- 29 Mayıs 2021
- 14.326
- 93.221
- 548
- 36
- Konu Sahibi TRENDY1234
-
Daha aileler tanışmadan, yüz gram altını, sevgiliniz aracılığıyla babasından isteyerek işi çirkin bir noktaya siz getirmişsiniz. Adam bastan kabul etmek zorunda kalmış olsa da 200 bin harcamak zorunda değil sizin düğününüz için.Bakın bunları konuştuk sevgilimle babası da onay verdi sonra verdiği sözden geri döndü
Çok garanticisiniz siz bu şekilde asla mutlu olamazsınız. Benim dediğiniz ev de eski kocanızdan mı kaldı ? Yoksa siz mi aldınız?Mehir olarak kız tarafına yapılır ya.ben sanırım başka ülkeden yazıyorum
Yok canım canını almayacak, oğluna varmayacak sadece. 100 gram altın verecek başka kayınbaba arayacak.Ay bir de bu söz Allah ın emri mi ya. Söz vermiş. Sonra hesaplamıştır. Belki durumu sıkıştı. Sözünden caydı. Kaldı ki tamamen caymamış. 100 bini çıkışmış adamın. Yazık günah ya. Napacaksınız canını mı alacaksınız para para diye. Şu muhabbet ne kadar çiğ görmüyor musunuz?
Yok canını almayacak.Ay bir de bu söz Allah ın emri mi ya. Söz vermiş. Sonra hesaplamıştır. Belki durumu sıkıştı. Sözünden caydı. Kaldı ki tamamen caymamış. 100 bini çıkışmış adamın. Yazık günah ya. Napacaksınız canını mı alacaksınız para para diye. Şu muhabbet ne kadar çiğ görmüyor musunuz?
Baba para vermezse ilişki bitecek. 8 aylık ilişkiyken de konu aynıymış, babam satacak ya korkma telkinlerine güvenip ilişkiyi 2 senelik yapmış.Kendisi evlenirken kredi çekip evleneceğimizi maddi durumlarının iyi olmadığını söyledi.Bundan iki ay önce agbisi nişanlandı kıza be gerekiyorsa yapıldı takı eşya herşey.Ben bu duruma biraz bozuldum ailenin durumu nasıl yapıyorlar diye. İlk zamanlar sana da herşey yapılacak merak etme dedi sonra kız ailesinin haberi olmadan kredi çekti kendine altın yaptı dedi erkek tarafının yapması gereken altını yani.Sonra ben evlilik konusuyla ilgili şüpheye düştüm ailenle konuş ne düşünüyorlar dedim.Bir ay kadar oyaladı bu konuda.memlekette bir arsaları var onu satınca yaparız sizin nikahı demişler.ya arsa satılmazsa nasıl olacak dedim cevap yok.o zaman hazır olunca gel dedim sonuç 15 gündür konuşmuyoruz
Mehir olarak kız tarafına yapılır demiş bir de. Kıza da değil, kız tarafına. Anne de az değil sanki...Çok garanticisiniz siz bu şekilde asla mutlu olamazsınız. Benim dediğiniz ev de eski kocanızdan mı kaldı ? Yoksa siz mi aldınız?
sanirim konu sahibinin anlatmaya calistigi, esyalarin hepsini ben aldim, su kadar para harcadim, ama erkek arkadasim destek olmadi, babasi da para vermiyor... o zaman bir miktar hakli sayilabilir. ama yine de bu babanin problemi degil, erkek arkadasin problemi.
Şimdi söyleyecem ama linç yerim diye korkuyorum, azcık kafamız iyiydi nikah sırasında
Buraya fikir almak için geldim açıkçası önce yapıcam demiş oğluna tarih alındıktan sonra farklı konuşmaya başladı
Bakın bunları konuştuk sevgilimle babası da onay verdi sonra verdiği sözden geri döndü
Hoca mehir icin senet yapiyor, kefil de yaziyor. Burada bir konu vardi, bosanan bir arkadasimiz senetteki mehiri almaya hak kazanmisti. Hukuki gecerliligi varmis. Elinize saymasina gerek yok yaniMehir olarak kız tarafına yapılır ya.ben sanırım başka ülkeden yazıyorum
Aslında neyin ne olduğunu bilmiyor.. Ne güzel aile,her şeyi işlerine geldiği gibi yaptırmak istiyorlar 40 yaşındaki kızları sayesinde 2.baharı yaşayacaklar adeta..Mehir olarak kız tarafına yapılır demiş bir de. Kıza da değil, kız tarafına. Anne de az değil sanki...
Memur kadin,bide 2.evlilik (yani belli bir olgunluga erismis olmasi lazim)kpderden esya alsin diye bekliyor.Vizyonsuzluk baska bisey degil.Merhabalar iki yıllık sevgilimle evlilik kararı aldık.Bir sene önce bu kararı almamıza rağmen babasının maddi imkanları yüzünden bekliyorduk.köyde bir arsası vardı onu satıp düğününüzü yapacağım dedi.2 ay önce arsa satıldı.bu arada sevgilim asgarı ücretin bir miktar üzerinde maaş alıyor kirada oturuyor ve birikmiş parası yok o yüzden babasından destek beklemek zorunda kaldık.Benim kendi evim var devlet memuruyum ve eşyaların yarıdan çoğunu aldım.yapacakları altın ve ev eşyasının yarıdan az kısmı düğünde istemedim sadece nikah olacaktı.
Ailemle görüştüm tanışma için gün belirledik.babası ne istiyorlar demiş oda 100 gr altın ve bu eşyalar demiş babası sadece 100 milyar para veririm gerisine karışmam demiş annem duyunca küplere bindi doğal olarak gelmeden tanışmadan bu ne pazarlığı diye doğal olarak vazgeçtiğimi söyledim aldığı yüzüğü geri verdim.ben senden asla vazgeçmeyeceğim dedi bende sorunlarını hallet öyle gel dedim iki senedir görüşüyoruz artık ya evlilik olsun yada bitsin diyorum.
Bu arada ben daha önce evlenip ayrıldım.sevgilim aileme söylemedim diyor ama biz şüphe duyuyoruz hani bu konudan dolayı mı babası yokuşa sürüyor diye.Sevgililim babasının elinde yüklü miktar para var bu arada.
Görüştüğümüz iki sene boyunca sevgilim gel aileme gidelim dedi fakat ailesinden böyle bir talep gelmedi yani onlar davet etmeden kendim gidecektim bunu istemedim ve gitmedim.bundan bir ay önce bir akrabalarının düğünü vardı sevgilimin babası kız arkadaşını da al beraber gelin dedi.evine bile değil akrabanın düğününe çağırması doğru gelmedi bana ve gitmedim.şimdi bu olaydan dolayı bana kızıyormuş.
Evlenmeye karar verdiğimizde ikimizde de sıfır birikim vardı. Çünkü deliler gibi geziyorduk öncesinde. Karar verince gittik taksitle alabildiğimiz her şeyi aldık, taksitle alamadıklarımız için kredi çektik. Paşalar gibi evlendik hatta düğün bile yaptıkAdamın belki giyecek donu yok 100 gr istemişsiniz. Birikimsiz adamla evlilik olmaz kusura bakmayın. Ailesi de yapmak zorunda değil.
Bizim buralarda ayıp namus meselesi de o yüzden öyle dedim burda bizde boşanmak yok
Sonuçta ben kadına yönelik kötü bir muamelede bulunmadm bizim burda boşanmak ayıp o yüzden o kelimeyi kullandım ki ilk evliliğinde ne yaşadığını bilmiyorum evlenp bosanan kişileri az çok insan kabul etmiyor çok gördüm etrafımda o yüzden öyle bir cümle kullandm asla kötü niyetle demedm ben bütün kadınların mutlu olmasını istiyorum bende dahil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?