünkü fiili bir şey yapmamış olarak görünüyorlar. Ama sanırım ilerde internet üzerinden tespit edilenlere de bir yaptırım gelecek. O zaman sanırım insanlar biraz daha bilinçli paylaşımlar yapacaklar. En azından şimdilik konum bildirimi yapmamalarını öğrenseler iyi olur.

Bende sadece gezdiğim yerleri paylaşıyorum Oda toplasan 16 tane fotoğrafım var. sevgilimle hiç fotoğrafım yok sevmiyorum aşklı anlamlı sözler yazıp paylaşmayı instagramdaki anneler çok abartmış her fotoğraf çocukla bir gösteriş yapma peşinde çok itici geliyor . Sevgiliyken anlamlı sözler yazıp paylaşıyorlar evlenince sürekli düğün 1 sene sonrada çocuk paylaşmaya baskıyorlar gına geliyor.

Bence cocuga isim de verilmemeli omrunun sonuna dek cagrilacagi isme kendi neden karar vermiyor. Nebicim isim koymussunuz diyebilir. Ilk okulda rezil olur belki. Cocuklari numaralandiralim. :KK70:

Cok tepki veriyorsunuz ama oyle istiyorsaniz cocuk sizin sonucta. :)
+10000000000000000000000000000

Geçenler de bir arkadaşımın kırıldığı nokta tam da buydu. Telefon görüşmemizde seneler sonra karşılaştığı küçükken hiç ayrılmadığımız arkadaşımla çektikleri fotoyu sosyal medya da paylaşmış. Kiii bu arkadaşım kolay kolay paylaşım da yapmaz. Sanırım o arkadaşımızın kızları ile bol bol fotograf paylaşmasından cesaretlenerek bir sakınca görmemiş. Fotoğraf paylaşımından sonra diğer arkadaşım lütfen kızlarım olduğu fotoğrafı sil bir daha paylaşma şeklinde tepki alınca haliyle şaşırmış. Diğer arkadaş bu tepkiden sonra paylaşıma devam etmiş kızlarıyla. Bu kafayı da anlamıyorum. Her anını burnumuza sokanları da , bunu asla yapmam diyeni de.

Bende yasakladim tüm aileye. Herkes ilk tepki gösterse bile kabullensi. Almanyada polis de demecler verip duruyor cocuklarinizi fazla göstrmeyin ve özel bilgilerini paylasmayin diye. Ortalik sapik dolu insanlar cocugunun gittigi okula kadar bilgi veriyor

Fotoğraf koyun veya koymayın da, sebebiniz tuhaf. Hiç bir insan görmedim ki, ailesine "niye burnumun büzük çıktığı fotoyu başkasına gösterdiniz, ya da ağlarkenkini gösterip beni rezil etmişsiniz" diye çıkışsın... Yok artık. Ancak çıplak paylaşılanlardan çıkabiliyor o ki haklılar.
Çocuğunun her anını koyanlar bana takıntılı geliyorsa sizin gibi hayal gücünün sınırlarını zorlayanlar da takıntılı geliyor.

Bir de emojili surat koyanlar bence de azalarak bitsin. Kendileri ölüp bitiyorlar çocuklarını paylaşmak için de suratına emoji koyunca sözümona paylaşmıyor. :KK70:

İnanın kimse kimsenin çocuğuna meraklı değil ya... size niye koymuyorsun diyen de geceleri çocuğunuzu göremediği için uykusu kaçanlar değil. İnsanlar laf olsun diye söylüyor, soruyor o soruları. O kadar ciddiye alıp uzun uzun sebep bildirmeye gerek yok.

Fotoğraf paylasmak istememenizi anlarim ama sebebiniz cok sacma

Cocugunuz bu fotoda cirkin cikmisim beni rezil ettin dermis
Rezillik cirkin cikmayla olmuyor kaldi ki bi bebek ne kadar cirkin olabilir

Bu kadar guzellik odakli olmayin cocuklariniza da bunu ogretmeyin

Bi fotograf koyacaksiniz diye 10 kere cekiyor musunuz gercekten
Yazik verdiginiz emege zamana

Nazar olur, bebegi olmayan biri gorur uzulur, biri ekran fotosu ceker birinin eline gecer vs gibi kaygilariniz olsa daha mantikli diyecegim ama yok bahanenizin tutulur yani yok

Sosyal medyaya cocuklarinin fotoğrafını koyanada koymayanada saygi duyuyorum. Ama su suratina emoji koyanlara kilim. Keske azalarak bitseler.
benim böyle bir arkadasim var
Kocasi ile bebesiyle hep 3lu foto atiyor, bebenin yuzunde melek emojisi kocaman
Kenafir gözlerimi bebenin ellerine ayaklarina dikiyorum nazarimi ordan degdiricem:)

Valla bizim zamanımızda böyle şeyler yoktu:)

Çocukluk resimlerim internette yok gayet de mutlu bir bireyim

Çocuklara hesap açmak ya da sürekli resmini paylaşmak çok aptalca geliyor bana:KK12:Bizim bir akraba yapıyor, dayım acaip dalga geçiyor Sudenaz yemek yerken, Sudenaz yüyürken , Sudenaz kaka yaparken bütün fb bunun fotoğrafları diye:) İşsiz güçsüz boş beleş tipler canları sıkıldıkça foto çekip atıyor bana kalırsa

Blogger anneler falan ilgi çekmek için çocuğunu bile kullanan ilgi budalası zavallı tipler. Onlar ayrı bir kategori.

Saçmalık kısacası enerjinizi çocukların eğitimine sağlığına mutluluğuna harcayın.

Koymayın madem ne abartıyorsunuz bazı şeyleri
İsteyen koyar istemeyen koymaz
Şu sosyal medya eleştirilerinden fenalık geldi
Kapat kardeşim sizde rahat edin bizde
Sanki zorla açtırıyorlar size o hesapları

Herkese dert oldu cocuklarimin fotograflarini koymamam. Koymuyorum. Nazar vs yuzunden degil. Biz bir fotograf koyarken 10 kere cekiyoruz. Yok kasim yok gozum, onlarin su anda bu bilinci yok. Belki istemeyecekler. Belki ilerde anne bu fotonun neresi tatli neden beni rezil ettin diyecekler.
Yok goz hizasinda konus o bir birey yok soylediklerine onem ver ama foto konusunda aman bebem ne guzel de su iciyor diye foto koy. Tamam koyanlarin kendi karari ama ben koymuyorum. Baskasinin da cocuklarimla fotografini koymasini istemiyorum. Babanesi, ananesi, teyzesi, amcasi koymasin istemiyorum. Ilerde birgun isterlerse kendileri koysun. Karari ben veremem. Kendisi guzel cikmis benim bebem aglarken surat kipkirmizi ya da agzi gozu bulasik. Ilerde utanacak belki.Yahu neden anlayamiyor kimse?
Sebebiniz çok tatlı yaa..belki ilerde kendini beğenmeyecek :dondurma:

Guzellik odakli hic olmadim olmam da. Ben sadece secme ve karar verme yetisi olmayan bir bireyi sosyal medyanin ne oldugunu bile bilmeyen bir bireyin hakkini koruyorum. Kendibostedigi zaman ostedigi yere koyar. Bir baskasi da koyamaz hele ben koymuyorsam... ister anlayin oster hak verin ister vermeyin.
Yahu cocugumdan kime ne? Gecenin bir yarisi bana wp den mesaj atan var ne diye foto atmiyorsun merak ediyoruz diye. Merak ediyorsan sana atayim ya da gel gor dedigimde yok face de altina yorum da yapariz diyeni var yahu... hayatiniz buvkadar sosyal medya odakli olmasin. Ben bebelerimi sakinmiyorum. Ben silsen dahi fotograflari kaybolmadigi bir mecrada onlarin izni olmadan birsey paylasmak istemiyorum. Hem gelecekleri icin hem sapkinlar icin.

Back
X