Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

a olurum canım hiç

ben aynen akşamları 100 adet yattığım yerden bisiklet çeviriyorum bazen 10 bazen 20 adet mekik çekiyorum ama bukadar akşama kadar pilim bitiyor
yürümek gibi hiç şansım yok çocuğu okuldan almak benim işim okulla da iş baya aralı çalışmasam gerçekten yürüyerek giderim
pazar günleri araba nerdeyse hiç kullanmıyoruz ne eşim ne ben genelde yürüyoruz ama öyle çok tempolu değil

akşamları saat 6 gibi evde oluyorum yemek hazırlıyorum
yemek yiyoruz
kızların ödevi falan varsa onlarla ilgileniyorum
mutfağı topluyorum
yarının yemeğini yapıyorum
genelde dizileri yemek yaparken mutfakta seyrediyorum
mutlaka çamaşır yada ütü olur onları hallediyorum ve pilim bitiyorrr
kolumu kaldırmaya halim kalmıyor

Merhaba arkadaslar bende diyetisyene giderek zayıflıyorum 2 ayda 9 kilo verdim ama bu aralar kendimi tutamıyorum doyma hissimi kaybettim :) en son 600 gr vermisim çok üzüldüm 2 ay sonrada düğünüm var bende aranızda olup kendimi motive etmek istiyorum :))

e zaten spor yapıyormuşsun sen...
ev işleri yaparak kalori yakıyorsun ya..
bak, gün içinde hani farkında olmadan otururken bacağımızı sallarız ya
o şekilde 1 saatte 99 kalori yakarız
Sen akşam zaten sürekli birşeyler yaparak kalori harcıyorsun
gir google'a bak bakalım 1 saat yemek yaparak kaç kalori harcıyorsun
1 saat ütü yaparak kaç kalori harcıyorsun
aynı şekilde 1 saat spor yaparak kaç kalori harcarsın
Yani netice de spor yapmaya vaktim kalmıyor diye üzülme hiç
sen zaten spor yapan bir insansın farkında değilsin

Mevlana gibi karşılayacağım artık ))))))
Ne olursan ol gel )))))))

hoşgeldin canım,
ama burdaki ilk şartımız "Kaçamak Yok!"
Yani diyetisyenin sana bir liste verdiyse ya tam anlamıyla uyacaksın yada diyetisyenini arayıp listeni değiştirmesini isteyeceksin...
Çünki buraya gelip "bugün bundan bi lokma yedim, şundan bi parça yedim" dediğinde alacağın cevap asla " olsun yarın telafi edersin" olmayacaktır
Çok kızacağız sana haberin olsun )))
O yüzden iyi karar ver )))

Yine de gelmek istiyorsan buyur gel, hep dediğim gibi burası özgür bir platform babamızın yeri değil
isteyen gelir ))

Doktorumu dinliyorum çok sert bir listem yok zaten yiyerek zayıflamaya çalışıyorum :)) ahhh o kaçamak yapmıyorum yapmakta istemiyorum 2 ayda 7 kilo daha vermem gerek motivasyona ve durdurulmaya çok ihtiyacım var:)) zamanında yediklerim icinde kendime çok kızıyorum o kadar yenirmi :)))

Peki, neden kilo veremiyorsun?
diyetisyenin ne diyor bu durum için?
Eğer kilo vermen durduysa mutlaka diyet listeni değiştirmeli ?
2 ayda 7 kilo çok rahat verebileceğin bir kilo...
Zaten haftada 1 kilo vermen en sağlıklısı bu da 8 hafta (2 ay) yapıyor
Ama kilo vermenin durmuş olması ya seninle ilgili yada diyetisyeninle?
Ben işte o kısımda takılıyorum
Aydınlat beni ))
Kaçamak yapmıyorsan neden neden??

ne kadar kaçamak yapmasada canım bazen vucüt duruyor 2-3 hafta kilo veremiyor bu zaman süreüsnde diyetisyende 2veya 3 günlük bünye göre şok diyet öneriyor

çünkü önce ben gitmiştim diyetisyene 2 ay verirdim kiloyu ondan sonra hop dururdu vucüt 2-3 günlük şok diyet verirdi yani motabilzmayı şaşırtmak mış bu esnada motabolizma verdiği şok diyetle 3 günde hop 2kg giderdi sonra hemen diyet değişirdi normale dönerdi ama her bünye için geçerli değil tabıkıde

Gecen hafta kaçamak yapmıştım dondurma yedim :))) ben 10 günde bir kontrole gidiyorum bide reng dönemim yakın o yüzden 600 gr normal dedi:)) listem değişti şimdi 2 gündür o listeyi uyguluyorum ne yiyecekler senlendiriyor tabağı :))) birde spor yapmıyorum biraz tempolu bı spor olmayınca olmaz dedi doktorumda 30 dk bile olsa yürümesin dedi yürümeye çalışıyorum şimdi :))

Bende bunu söylüyorum işte ))
Diyetisyenin listeyi değiştirmesi gerek o halde ))

Ahha !
Şimdi geldik işte fasülyenin faydalarınaaa, dökül döküllll daha neler çıkacak altından bakalımmmm ))
Bak ben bir aralar spor salonuna giderdim, spor hocam bana diyet listesi verirdi, küçük puaçalar vardı eskiden 8 li olarak poşetlerde satılırdı
Onlardan bir paket almamı, bir tanesini kurutup 8'e bölmemi ve gün içinde acıkınca parçasını ağzıma atmamı söylemişti (sene 1995 falan)
Mide suyunu alır demişti...
Ben ne yaptım, paketi aldım eve geldim, paketin içinden 1 tane çıkardım 8 e böldüm kurumaya bıraktım
Diğerlerinide oturup yedim, sonra da o 8 e böldüğüm parçayı yedim
Daha sonra da spor hocama "dediğinizi yaptım olmadı ama" dedim ))
Bazen beyaz yalanları önce kendimize söylüyoruz
Bir kere hayatına sporu kesinlikle sokman gerekiyor, o kadar faydasını göreceksin ki inanamazsın
Heleki 2 ay sonra kendinle gurur duyacaksın

İkincisi dondurma yedin başın göğe erdi mi?
Tatlı istediysen yarım yağlı süt al, ister kaynat ister ısıt içine de tarçın koy ve iç
En azından bir süre sonra tatlı isteğin gider ve yarım yağlı süt vücudundaki yağları yakar diğer süt gruplarına nazaran...

Valla zayıflamak isteyip istememek sana kalmış, ben kimseyi zorla zayıflatamam...
Bu senin kendi seçimin, kendi tercihin...
Ama "hayır, ben zayıflayacağım ve o gelinliğin içinde güzel görüneceğim, kendimle gurur duyacağım" diyorsan yapman gerekeni biliyorsun
Ben ve bizler elimizden geldiğince sana destek olacağız
Sevgilerimle ))

kızlar iyi akşamlar ben birazdan çıkacağım yarın görüşürüz
şimdi ara öğün olarak 2 adet grissini yedim

Bugünde menümde değişiklik yaptım
Öğle menümde 2 adet ortaboy havuç ile meyveli form bisküvi yedim
Bugün nedense hiç iştahım yok
Gittim dolabı açtım baktım canım hiç bir şey yemek istemedi
Resmen yemeklere bakınca midem bulandı yaw
Bende havuç aldım 2 tane, birde dün açtığım paketteki bisküviden 2 tane aldım
gayet doyurucu oldu
Yalnız şunu farkettim bugün suyu çok az içmişim
Şimdi yanıma bir şişe su aldım yavaş yavaş içerim artık, öyle birden içmeyi sevmem (tavsiye de etmem)

Akşama ıspanak yapacağım, bayıldığım yemeklerden biri şöyle sulu sulu oh oh misss ))

Şimdi duş alıp kuaföre çıkıyorum kızlar, akşama görüşürüz öptüm sizi ))

Kızlar ooo döktürmüşsünüz
Yoğurt mu hmmm bayılırım her öğün yerim
Ben sür ve süt ürünlerini seviyorum
Kahvaltımda en az 2 çeşit peynirim olması lazım
Peynirsiz hayatta kahvaltıya kahvaltı demem

Her bireyin günlük kalori ihtiyacı farklıdır
Bu değişkendir
Ölçüm yaptırmanız lazım
Benim ortalama 1550 Kal mesela

Sabah 200 Cal alıyorum
Geriye 1200 Kal kalıyor
bu şekilde değerlendiriyorum
Öğlen abarttıysam akşam az yiyorum
Çikolata kolanın yasak olma nedeni ise aslında
Kalorisinin cok olması
100 gr çikolata 550 kal vardır

o yediğimiz form bisküvilerde aslında az kalorili değil
Ara öğünde 1 paket değil
2-3 parça yemeniz lazım
Tahıllı gibi olan bile 270 Kal

Bilginize

yorum müthiş yaa tek kelimeyle bayıldım bana da yediklerimde dur diyecek böyle dimdik durup doğruya doğru, yanlışa yanlış diyecek biri lazım beni de eleştirin lütfen.
2 aydır spora gidiyorum,diyetisyenin verdiği liste bana hiç yaramadı üstüne bir de kilo aldım. diyet yapamıyorum diyet lafını duyunca kıtlık psikolojisine giriyorum. sabah kahvaltı yerine havuç elma tarzı şeyler yiyorum. ekmeği hayatımdan tamamen çıkarmam gerekior zira bir lokma bile yaramıyor, ekmek yedikçe daha aç hissediyorum kendimi. bana da destek olurmusunuz kızlar hazirana kadar zayıflamam lazım

Zayıflamak kolay iş
Zor olan kaçamak yapmamak ve iradene sahip olmak ))
Kahvaltını havuç ve elmayla yapma, o nasıl bir kahvaltıdır öyle?
Peynir ye (lor peyniri tek tavsiyem hatta tıkanana kadar ye öyle diyorum ki çok geçmeden tıkanacaksın ))))))))))
Ekmek yeme onun yerine etimek ye 1 tane (kurutulmuş ekmek herzaman daha az kalorilidir ve mide suyunu alır)

Ben daha napiim yaaaaaaaa

Ayh gidemedim kuaförüme valla çatlıycam )))))))))

Sen bana gün içinde neler yediğini yaz, spor yapıp yapmadığını yaz
Birde kaç kilosun vs bilgileri yaz
Ben sana destek olacağım merak etme
Burda niye yazıyorum ki zaten
Birbirimize destek olalım diye ))
SEvgilerimle

Güzel paylaşım teşekkürler ))
Basit bir şekilde de günlük alman gereken kalori miktarını belirleyebilirsin...
Günlük sağlıklı bir bireyin max. alması gerekn kalori 1800 olarak yazmıştım
Bizlerin bunun altında kalması lazım, yani max 1,400 gibi ))
Peynir olarak lor peynirini öneriyorum çünkü kalorisi 85, şu anda yediğiniz tüm peynirler içinde kalorisi en düşük olanı o...
Dediğin çok doğru light bisküvileri 1 paket yerine 2-3 adet şeklinde yemek doğru ))
Bilinçli yaklaşımların için tebrik ederim seni ))
SEvgilerimle

hadi çıkıyorum,
Geldiğimde okuyacağım yazdıklarınızı
Sevgiyle kucaklıyorum hepinizi ))

Bugünki iradeniz için hepinizi tebrik ediyorum...
Spor yapmayı ihmal etmeyin
En azından 10-15 tane mekik çekmeye çalışın...
Sevgilerimle ))

hanımlarr umarım herkes istediği gibi zayıflar
çok zor değil zaten ben bunu 4 günde anladım.bu kadar zamanda 1.6 kg vermiş biri olarak söylüyrm:)
insan isteyince yapamayacağı şey gerçekten yok yeter ki siz azimli ve kararlı olun.
bu süreçte gerçketen biçiok şey olucak bizi zorlayacak ama yılmak yok
evde herkes istediği gibi yerken belki bizim zorumuza gidicek ama irademize sahip çıkıcaz ki bu işi başarabilelim yapanlar nası yapmış dimi ama
ben inanıyorum ki buraya girip bizimle birlikte olan herkes hedeflerine bir bir ulaşacak.
yıllarca niye beklediğimi soruyorum ben kendime hep.zayıf bir çocuktum ama 13 yaşımdan sonra kilo almaya başladım ve durdurmadım kendimi durduramadım demiyorum çünkü hiç bişey yapmadım.hele üniversite hayatımda engellemek için hiç bişey yapmadım evet utanıyordum kendimden çünkü yakın arkadaşlarımın hepsi zayıftı onlarla fotograf çektirmekten köşe bucak kaçardım bunları yapmak yerine niye zayıflama kararı vermedim anlam veremiyorum.
ama işte şimdi yeniden doğuşumu izliyorum ve çok mutluyum
hadi hanımlar birlikte daha güzel hayatlara ulaşalım

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…