soya sosu sen kaç yaşındasın
e ne güzel işte...
Bak sporu kendin yaratmışsın işte ))
aslında vakti yaratan kişiler kendimiziz...
Mesela akşamları ne yapıyorsun?
Hiç dizi izlemiyor musun?
Eğer sürekli faal halde koşuşturup duran bir insansan zaten spor yapmana gerek yok, yapıyorsun demektir ))
ama hayır, dizi vs izliyorum diyorsan; dizi izlerken oturduğun yerde bacaklarını kaldır indir, kollarını kaldır indir, göbeğini içeri çek bırak, dizlerini yukarı çek aşağıya indir, ayaklarını uzatıp otur ve ellerinle ayak parmak uçlarına uzanmaya çalış... Al sana dizi izlerken yapabileceğin sporlar ))
bak, sigara içmeye (kimseye tavsiye etmem) vakit ayırıyoruz, dedikoduya, alışverişe, ıvırzıvır şeylere kısaca herşeye vakit ayırıyoruz
ama asıl vakit ayırmamız gereken şeye gelince
vaktim yok !
Yani kendimize karşı sorumluluk duymuyoruz
sen kendine dikkat etmezsen çocuklarına da üzüntü yaşatırsın...
Yarın öbürgün şeker, kalp tansiyon hastalıkları yaşarsan üzülmeyecekler mi?
şimdiden kendine vakit ayırsan, tüm bunlardan kurtulacaksın öyle değil mi?
Ben bazen çok yazıyorum ya
kızdım kendime şimdi
boşver sen beni en iyisi...
E ne güzel işte...
Bak sporu kendin yaratmışsın işte ))
Aslında vakti yaratan kişiler kendimiziz...
Mesela akşamları ne yapıyorsun?
Hiç dizi izlemiyor musun?
Eğer sürekli faal halde koşuşturup duran bir insansan zaten spor yapmana gerek yok, yapıyorsun demektir ))
Ama hayır, dizi vs izliyorum diyorsan; dizi izlerken oturduğun yerde bacaklarını kaldır indir, kollarını kaldır indir, göbeğini içeri çek bırak, dizlerini yukarı çek aşağıya indir, ayaklarını uzatıp otur ve ellerinle ayak parmak uçlarına uzanmaya çalış... Al sana dizi izlerken yapabileceğin sporlar ))
bak, sigara içmeye (kimseye tavsiye etmem) vakit ayırıyoruz, dedikoduya, alışverişe, ıvırzıvır şeylere kısaca herşeye vakit ayırıyoruz
Ama asıl vakit ayırmamız gereken şeye gelince
Vaktim yok !
Yani kendimize karşı sorumluluk duymuyoruz
Sen kendine dikkat etmezsen çocuklarına da üzüntü yaşatırsın...
Yarın öbürgün şeker, kalp tansiyon hastalıkları yaşarsan üzülmeyecekler mi?
Şimdiden kendine vakit ayırsan, tüm bunlardan kurtulacaksın öyle değil mi?
Ben bazen çok yazıyorum ya
Kızdım kendime şimdi
Boşver sen beni en iyisi...
akşamları saat 6 gibi evde oluyorum yemek hazırlıyorum
yemek yiyoruz
kızların ödevi falan varsa onlarla ilgileniyorum
mutfağı topluyorum
yarının yemeğini yapıyorum
genelde dizileri yemek yaparken mutfakta seyrediyorum
mutlaka çamaşır yada ütü olur onları hallediyorum ve pilim bitiyorrr
kolumu kaldırmaya halim kalmıyor
Merhaba arkadaslar bende diyetisyene giderek zayıflıyorum 2 ayda 9 kilo verdim ama bu aralar kendimi tutamıyorum doyma hissimi kaybettim :) en son 600 gr vermisim çok üzüldüm 2 ay sonrada düğünüm var bende aranızda olup kendimi motive etmek istiyorum :))
Doktorumu dinliyorum çok sert bir listem yok zaten yiyerek zayıflamaya çalışıyorum :)) ahhh o kaçamak yapmıyorum yapmakta istemiyorum 2 ayda 7 kilo daha vermem gerek motivasyona ve durdurulmaya çok ihtiyacım var:)) zamanında yediklerim icinde kendime çok kızıyorum o kadar yenirmi :)))Mevlana gibi karşılayacağım artık ))))))
Ne olursan ol gel )))))))
hoşgeldin canım,
ama burdaki ilk şartımız "Kaçamak Yok!"
Yani diyetisyenin sana bir liste verdiyse ya tam anlamıyla uyacaksın yada diyetisyenini arayıp listeni değiştirmesini isteyeceksin...
Çünki buraya gelip "bugün bundan bi lokma yedim, şundan bi parça yedim" dediğinde alacağın cevap asla " olsun yarın telafi edersin" olmayacaktır
Çok kızacağız sana haberin olsun )))
O yüzden iyi karar ver )))
Yine de gelmek istiyorsan buyur gel, hep dediğim gibi burası özgür bir platform babamızın yeri değil
isteyen gelir ))
Doktorumu dinliyorum çok sert bir listem yok zaten yiyerek zayıflamaya çalışıyorum :)) ahhh o kaçamak yapmıyorum yapmakta istemiyorum 2 ayda 7 kilo daha vermem gerek motivasyona ve durdurulmaya çok ihtiyacım var:)) zamanında yediklerim icinde kendime çok kızıyorum o kadar yenirmi :)))
peki, neden kilo veremiyorsun?
Diyetisyenin ne diyor bu durum için?
Eğer kilo vermen durduysa mutlaka diyet listeni değiştirmeli ?
2 ayda 7 kilo çok rahat verebileceğin bir kilo...
Zaten haftada 1 kilo vermen en sağlıklısı bu da 8 hafta (2 ay) yapıyor
ama kilo vermenin durmuş olması ya seninle ilgili yada diyetisyeninle?
Ben işte o kısımda takılıyorum
aydınlat beni ))
kaçamak yapmıyorsan neden neden??
Peki, neden kilo veremiyorsun?
diyetisyenin ne diyor bu durum için?
Eğer kilo vermen durduysa mutlaka diyet listeni değiştirmeli ?
2 ayda 7 kilo çok rahat verebileceğin bir kilo...
Zaten haftada 1 kilo vermen en sağlıklısı bu da 8 hafta (2 ay) yapıyor
Ama kilo vermenin durmuş olması ya seninle ilgili yada diyetisyeninle?
Ben işte o kısımda takılıyorum
Aydınlat beni ))
Kaçamak yapmıyorsan neden neden??
ne kadar kaçamak yapmasada canım bazen vucüt duruyor 2-3 hafta kilo veremiyor bu zaman süreüsnde diyetisyende 2veya 3 günlük bünye göre şok diyet öneriyor
çünkü önce ben gitmiştim diyetisyene 2 ay verirdim kiloyu ondan sonra hop dururdu vucüt 2-3 günlük şok diyet verirdi yani motabilzmayı şaşırtmak mış bu esnada motabolizma verdiği şok diyetle 3 günde hop 2kg giderdi sonra hemen diyet değişirdi normale dönerdi ama her bünye için geçerli değil tabıkıde
Gecen hafta kaçamak yapmıştım dondurma yedim :))) ben 10 günde bir kontrole gidiyorum bide reng dönemim yakın o yüzden 600 gr normal dedi:)) listem değişti şimdi 2 gündür o listeyi uyguluyorum ne yiyecekler senlendiriyor tabağı :))) birde spor yapmıyorum biraz tempolu bı spor olmayınca olmaz dedi doktorumda 30 dk bile olsa yürümesin dedi yürümeye çalışıyorum şimdi :))
Ahha !
Şimdi geldik işte fasülyenin faydalarınaaa, dökül döküllll daha neler çıkacak altından bakalımmmm ))
Bak ben bir aralar spor salonuna giderdim, spor hocam bana diyet listesi verirdi, küçük puaçalar vardı eskiden 8 li olarak poşetlerde satılırdı
Onlardan bir paket almamı, bir tanesini kurutup 8'e bölmemi ve gün içinde acıkınca parçasını ağzıma atmamı söylemişti (sene 1995 falan)
Mide suyunu alır demişti...
Ben ne yaptım, paketi aldım eve geldim, paketin içinden 1 tane çıkardım 8 e böldüm kurumaya bıraktım
Diğerlerinide oturup yedim, sonra da o 8 e böldüğüm parçayı yedim
Daha sonra da spor hocama "dediğinizi yaptım olmadı ama" dedim ))
Bazen beyaz yalanları önce kendimize söylüyoruz
Bir kere hayatına sporu kesinlikle sokman gerekiyor, o kadar faydasını göreceksin ki inanamazsın
Heleki 2 ay sonra kendinle gurur duyacaksın
İkincisi dondurma yedin başın göğe erdi mi?
Tatlı istediysen yarım yağlı süt al, ister kaynat ister ısıt içine de tarçın koy ve iç
En azından bir süre sonra tatlı isteğin gider ve yarım yağlı süt vücudundaki yağları yakar diğer süt gruplarına nazaran...
Valla zayıflamak isteyip istememek sana kalmış, ben kimseyi zorla zayıflatamam...
Bu senin kendi seçimin, kendi tercihin...
Ama "hayır, ben zayıflayacağım ve o gelinliğin içinde güzel görüneceğim, kendimle gurur duyacağım" diyorsan yapman gerekeni biliyorsun
Ben ve bizler elimizden geldiğince sana destek olacağız
Sevgilerimle ))
yorum müthiş yaa tek kelimeyle bayıldımbana da yediklerimde dur diyecek böyle dimdik durup doğruya doğru, yanlışa yanlış diyecek biri lazım beni de eleştirin lütfen.
2 aydır spora gidiyorum,diyetisyenin verdiği liste bana hiç yaramadı üstüne bir de kilo aldım. diyet yapamıyorum diyet lafını duyunca kıtlık psikolojisine giriyorum. sabah kahvaltı yerine havuç elma tarzı şeyler yiyorum. ekmeği hayatımdan tamamen çıkarmam gerekior zira bir lokma bile yaramıyor, ekmek yedikçe daha aç hissediyorum kendimi. bana da destek olurmusunuz kızlarhazirana kadar zayıflamam lazım
Kızlar ooo döktürmüşsünüz
Yoğurt mu hmmm bayılırım her öğün yerim
Ben sür ve süt ürünlerini seviyorum
Kahvaltımda en az 2 çeşit peynirim olması lazım
Peynirsiz hayatta kahvaltıya kahvaltı demem
Her bireyin günlük kalori ihtiyacı farklıdır
Bu değişkendir
Ölçüm yaptırmanız lazım
Benim ortalama 1550 Kal mesela
Sabah 200 Cal alıyorum
Geriye 1200 Kal kalıyor
bu şekilde değerlendiriyorum
Öğlen abarttıysam akşam az yiyorum
Çikolata kolanın yasak olma nedeni ise aslında
Kalorisinin cok olması
100 gr çikolata 550 kal vardır
o yediğimiz form bisküvilerde aslında az kalorili değil
Ara öğünde 1 paket değil
2-3 parça yemeniz lazım
Tahıllı gibi olan bile 270 Kal
Bilginize
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?