günaydın kızlarrrr
dicem ama öğlen oldu
bugün 2. gün tartılmadığım ay dayanamıyorum yaaa tartının pilini çıkardım
sırf tartılmayım diye
ama tartılmamak da diyet yapmak gibiymiş aklımdan hep tartılsam mı diye geçiyo
zor zaptediyorum kendimi
katecim her hafta balık yemeye özen göster
ben özellikle balığı ve cevizi çok tükettim hamileliğim boyunca
ve yürüyüş benim vazgeçilmezimdi
herkes nası hamilesin sen diyodu
hele son gün suyum geldi eve koşar adımlarla yürümüştüm suyum gele gele
bi gittik hastaneye açılma 6 cm olmuş bence yürüyüşten
inşallah rahat bi hamilelik geçirirsin
yasemincim çocuğunu kuran kursuna gönderecekmişsin
ben de kuran kursu öğreticisiyim
ve artık kuran kurslarında çok güzel aktiviteler yapılıyor
biz geçen sene tenefüs aralarında yakan top ip atlama mendil kapmaca vs
tüm oyunları öğrencilerle caminin bahçesinde oynuyorduk
onlardan çok biz eğleniyorduk
tabi soyanın dediği gibi başka aktivitelere de yönlendir
Turly çok teşekkür ederim canım motive ettin beni dimi yani onlardan neyim eksik alt tarafı bi kaç kilo fazlam var)) böyle destek olan arkadaşlarım olduktan sonra kilo falan almam ben yani gerektiği kadar alırım:-D
ben seni öğretmen die hatırlıodum kurs hocasımısın
Kızlar,
son bir kaç gündür sol böbreğimde müthiş bir ağrı vardı,
özellikle ayakta fazla durduğumda ya da aynı pozisyonda çok oturduğumda ağrı şiddetleniyor hatta nefes alırken ağrı sol taraftan karnıma doğru yayılıyordu... Sizde de bu tip ağrılar olabilir diye bilgilendirmek istedim...
Öncelikle şunu belirtmek isterim kullandığım ilaçlar (migren + kist) güçlü ilaçlar fakat en büyük yan etkilerinden biri böbrek taşı yapması... Hatta bir ara yapılan idrar testinde çok fazla kristal çıkmıştı, doktorla bayaa gülmüştük, yakında elmas çıkıcak... Altın yumurtlayan tavuk gibi olucam diye )) O dönemde yapılan ultrason çekiminde böbrek taşına rastlanmamıştı ama çok fazla kristtal üretmem riskli bulunmuştu fakat ilacı kesmedik çünkü bu ilaç hastalığım için çok iyi yanıt veriyordu... Neyse, bu böbrek ağrısını ben böbrek taşına bağladım önce...
Herhalde böbrek taşı oluştu diye düşündüm ve araştırdım ama araştırmalarımın sonucunda gördüğüm kadarıyla böbrek taşı sancıları ve belirtileri tamamen farklı çıktı...
Başka neler olabilir diye araştırmalar yaptım, Allahım inanamayacağınız kadr çok hastalık varmış böbrekle ilgili )))
Hatta bitki çaylarının bile etkileri olabilir diye araştırdım o kadar yani ))
Ve sonuç olarak çıkanı yazıyorum ))
Çok zayıflayan insanlarda böbreklerin etrafını saran yağ dokusu eridiği için böbrekler yerinden oynarmış bu da böbreklerde geçici ağrılara sebep olabilirmiş ! Çok enteresan !!!
Bunu daha önce de duymuştum ama pek ihtimal vermemiştim açıkcası...
Eğer belinizin sol tarafında ağrı hissediyorsanız, bu ağrıyla birlikte bulantı, kusma, ateşlenme, idrarda yanma veya kanama benzeri şey/şeyler yok ise böbrek problemi yaşama ihtimaliniz çok düşük...
eğer belinizin sol tarafında ağrı hissediyor ve bu ağrınız ayakta çok durduğunuzda yada otururken artıyorsa ve oturuşunuzu değiştirdiğinizde hafifliyorsa böbrekle ilgili bir sorun yaşamıyorsunuzdur...
Geriye kalan seçenekler, yukarıda yazdığım gibi zayıflamaya bağlı böbreği saran yağ dokusu ve disk kayması olabilirmiş..
disk kayması için ise ağır bir şey kaldırmak, ağır bir spor yapmak vs gibi şeyler yazıyordu..
bu tip bir şeyde yapmadım, ki zaten bununla ilgili yazdığı sancılı süreç daha dayanılmaz olarak belirtilmişti...
Gene de bir doktora görüneceğim ama büyük ihtimalle bununla ilgili olduğunu düşünüyorum,
Sadece sizde de böyle bir şey var mı, varsa bu olabilir diye paylaşmak istedim
Bilginize ))
evet canım kuran kursu öğreticisi eğitimci yani :)
ilahiyat fakültesi mezunuyum aslında din kültürü öğretmeni olabilirim
ama kurs öğreticiliği çok güzel
inan rahatsız olmasam önümüzdeki ayda ben hamile kalırdım yetişirdim sana
bu arada ank gidicez nikah için doktora gidip tansiyonum için tedavim baslıcak heycanlıyım valla ya
ilk defa bu alandan bir arkadasım oldu enteresan
Canım,
ankaraya güle güle gidin güle güle gelin inşallah
Yolunuz şimdiden açık olsun ))
Tansiyon tedavisine başlamana sevindim
tedavinin en önemli kuralı tuzsuz yemek biliyorsun ))
Her zaman yanındayız
Seni seviyoruz
Mucksss
nesi enteresan kız :)
değişik işleri olan insanlarla ark olmayı daha çok seviom çünkü öğrencek daha çok şey buluyorum
akşama kardesim gelcek ne yapıyım yaaaaaaaaaa yemek
kızlar öğle yemeğim
1 kase mercimek çorbası
1 küçük biber dolma
kate özelden attım hesabımı bakarsın canım kızınada bak bakalım tutuyomu onun kide 3 yaşında demiştin 2009 doğumlu o zaman dimi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?