sözlümden ayrılmalı mıyım?

daha yazdığımı anlamadan manasız yorum yapınca bende sert tepki verdim haliyle :) yorumlarınız rahatlattı beni.çok teşekkür ederim. bundan sonra yapacağım bir kaç şey var. zaten sizinle de paylaşırım.

Örnek verdim, konu sahibi için söylemedim.

yaptığınız yorumun konuyla ne alakası vardı.bende yorum kaçırdım her halde diye yeniden gözden geçiriyordum

ilkokul mezunu olmak kimseyi kötü baba yapmaz hatta okur yazar olmayan çok çok iyi babalar biliyorum,ayrıca ne kadar eğitimli olup eşine ve çocuklarına eziyet eden babalarda var,üstelik çocukları için babalar her zaman kahramandır.çocuklar babalarının eğitimine bakmaz

Kadin erkekten daha egitimli oldugu durumlarda ileride hep sorun cikiyor.
Illaki birinden biri komplekse giriyor.
Simdiden sana deger vermediklerini düsünüyorsan ve de icinde bir acaba sorusu varsa
iyi düsünmem gerekiyor, gercekten bu ailenin icinde mutlu olabilir misin?
Cogu insan evlenmeden önce ileride olacaklari hisseder, ama bu hislerin üzerine gitmez, seviyorum der,
buraya kadar geldik geri dönmek olmaz der, bir sekilde kendini ikna eder ve evlilik sonrasinda hayalkirikligina ugrar.
Sahsen insanlari egitimlerine göre siniflandirmayi dogru bulmuyorum, fakat egitimin kisisel gelisimimiz, bakis acimiz üzerinde yarattigi
farkida inkar etmemiz mümkün degil.
Evlenecegin kisi kadar ailesininde hayata nereden baktigi olaylari nasil yorumladiklari, sana karsi davranislari önemli.
Sonucta o ailenin bir parcasi olacaksin, kadina bakis acilari, egitime ve gelisime karsi tutumlarinin nasil oldugu
dikkate alinmasi gereken önemli detaylar.
Düsünceler ve yasantilar uyusmali, onlar tarafindan sevildigini hissetmelisin. Aksi takdirde uyusmazliklar ortaya cikiyor.
Kusak catismasi kültür catismasiyla birlesiyor ve ortaya icinden cikilamaz haller meydana geliyor.

Sahsen seni üzdüklerini görüyorum, egitim olayida ileride sorun yaratabilir.
Hayat senin elbette, kararda öyle.
Buradaki bir cok kisiyle hemfikirim, mümkünse ayril, seni seven , seni gönülden kabullenecek bir ailenin gelini ve
egitimine denk birinin hayat arkadasi ol.
Yoksa üzülebilirsin.

Umarim cok dogru ve mutlu olabilecegin bir karar verirsin.

çok teşekkür ederim.gayet güzel ve mantıklı şeyler yazmışsın. inşallah herşeyin hayırlısı olucak.

Tamamen katılıyorum çok güzel şeyler yazmışsınız.

bu yoruma katılıyorum şimdiden ben ondan kat kat üstünüm eksiğim yok fazlam var diye bağıran biri evlenince hergün kocasını aşağılamaz mı? kültür farkı önemli evet ama herşey diploma yada okul bitirmek değildir

Kendinizi üstün görüyorsanız hemen ayrılın zaten...

Sözlünüz bir arkadaşına 'Ben sözlümden kat kat üstünüm.' dese ve duysanız canınız acımaz mıydı?
Gerçekten seven bir insan böyle düşünmez, düşünemez...

arkadaşım sen eğiim seviyesini falan geç sözlünün sen aileye gel aile sorumsuz ve oralı olmayan tiplerse bırak gitsin baştan bende nişanlıyken eşimin ailesi maşalallh sanki oğulları değilde komşunun oğlu evleniyor gibi davrandılar sakın ha balık baştan kokar diye boşuna dememiş atalar bence yol yakınken dön benimde dertelrimi depreştirdin gece gece aklıma o dönemlerim geldi sinir oldum

canım senle aynı durumdayım deyincce konunua bir göz attım. hemen hemen yakın şeyler.
benim kayınvalidem çok şükür iyi ve ilgili bana karşı.
ama kayınpeder kendini üstün görüyor hep. en iyi benim, en mükemmel benim havalarında ve herkese kusur buluyor.
sürekli laf üretiyor. oğlunu da pençesine almış. kukla gibi davranıyor ona. hakaretler ediyor, aşağılıyor sürekli.
bunlar beni çok sıkıyor. bi nişan yapalım dedik biz de. oğlum askerde o gelsin bi bakalım diye salladı bizi. sonrada bi daha aramadı.
anne baba ayrı benim sözlümün. sağolsun hep annesi idare etti ortamı. anneside olmasa çoktan ayrılmıştık. ama çok sıkıyorr artık beni.
bi süre görmezden geldim. irtibatımı kestim. ama sürekli bi olay çıkarıyor.
açıkçası ben de düşünceliyim. bu adam tüm ailesini mahfediyor. ve ben de bu kişilerin arasına katılmış oldum sözlenerek.

dünya kadınlar günü sebebi ile yapılan anketleri inceledinizmi canım. karısını döven aldatan adam yerine koymayan erkekler genelde eğitimsiz erkekler bunu biliyomuydunuz. cahillik okulla olmuyo diyenlere katılmıyorum evet adam olmak için okumakta gerekiyo (tabiki tek kıstas değil). ben aynı dilden konuşamayacaklarını ve ilerde bu arkadaşımın bugün böyleyse yarın daha kötü günler göreceğini düşünüyorum. söylemesi kolay uygulaması zor ama bence ayrılmalı..

hayır anketleri incelemedim.incelemem için bir sebep yok.o eğitimli dediğiniz erkeklerin neler yaptığından haberiniz yok galibasadece eğitimli oldukları için iyi saklıyorlar.üstelik o eğitimli adamlarla evli kadınlarımız da gururlarına yediremedikleri için açığa veremiyorlar.ayrıca aldatan erkekler eitimsiz değil..istanbulun yakın çevresinde bu eğitmli erkeklerin hep ikinci eşleri yaşamaktadır.bizzat şahit olduğum olaylar vardır bu konuda.elbetteki okumak çok önemlidir ama asıl önmeli olan insanlıktır.

arkadasında dedıgı gıbı sız bu sozlerı sımdıden sarf edıyorsanız bu evlılık zaten olmaz ben erkek olsam bunları dusunen bır bayanla evlılık dusunmezdım sen de bu dusuncende haksız sayılmazsın ama yıne de ınsanın evlılık dusundugu sevdıgı bır nsan ıcın bu sekılde yazması bana garıp geldı sırf aılesı tarafından el usutunde tutulmak ıcın ayrılmayı dusunuyorsanız zaten o evlılık ıkı kısı arasında degıl aıleler araında olacagı da bellı bır yerlerde bır yanlıslar var ama bu sadece sozlunun aılesınde degıl sanırım

Buradaki herkesi tenzih ederek annemin en sık tekrar ettiği sözü paylaşmak istiyorum,
( konu sahibi arkadaşım, sana değil bu gönderme, sadece paylaşmak niyetim. )
'' Okumak cahilliği alır, eşeklik baki kalır.' İnsanın mayası, karakterini belirler. Sen sözlünün;
Sana gereken değeri vereceğine inanıyor musun?
Seni, senin onu sevdiğin gibi seveceğine emin misin?
Hayatınızı iki kişilik yaşayabilecek misiniz?
Değer yagılarınız uyumlu mu?

Bu ve bunun gibi soruları objektif olarak yanıtla ve ona göre kararını ver. Özellikle
değer yargılarının uyumu, bence ' Davul bile dengi dengine' deki DENKLİK durumunun
kriterlerinden biridir. Mezun oldukları okullar aynı olup, mutsuz olan pek çok insan var.
Sözlünün ailesinin de seni kabullenişi, sözlünün de ailesine karşı duruşu çok önemli.

İnşallah hakkında hayırlısı olur, seni mutlu edecek yolu bulur ve seçersin.

Arkadaşım kusura bakma ama 'ben ondan kat kat üstünüm' derken bile bu işin yürümeyeceğini dile getirmişsiniz zaten.

Sözlünüz ilkokul mezunu olması sizin evliliginize engel değildir.

Ailesi ile ilgili sorunları da dile getirdiğiniz takdirde (kendilerine) çözülmeyecek bir sorunda değil.

Ama siz kendinizi üstün olarak değerlendirmeniz ne yazık ki çok kötü.

Bence siz bu evliliği gerçekleştirmeden önce kibirinizi yenin.

Canım ben seni çok iyi anlıyorum.

Tıpa tıp aynılarını bende yaşadım.Bende 2 üni. mezunuyum ve eşim ilkokul mezunu
Aynı şekilde eşimin aileside çok ilgisiz..Bu sözlüykende böyleydi nişanlıykende şu andada.
Ne maddi ne manevi hiç bi destek görmedik aksine köstek oldular.

Sen zaten eğitim farkının bu derece önemli olduğunu düşünseydin zaten o insanı seçmezdin.
Asıl sorun burda eğitim farkınız değil ailesinin sana hakettiğin değeri vermemesi.

Ailesi için çok fazla seçeneğin yok ya kabulleneceksin yada yapamıyorum deyip vazgeçeceksin.

Bende eğitim farkını hiç önemsemeyerek eşimle binbir zorlukla evlendim.
Sözlün ilkokul mezunu olmasına ramen kendini geliştirmiş mi yetiştirmiş mi önemli olan bu.
Aynı dili konuşabiliyormusun.Herhangi bir konuda fikir paylaşabiliyormusunuz.
Karşılıklı oturup muhabbet edebiliyormusunuz.

Kendimden yola çıkarak söylemem gerekirse ben sana bu söylediklerimi yapmadım.
Başımızda kavak yelleri estiği için.Evlenip aradan zaman geçince anladım.Ama artık yapacak bişey yok.
Ben eşimle oturup hiç bir konuda hiç bişey paylaşamıyorum.Aramız kötü değil iyi çok şükür.
Ama insan muhabbet etmek paylaşmak fikir alışverişi yapmk istiyor malesef mümkün olmuyor.
Üni. mezunu olmak elbetteki bi kıstas değil ama eşim bana menapoz ne demek diye soruncada şaşırmıyor değilim.:)

Erkek bile olsa bana menapoz un ne demek olduğunu bilmeyen biri tuhaf geliyor sadece bu değil bunun gibi bi sürü şey soruyor.
Sen ölç tart.İlişkinizde canım cicimden öteye gidebiliyorsanız sorun yok.Seviyorsan ailesiylede başedebilirsin bir şekilde.
Bu yazdıklarımı lütfen ciddiye al ve ilişkinize objektif olarak bak.

konuyla alakalı değil belki ama burada aaa olur mu öyle şey okuduğu şey çok önemli değil önemli olan kendini yetiştirmiş mi diyenlerin ki bunu söyleyenlerin bir tanesi de benim,tutupta hiç birinin ilkokul mezunu bir adamla evleneceklerine inanmıyorum açıkçası...ben evlenmezdim...
hayatta statüler vardır ve insanlar maalesef ki ona göre birbirlerine saygı gösteriyorlar artık.eskiden bu böyle olmayabilirmiş ama şimdi insanlıktan çok eğitim durumun paran araban etiketin önemli...

bunu tasvip ettiğim için söylemıyorum ama artık bu çağdayız...bu da bir gerçek ne yazık ki...

konu sahibi sonradan öğrenmemişki,bile bile sözlenmiş

anketler şüphesiz doğrudur fakat ne yazıkki bende katılmıyorum bu konuya çünki nice tanıdığım dr. mühds.hakim avukat var peki bunlar çok bildiklerinden mi döverler karılarını...insan yaaa en önce insan olmalı yükseklik kompleksi varsa,peki kendinden üstün biriyle evlendi diyelim oda kendini aşağılar yine sonuç aynı malesef allah biz kadınları helal süt emmiş insanlarla karşılaştırsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…