- 23 Ocak 2013
- 8.104
- 10.540
- 248
Hiç sorma bu ara maç maç.. bunaldım
Bir de eskiden yemek yapardım rahmetli kayinvalidem oğlum onu yemez derdi tabi ben dinlemez her çeşit yemek,salata yapardım eşim tadını bilmediği çoğu yemeği sevmeye başlamıştı.
Bu bir kaç senedir severek yediği ıspanağı, pirasayı yemez oldu..Oğlumda onun yüzünden seçmeye başladı brokoli yiyen çocuk artık sebzeyi ağzına sürmüyor
Cogu erkeğin taktigidir bu ; ya söylenerek yaparlar , ya da kasti olarak çok soru sorup yapamıyor izlenimi verirler
Duymamazlıktan gelirseniz kazanan siz olursunuz.
Ben hiç mi hiç duymuyorum .
Sizde duymayın.
diğer taktik yaparken başka herşeyi batırmak! ki kadına daha çok iş çıksın. o yapacağına ben yaparım desin.
Evet biraz biraz odanın dışına ćikmam lazım kabul ediyorum.Şu an benim için önemli olan çocuğunuz.. kocanızla ilgili durumunuz hakkında yorum yapamıyorum cünkü erkekler böyledir.. çocuğunuza gelince Ben sizin yerinizde olsam cocuğumun tek basına ders calışmasını sağlarım bu bir özgüven kazandırmaktır ona.. eğer siz böyle basında beklerseniz her önemli sınava hazırlandığında ya da önemli kararlar almak zorunda kaldığında sizi yanıbaşında görmeek isteyecektir bu da her zaman mümkün olmayabilir. Bence illa gözetiminde olsun istiyorsan eğer testlerini çözdükten sonra kontroll etmelisin
Hayır ihmal etmiş olmazsınız ama içinize sinmezse mesela ders calışmaya basladıktan sonra onu kontrol amaclı meyve götürün bakın dinlen hadi falan diyin neler calıştın beraber bakalım falan filan diye o şekilde yapın laf arasında sorun edin . Direkt göz hapsinizde olmasın..Evet biraz biraz odanın dışına ćikmam lazım kabul ediyorum.
Ama şöyle de bir şey var o yapıyor çabalıyor..Ben öyle salonda oturursam onu ihmal ediyormuşum gibi hissederim bilemiyorum ufak denemeler yapacağım.
Verimli olursa devam ederim.
Her çocuk aynı değildir. Bazı çocuklar ergenlik dönemini zor atlatır. Desteğe ihtiyaçları vardır.
Odasında çalıştığında zaman kaybı olan çocuklar var.
Geçecek yavrunuz sınavını inşallah. Bu gerginlikler de bitecek.
Yenisi başlayacak :)
Her çocuk aynı değildir. Bazı çocuklar ergenlik dönemini zor atlatır. Desteğe ihtiyaçları vardır.
Odasında çalıştığında zaman kaybı olan çocuklar var.
Geçecek yavrunuz sınavını inşallah. Bu gerginlikler de bitecek.
Yenisi başlayacak :)
Evet aslında eşimle mücadele edemiyorum o saate kadar o kadar yoruluyorum ki konuşmaya bile mecalim kalmıyor o yüzden bugün pes ettim yemeği yine ben yaptım.Aslında dediğiniz gibi duymamak,görmemek lazım. İstediğim merhamet etsin,gönülden yapsın.Cogu erkeğin taktigidir bu ; ya söylenerek yaparlar , ya da kasti olarak çok soru sorup yapamıyor izlenimi verirler :)
Duymamazlıktan gelirseniz kazanan siz olursunuz.
Ben hiç mi hiç duymuyorum .
Sizde duymayın.
Eşim bugün beni demoralize etti bakalım bir dahakine pes etmeyeceğim. .Çocuğunuzun yanında her zaman siz olmayacaksınız. 8. sınıfa giden bir çocuk ödevini de tek başına yapabilir, sınava da tek başına çalışabilir, testini de tek başına çözebilir. 30 dakika yanına moral olarak gidersiniz, ilgi gösterirsiniz ama saatlerce başında durmanız çocuk için de iyi olmaz. Zira sınava tek başına girecek, sizinle değil. Bu tavsiyeyi nereden aldınız bilmiyorum ama ben çok gereksiz buldum.
Eşinize gelecek olursak, yemek yapmanın sadece kadına ait bir görev olduğunu unutmalı. Benim eşimde de vardı bu huy. Zamanla alıştı. Alıştırın. Söylenerek daha lezzetli yapacağını söyleyin, bir şey olmaz
Sınav döneminde oğlunuz da, siz de telaşlısınız. Heyecan içerisindesiniz. Bu dönem içerisinde eşinizin tavırlarını pek takmamayı ve oğlunuzla ilgilenmenizi tavsiye ederim. Çünkü şöyle bir şey var. Eşinizden negatif enerji alıp bunu çocuğa da istemeden yansıtabilirsiniz. Verin tarifi, sokun mutfağa artık yapabildiği kadar yapsın. En kötü hiçbir şey bilmiyorsa çorba karıştırır, salata yapar. Amaç sizin iş yükünüzü hafifletmek ve fiziksel olarak da ruhsal olarak da rahatlatmak.Eşim bugün beni demoralize etti bakalım bir dahakine pes etmeyeceğim. .
Sınav konusunda haklısınız.
Aslında oğlum bağımlı, sorumsuz bir çocuk değil.
Verilen cevaplardan öyle bir çocuk değil ama zamanla buna sebep olur muyum diye düşünmedim değil ..
İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.Sınav döneminde oğlunuz da, siz de telaşlısınız. Heyecan içerisindesiniz. Bu dönem içerisinde eşinizin tavırlarını pek takmamayı ve oğlunuzla ilgilenmenizi tavsiye ederim. Çünkü şöyle bir şey var. Eşinizden negatif enerji alıp bunu çocuğa da istemeden yansıtabilirsiniz. Verin tarifi, sokun mutfağa artık yapabildiği kadar yapsın. En kötü hiçbir şey bilmiyorsa çorba karıştırır, salata yapar. Amaç sizin iş yükünüzü hafifletmek ve fiziksel olarak da ruhsal olarak da rahatlatmak.
Yanlış anlamayın üstteki mesajımı, konudaki mesajını okudum. Oğlunuz sorumluluğunu bilen bir çocukmus ne güzel. Sizin de desteklerinizle umarım istediği başarıyı elde eder. Canınızı sıkmayın, oğlunuzun gireceği ilk ve son sınav olmayacak bu :) Bol şanslar. :)
Benim çocuğum yok henüz. Açıkçası ben eşimin de çocuğumla ilgilenmesini isterdim. En azından mutfağa girmiyorsa o arada benim yerimi doldurup çocukla ilgilenmeli. Koltuğa uzanıp maç izlemeyi her zaman yapabilir. Ama özel zamanlarda zevklerinden ödün vermeli.
Bence takılmalı.
14 yaşında bir çocuğun kendi sorumluluğu olan test çözmek gibi basit bir eylemi kendi başına yapamaması ne demek biliyor musunuz?
Bu çocuk anneye bağımlı. Muhtemelen yetersiz ve özgüvensiz yetişiyor. İleride en ufak şeyleri bile yapamayacak güçsüzlükte olacak. Bir anne çocuğuna daha büyük bir kötülük yapabilir mi? Bırak ilk iki sınavdan kötü not alsın ama kendi başına iş yapabilmeyi öğrensin. Annesi her zaman başında olamayabilir.
Ben henüz 2. sınıfa giderken anneme bir matematik sorusu sormuştum. O arada bir küçük kardeşim daha vardı. Artık annem nasıl meşgulse "kızım senin sorularını ben çözemiyorum, çok zor, hocana sor" demişti. Hiç kızmadım anneme, onu yetersiz de görmedim. Ama o gün bana milad olmuş ki bir daha hiç sormadım anneme. Tüm ödevlerimi kendim yaptım, her soruyu kendim çözdüm. Belki başkasına sorarak çok kolayca çözeceğim soruları kedi başıma çözebilmek için saatlerce uğraştım. Sadece ödevlerim değil, her işimi kendim görmeyi öğrendim. Sonunda okulda da hayatta da başarılı bir insan oldum. Bugün yol iz bilmeden bir başıma bavulumu alıp dünyanın bir ucuna geldiysem okumaya, başımın çaresine bakabiliyorsam, o gün o soruyu kendim çözmeyi başardığım için. Böyle ufak şeyler kelebek etkisi yaratır insan hayatında. Önemsizleştirmemeliyiz.
Çocuğun sınavı için bütün aile seferber olamaz. Tabii ki o çocuğun da evi, onun çalışma saatlerine göre düzenleme yapılır, misafir kabul edilmez yeri gelir ama bu ona rahat bir ortam sağlamak için olmalı. Onunla bir çalışmak için değil.
Baba isyan etmekte çok haklı.
Sevgili konu sahibiulasimiz ,
Bırakın Ulaş kendi sorumluluğunu alsın, odasında kendi kendine 1 saatte çözmesi gereken soruyu çözsün. siz gidip 1 saatin sonunda kontrol edin. Onu çok sevdiğinizi, onun iyiliği için yaptığınızı biliyorum ama iyi düşünürken ona kötülük yapıyorsunuz. Siz olmadan soru çözebilecek bir çocuk o. Neden onun elinden kendi kendine başarabilme mutluluğunu alıyorsunuz? Bırakın düşe kalka ayakta durmayı öğrensin.
Evet Ulaş..Teşekkür ederimulasimiz Oğlunuzun adı Ulaş mı? Değişik bir isimmiş. Beğendim.
kocanızın kafası lgs ye basmıyorsa yemek yapacak.Evet arkadaşlar mutfaktan yazıyorum. Çalışan bir kadınım ve Sınava hazırlanan çocuğum var her gün soru çözmemiz gerekiyor.
Ve her gün yemek yapıyorum. Çok şükür çevremde yemek yapacağım bir ailem var ama ben her gun bunu düşünmekten yoruldum.
Çocuğu mu takip edeyim, yemek mi yapayım evi mi temiz tutayım. .
Eşimle az önce mutfakta tartıştık.Tarif edim gel sen yemek yap dedim.Soğanı soydu söylenmeye başladı. .Sana yemekte yapayım diye diye soydu .
Ben de gel çocuğun yanında dur ben yaparım dedim ama biraz eleştirdim yani..hicbir şey yapmıyorsun diye. .O da suratı asık soymaya devam etti ..bırak lütfen ben yaparım dedim.Çocuğu da yanıma çağırdım gel burda soru çöz diye..Ćok mutsuzum ve yorgunum gerçekten. Tek dinlendiğim yer kk sizleri okurken bir yandan soru çözüyoruz.
Ya bu adamlar hep böyle anlayışsız mi olur:'(
Kendisi şu an netten maç izliyor..
İnşallah oğlum ve ben bu çabanın karşılığını alırız. Sınavı iyi gecer (sınav lgs)
Dip not :Arkadaşlar oğlum kendi sorumluluğunu yerine getiren bir çocuk derslerinde ve okulunda başarılı..Bu sınav için özel bir ilgi lazım.Malum tam ergenlik başı çocukluk sonu. .Sınav son iki senedir zor o yüzden hocaları dahil böyle bir yol izliyoruz.
Ben eşimin kafa yapısından dolayı üzüldüm ve sizinle paylaştım.
Sen de haklısın. Zorla güzellik olmuyor. O içtenliği kendi göstermediği sürece göstermemesi daha kabul edilebilir gibi.İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.
Eşimle artık baş edemiyorum.
Eski ben olsaydım kök söktürürdüm ona artık onla mücadeleye zamanım da yok. .
Anlayış içten gelmeli..onu göremiyorsam bırakıyorum artık.
Bir kere babasıyla baş başa bıraktım pişman oldum. O sırada ben çay içiyordum. 15 dakika dolmadan çocuğa bağırıp çağırdı neymiş kalemin kapağını ağzına almış çeviriyormuş ,ağzından çıkarmamış mış!
Her şeye sabırlı olan adam o an çocuğuna sabır göstermedi.
Ve bu çocuk hem bu sınava hazırlanıyor hem yavaş yavaş ergenliğe giriyor..Bunları düşüneceğine çocuğa böyle davranıyor.
Daha yapabileceği şeyleri verin, alsın eline elektrik süpürgesi ve viledayı silsin evi. Ama birden yemek yap demek olmamış açıkçası. Bir de üstüne kavga etmişsiniz.Evet arkadaşlar mutfaktan yazıyorum. Çalışan bir kadınım ve Sınava hazırlanan çocuğum var her gün soru çözmemiz gerekiyor.
Ve her gün yemek yapıyorum. Çok şükür çevremde yemek yapacağım bir ailem var ama ben her gun bunu düşünmekten yoruldum.
Eşimle az önce mutfakta tartıştık.Tarif edim gel sen yemek yap dedim.Soğanı soydu söylenmeye başladı. .Sana yemekte yapayım diye diye soydu .
Ben de gel çocuğun yanında dur ben yaparım dedim ama biraz eleştirdim yani..hicbir şey yapmıyorsun diye. .O da suratı asık soymaya devam etti ..bırak lütfen ben yaparım dedim.Çocuğu da yanıma çağırdım gel burda soru çöz diye..Ćok mutsuzum ve yorgunum gerçekten. Tek dinlendiğim yer kk sizleri okurken bir yandan soru çözüyoruz.
İnşallah oğlum ve ben bu çabanın karşılığını alırız. Sınavı iyi gecer (sınav lgs)
Dip not :Arkadaşlar oğlum kendi sorumluluğunu yerine getiren bir çocuk derslerinde ve okulunda başarılı..Bu sınav için özel bir ilgi lazım.Malum tam ergenlik başı çocukluk sonu. .Sınav son iki senedir zor o yüzden hocaları dahil böyle bir yol izliyoruz.
yemek yapmaya devam etseydi ya niye geri cektin adami biraktirdin :)Evet arkadaşlar mutfaktan yazıyorum. Çalışan bir kadınım ve Sınava hazırlanan çocuğum var her gün soru çözmemiz gerekiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?