soya beni maç stresi şimdiden sarmaya başladı 2 saattir evde maçı nasıl izlerim diye onu araştırıyorum web den satın alıcam maçı inşllah izlerken sorun çıkmaz:18: bu stres bana pazartesi +200 gram olarak yansıya bilir şimdiden söylüyorum.
ayrıca maçı biz alıcaz
soyacigim ben l-carnitine uzun zaman kullandim. annem profesyonel sporcu, onunla almistik hatta onun yonlendirmesi ile. kilolarin yeni birikmeye basladigi zamanlardi. ben ise yaradigini hissettim, su an hala spor salonuna goturdugum cantanin icinde hatta devamli ic cepte duruyor yalniz 1-2 aydir kullanmiyorum. yaglari kucuk yag asitlerine boldugu icin spor yaparkenki yag yakimi inanilmaz hizlaniyor. normalde spora baslayinca ilk 20 kusur dakika vucudun isinmasi vs ile neredeyse bosa gecerken l-carnitine alindiginda yag yakimi direkt basliyor. ayrica spor sonrasi kaslarin beslenip kendine gelmesini hizlandiriyor. spor sirasinda da daha enerjik hissettiriyor ben bunu cok hissetmistim. topikte bahsetmek de istemedim senin konu hakinda bilgin olup olmadigini, ne dusunecegini bilmedigim icin. su yazini okuyunca heyecan yaptim resmen :)
sen baslarsan ben de yeniden baslarim. solgar'inki var bende 500 mg. 1000-2000 arasi gerekliymis. ben birini kahvaltidan once birini de spordan once aliyordum en iyisi oyleymis diye duymustum.
bu arada " acetyl (asetil?) l-carnitine " olani bana tavsiye etmemislerdi, normali daha iyiymis.
l-carnitine ile ilgili cok arastirma var turkce var mi bilmiyorum ama scholar.google.com'dan aratinca yalniz bilimsel makaleler cikiyor sen de oradan bir bak istersen, yalniz yag yakimi ve kilo verme ile ilgili degil- kalp krizi riskini dusurmesi vs vs bir cok olumlu etkisi var. kalp krizi gecirenlere l-carnitin verildiginde 2. krizin riskini buyuk oranda dusuruyormus yuzdelik degerleri falan unuttum simdi. sonuc olarak kalp kasini guclendiriyormus yani. bir cok hastaligin tedavisinde de l-carnitine var. dogal bir madde zaten vucutta da bulunuyor, o yuzden disaridan takviye yapildiginda yan etki yapma durumu olmuyor.
sen doktorunla da gorus o halde bize bildir canim. merakla bekliyorum.
Hihohahihoha
Maç mı alıcaksınız canım benim ))
Bu maç berabere kalıcak, kupa bizim olucak söyliim şimdiden ))
Sizde geçen senenin kupasını alıcaksınız (tesellip)
Ben maçı kardeşimde izliycem, o yüzden stres yok ))
Az evvel babam aradı, yazlıktalar şimdi, kargoyla bir kutu mendil gönderdim diyo, akşam yenilince gözyaşlarınızı silersiniz diyo hasta fenerli, küfretcektim ama babam neticede sonra çok pis yapar beni )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
Dünkü maçta eniştemle (hasta bjkli) iddialaşmıştık, ben berabere kalacaklarını söylemiştim, o da en az 3 gol atacaklarını söylemişti, bende atamazsanız eşek gibi anırıcaksın dedim, tamam dedi.. berabere kaldılar )))))))))))))) anırmadı ama böğürdü ))))))))))))))))))))))))))
Bu akşam çok keyifli geçecek, bu heyecandan 1 kilo veririm, +200 alanıda cezaya bırakırım sevinçten )))))))))))))))))))))))))))))))
yandık denese maçı alırsak sen beni cezayada bırakırsın şimdi bu hafta doğru düzgün kilo veremedim zaten 300 gr dışında işteyim daha sabırsızlıkla eve gitmeyi bekliyorum bilgisayarı tv ye bağlıcam neyse hayırlısı olsun zaten şampiyon olmasakta olur biz kendimizi şampiyon olmuş sayıyoruz zaten bunca zorlağa rahmen final oynamak bile yeter.
soyacım bundan sonra bize katılmak isteyenlere önce tuttuğu takımı soralım.fenerliyse almayalım aramıza
kızlarrrrrrrr
nerdesiniz ceza aldım.fenerli olan varsa söylemesin sakın30:
bir ara diyet yemekleri araştırıyordum ya buraya yazmıştım.hiç birini uygun bulmadım yemeklerin sözde diyetisyenler tarif vermiş yok tereyağ falan kullanmışlar yemeklerde o tarifleri ancak koruma programında kullanabiliriz o yüzden paylaşmadım sizinle bir tek bir tatlı tarifi vardı muzla ilgili işte tarifi soyacım bir kontrol edersin uygun mu diye
İşte size tek kişilik muzlu tatlınız.
Malzemeleriniz;
1 küçük boy muz
½ su bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı pekmez
Malzemeler birbirinden çok farklı görünse bile, lezzetleri birleştiğinde tahmin etmediğiniz bir şey oluşuyor.
İşte yapımı;
Bir küçük boy muzu ince dilimlere ayırın. Yanmaz yapışmaz bir tavaya çok çok az sıvı yağ sürün. (Izgara yağlıyormuşsunuz gibi düşünün.) Muz dilimlerini tavada ızgaralayın. Daha sonra ızgaralanan muzları bir tabağa dizin ve üzerine yoğurdu dökün. Üzerine de 1 tatlı kaşığı pekmez gezdirin.
İşte bu kadar basit.
Peki bu tatlı size nelere mal oluyor.
1 porsiyon meyvenizi bu yolla tüketmiş oluyorsunuz. Aynı zamanda ana öğünlerinizden birinde 1 kase değil de yarım kase yoğurt tükettiğinizde bu tatlıyı rahatlıkla yiyebilir hale geliyorsunuz.
Afiyet olsun…
Aslında çok güzel bir tarif ama ben olacakları söyliim şimdiden ))
yağı ne kadr süreceğimizi ayarlayamadığımızdan yada tavaya yapışmasın diye yağ fazla kullanılabilir, riskli..
Pekmez 1 tatlı kaşığı konulacak deniliyor gayet güzel bir ölçü ama şu an için çok uygun değil...
Onun yerine şöyle yapabiliriz,
haftada bir kere
1 küçük muz ve 5-6 çileği doğrayıp üzerine 1 top kesme dondurma (beyaz) koyarak yiyebilirsiniz... Üstüne tarçında serperseniz kan şekerinizi de dengelemiş olursunuz...
Dondurmanız kesinlikle hazır dondurma olmamalı, maraş dondurması gibi kesme dondurmalardan olmalı..
Hem yaz günlerinde hararetinizi de almış olur, hem meyvenizi yemiş hemde tatlı ihtiyacınızı gidermiş olursunuz ))
Sevgilerimle
süpermiş bu dondurmalı meyve ama ben 26 mayısta yapıp yicem bunu 2 ayımı kutlarken
Bu aralar sanirim oglum bana iyi sardi gece 3-5 nobetine tuttu bizi...
Gece parka gitcem diyo...
Aglaya aglaya paraladi kendini..sabah 8 de teyzosa gittim o sagolsun cok sabirli anca basa cikiyo bu seferde pilav diye tutturdu ordada beni yedi...
Kahvaltiya simit aldilar yarim simit nirmal peynir yemek zorunda kaldim domates maydonoz
Oglen orda uyuttum eve geldim o uyurken koca gardolabi indirip yaptim
Saat gecmis tabi farkinda bile degilim uyanmis agliyo diye aradilar elime 1 grisini alip firladim...
simdi yeni geldim eveben orda durcam diye agladi simdide ben tek geldim esim mac uzlemeye gitti arkadaslariyla bendeodamin birini degistiyorum demistim yakizlar gittim perdeb egendim geldigimdede 1 kase nohut fasulye mercimek bugdaydan corba yapmistim 1 grisiniyle onu ictim az..
Kabizlik devam ddiyor sinirsel sanirim benimki:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?