- 6 Ocak 2019
- 5.740
- 16.749
- 348
- Konu Sahibi CiNNET NUR
-
Hayır hayır. Abim babam 2 yılda 2 kere geldiler evime.Nasıl yani abiniz ve babanız da iki yıldır siz de mi kalıyor
Yapu olrak kaygilisin diger konularda bisey diy3meyecem ama bebek yapmak istiyorsan sterese sokma kendini bu senin elinde evinde kim kaliyorsa kalsin kapini kitle esinle askini yasa. O kadat ev ustunde ev de kalan aileler nasl 7 8 tane cocuk yapiyor bunlari dusun kafani rahattlatCinnetin eşiklerinden herkese merhabalar diliyorum güzel kadınlar.
İçimi dışımı buraya döküp sizlerden güzel motiveler bekliyorum. Çünkü insan tek başına dağ olamıyor bazen.
Arkadaşlar 1 aydır kayınvalidem bende kalıyor. Belki bir çoğunuz yorumlarda rastlaşmışsınızdır. Her sene 5 6 ayını benim yanımda geçirir. Geçirsin eyvallah yalnız eşantiyonları da var. Görümcem,eltim de bana yakın oturuyorlar. Kayınvalidem en çok benim yanımda rahat ettiği için bende kalır.
Sonra görümcem,eltim her zaman yanına ziyarete gelirler ona da eyvallah.
Yalnız şu ara aşırı stres altındayım. Yine konularımdan bilirsiniz bebek için bir hayli uğraşıyorum. Ama bu stresle her geçen zaman dahada zorlaşıyor gibi.
Kayınvalidemin ardından hooop süprayyyz kaynım da buradaki işlerini halletmeye geldi.
Bitmedi biter mi babam ve abim de geldiler şehir dışından yalnız gelme durumları baya karışık.
Abim ani bir kararla evlilik yoluna girdi. Ve hanim kızımız icin bir anda buraya yerleşme kararı aldı.Hadi ona da eyvallah lakin ne babamda ne de abimde şuan buraya yerlesecek veya aniden düğün yapacak birikim yok.Afalladılar tabi bizimkiler.
Canım anam taa oralardan sızlaniyor. İki evlâdım gurbete gitti. Kızıma zar zor alışmışken tek oğlum da gidiyor ben buralarda nasıl durayım. Çocuklarımdan başka kimim var falan. Ana yüreği tabi.
Kendi sorunlarıma kafa yorarken bir de bunlar üst üste geldi. Vallahi sıyırmanın eşiğindeyim.
Dahası var anlatırım ama şuan bile yazacak zor vakit buldum. Yoksa sağa sola püskürecektim.
Ev deseniz dallas. Herkesin ayrı derdi var.
Bunların üstüne gelen giden de eksik olmuyor.
Ya 1 gecede insanın saçında beyaz çıkar mı çıkıyormuş vallahi bugün saydım. 4 tane beyaz saç bana el sallıyordu. Ona da ayrı şok oldum tabi.
Şu ara her şeye kafamı takmış durumdayım. Yani kafam o kadar dolu ki toparlayıp da kendimi anlatacak doğru düzgün cümleler bulamıyorum.
Umarım anlatabilmişimdir.
Uzun uzadıya yazılacak çok şey var da...
Neyse arkadaşlar şunu diyeceğim ben bu kafaya her şeyi takma halinden nasıl kurtulacağım ya. Bir anda ruh halim aniden değişiyor.
Şu kalabalıklarda kendime ayıracak vaktim bile yok düşünün..
Hicbir zaman böyle konuşamadım. Eşime dahi. Çünkü eşim baya hassas aile mevzularında.Kendim konuşup kendim duyacağımı biliyorum. Ufaktan bir denemedim degil. Ama eşimin tepkisi o ufacıkta bile dağlar kadar oldu."En cok burada rahat ediyor."
Butun mesele bu cumlenizde. Bu kadar uzun sure misafirlik kolay kabul edilir degil. Hatta misafirlik degil bu. Evin bireyi.
Madem yakin yerde baska cocuklari var . Neden belli bir sure de orada kalmiyor? Parktaki bank misali sizin evi ortak zemin yapmislar. Acik acik konusmalisiniz. Hakli sebeplerinizi one surerek bir sure sakin bir ortama, kafami dinlemeye ihtiyacim var. Gelen giden, ev telasi stres oluyorum. Hassas bir donemdeyim. Lutfen anlayis gosterin.Bir muddet de kizinizda kalin vs bu sekilde konusun kibarca.
Kocanizi ve kv nizi incitmekten cekindiginiz kadar kendinize de deger verin. Siz civi olursaniz daha cok vururlar kafaniza.
Kusura bakmayin boyle agresif yazdim ama cok kizdim.İcinde bulundugunuz duruma bir empati yaptim . Cekilir gibi degil.
Valla o duruma çözüm önerim yok kayniniz gorumceniz kv biz biraz anlayışlı olsa bunlar olmaz ama siz şimdi bi laf soyleseniz dünyanın en kötüsü olursunuzHayır hayır. Abim babam 2 yılda 2 kere geldiler evime.
Ben kayinvalidemler için 2 yıldır böyle demek istemiştim.
Cinnetin eşiklerinden herkese merhabalar diliyorum güzel kadınlar.
İçimi dışımı buraya döküp sizlerden güzel motiveler bekliyorum. Çünkü insan tek başına dağ olamıyor bazen.
Arkadaşlar 1 aydır kayınvalidem bende kalıyor. Belki bir çoğunuz yorumlarda rastlaşmışsınızdır. Her sene 5 6 ayını benim yanımda geçirir. Geçirsin eyvallah yalnız eşantiyonları da var. Görümcem,eltim de bana yakın oturuyorlar. Kayınvalidem en çok benim yanımda rahat ettiği için bende kalır.
Yalnız şu ara aşırı stres altındayım. Yine konularımdan bilirsiniz bebek için bir hayli uğraşıyorum. Ama bu stresle her geçen zaman dahada zorlaşıyor gibi.
Kayınvalidemin ardından hooop süprayyyz kaynım da buradaki işlerini halletmeye geldi.
Bitmedi biter mi babam ve abim de geldiler şehir dışından yalnız gelme durumları baya karışık.
Abim ani bir kararla evlilik yoluna girdi. Ve hanim kızımız icin bir anda buraya yerleşme kararı aldı.Hadi ona da eyvallah lakin ne babamda ne de abimde şuan buraya yerlesecek veya aniden düğün yapacak birikim yok.Afalladılar tabi bizimkiler.
Canım anam taa oralardan sızlaniyor. İki evlâdım gurbete gitti. Kızıma zar zor alışmışken tek oğlum da gidiyor ben buralarda nasıl durayım. Çocuklarımdan başka kimim var falan. Ana yüreği tabi.
Kendi sorunlarıma kafa yorarken bir de bunlar üst üste geldi. Vallahi sıyırmanın eşiğindeyim.
Dahası var anlatırım ama şuan bile yazacak zor vakit buldum. Yoksa sağa sola püskürecektim.
Ya 1 gecede insanın saçında beyaz çıkar mı çıkıyormuş vallahi bugün saydım. 4 tane beyaz saç bana el sallıyordu. Ona da ayrı şok oldum tabi.
Şu ara her şeye kafamı takmış durumdayım. Yani kafam o kadar dolu ki toparlayıp da kendimi anlatacak doğru düzgün cümleler bulamıyorum.
Neyse arkadaşlar şunu diyeceğim ben bu kafaya her şeyi takma halinden nasıl kurtulacağım ya. Bir anda ruh halim aniden değişiyor.
[/QUOTE
ne güzel dertleriniz var...
Ne kadarlık evlisiniz? Yillar içinde şuan yaptıklarınızdan, göz yumduklarınızdan çok pişmanlık duyacağınıza eminim. Siz eşinizin ailesiyle sürekli bir arada yaşamak için mi evlendiniz? Madem bu kadar kalabalık yaşayacaktınız, kendi ailenizle yaşardınız.Hicbir zaman böyle konuşamadım. Eşime dahi. Çünkü eşim baya hassas aile mevzularında.Kendim konuşup kendim duyacağımı biliyorum. Ufaktan bir denemedim degil. Ama eşimin tepkisi o ufacıkta bile dağlar kadar oldu.
Ailesini tutup beni atsaydı tavırlarım elbetteki net olacaktı..
Ne bileyim ya yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal..
Sana bol bol sabir diliyorum o zaman guzel kardesim. Ancak uye adin ile sabrin ters olmus. Bir cinnete bakar derler buralarda...Hicbir zaman böyle konuşamadım. Eşime dahi. Çünkü eşim baya hassas aile mevzularında.Kendim konuşup kendim duyacağımı biliyorum. Ufaktan bir denemedim degil. Ama eşimin tepkisi o ufacıkta bile dağlar kadar oldu.
Ailesini tutup beni atsaydı tavırlarım elbetteki net olacaktı..
Ne bileyim ya yukarı tükürsen bıyık aşağı tükürsen sakal..
Gerçekten her seyi böyle hemen kabul ediyor musunuz bir şey demeden.Cidden evlilik bu mu eşe ve ailesine itaat etmek? Evlilikten korktuğum bir konu daha eklendi vallaEklemeyi unuttum :) eşim her bir aile ferdine aşırı düşkündür. Yani yok böyle bağlılık. Hepsine uyusturucusuymuş gibi davranır.
Ayriyeten bunca şeyin üzerine kıçımı düzeltmeden eşimin memleketine gideceğiz ramazanda.
Nasıl hayatlar :)
Çok normal ..Ailenizin içinde bulunduğu durum düşünülmesi ve destek olunması gereken bir durum.Cinnetin eşiklerinden herkese merhabalar diliyorum güzel kadınlar.
Onlara göre kalabalık her zaman iyidir yalnızlık Allah'a mahsustur. Valla kılıf bulmadım da. Onlar kendilerine güzel kılıflar uydurmuş. Ailelerinde gelenek gibi bir şey.Niye eşin ve ailesiyle ilgili herşeyi kabul ediyorsun? Kimse bu kadar kalabalık bir hayatı istemez, kayinvaliedeniz tek sizin yanınızda rahat etme bencilliğinden vazgeçmez siz bu kafadayken. Eşinizi de güzel kılıf bulmuşsunuz ailesine aşırı bağlı, yok öyle bir dünya, siz ne oluyorsunuz bu durumda, isminizin hakkını verip geçirin bir cinnet..
Sürekli gördüğüm insanlar olduğu için inanın onlara da gitmek içimden gelmiyor biliyor musunçalışıyor musunuz?
çalışıyorsanız elinizi sürmeyin hiçbirşeye
çalışmıyorsanız nispeten yapın
bir akşam eltiye başka akşam görümceye gezi çıkarın yemekli ağırlasınlar yapın bir şekilde
Kabile hayatını ben bunlarda gördüm. Mesela bizim ailede böyle şeyler yoktur her şey dozundadır. Diyorum ya annem babam bile 2 yılda 2 kere yanıma geldiler.Ne kadarlık evlisiniz? Yillar içinde şuan yaptıklarınızdan, göz yumduklarınızdan çok pişmanlık duyacağınıza eminim. Siz eşinizin ailesiyle sürekli bir arada yaşamak için mi evlendiniz? Madem bu kadar kalabalık yaşayacaktınız, kendi ailenizle yaşardınız.
Ne güzel söyledin bee..Çok normal ..Ailenizin içinde bulunduğu durum düşünülmesi ve destek olunması gereken bir durum.
Sadece, siz bebek için planlar yapmanız gerekirken, başkalarını düşünmeniz, idare etmeniz üzücü ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?