Özel mesaj atabilir miyimEvet arkadaşlar mutfaktan yazıyorum. Çalışan bir kadınım ve Sınava hazırlanan çocuğum var her gün soru çözmemiz gerekiyor.
Ve her gün yemek yapıyorum. Çok şükür çevremde yemek yapacağım bir ailem var ama ben her gun bunu düşünmekten yoruldum.
Çocuğu mu takip edeyim, yemek mi yapayım evi mi temiz tutayım. .
Eşimle az önce mutfakta tartıştık.Tarif edim gel sen yemek yap dedim.Soğanı soydu söylenmeye başladı. .Sana yemekte yapayım diye diye soydu .
Ben de gel çocuğun yanında dur ben yaparım dedim ama biraz eleştirdim yani..hicbir şey yapmıyorsun diye. .O da suratı asık soymaya devam etti ..bırak lütfen ben yaparım dedim.Çocuğu da yanıma çağırdım gel burda soru çöz diye..Ćok mutsuzum ve yorgunum gerçekten. Tek dinlendiğim yer kk sizleri okurken bir yandan soru çözüyoruz.
Ya bu adamlar hep böyle anlayışsız mi olur:'(
Kendisi şu an netten maç izliyor..
İnşallah oğlum ve ben bu çabanın karşılığını alırız. Sınavı iyi gecer (sınav lgs)
Dip not :Arkadaşlar oğlum kendi sorumluluğunu yerine getiren bir çocuk derslerinde ve okulunda başarılı..Bu sınav için özel bir ilgi lazım.Malum tam ergenlik başı çocukluk sonu. .Sınav son iki senedir zor o yüzden hocaları dahil böyle bir yol izliyoruz.
Ben eşimin kafa yapısından dolayı üzüldüm ve sizinle paylaştım.
Tabi buyrunÖzel mesaj atabilir miyim
Anlayış önemli.. yok adamın o taraklarda bezi yok.kocanızın kafası lgs ye basmıyorsa yemek yapacak.
eşim büyük oğlumu sınava hazırlarken bebeğimizi annesine götürür yemeği de orada yeriz.
Aslında temizlikle ilgili pek sıkıntım yok ..Evde de ara ara özel ders olduğu için her gün birşeyler yaparım.Daha yapabileceği şeyleri verin, alsın eline elektrik süpürgesi ve viledayı silsin evi. Ama birden yemek yap demek olmamış açıkçası. Bir de üstüne kavga etmişsiniz.
Ayrıca yemek ve çocuğa ders çalıştırmak nasıl zor olabilir anlamadım, mutfakta yapsın dersini siz de pratik bir yemek yapın yani çocuğum ilk doğduğu zamanda hep mutfakta takıldık büyürken de öyle olacak sanırım. Temizlik işini verin taksın eline eldiven temizlesin tuvaleti banyoyu.
O an uğraşamadım onunla..pes ettimyemek yapmaya devam etseydi ya niye geri cektin adami biraktirdin :)
Önerileriniz çok güzel. .Seneler önce benim de böyle bir düzenim vardı. Her akşam bir sonraki günün yemeklerini hazırlardım.Konu çocuğun ders çalışmasına odaklanınca esas sorununuz olan yemek konusunu es geçmiş gibi olduk.
Ben de çalışan bir kadınım.
Çok önemli bir işimiz,aile buluşması,düğün vs yoksa sektirmeden her Pazar öğleden sonrasını hafta içi yemek hazırlığına ayırıyorum.
Açıyorum radyo Alaturka'yı, geçiyorum mutfağa.
İki çeşit sebze,bir çeşit etli yemek,bir tencere de mercimek çorbası pişiriyorum.
Tüm yeşillikleri yıkayıp,kurutup saklama kaplarına alıyorum.
Kıymamı,sotelik etimi kavurup buzluğa kaldırıyorum.
Havuç soteleyip, yoğurtlamak için borcama alıyorum.
Yazsa kabak da ekliyorum.
Malum kış ayı ya kabak ya ayva tatlısı pişiriyorum.
Biraz da börek sarıyorum.
Bir de kek çırpıyorum.
Ortalama 3-3,5 saat yetiyor bana bu işler için.
Hafta içi ufak eklemelerle siz sağ ben selamet.
Zaten bir gün de balık yeniyor.
Pazar günü biraz yorulup hafta içi rahat etmek işime geliyor.
Kesinlikle..hayat müşterektir bunu artı erkeklerin anlaması lazım.Çalışıyorsunuz... DOlayısı ile işleri ortaklaşa yapmanız gerkelidir ve hakkınızdır.
sağol canımAynen yardım etmiyorum sadece rehberlik ediyorum.
Size de kolaylıklar diliyorum 2 çocuk 1 bebek..Eşiniz destekmiş maşallah. .
Az önce eşim de üzülmüş olmalı ki bana 1 fincan çay getirdi. .Şaşırttı beni
Kesinlikle..hayat müşterektir bunu artı erkeklerin anlaması lazım.
Çok teşekkür ederim canım benim. .Evet size de başarılar diliyorum.Ben anladım sanıyorum seni.. Büyük oğlum 7. sınıfta, günlük çözmesi gereken soyu sayısı 150 civarı daha 1 yılı olduğu için.. ben her gece o yattıktan sonra test kitaplarını alır çözeceği konuları ayarlarım, üzerlerine dakikalarını yazarım.. ertesi günü kendisi oturur, süresini başlatır, testleri çözer kalkar.. sonra ben işimi bitirir gelir, kontrollerimi yaparım sonra legolarına salarım uyumadan öncetest çözerken yalnız kalmasına özen gösteriyorum çünkü yalnızken bir şeyleri yapması çok önemli geliyor bana.. dikkati dağılabilir, ama dağılan dikkatini en fazla 2 dakika içinde toplaması gerekiyor, o yüzden yanına su veya şeker koyuyorum iki dakika mola verip geri başlıyor.. sistem leş, ama tek iyi tarafı planlı olmayı öğrendiler.. ha bir de ciddi anlamda kitap okuması ve mantık soruları çözmesi gerek.. sebep-sonuç ilişkisini birbirine bağlamayı öğrenirse 1 paragraflık matematik sorularını gözü kapalı yapar :)
Ben anladım sanıyorum seni.. Büyük oğlum 7. sınıfta, günlük çözmesi gereken soyu sayısı 150 civarı daha 1 yılı olduğu için.. ben her gece o yattıktan sonra test kitaplarını alır çözeceği konuları ayarlarım, üzerlerine dakikalarını yazarım.. ertesi günü kendisi oturur, süresini başlatır, testleri çözer kalkar.. sonra ben işimi bitirir gelir, kontrollerimi yaparım sonra legolarına salarım uyumadan öncetest çözerken yalnız kalmasına özen gösteriyorum çünkü yalnızken bir şeyleri yapması çok önemli geliyor bana.. dikkati dağılabilir, ama dağılan dikkatini en fazla 2 dakika içinde toplaması gerekiyor, o yüzden yanına su veya şeker koyuyorum iki dakika mola verip geri başlıyor.. sistem leş, ama tek iyi tarafı planlı olmayı öğrendiler.. ha bir de ciddi anlamda kitap okuması ve mantık soruları çözmesi gerek.. sebep-sonuç ilişkisini birbirine bağlamayı öğrenirse 1 paragraflık matematik sorularını gözü kapalı yapar :)
Çok teşekkür ederim canım benim. .Evet size de başarılar diliyorum.
Geçen sene oğlum, günde 100 soru çözüyordu. Kitap okumayı çok seviyor yaşına göre okumadığı kitap kalmadı. Günde bir kitap bitirirdi, Harry potter'ın tüm kitaplarını defalarca okudu,şimdi klasikleri okuyor .Tam bir kitap kurdu
Önerilerini dikkate alacağım. Şu an odasında soru çözüyor.
Ben okul öncesi dönemdeki çocuklarla çalışıyorum,size ilkokul ve ortaokul öğretmeni arkadaşlarımız benden daha iyi yardımcı olacaktır.Bunu bıraz acıklarmısınız?
Bende soyle yapıyorum. Oncelıkle devlet okulu ve pılot okul sunıf cok kalabalık ogretmende heycansız bırı. Ortaokula guzel bır alt yapı ılr gıtsın dıye turkce ve mat ıcın synı okuldan baska bır sube ogrt gelıyor eve. Anlamadıgı bır konu olup o sekılde gecmesını ıstemıyprum temelı ıyı olsun. Ayrıca bebek var calısıyorum ılgılenemem diyede dusundum. Velhasıl odevlerı kendı yapıyor, yapamadıgı bısey olursa aksam gosterıyor. Ben anlatıyorum. Ama sınav zamanı mutlaka baska derslerden ozellıkle anlamadıgı ve yardıma ıhtıyac duydugu oluyor mesela sosyal bıl. Mıllı mucadele konusu onunla beraber hem konu dınledım hem anlattım, daha sonra eline test verdım veya ben soru sordum o cevapladı ezber yapması ıcın bırebır takip ettim dın dersı ıcınde gecerlı ve fen. Testı veya sınavı yaptı ben kontrol ettim Dogrusu nasıl olmalı tesekkut ederım cevap verırsen sevınırım
Bu yayını duymuştum ama hiç hocalarımız istemedi .Onlar ne istiyorsa onları alıyorduk.Şu an elimizde çok sayıda kaynak var ama bu kaynağı da tatilde düşünebiliriz teşekkür ederim.Peki bu yayının hangi dersleri iyi?
Benim oğlum da ara ara onları okudu büyüdükçe zevkleri değişiyor. Şimdi daha çok fantastik serileri okuyor.ya ne güzel benim oğlan kavga dövüş okuyor kitap.
Bu yayını duymuştum ama hiç hocalarımız istemedi .Onlar ne istiyorsa onları alıyorduk.Şu an elimizde çok sayıda kaynak var ama bu kaynağı da tatilde düşünebiliriz teşekkür ederim.Peki bu yayının hangi dersleri iyi?
Bu arada ben de Tonguç ve isem, okyanus master (Türkçe paragraf soruları var-mantık muhakeme soruları çok iyi)öneririm; )
Ayne sonu yok ..Koray Varol elimizde var ,akademi yok alabiliriz.ben teşekkür ederim; )valla bende yeni duydum geçen kızı bu sene liseye başlayan bir arkadaşım geldi o söyledi.
off sonu yok bu yayınların:) korayvarol akademiyide araya sıkıştırayım mantık muhakemede iyiler.
isem i duymamıştım ikinci dönem elimizdekiler bitince ona da bakayım tşkler.
Tesekkur ederım, oncelıkle ogretmenler sınav zamanı aılenın mutlaka destek olması gerektıgını soyluyor anlamadıgını anlatmak, gerekırse konuyla alakalı konu dınletmek(4.sınıf daha tek basına teknolojık aletlerını kullanmasına cok musade etmedıgım ıcın bulması zor sadece okulıstık dıye bır program var onu acabılır, ılgılı dersı bulabılır) eksıgını gıdermek ıcın ıse sınava kadar olan surecın an ve an takıp edılmesı gerekiyor. Bu bıraz cocuga gorede degısıypr sanırım, benımkı ustun yeteneklı degıl ama sınıra cok yakın buna baglı olarak dıkkatı cok cabuk dagılıyor, tedavı sevıyesındr degıl onun yontemını bulması ıcın bızım sureklı ona destek olmamızı tavsıye etmıstı cocuk psıkologu. Bırde vocuk hep takıp edilirse hangı konuda eksıgı var bılınebılır. Okulun yontemı de onemlı, bızım okula dısardan bırılerı soru hazırlıyor tek soru kalıbına alısmamaları ıcın bırde bu sene ılk sınav senesı. Yenı tecrube edıyor oda bızde o yuzden bır yontemı henuz yok. Daha cok istemesiyle alakalı, hızı. Basarılı bır cocuk ama bende ona hep destek hep kaynak saglamak istemiyorum. Ikıncı sınavlarda biraz daha esnedım daha yuksek olan notları 2 3 puan asagı, daha dusuk olanlarıda en yukarı cekmeyı basardı. Valla okullu cocugun mu var derdın var onu bılır onu soylerım. Bende konuyu okuyacagım ne tavsıye edılmıs merak edıyorumBen okul öncesi dönemdeki çocuklarla çalışıyorum,size ilkokul ve ortaokul öğretmeni arkadaşlarımız benden daha iyi yardımcı olacaktır.
Yine de sorunuzu cevapsız bırakmamak adına, düşüncelerimi yazayım.
Açıkcası ben ders çalışma,ödev yapma ve
yazılı-sözlü sınava hazırlanmanın çoçuğun sorumluluğunda olması gerektiğini düşünüyorum.
Hele ortaokula gelmiş bir öğrenci, artık bu işi nasıl yapacağını öğrenmiş ve belli bir düzen oturtup, disiplin kazanmış olmalı.
Çocuğunuzun öğrenme yöntemi ne?
Bu da önemli.
Okuyup not çıkararak,özet yazarak mı öğreniyor?
Dinleyerek mi?
Görerek mi?
Tablo,çizelge yaparak mı?
Önce bunu tespit etmelisiniz.
İlle sınavdan önce birinin çocuğunuza,
konuları tekrar,özet olarak anlatması gerekiyorsa bunun için özel olarak hazırlanan dijital dersleri ve öğrenme portallarını kullanabilirsiniz.
Testte çözemediği sorulara birlikte bakmanız, ezber yapması için sizin çoçuğunuza soru sormanız destek babında ve bence uygun.
Çünkü o sorumluluk alıp çalışıyor,soru çözüyor siz zorlandığında devreye giriyorsunuz.
Bunu lisede daha da azaltıp yapamadığı soruyu arkadaşlarına,öğretmenlerine sorması yönünde teşvik etmek bana daha doğru geliyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.
Sanırım bızım kı de. Bılmıyorum ıyı bır ornek mı olamadık anlamıyorum. Ama problem cozmede sıkıntı var bızde son sınavda dogru yaptıgı cevabı sılıp bos bırakmıs. 3 ıslemlı bır soru 4sınıf. Ben bunu kımsenın cozebılecegıne pek ınanmıyorum, okudugunu anlamasına bız napabılırız kı. Butun ogrt kıtap okuyun dıyor, onuda anlamadan okuyorsa ne yapalımya ne güzel benim oğlan kavga dövüş okuyor kitap.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?