Soya_Sosu :Karar verdim, Zayıflayacağım )) Hedef yeniden 60 !

soya bize ödev vermiştin begendin mi ben ödevimi yaptım da
komsumda bana bugun inceldimi söyledi
2 haftada ne kadar fark etmiş dio

Son düzenleme:
KiZlar öğlen bı kase çorba ictim grisiniyle aksamda aynı sekilde çorba biraDa salata yedim... Soyacim çorbamı tarif etmek istedim su asurelik buğday varya onu nohutla beraber hasladim yoğurtlar sulansirdim... Asurelik buğday bisey yaparmi bilgi verirmisimniz kiZlar???

kızlar ben anladım ki burada espriye yer yok kendimi bir anda sınıfta öğretmeni tarafından azarlanan yaramaz çocuklar gibi hissettim

ben kendimizi sıkmadan daraltmadan kendimize güvenimizi kaybetmeden beynimizi diyet denen olaya şartlamadan ara sıra kendimizle dalgada geçerek bu işi yapabileceğimizi düşünüyorum yoksa başka türlüsü gün gelir bıkkınlık verir.
paylaşımlarımı kendime saklarım artık
size iyi paylaşımlar...

kızlar bugun farkettim ki insan bu düzene alışıyor markete gittim bugun önceden ne kadar abur cubur varsa dolduruyordum bugun dolaştım dolaştım sıvısabunumu ve beyaz leblemi aldım çıktım :)))))

Yorum istemişsin, yazayım ))
Öncelikle bu tarifi deneyen kim merak ettim, yazının sonunda demiş ki "tartılmadım ama 3-4 kilo vermişimdir" ???? Bu nasıl bir cümle ya ))))))))))))
Birde kendinden o kadar emin yazmışki "bu karışımı denemeden önce tartılın kaç kiloydunuz, birde denedikten sonra tartılın şimdi kaç" oy oy oy diyorum sadece )))

Zencefili yemek isterseniz çiğ yiyin, metabolizmanızı hızlandırır arkadaşlar... yemeklere minik minik doğrayın yiyin... ama tadı acıdır söyleyeyim... karabiber gibi bir tadı var sevenler için... ben severim arasıra yerim... Zencefil hakikaten bir çok şeye faydalıdır, hatta zerdeçal ve çörekotu da öyle... Gerçekten güzel bir karışım..
Tek tek inceleyelim, genellikle herkes zayıflatma açısından bakıyor ve araştırıyor... Biz diğer yönden bakacağız olaya...

Çörek otu yağı = Sabahları aç karnına 1 bardak suya 5 damla damlatılıp içildiğinde hazmı kolaylaştırır, bağırsaklarda kayganlık oluşturur, müshil etkisi yapar... Yani su kaybı... Ayrıca uzun süreli kullanımda karaciğer ve böbrekleri yorar... ağrı kesici ve antibiyotik kullananlar kullanamaz... Doğum kontrol hapı kullananlar kullanamaz... Etkisi için en az 2 ay süreyle kullanmak gerekir..

Zerdeçal = Türkiyede gerçek zerdeçal satılıp satılmadığı halen muallakta olan bir konudur öncelikle bunu yazayım istedim... Bir çok faydası vardır ama bunların içinde zayıflamadan çok antioksidan ve kanser tedavisi özelliği bulunur... Zararlarına gelirsek eğer, küçük safra taşı olanlar tüketmemeli,karaciğer iltihabı, akut gastrit,mide ve oniki parmak ülseri olanlar kan suandırıcı ilaç kullananlar kesinlikle tüketmemeli...

Zencefil = mideyi düzenler, hazımsızlıkları giderir, terlemeyi sağlar... Ama iştahta açar )) günlük 4 gr dan fazla zencefil tüketildiğinde göğüs yanması şikayeti hissedersiniz... kan sulandırıcı kullananlar alamaz.. fazla kullandığınızda mide yanması ve tahrişi olur... safra problemi olanlar kullanamaz... Fazla kullandığınızda kalbinizde ritm bozuklukları ve deri döküntüleri olacaktır...

Zararları ve yararları yazıyor yukarıda...
Hala bu karışımı denemek isteyen varsa denesin, sonuçları paylaşsın ))

Sevgilerimle ))

Gayet güzel bence canım ))
Afiyet olsun

soya bize ödev vermiştin begendin mi ben ödevimi yaptım da
komsumda bana bugun inceldimi söyledi
2 haftada ne kadar fark etmiş dio

Çok beğendim canım ))
Az evvel tekrar okudum, kendi bilgilerimle karşılaştırdım
Kocaman bir AFERİN sana ))

Canim ben bildigimi yazayim..internette besin degisimlerini arastirirsan sen de gorursun ki baklagiller,bugday,bulgur bunlar kismen ekmek yerine gecen seyler..ayrica corba da oyle( eger icinde un veya patates varsa) dolayisiyla 1 dilim ekmek yerine yarim kase unlu corba(mercimek,tarhana gibi) veya 2 kasik bulgur veya 2 kasik bugday, 4 kasik nohut, kurufasulye yiyebilirsin...umarim yardimci olabilmisimdir opuyorum!

Beril,

Şu anda bunları yazarak sınıfta öğretmeni tarafından azarlanarak sınıfını terkeden çocuklar gibi davrandın asıl ))
Burda birbirimize kızmamız gerekiyorsa kızarız, övmemiz gerekiyorsa överiz...
Sürekli birbirimizi pohpohlayacağımız bir yer değil burası...
Eğer öyle bir yer arayışı içindeysen zaten yanlış yerdesin demektir....
Sen buraya gelip "ben zayıflayınca xxxx yapacağım" dediğinde arkadaşların kapatmaya çalıştığı duygularını uyarmış oluyorsun...
Şu anda kimsenin bu duyguları hatırlamaya ihtiyacı yok, çünkü şu anda beynimizdeki bu duygularla savaş halindeyiz...
Sigara içen insanlar ilk olarak ne yapar?
Sigara satın almayı bırakır ve evde sigara bulundurmaz...
Aklından binlerce kez sigara içmek geçse bile bunu dillendirmez, çünkü beynine hükmetmeye çalışır...
Bu durumdayken birinin sürekli geçip karşısına "sigara sigara sigara sigara" dediğini düşün?

Amacım sana kızmak değil, sadece hatırlatmaktı...
Bunu yazmaktaki amacımsa özür dilemek değil, sadece benimle devam etmek isteyen arkadaşlarıma neden bunu yaptığımı açıklamak...

Sevgilerimle

Vurun deyince öldürmeyin arkadaşlar ))
Nohut yiyebilirsiniz, buğday ,bulgur yiyebilirsiniz (ölçülü)
pirinç - yasak
kurufasülye - ölçülü - mümkünse yemeyin
Çorbalar unlu yada kremalı olmadığı sürece içebilirsiniz
Artık tek tek yazıcam ))

Güzel araştırma yapıyorsun şirinzeze ))

Dunku spor ve suyumu yazmayi unutmusum...
1 saat tempolu yuruyus,evde karin hareketler..artik karin kaslarini calistiran harketleri sabah kahvaltidan once yapiyorum..metabolizma hizi icin
Su da 2.5 litre..
muccckkk

canım diğer arkadaşlar ne dedi bilmiyorum henüz okumadim spor olarak mekik ve makas hareketi çok ise yarıyo:-> diyetisyene gittiğim zaman mekik ve makas hareketi vermişti bana gerçekten bölgesel olarak zayıflatiyo benim önerim bu canım bitkisel yönde bilgim yok.

arkadaşım aralştırmacı gazeteci gibisin çok tebrik ederim seni bazen biz kadınlar gerçektenn çok cahil oluyoruz şu ot kilo verdiriyor diyolar iyisine kötüsüne bakmadan içiyoruz şu karışım la hamile kalıyosun diyolar koşa koşa lıyoruz artık çaresizlikmi yoksa denize düşen yılana sarılır mantığımı anlamadımm verdiğin bilgi,ler için teşekkür ederim çok öptümm
cevap verdiğin için çok teşekkür ederim arkadaşım dediğim gibi ben zayıflama konusunda ç.ok acemiydim aslında 1 yıl evveline kadar gayet zayıftım doğum kilosu felan bile kalmamıştı ama son bi yılda epilepsi hastası olduğum içinde olabilir kullandığım ilaçlarla resmen kendimi aştımm ve vucudum çok şekilsiz duruyorr bel ağrısı yaşadığım için açıkcası çok fazla spor yapamıyorumm ablam diyetisyene gitmişti onun lşistesi ve öner,leri ile diyet yapıyorum ama tecrübelilere çok ihtiycım var gerçektenn birde motivasyona umarım sizlerle beraber bu işin altından kalkacağımmm

Merhaba,

Yorumun için teşekkür ederim, hem kendim hemde arkadaşlarımın bilgi sahibi olması ve vücutlarına zarar verecek bir şey kullanmaması için araştırıyorum... Doğruluğuna ve kesinliğine emin olmadığım hiç bir şeyi kullanmıyorum ve tavsiye etmiyorum ))

Epilepsi ilacı kullandığını ve bu sebepten kilo almış olabileceğini belirtmişsin... Bununla ilgisi olduğunu sanmıyorum... Piyasadaki bir çok epilepsi ilacının zayıflatıcı özelliği bulunuyor... Hatta bir kaç tanesini diyetisyenler zayıflama ilacı olarak önermek üzere izin istemişlerdi bildiğim kadarıyla ama izin verilmedi... Eğer epilepsi ilacı ile birlikte farklı bir ilaç kullanıyorsan (örneğin antidepresan özellikli bir ilaç) kilo yapabilir... Ama bu kilolar kalıcı değildir... Ben kortizon kullanmış bir insanım ki, kortizon kullananlar bilirler çok zordur kilo vermek... Vücut şekli bozulur, şişersin, kıllanırsın... Ama bu da kalıcı bir kilo değildir... Eğer istersen hiç bir şey kalıcı değildir zaten... Sadece karar verip başlaman ve kendine sınır koyman gerekiyor... Eğer yapabileceğine ve bunu gerçekten istediğine inanıyorsan gerekli motivasyona sahipsin demektir.. Burdaki arkadaşlar sadece sana yardımcı olacaktır...

Bizden hiç bir zaman seni birden zayıflatacak yöntemler bekleme... Biz bu tip şeylere karşıyız... Bilinçli bir şekilde zayıflama taraftarıyız... Haftada 1 kilo vermek bizim için yeterli... Şok diyetler, kaçamaklar vs bizim gurubumuzda yasak... Beslenmemizi hayat standartımız haline getiriyoruz ve uyguluyoruz... Şimdilik yasaklılarımız var... Daha sonra serbest olacak ve kişinin özgür iradesinde istediği kadar tüketebilecek... Burda da karar kişinin tekrar kilo almak isteyip istememesine kalacak ))

Eğer bizimle olmak istiyorsan şartlarımıza uyman gerekiyor, aksi durumda cezalarımız çok ağır... En basit cezamızı söyleyeyim mesela... Kaçamak yaparsan o gün 3 kişiye kilonu yüksek sesle söylemen lazım... Ama bu kişiler ailen yada arkadaşların olmayacak... Mesela kilonu asla bilmesini istemediğin biri, sokaktan geçen biri, mahalledeki bakkalın gibi... Bu cezayı uygulamazsan bu gruptaki kimse sana yazmayacak bir daha...
Bu cezayı koyma amacımız herkesin kurallara uyması ve etkili sonuç alabilmek...
Şu ana kadar gayet güzel sonuçlar aldık... En azından ben 13 kilo verdim...

Karar senin...
Kabul edersen burdayız
Etmezsen gelir okur gidersin, birşey demeyiz ))

Sevgilerimle

sağol arkadaşım yorumun için yok ben zaten ilaçtan kilo aldım gibi bahenelere sarılmıyorum yiyorum özellikle tatlıyı fazlası ile tüketi-yodumm artık tamamen kestim ama iradeli bi şekilde gayette sağlıklıca kilo vermek istiyorumm beslenmeme son 15 gündür dikkat ediyorum burada günlük sizinle yediklerimi paylaşacağım sizden gelen önerilerede açığımmm umarım hep beraber güzel bi şekilde kilo veririz
sizinleyim anlayacağınn :))))

kilo takvimi ben yapmayı bilmiyorum banada yaparsanız takip etmek çok daha güzel olur görüşmek üzereee

yakala tatlım ben ne yaparsam yapayım bu dönemde kilo veremiyorum ama almadığımada eminim kendimce sanki belim incelmiş gibi çünkü bügüm giyemediğim 40 beden pantolunum vardı içine girdim ve belimi falan hiç sıkmadı ama önümüzdeki hafta yani23-03-2012 tarihine kadar da ben 69 kg olacağım beklesib beni 69kg gel,yorum yaşasın artık 6 rakamları göreceğim

Günaydın

dün akşam yemeğimi

yeşillik
yoğurt
2 kepçe ezo gelin çorba

2 yk kabak yemeği

ara öğn
1 fincan yeşil çay
1 elma

sabah
2 çeri domates
1 yeşil biber
1 dilim çavdar ekmek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…