Şu an mutfaktan yazıyorum.

Özel mesaj atabilir miyim

kocanızın kafası lgs ye basmıyorsa yemek yapacak.
eşim büyük oğlumu sınava hazırlarken bebeğimizi annesine götürür yemeği de orada yeriz.
Anlayış önemli.. yok adamın o taraklarda bezi yok.
Bari bana destek olsun bende insanım robot değilim ki.
Bazen bakıyorum iyi, kendince bir şeyler yapıyor.Makineden bulaşıkları boşaltır vs. .bazende böyle.

Aslında temizlikle ilgili pek sıkıntım yok ..Evde de ara ara özel ders olduğu için her gün birşeyler yaparım.
3 kişiyiz ev öyle dağınık,kirli olmaz .Oğlum kendi odasını derli toplu tutar ben de temizlerim .
Ben artık yemek yapmaktan sıkıldım. Mutfağa bir giriyorum sanki saatler geçiyor. Oğlumu ihmal ettiğimi düşünüyorum. Babası içerde keyif yapıyor.Çocuk odasinda kalkıpta oğlan nasıl diye bakmıyor.

Bende o zaman gel sen yemek yap ben çocuğun yanına geçeyim dedim.Ama sonuç tartışmak oldu.

Bir de temizliği asla güzel yapmaz.Bir gün evi süpür dedim sadece halıları süpürmüş arkasından tekrar ben yaptım.

Valla oğlumu öyle yetistirmiyorum .Mutfağa da sokuyorum ,eline viledayı da veriyorum,odasını da derli toplu tutar.
Gerçi bu sene ona da pek dokunamayacak çalışıyorum. Odası hariç..

Önerileriniz çok güzel. .Seneler önce benim de böyle bir düzenim vardı. Her akşam bir sonraki günün yemeklerini hazırlardım.

Bir kaç yıldır oğlan'ın okulu,dersler,kursları derken bende onunla eve geç girince aşırı yorgunluktan düzenim bozuldu.
Günlük yapıp günlük yiyoruz..Bazen yemekler 2 güne yetiyor o kadar.
Ayrıca teşekkür ederim:)

sağol canım
Eşler bişey yapmasa da senin yaptığını anlasa saygı duysa yetiyo ama eğer ne yapıyon zaten ev işi yemek nesi zor diye küçümserse o ağrına gidiyo insanın

Çok teşekkür ederim canım benim. .Evet size de başarılar diliyorum.
Geçen sene oğlum, günde 100 soru çözüyordu. Kitap okumayı çok seviyor yaşına göre okumadığı kitap kalmadı. Günde bir kitap bitirirdi, Harry potter'ın tüm kitaplarını defalarca okudu,şimdi klasikleri okuyor .Tam bir kitap kurdu
Önerilerini dikkate alacağım. Şu an odasında soru çözüyor.

ofis süreyi soru sayısına göre mi belirliyorsun?
derse göre mi?
şu süre meselesini oturtamadık bir türlü.

ya ne güzel benim oğlan kavga dövüş okuyor kitap.

Ben okul öncesi dönemdeki çocuklarla çalışıyorum,size ilkokul ve ortaokul öğretmeni arkadaşlarımız benden daha iyi yardımcı olacaktır.
Yine de sorunuzu cevapsız bırakmamak adına, düşüncelerimi yazayım.
Açıkcası ben ders çalışma,ödev yapma ve
yazılı-sözlü sınava hazırlanmanın çoçuğun sorumluluğunda olması gerektiğini düşünüyorum.
Hele ortaokula gelmiş bir öğrenci, artık bu işi nasıl yapacağını öğrenmiş ve belli bir düzen oturtup, disiplin kazanmış olmalı.

Çocuğunuzun öğrenme yöntemi ne?
Bu da önemli.
Okuyup not çıkararak,özet yazarak mı öğreniyor?
Dinleyerek mi?
Görerek mi?
Tablo,çizelge yaparak mı?
Önce bunu tespit etmelisiniz.

İlle sınavdan önce birinin çocuğunuza,
konuları tekrar,özet olarak anlatması gerekiyorsa bunun için özel olarak hazırlanan dijital dersleri ve öğrenme portallarını kullanabilirsiniz.
Testte çözemediği sorulara birlikte bakmanız, ezber yapması için sizin çoçuğunuza soru sormanız destek babında ve bence uygun.
Çünkü o sorumluluk alıp çalışıyor,soru çözüyor siz zorlandığında devreye giriyorsunuz.
Bunu lisede daha da azaltıp yapamadığı soruyu arkadaşlarına,öğretmenlerine sorması yönünde teşvik etmek bana daha doğru geliyor.
Umarım yardımcı olabilmişimdir.

bu arada ulasimiz ve office nar yayınevinin kitaplarını öneririm.
geçen seneki sınavda 8 soru direk aynısı imiş.
Bu yayını duymuştum ama hiç hocalarımız istemedi .Onlar ne istiyorsa onları alıyorduk.Şu an elimizde çok sayıda kaynak var ama bu kaynağı da tatilde düşünebiliriz teşekkür ederim.Peki bu yayının hangi dersleri iyi?
Bu arada ben de Tonguç ve isem, okyanus master (Türkçe paragraf soruları var-mantık muhakeme soruları çok iyi)öneririm; )

Benim oğlum da ara ara onları okudu büyüdükçe zevkleri değişiyor. Şimdi daha çok fantastik serileri okuyor.
Klasikleri benim yönlendirmemle sevdi..
Bir ara Aziz nesinin kitaplarını okudu.Bazı kitapları hicivli olduğu için okurken çok kahkaha atmışlığı var:)

valla bende yeni duydum geçen kızı bu sene liseye başlayan bir arkadaşım geldi o söyledi.
off sonu yok bu yayınların:) korayvarol akademiyide araya sıkıştırayım mantık muhakemede iyiler.
isem i duymamıştım ikinci dönem elimizdekiler bitince ona da bakayım tşkler.

Ayne sonu yok ..Koray Varol elimizde var ,akademi yok alabiliriz.ben teşekkür ederim; )

Tesekkur ederım, oncelıkle ogretmenler sınav zamanı aılenın mutlaka destek olması gerektıgını soyluyor anlamadıgını anlatmak, gerekırse konuyla alakalı konu dınletmek(4.sınıf daha tek basına teknolojık aletlerını kullanmasına cok musade etmedıgım ıcın bulması zor sadece okulıstık dıye bır program var onu acabılır, ılgılı dersı bulabılır) eksıgını gıdermek ıcın ıse sınava kadar olan surecın an ve an takıp edılmesı gerekiyor. Bu bıraz cocuga gorede degısıypr sanırım, benımkı ustun yeteneklı degıl ama sınıra cok yakın buna baglı olarak dıkkatı cok cabuk dagılıyor, tedavı sevıyesındr degıl onun yontemını bulması ıcın bızım sureklı ona destek olmamızı tavsıye etmıstı cocuk psıkologu. Bırde vocuk hep takıp edilirse hangı konuda eksıgı var bılınebılır. Okulun yontemı de onemlı, bızım okula dısardan bırılerı soru hazırlıyor tek soru kalıbına alısmamaları ıcın bırde bu sene ılk sınav senesı. Yenı tecrube edıyor oda bızde o yuzden bır yontemı henuz yok. Daha cok istemesiyle alakalı, hızı. Basarılı bır cocuk ama bende ona hep destek hep kaynak saglamak istemiyorum. Ikıncı sınavlarda biraz daha esnedım daha yuksek olan notları 2 3 puan asagı, daha dusuk olanlarıda en yukarı cekmeyı basardı. Valla okullu cocugun mu var derdın var onu bılır onu soylerım. Bende konuyu okuyacagım ne tavsıye edılmıs merak edıyorum

Sanırım bızım kı de. Bılmıyorum ıyı bır ornek mı olamadık anlamıyorum. Ama problem cozmede sıkıntı var bızde son sınavda dogru yaptıgı cevabı sılıp bos bırakmıs. 3 ıslemlı bır soru 4sınıf. Ben bunu kımsenın cozebılecegıne pek ınanmıyorum, okudugunu anlamasına bız napabılırız kı. Butun ogrt kıtap okuyun dıyor, onuda anlamadan okuyorsa ne yapalım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…