Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

Kızlar bugün öğlen oğlumu bahçeye götürdüm önce yemek yedi..Konya'nın etliekmegi çok meshurdur etliekmek yemeğe götürdüm... Ayyy bende çok severim ama ucundan al dedi annemler yemedim fırında pisti gözümün önünde ama yemedim bugüne kadar 1 kamyon yemisimdir:))) gerek yok 2 grisini vardı çantamda salata yaptılar bana yagsiz onu yedim kızlar:)))
Sabah'ta 1 yumurta rafadan yapıp 1 dilim c.ekmegiyle yemiştim..
Aksam eve gelince 1 kepçe tavuk çorbası 2 çatal mantar sote aldım salata..hemen doydum gercekten ekmek yerken daha çok acıkıyoruz yaseminim sen demiştin sanırım...banada öyle geliyo ekmek aciktiriyor benide

Câya şimdi misfairim gelcekti gittim dondurma aldım revani yaptım :)))
Şimdi şerbetini çekiyor
Misafir gelmiycekmis isleri çıkmış:))))
Revani bana kaldı:))))))
Dermiiiiiiiiiisssssssiiiiiiiiiimmmmmmmm:))))))

Annemlerin evi bana yakın teyzemlerinde şimdi arabaya atliycam ikisine paylastircam tatlıyı onlara postaliycam:)))
Evde durmasın :))))

Revaniler sahiplerine ulaştırıldı artık tadı güzelse solerler:))) ben bakmadım bile:)))
Şimdide feriha izliyorum...
oglusta uyudu...
Allahım yarına biraz vermiş olayım ne olur bu ara takıldım gitmiyo...
Gidicek biliyorum ama takılmalar canımı sıkıyor iste:))
Sabirsizlaniyorum...
16 Mayıs dogumgunum... Sanırım kandilmis evde kutlarız artık:))
19 mayistada balo varmış yemekli:))) Mustafa kesere gitcem kızlar...ben ne giycem yaaaaaaaa:))))
Yemem bol bol oynarım artık ne yapayım:)))

nerelerdesin prenses göremioz seni sık sık

çok sık giremiyorum günde 1 kere giriyorum oda beş dakka sizleri görebilmek için canım ya zaten geçen hafta yoktum evde birde benim gelenim gidenim çok oluyor akşama kadar evim hep dolu oyüzden pek giremiyorum canım ama inannın en müsait zamanımı sizlere ayırıyorum :))

Tamam tamam kizma canim ya haklisin aynen dedigin gibi gecsaatte yemek yemek bizi bu hale getiren yavas yavas alistiraym ben kocami tek basina yemek yemege dedigin gbi bende cayimi icerim karsisinda )
evet haklısınız kızlar benimde en büyük hatam buydu belkide benim eşim 8:30 da geliyo 9 da anca yemeğe oturuyoruz haklısınız bende bundan sonra erken yiycem belki onla 1 kase yoğurt yerim belkide meyve hı ne dersiniz?*

iyi geceler herkese nasılsınız fıstık bayanlar ben bugünkü menümü yazayım
sabah:1 dilim karpuz az peynir 1dilim ekmek
bilmiyorum karpuz yasakmıydı ama çok hararet vardı ince bir dilim yedim
ara:1 galate
öğle bol acılı soğanlı patates kavurması 1 brdk ayran
ara:3 erik 3 kiraz
akşam
bugün yemek yapmadım salata çay yumurta yedim
öptüm hepinizi bayanlar :))

Çok seslendiniz geldim ))
Gelir gelmez hemen fırça atayım dedim ))))))))))))
Patates yemek şimdilik yasak prenses... Yazmıştım ama sanırım görmedin...
Karpuz ince bir dilim ok, ama patates bol nişasta içeren bir yiyecek, içinde yağ olsun yada olmasın farketmez, direkt şekere sonrada yağa dönüşür vücudunda...
Patatesi menünde görmeyeyim bir daha, aramız bozulur ))
Geri kalan menü çok iyi ))
Sevgilerimle

Canım,
Öğlen için 1 simit yiyeceksen arada bisküvi yeme...
meyve yada süt/yoğurt tercih et...
bunun dışında güzel, akşam yemeğini 4 saat sonra yemiş olman çok önemli değil sürekli olmadığı sürece..
Sevgilerimle

İyi aksamlar herkese kizlar
Aksm menum firinda tavuk sanirm 150 grm kadardir yanina domates salatalk ve yogurt ekmek yemedim. Sonra saat 10a dogru ara yaptim 1 kivi yesil cay ve eti formdan 2 parca yedim fazlami oldu biraz??
Bende wii diye bi oyun konsolu var mutlaka duymussunuzdur onda just dance 2 diye bi oyun var allahim bitirdi beni yok boyle bi ter !! -ki ben 2 saat yurusemde terleyemeyen bi insanim
Tavsiye ediyorum hepinize evden cikamayanlar icin bi alternatif daha iste.
Zumbada var wiide pazarteside ona baslicam super oldu bu is yuruyusten cok daha faydali buna inaniyorum )

Eveeet,

Bugün yorucu bir gün oldu benim için...
Yorucu olması spordan dolayı idi ))
spora gittiğimde koşu bandında ilk yürümeye başladığımda ölücem sandım, adım atarken canım acıyordu..
sonra açıldıkça açıldım, 20 dakika yürüyüşten sonra (5,5-6,5 hızda) hidrolik fitness yaptım 40 dakika..
Sonra bu kadar yeter dedim çünkü bayaa yorulmuştum, duş aldım çıktım spor salonundan yorgunluktan eser kalmamıştı
girsem yine spor yapabilirmişim gibi hissediyordum kendimi )))))) Girmedim tabi, kardeşim rahatsızdı ona gittim..
Akşama kadar ordaydım, biraz maç izledim biraz feriha derken anca geldim..

Bu arada geçen gittiğimde spor hocasının önerdiği L-Cartinini araştırdım biraz, hatta doktoruma mail attım cevap bekliyorum
Bu önerdiği şey yağ yakımını hızlandırıyor (spor yaparken), cartinin denilen şeyi koyun eti, sığır eti, süt, gibi şeylerden alıyormuşuz vücudumuza...
Genellikle spor sonrası et, süt gibi şeyler önerilir zaten... Neyse, spor hocasının önerdiği şeyin içinde yeşilçay, cartinin, vitamin d ve krom bulunuyor...
Bende doktoruma mail attım, insülin direncim olduğundan ilaç kullanıyorum biliyorsunuz ve doktorum bana ayrıca krom ilacı yazıyor... (Krom ilacın etkisini artırıyor)
Araştırmalarıma göre spor hocasının önerdiği cartinin vücut için zararlı değil ve yağ yakımı için faydalı ama doktorumdan gelecek cevabı bekliyorum,
Ondan gelen cevaba göre kullanıp kullanmayacağımı yada size önerip önermeyeceğimi söyleyeceğim...
Ama öncesinden bilgi vermek istedim, sizde araştırmak isteyebilirsiniz...
Bu bir zayıflama ilacı değil, bunu bilmenizi isterim... Bunu içip oturursanız bir faydası olmuyor, gereksiz yüklemeden dolayı kilo alırsınız...
Bunu kullandığınız zaman cardio çalışmanız ve sağlıklı beslenmeniz gerekiyor, o zaman yağ yakımınızı hızlandırıyor...
Hassas bir konu o yüzden internette okuduğunuz her bilgiye inanmayın, çok dikkatli araştırın, ben 3 gündür çok fazla sayfa okudum
Çok fazla kişiylee görüştüm bununla ilgili... Genel olarak olumsuz bir şey duymadım, ama dediğim gibi doktorumdan gelecek cevap benim için önemli...
Bu kadar sağlık problemim varken üstüne bir tane daha eklemeye hiç niyetim yok ))
Eğer cevap gelmezse önümüzdeki hafta kan testlerimi yaptırmak için gittiğimde yüzyüze soracağım, daha net bilgi alırım (bazen yoğunluktan cevap yazamayabiliyorda))

Bu arada biriniz bezelyenin patatesle eşdeğer olduğunu yazmıştı, doğrudur değerleri yaklaşıktır ama birebir aynı değil... Ayrıca içerdikleri vitaminlerde aynı değil... O yüzden bezelye yiyebilirsiniz ama patates yiyemezsiniz )) Zaten bir tencere yemiyorsunuz, en fazla 1 tabak yiyorsunuz bezelyeyi ))

Ha aklımdayken spor mevzusuna gelelim, sporunuzu 45 dakikaya çıkarın diye yazmıştım... Artık vücudunuz her zamanki temponuza fazlasıyla alıştı arkadaşlar, siz yorulduğunuzu hissediyor olabilirsiniz ama bu vücudunuzun size bir oyunudur inanmayın... Sporunuzu artırın... Doğru nefes alın, spor yaparken 15-20 saniyelik kısa aralar verin, hareketlerinizi dik yapmaya çalışın... İlk başlarda zorlanabilirsiniz ama vücut alıştıkça daha kolay hareket edeceksiniz ve daha çok kalori harcayacaksınız...

Bugün koşu bandında 5,5-6,5 hız ile 20 dakika yürüdüm ve ne kadar kalori harcadım biliyor musunuz? 100 kalori sadece... 2 dilim ekmek kadar kalori harcadım 20 dakikada...
Şimdi yemek yerken daha fazla düşünüyorum "bunu kaç dakikada eritirim" diye... Spor salonunun böyle bir faydası oldu bana... Evde spor yaparken 10 dakika da yapsam "yediğim öğle yemeğini erittim" mantığı ile bakıyordum ama iş öyle değilmiş işte...

Şöyle düşünelim, sabah 1 tost, 1 domates, 1 salatalık, biraz yeşillik, 1 yeşil biber yediğimi düşünelim... Ben 20 dakikada 100 kalori yaktıysam sadece tosttaki 2 dilim ekmeği yakabildim demektir, e tostun içindeki peynir? ya diğer yediklerim? ara öğünlerim, öğle ve akşam yemeğim? Bunları nasıl yakıcam?
O yüzden her anınızı sporla değerlendirin... Dediğim gibi otururken karnınızı içinize çekip bırakın bu bile spor...

Şimdilik bu kadar,
Bir dönüp geçmişe göz atayım, atladığım birşey varmı
Öptüm hepinizi ))

Canım,
akşam menün çok güzel ))
akşam ara öğününü en geç 9-9,30 arasında bitirmeye çalış, o saatten sonra acıkırsan da sadece süt yada yoğurt tüket 1 bardak...
gecenin ilerleyen saatlerinde yenen meyve şekere dönüşür, yazık olur bedenine ))
wii bende istiyorum ama bakalım kısmet ))
O zumba beni bitiriyo, her seferinde "ya bismillah" diyip başlıyorum, en son nefesimi nerden alıyorum bende bilmiyorum )))))))))))))))))))

Dimi ama insan hakikaten bilemiyor son nefesi nerden aldigini )) tam arastirmadim ama plates hocasi soylemisti dha once ben onun yalancisiyim 1 saatlik zumba 900 kalori yaktiriyormus dogrumudur sence ama bu kadar ter attiriyorsa dogruluk payi yuksektir bence. Buarada aklinda olsun soyacim wii alirsan sifir alma temiz ve softmod yapilmis ikinci el bi makine bulmaya calis cunku oyunlari cok pahali wii yi alsanda oyunlara o paralar verilmez. Neyse canim vucudum isyan etmeden ve vucudumdan once sevgili forum sahibimiz azarlamadan yatmaliyim sanirim )) iyi geceler heerkeseee

Kaç gündür aklımı kurcalayan bir soru vardı,

1 kilo vermek için kaç kalori harcamak gerekiyor diye, en sonunda araştırdım kurtuldum ))

7000 kalori harcarsan 1 kilo kaybedersin...

Peki bunu nasıl yapacağız...

Normal bir insanın günlük alması gereken kalori miktarı 2000 civarındadır, ama genellikle bunun çok üstünde kalori alırız... (3000-4000 arası)
Ve normal bir insan günde hiç bir şey yapmasa bile ortalama 1500-2000 kalori harcar...
Peki biz ne kadar kalori alıyoruz?
Ortalama 1100-1400 kalori...
Spor yaparak ne kadar kalori harcıyoruz?
Ortalama 100-250 kalori...

Hesabımıza bakalım şimdi
Günlük 1400 kalori X 30 gün = 42000 kalori
spor 150 kalori X 30 gün = -4500 kalori
Eksik alınan 600 kalori X 30 gün =-18000 kalori
Toplam kalori = 19500 kalori
Bu durumda aylık verilen kilo = 3,2 kilogram oluyor...

Bu da demektir ki, daha fazla kilo vermek istiyorsak spora biraz daha zaman ayırmamız gerekiyor...
Çünkü yemekten daha fazla kısamayız tamamen sağlıksız olur ve aç kalarak zayıflayamayız bunu hepiniz biliyorsunuz...
Burda önemli olan daha fazla spor yaparak kilo verme hızımızı artırmak olacaktır...
Yani hergün 45 dakika yada 1 saat spor yaparsanız bu rakamı 5 kiloya çok rahat çıkarabilirsiniz...
Eğer ben zaten 1 saat spor yapıyorum ama hala veremiyorum diyorsanız spor şeklinizi değiştirmeli yada spor yaparken doğru nefes almayı denemelisiniz..
Çoğu kişi (ben dahil) spor yaparken "bir an önce bitsin" mantığı ile hızlı hızlı hareketleri yaparken nefes almayı unutuyoruz
Hareketleri daha yavaş yaparak ve nefes alıp vermeyi unutmadan spor yaparsak hem vücudumuza daha fazla oksijen girmesini sağlarız hemde daha az yoruluruz..
Ve vücudumuza giren her oksijen yağların yanması açısından çok önemlidir, bunu asla unutmayın...
Temel fıkrası gibi, spor yaparken sürekli aklınızdan şunu geçirin "nefes al, nefes ver, nefes al, nefes ver" ))
Sevgilerimle ))

Son düzenleme:

soyacigim ben l-carnitine uzun zaman kullandim. annem profesyonel sporcu, onunla almistik hatta onun yonlendirmesi ile. kilolarin yeni birikmeye basladigi zamanlardi. ben ise yaradigini hissettim, su an hala spor salonuna goturdugum cantanin icinde hatta devamli ic cepte duruyor yalniz 1-2 aydir kullanmiyorum. yaglari kucuk yag asitlerine boldugu icin spor yaparkenki yag yakimi inanilmaz hizlaniyor. normalde spora baslayinca ilk 20 kusur dakika vucudun isinmasi vs ile neredeyse bosa gecerken l-carnitine alindiginda yag yakimi direkt basliyor. ayrica spor sonrasi kaslarin beslenip kendine gelmesini hizlandiriyor. spor sirasinda da daha enerjik hissettiriyor ben bunu cok hissetmistim. topikte bahsetmek de istemedim senin konu hakinda bilgin olup olmadigini, ne dusunecegini bilmedigim icin. su yazini okuyunca heyecan yaptim resmen :)

sen baslarsan ben de yeniden baslarim. solgar'inki var bende 500 mg. 1000-2000 arasi gerekliymis. ben birini kahvaltidan once birini de spordan once aliyordum en iyisi oyleymis diye duymustum.

bu arada " acetyl (asetil?) l-carnitine " olani bana tavsiye etmemislerdi, normali daha iyiymis.

l-carnitine ile ilgili cok arastirma var turkce var mi bilmiyorum ama scholar.google.com'dan aratinca yalniz bilimsel makaleler cikiyor sen de oradan bir bak istersen, yalniz yag yakimi ve kilo verme ile ilgili degil- kalp krizi riskini dusurmesi vs vs bir cok olumlu etkisi var. kalp krizi gecirenlere l-carnitin verildiginde 2. krizin riskini buyuk oranda dusuruyormus yuzdelik degerleri falan unuttum simdi. sonuc olarak kalp kasini guclendiriyormus yani. bir cok hastaligin tedavisinde de l-carnitine var. dogal bir madde zaten vucutta da bulunuyor, o yuzden disaridan takviye yapildiginda yan etki yapma durumu olmuyor.

sen doktorunla da gorus o halde bize bildir canim. merakla bekliyorum.

yazımı yazıp hemen yatıyorum en geç saat 2 sınırı geldi soyacımdan :)
sabahları erken kalkıyorum artıkk alıştım :)
açıklamamı yaptım ona göre
simit üzerine 2adet form bisküvi yedim çantama atmıştım çünkü düşünmedim aslında ama sen söyleyince fark ettim canım olmadığını yediğim şey bile benim gözümden kaçmış
dikkatli olacağım bundan sonra. .
2gündğr yoğunum spor işi savsakladım ama haftada 3 gün iyiyse (yürüyüş leslie yapıyorum aletsiz yani ) yavaş yavaş arttırmayı düşünüyorum
çok hantal vücudum zorlanıyorum dolayısıyla zamanla daha da uzayazaktır spor sürem diye düşünüyorum

bezelye konusunu ben de yeni duydum canım bahseden bendim mutlaka vitamini farklıdır ama şeker oranı sanırım patatese yakın o yüzden pek masul değil gözümde :)
artık kafama öyle bir girdiki bu tempo bir kez daha iyi ki sizlerleyim dedim. .
susuzluktan ölmüşken bir yudum dahi bira almadım (başta reddetmem bile büyük başarı bence :) ) kalktım yürüdüm ilerden suyumu alıp içtim
elim uzandı ama bir yudum için bile değmez dedim

yavaş yavaş farkedilmeye başladı ve ben çok mutlu uyuyacağım bu gece tarifsiz şeyler hissettirdi bana :)
azmimi kutlayan insanlar var çevremde
tabii ki asıl destekçim olan sizlerden bihaberler. .

oo artık gitme vakti balkabağı olacağım 2 de :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…