Söz haftası ayrılık

Bakın bunları konuştuk sevgilimle babası da onay verdi sonra verdiği sözden geri döndü
Daha aileler tanışmadan, yüz gram altını, sevgiliniz aracılığıyla babasından isteyerek işi çirkin bir noktaya siz getirmişsiniz. Adam bastan kabul etmek zorunda kalmış olsa da 200 bin harcamak zorunda değil sizin düğününüz için.

Ay bir de bu söz Allah ın emri mi ya. Söz vermiş. Sonra hesaplamıştır. Belki durumu sıkıştı. Sözünden caydı. Kaldı ki tamamen caymamış. 100 bini çıkışmış adamın. Yazık günah ya. Napacaksınız canını mı alacaksınız para para diye. Şu muhabbet ne kadar çiğ görmüyor musunuz?

Yok canım canını almayacak, oğluna varmayacak sadece. 100 gram altın verecek başka kayınbaba arayacak.

Yok canını almayacak.

Baba para vermezse ilişki bitecek. 8 aylık ilişkiyken de konu aynıymış, babam satacak ya korkma telkinlerine güvenip ilişkiyi 2 senelik yapmış.

Evlenmesin o zaman. 25 yaşında yeni mezun insanlar değil ki bunlar. Adam en az 38-40 yaşında. 1 sene önce bile ekonomi bu kadar kötü değildi. 15 senelik çalışma hayatı olan adam kenara 5 kuruş para atamadıysa evlenip ne yapacak zaten?
Olmayacak adam seçip adamın yapamadıklarını 60-70 yaşındaki ailesinden beklemenin anlamı yok.

Buraya fikir almak için geldim açıkçası önce yapıcam demiş oğluna tarih alındıktan sonra farklı konuşmaya başladı

Bakın bunları konuştuk sevgilimle babası da onay verdi sonra verdiği sözden geri döndü

Dikkat ettim hic sevgilinize toz kondurmuyorsunuz tek suclu var baba. Siz basinizi yakmaya gonullusunuz biz ne desek bos.

Mehir olarak kız tarafına yapılır ya.ben sanırım başka ülkeden yazıyorum
Hoca mehir icin senet yapiyor, kefil de yaziyor. Burada bir konu vardi, bosanan bir arkadasimiz senetteki mehiri almaya hak kazanmisti. Hukuki gecerliligi varmis. Elinize saymasina gerek yok yani

Hangi memlekettensiniz bilmiyorum ama düğün neden istemediniz, 2. Evlilik olduğu ortaya çıkmasın diye mi?

Kayınpeder, hem düğün istemiyorlar ama 100 gr altın başlık parası istiyorlar kızlarına gelenek adına. Bunlar ne ayak demiştir.

Gelenekçiyseniz neden düğün yok, ben bunları sorardım şahsen.

Mehir olarak kız tarafına yapılır demiş bir de. Kıza da değil, kız tarafına. Anne de az değil sanki...
Aslında neyin ne olduğunu bilmiyor.. Ne güzel aile,her şeyi işlerine geldiği gibi yaptırmak istiyorlar 40 yaşındaki kızları sayesinde 2.baharı yaşayacaklar adeta..

Bildikleri, bilmedikleri bütün gelenekleri yaşayıp yaşatacaklar Yazık karşı taraf ta içi geçmişler için 100 binlerini feda edecek

Memur kadin,bide 2.evlilik (yani belli bir olgunluga erismis olmasi lazim)kpderden esya alsin diye bekliyor.Vizyonsuzluk baska bisey degil.

Adamın belki giyecek donu yok 100 gr istemişsiniz. Birikimsiz adamla evlilik olmaz kusura bakmayın. Ailesi de yapmak zorunda değil.
Evlenmeye karar verdiğimizde ikimizde de sıfır birikim vardı. Çünkü deliler gibi geziyorduk öncesinde. Karar verince gittik taksitle alabildiğimiz her şeyi aldık, taksitle alamadıklarımız için kredi çektik. Paşalar gibi evlendik hatta düğün bile yaptık Ailelerimiz de içlerinden geleni, gönüllerinden kopanı, bütçelerinin elverdiği kadarını hediye olarak taktılar sadece. İnsanın günün birinde evlenirsem diye birikim yapmasını benim mantığım kabullenmiyor.

O zaman 100 g altın alınsın, düğünden sonra satıp evin ihtiyaçlarını öder, düğün borçlarını ödersiniz.

100 gram altın ve eşya istemişsiniz, baba sadece 100 bin verince de sebebini daha önce evlenmiş olmanıza bağlıyorsunuz. Hem kendinize maddi değer biçmişsiniz hem de daha önce evlenmiş olmanız sizi 100 gram altın vermeye değmez ikinci el bir mal konumuna sokmuş yani. Kendinize bu muameleyi yapmanız akıl alır şey değil yazık gerçekten. Bu arada gram altın şuan 981.90 TL yani 100 bin sizin “maliyetinizi” karşılamaya yeter

Bizim buralarda ayıp namus meselesi de o yüzden öyle dedim burda bizde boşanmak yok

'Sizin oralar' neresi bilmiyorum ama, sanirim Turkiye Cumhuriyeti sinirlari icinde degil. Cunku bizim ulkemizin sinirlari icin de kadin da erkek de yasal olarak bosanma hakkina sahiptir.

Yeri gelmisken... Cumhuriyet en cok kadinin haklarini korur. Kutlu olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…