Sanırım bızım kı de. Bılmıyorum ıyı bır ornek mı olamadık anlamıyorum. Ama problem cozmede sıkıntı var bızde son sınavda dogru yaptıgı cevabı sılıp bos bırakmıs. 3 ıslemlı bır soru 4sınıf. Ben bunu kımsenın cozebılecegıne pek ınanmıyorum, okudugunu anlamasına bız napabılırız kı. Butun ogrt kıtap okuyun dıyor, onuda anlamadan okuyorsa ne yapalım
Ben eskisi gıbı okuyamıyorum, herhalde dogru ornek olamadık dıyorum. Kıtaplıgımı dagıttım ben evde cok toz tuttugu ıcın ama oglanın epeyce kıtabı var. Yarısını kaldırdım artık okudu da bır sor bakalım nasıl okudu anlayarak mı okudu ısteyerek mı okudu ah ah. Sımdıde ufaklık buyuyor muhtemelen buyugu 8.sınıfken kucugu ılkokula baslayacak. Sımdıden sınırlerımı saglam tutsam ıyı olacak. Bazı cocuk gene hıc ugrastırmıyor belkı 2.oyle olurya benim cidden hatırı sayılır bir kitaplığım var. iyi okurum. örnekse benden iyisini bulamaz ama yok çocuğun içinden gelmiyor. türkçe dersinden bile nefret ediyor. sayısal zekası iyi ama artık müfredat değişti.
benim küçük 2 ye gidiyor okulustikte çıkan soruyu görsen anlayan beri gelsin şeklinde matematik sorusu birde. öğretmen kitapçıkta yanlış diye işaretlemiş bakıyorum bakıyorum doğru yapmış:)) benim gibi anlamış çocuk napsın. büyüğe sordukta hayır bunu soruyor doğrusu bu dedi de anladık şükür:)
katılıyorum yazdıklarınıza benim kızım devlet okulunda şu an.imkanları belli müfredatı belli .ama ben onla asla yetınmıyorum onlarca zeka oyunu kutu oyunu aldım mesela her akşam oynarız beraber .lego artı karton maketler alırım severek yapar hayal gücüne göre boyar vs.devamlı araştırırım burdan duydum mesela haftasonu hemen aldım osman abalının yaşına uygun setinden .şu ara kodlama araştırıyorum kaynak edınıp onu da halledeceğiz çocuğumla .onlarca kaynak kıtap aldım zorlamadan ıstedığı kadarını çözüyor .ingılızce kıtaplar aldım sevebıleceği kendimde ing. öğretmenıydim 4 yıl kadar resımlı kelime bilgisi yaptım astık odasına .tiyatro sinemaya mutlaka götururum kendim izlemekten sıkılsam da.doğduğundan beri kıtap okurum alıştı kendi okuyor 1 yıldır .deney setleri var çocuklar için onlar da çok faydalı okulda yok çünkü şu an öyle imkanlar .veli olmak çocuğu giydirip karnını doyurup okula gönderip eti senin kemiği benim demek değildir öğretmene.emek istiyor zaman istiyor ekonomik güç istiyor sevgi istiyor kaliteli zaman geçirmek istiyor çocuk yetiştirmek.Sizi suçlamadım, sadece okulun ve formel eğitimin insafına bırakmayın çocuklarınızı dedim. 32 yaşındayım ilkokula gittiğim dönemden beri milyon kere sistem değişti. Ben iki kez anadolu lisesi sınavına girdim mesela bir 5. Sınıfta bir de 8. Sınıfta. Öss'ye girmeden önce iki sınavlı sistemdi, girdiğim sene tek oldu sonra yine çift. Yani biraz öngörmeniz gerekmiyor mu sistem değişikliğini?
8.sınıfta bu sene sınava girecek yeğenim var, bir taraftan da veli sayılırım. Güzel sanatlar istiyor bizim sıpa ama sınava da çalışmak zorunda ikinci bir seçenek olarak. Neredeyse bebekliğinden beri eğlenceli zeka oyunları oynarız biz onunla, o yüzden mantık ilişkisi kurmakta hiç zorlanmıyor mesela. En kolay çözdüğü sorular mantık muhakeme soruları. Velinin de yapabileceği ve yapması gereken şeyler var tabi ki, günde bikaç saat gördüğümüz çocuklara verebileceklerimiz kısıtlı öğretmen olarak.
ben de pimpirikli velilerdenim en iyisi benim kızım olsun en iyi üniversiteye gitsin diye 1.sınıftan beri ne gerekırse yapmaya çalışıyorum maddi manevi.devlet okulunda çünkü öğretmeni çok kaliteli ama müfretad yetersiz her çeşit çocuk var sınıfta ekendim yıllarca eğitim aldım neden çocuğumu eğitmeyeyim oluruna bırakayım .içinde olan çocuk okur a katılmıyorum öyle çocuk 200 de 300 de bir çıkıyor.bilinçlendırılmesi gerekiyor tempoya alıştırılması gerekiyor çocukların .paralı tıp bile ılk 14 bınle öğrenci alıyor nasıl çalışmayalım şimdiden.kızımın ayda 3 5 bin kazanıp sonra bdv.de konu açıp gecınemıyorum demesini istemıyrum yıllar sonra.hem eğlenıp hem kaliteli zaman gecırıp hem de okul artı aile artı materyallerle eğitim verilebilir çok sıkmadan.çocuğun insiyatifine bırakamam ben doğru bulmuyorumbenım annem benım hıc basımda durmazdı odevlerımı kendım yapar sınavlara kendım hazırlanırdım
ozel anadolu lısesı okudum yanı kazandım ama sınırdaydım
kuzenımle teyzem bırebır ılgılenırdı ozel hoca gıbı bırebır calıstırırdı sınav zamanı evde maraton olurdu resmen telefonların fısı bıle cekılırdı kapı zılı sokulurdu o derece dıkkat dagılmasın dıye
kuzenım okudugum aynı ozel anadolu lısesını yuzde yuz burslu kazandı okulu 1. olarak bıtırdı . burslu sekılde yedıtepe unv kazandı ve basarı belgesıyle bıtırdı .
sanırım teyzem dogru olanı yapmıs
malesef sıstem yarıs atı yetıstırme sıstemı ... hıc saglıklı ve dogru sıstem yok kım ne derse desın ezbercı mantıksız dumduz bır egıtım anlayısı hakım ulkede
bu sıstemede boyle basında senı durten bekleyen bırı lazım cunku oldukca sıkıcı bır egıtım anlayısı var
evet kesınlıkle arkadaslar haklı normalde 13 yasında cocuk kendı kendıne calısıp hazırlanıp gırmelı ama malesef artık oyle zor . benım zamanımda hem ılk okul hem ortaokulda 2 kere anadolu lısesı ıcın sınava gırdıgımı hatırlıyorum ben
ozamandan bu zamana acayıp bır degısım var her sene hersey degısıyor oyuzden nazi kampı gıbı olması gerektıgını dusunuyorum okuyan cocuk olan evın. benım aılem rahattı bende kasmadıgım ıcın ulkeye cok faydalı bırseyler katabılecegım bır alanda okumadım ıktısat okudum
ama sıkı calısan ısı cok cıddıye alan akrabalarım ogretmen muhendıs doktor oldu cıktılar
ınsallah emeklerınız bosa cıkmaz ogretmenlerınde ogrencılerınde okuyan herkes bı yere gelmek ıcın ıyı gayeler ıcın maddı manevı emek harcıyorlar okumak bıraz da sans ısı oldu sansı bahtı acık olsun demeye geldım
esınız konusunda da haklısınız bunu oturup konusup halletmenız gerekıyor cıdden
yıne cok konustum
işte aradığım cevap bu :))Ama cocugunuz niye gozunuzun onunde test cozuyor ve siz takip etme geregi duyuyorsunuz. Ben burda daha cok bu konuya takildim. Onun sorumluluklarini alip odasina gidip sorularini kendi cozup cozemedigi sorulari not alip öğretmenlerine sormasi gerekir. Ve esinizin de sorumluluk alip ev islerine ortak olmasi gerekir. Aslinda sizin sorununuz evdeki herkesin sorumluluklarini tek basiniza ustlenmeniz olabilir mi?
Aynen katılıyorum. .Donanımlı çocuklar yetiştiriyoruz.Daha iyi şartlarda yaşamasini istiyorum açıkçası bu anlam da ben de hırslıyım.ben de pimpirikli velilerdenim en iyisi benim kızım olsun en iyi üniversiteye gitsin diye 1.sınıftan beri ne gerekırse yapmaya çalışıyorum maddi manevi.devlet okulunda çünkü öğretmeni çok kaliteli ama müfretad yetersiz her çeşit çocuk var sınıfta ekendim yıllarca eğitim aldım neden çocuğumu eğitmeyeyim oluruna bırakayım .içinde olan çocuk okur a katılmıyorum öyle çocuk 200 de 300 de bir çıkıyor.bilinçlendırılmesi gerekiyor tempoya alıştırılması gerekiyor çocukların .paralı tıp bile ılk 14 bınle öğrenci alıyor nasıl çalışmayalım şimdiden.kızımın ayda 3 5 bin kazanıp sonra bdv.de konu açıp gecınemıyorum demesini istemıyrum yıllar sonra.hem eğlenıp hem kaliteli zaman gecırıp hem de okul artı aile artı materyallerle eğitim verilebilir çok sıkmadan.çocuğun insiyatifine bırakamam ben doğru bulmuyorum
Eşim ,milli piyangodan para çıksa ilk ne yaparsın demişti. .Hemen bir aşçı tutarım demiştim. Gerçekten yapmaktan zevk aldığım şeyden soğudum.Kadinlarin yemek derdi ne olacak bilmiyorum. Bende ogleden sonra is yerinde eve gidene kadar dusunmeye basliyordum ne yemek yapsam diye. Eger bebek dogdugunda esim de boyle davranirsa gercekten bir daha yemek yapmam. Mecbur yardim etmek zorunda o cocugu tek basina yapmadik, yemegi de tek basimiza yemeyecegiz. Madem hayat musterek hakkiyla bunu yerine getirmek zorunda
Kesinlikle çok haklısınızAslinda sizin sorununuz evdeki herkesin sorumluluklarini tek basiniza ustlenmeniz olabilir mi?
hahaha ne guzel bi hayalin var..bana sorunca soyleyecek sey bulamiyorum. hayallerim bile fakir :)))Eşim ,milli piyangodan para çıksa ilk ne yaparsın demişti. .Hemen bir aşçı tutarım demiştim. Gerçekten yapmaktan zevk aldığım şeyden soğudum.
ofis süreyi soru sayısına göre mi belirliyorsun?
derse göre mi?
şu süre meselesini oturtamadık bir türlü.
Evet arkadaşlar mutfaktan yazıyorum. Çalışan bir kadınım ve Sınava hazırlanan çocuğum var her gün soru çözmemiz gerekiyor.
Ve her gün yemek yapıyorum. Çok şükür çevremde yemek yapacağım bir ailem var ama ben her gun bunu düşünmekten yoruldum.
Çocuğu mu takip edeyim, yemek mi yapayım evi mi temiz tutayım. .
Eşimle az önce mutfakta tartıştık.Tarif edim gel sen yemek yap dedim.Soğanı soydu söylenmeye başladı. .Sana yemekte yapayım diye diye soydu .
Ben de gel çocuğun yanında dur ben yaparım dedim ama biraz eleştirdim yani..hicbir şey yapmıyorsun diye. .O da suratı asık soymaya devam etti ..bırak lütfen ben yaparım dedim.Çocuğu da yanıma çağırdım gel burda soru çöz diye..Ćok mutsuzum ve yorgunum gerçekten. Tek dinlendiğim yer kk sizleri okurken bir yandan soru çözüyoruz.
Ya bu adamlar hep böyle anlayışsız mi olur:'(
Kendisi şu an netten maç izliyor..
İnşallah oğlum ve ben bu çabanın karşılığını alırız. Sınavı iyi gecer (sınav lgs)
Dip not :Arkadaşlar oğlum kendi sorumluluğunu yerine getiren bir çocuk derslerinde ve okulunda başarılı..Bu sınav için özel bir ilgi lazım.Malum tam ergenlik başı çocukluk sonu. .Sınav son iki senedir zor o yüzden hocaları dahil böyle bir yol izliyoruz.
Ben eşimin kafa yapısından dolayı üzüldüm ve sizinle paylaştım.
Bu görevlerin tümü zamanla üzerime kaldı.Yazdıklarınızda resmen kendimi buldum.
Bende aynı durumdayım çoğu zaman ancak benim eşim anlayışlı bir insan, hakkını yiyemem.
Her zaman diyorum, iletişim en doğru çözüm.
Biz zamanında bu tarz sorunlarımızı bu şekilde çözdük.
Eşimin beni anlamasını sağladım.
Aksi halde, tek başına her yere koşturmak ile kadın çok yıpranıyor.
Ne eşine, ne çocuklarına ne de evine yeten bir kadın oluyor bu sefer ve mutsuz oluyoruz.
Yorgunluk yüzünden sinirlerimiz geriliyor, saracak yer arıyoruz.
Malesef bu çalışan kadının hayatının gerçeği.
Size sabır ve eşinizden de bol destek diliyorum.
Bir poflar iki poflar.
Ancak sonrasında alışır temennisindeyim.
Bir gün ben eşime kızmıştım.
Sen oturup bir maç izleyebilirken, ben televizyon karşısına bile oturamadan yatağa giriyorum.
Sonra da seni mi ehleyeceğim?
Kusura bakma, önce bir adaletli davran, adalletli olalım bir birimize karşı.
Ondan sonra gerisini düşünürüz demiştim.
Sonra adam değişmişti gün gün...
Bu da size tiyo olur umarım.
Aynen oğluma şimdiden ben de bi şeyler yaptırıyorum. Üniversiteye gidersen rahat edersin diyorum. ( e tabi gelecekte evlenirse eşine de katkıda bulunur.Böyle bizim gibi bocalamazlar )tek basina tum evin sorumlulugunu aliyorsunuz diyenler var bu kadina. ben oyle dusunuyorumki bir cok aile bu sekilde. bu yuzden aslinda evinde oturacaksin, madem oyle, oyle saca boyle tarak diyeceksin rahat rahat oh mis. begfendiler nasil gecindirecekler evi kendileri dusunsun. yaw hani hayat musterekti? bu kadinda calisiyo disarda? ne cocukla ilgilenme ne adam gibi yemek yapma ne ortalik toplama..ya illallah dedim bu adamlar yuzunden. cocuklarim kucuk ama simdiden herseyi ogretmeyi calisiyorum. Allah canimi sag ettikcede herseyi ogretcem, hamur isi bile ogretcem. ilerde benden uzakta okul okursaniz kendi basinizin caresine bakin dioyorum. ilerde gelinleri benim ardimdan soylettirmeyin diyorum simdiden :))) cidden o analara cok lafim var cok
En modernim feministim diyenlerde bile bu sorun var. Toplum yapisiyla ilgili birsey. Cocuklara Biz ogretiriz ama yaparak ogrenmek diye birsey var. Babalar yardim etse erkek cocuklarida gore gore yaparlar aslinda, soylemeye bile gerek kalmaz.Aynen oğluma şimdiden ben de bi şeyler yaptırıyorum. Üniversiteye gidersen rahat edersin diyorum. ( e tabi gelecekte evlenirse eşine de katkıda bulunur.Böyle bizim gibi bocalamazlar )
İş konusunda senelerce ailem okuttu ,emek verdi,üstelik benim çabam da cabası. .İşimi tabi ki bırakmam ama bu yaşadıklarıma bir çözüm bulmam lazım.
Bu görevlerin tümü zamanla üzerime kaldı.
Eşimin işi hem uzak ,hem mesaileri çok farkli, ör.gece çalıştığı oluyor.
Eğer evdeyse çoğunlukla uyuyor ben dinlensin diye pek dokunmadım.Zamanla,tabi özellikle bu sınav koşuşturmasında yüklerim arttı
Ve patlama noktasına geldim.
Tabi yine bunu onunla konuşarak çözüm bulmalıyım. İşlerinden daha fırsat bulamadık.
O tüyoyu da zaman zaman kullanıyorum. Ama gerçekten yorgun oluyorum. Hemen isyanlar başlıyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?