- 12 Temmuz 2011
- 1.824
- 3.942
- 333
- Konu Sahibi CiNNET NUR
-
Boyle aile olmayi bilemeyenler anne babasindan kopamayanlar evlenmese keske. Birde boyle sakin iyi huylu isen işlerine geliyor. Konu sahibi huzursuzluk yaratmamak icin bisey demiyorum gibi bisey yazmis. Onlar kizin huzursuzlugunu hic umursamiyor ama.Birde konu sahibi gurbette, ailesinden uzaktan ne için , eşinin ailesiyle cümbür cemaat yaşamak için, yanlış hatırlamıyorsam eşiyle yaş farkları da vardı kendi yaşı henüz 24, eşi daha kolay söz geçirebiliyor bu şekilde olunca. Bunların yazıyorum ki ,belki konu sahibi bu kanıksadığı durumu değiştirmek için birşeyleri yapar.
Sizin de rahatlık dediginiz şey beni rahatsız etti.Rahatlığınız beni rahatsız etti ya. Dertleşmek için açmışsınız konuyu sanırım çözüme dair algınız kapalı.
Karşılıklı olunca itaat oluyor gibi bişi demişsiniz de karşılıklı olan bi şey yok eşinizle aranızda. Daha halden anlamayan derdinizi anlatamadığınız adamdan çocuk yaparken bi kez daha düşünün derim.
Kayınvalideniz sizi sevmiyor ayrıca. Siz de rahat e çünkü saygıda kusur etmiyosunuz belli ki kadın prenses gibi takılıyor. Sevgiyle olsa gider kızında kalırdı böyle kandırttırmayın kendinizi. Yaşınız küçük sanırım bi 10 yıl sonra sesiniz çıkar belki her şey yoluna da girer ama mahvolmuş yıllarınız ve tamamen ağarmış beyaz saçlarınızla beraber. Değer diyosanız devam edin ne diyelim
Tüm gücümü toplayıp eşimle konusucam. Bakalım ne değiştirecek hayatımızda. Aramızı bozmaktan başka..Birde konu sahibi gurbette, ailesinden uzaktan ne için , eşinin ailesiyle cümbür cemaat yaşamak için, yanlış hatırlamıyorsam eşiyle yaş farkları da vardı kendi yaşı henüz 24, eşi daha kolay söz geçirebiliyor bu şekilde olunca. Bunların yazıyorum ki ,belki konu sahibi bu kanıksadığı durumu değiştirmek için birşeyleri yapar.
Valla içime icime patlıyor işte. Vela havle deyip yeni güne başlıyorum.Bilirim bu halleri...bazen o kadar bunalırsın ki herkezin suratına ayrı ayrı icinde ne biriktiyse kusasin gelir,yapamazsın yine kendini yer bitirirsin niye?huzursuzluk çıkmasın diye...kendi içindeki huzursuzlugu kim önemsiyor kimse!!..
Bu arada sorasım geldi kayinvalideciginin evi yokmu?beş ay sende ne isi var?hadi bir yerde kalası geldi oz kızı da varmış e gitsin kalsın ya?yok ille iyi niyetli,sessiz birini bulucam ve sömurecekler...abine gelince koca adam isi gücü yokmu?nasıl bir anda sana gelebiliyor?madem evlenicek eyvallah da bu isleri aileni huzursuz etmeden yapabildikleri kadar yapsalar ya!valla işin zor umarim hersey tez zaman da çözülür ne diyeyim...
Kuzum ama rahatsın yani yazık günah ya gencecik evlenmişsin bi de kayınvalide derdi çekiyosun. Ailesine düşkün adamla evlenilmez ama hadi evlendin kabullenmezsin durumu bu kadar kolay. E sen de düşkün ol seninkiler de kalan 6 ay gelsin bakalım kocan napıyo kalabalık seviyor mu o zaman. Kalabalık aile güzeldir ama seninkinin adı insan kullanma, eli ayağı tutan kadın 6 ay yeni evli çiftin yanında azıcık aklı başında ols kalmaz zaten. Seni sessiz bulmuşlar kullanıyorlar, kızını sevdiği için gitmiyor damadı senin gibi kollarını açıp beklemiyor çünkü. Kızını mutsuz etmek istemiyor eşiyle arasında sorun olmasını istemiyor damadı da ondan sevmiyodur muhtemelen. Ama sana öyle bi lüks sunan yok farkındaysan.Sizin de rahatlık dediginiz şey beni rahatsız etti.
Ailesine düşkün adama ne yapılır peki? Konuşmayla da anlamıyorsa. Eşimin de tek hassas noktası bu.
Tamamen haksızsınız demiyorum. Ama böyle de konuşulunca daha çok eşikleniyorum.
Damadını da sevmiyor mesela kayınvalidem. Ben saygıda kusur etmiyorum. Kızı saygıda kusur mu ediyor?
Yüzüme çarptı tüm cümleleriniz ya
Aranız bozulmusa senin sinirlerin harap olacak genç yaşta farkındasın zaten, hatta olmuş bile, canına yazık gerçekten. Birde kayinvaliede diğer gelinini ve damadını sevmiyor demişsin ya öyle diyecek tabi onları da çok seviyorum ama illa sen de mi kalıcam diyecek?Tüm gücümü toplayıp eşimle konusucam. Bakalım ne değiştirecek hayatımızda. Aramızı bozmaktan başka..
Aynen öyle. Oglunun huyunu biliyor cunku , o yuzden cok rahat kaliyor sende. Laf arasinda yalnızlığı severim kalabalığı sevmem gibi seyler söyle bence kayinvalidene. Kendi kisiliginden bahset ufak ufak. Ornekler ver mesela tv izlerken. Anlamazdan gelecek yuksek ihtimal de yinede biraz utansın. Esim beni ezdirmiyor demissinde bundan daha fazla nasil ezdirir bilemedim ki. Madem esin anlamiyor hal hareketlerinle sozlerinle belli et rahatsiz et kadini. Boyle yayilmasin rahat rahat ya.Kuzum ama rahatsın yani yazık günah ya gencecik evlenmişsin bi de kayınvalide derdi çekiyosun. Ailesine düşkün adamla evlenilmez ama hadi evlendin kabullenmezsin durumu bu kadar kolay. E sen de düşkün ol seninkiler de kalan 6 ay gelsin bakalım kocan napıyo kalabalık seviyor mu o zaman. Kalabalık aile güzeldir ama seninkinin adı insan kullanma, eli ayağı tutan kadın 6 ay yeni evli çiftin yanında azıcık aklı başında ols kalmaz zaten. Seni sessiz bulmuşlar kullanıyorlar, kızını sevdiği için gitmiyor damadı senin gibi kollarını açıp beklemiyor çünkü. Kızını mutsuz etmek istemiyor eşiyle arasında sorun olmasını istemiyor damadı da ondan sevmiyodur muhtemelen. Ama sana öyle bi lüks sunan yok farkındaysan.
10 sene çek 20 sene çek bi gün patlayacaksın ve o gün bu çektiklerini hiiç çekmemiş sayılacaksın ayrıca. Kimseye yaranmaya çalışma ay huzur bozmayayım ağzımın tadı kaçmasın deme. Huzuru olan diğerleri çünkü sen her halukarda mutsuz olacaksın. Sakin sakin mutsuzluğu kalabalıkta mutsuzluğa tercih ederdim ben, seni bilemem
Türkiye de çoğu aile böyle sanki bizim ailede böyle. Ama sizi tebrik ederimEn baştan koyacaktınız tavrınızı. Benim eşimin de aile yapısı böyle. Sizin eviniz onların tüm aile bireylerinin de evi ve gelip istedikleri kadar kalabilirler. onlar senelerdir bu şekilde yaşıyor.. kaynım bavulunu toplayıp bizde kalmaya başladı. çok da severim kendisini. ama ben yıllardır yalnız yaşıyorum. sevdiğim her insanla aynı evde yaşayamam. haliyle 2. ayın sonunda resti çektim. tamam sizin kültürünüzde bu normal, ama ben böyle yetiştirilmedim ve ben senin ailenle evlenmedim onlarla aynı evde yaşayamam dedim. 2 hafta ayrı kaldık evi terk etti kardeşini alıp gitti.. ben geri adım atmadım ve sonrasında kardeşini memlekete yolladı.. ne derlerse desinler umrumda değil. benim huzurumun kaçtığı yer benim için yuva olamaz
Sevgili konu sahibi bes psikolog uc sosyolog ve kahin gelse boyle net bam bam izah edemez durumunu. İki kez oku bence. Senin icin de yurudum ritimli ritimli. Oksijenlerimi yolluyorumKuzum ama rahatsın yani yazık günah ya gencecik evlenmişsin bi de kayınvalide derdi çekiyosun. Ailesine düşkün adamla evlenilmez ama hadi evlendin kabullenmezsin durumu bu kadar kolay. E sen de düşkün ol seninkiler de kalan 6 ay gelsin bakalım kocan napıyo kalabalık seviyor mu o zaman. Kalabalık aile güzeldir ama seninkinin adı insan kullanma, eli ayağı tutan kadın 6 ay yeni evli çiftin yanında azıcık aklı başında ols kalmaz zaten. Seni sessiz bulmuşlar kullanıyorlar, kızını sevdiği için gitmiyor damadı senin gibi kollarını açıp beklemiyor çünkü. Kızını mutsuz etmek istemiyor eşiyle arasında sorun olmasını istemiyor damadı da ondan sevmiyodur muhtemelen. Ama sana öyle bi lüks sunan yok farkındaysan.
10 sene çek 20 sene çek bi gün patlayacaksın ve o gün bu çektiklerini hiiç çekmemiş sayılacaksın ayrıca. Kimseye yaranmaya çalışma ay huzur bozmayayım ağzımın tadı kaçmasın deme. Huzuru olan diğerleri çünkü sen her halukarda mutsuz olacaksın. Sakin sakin mutsuzluğu kalabalıkta mutsuzluğa tercih ederdim ben, seni bilemem
Kafalar harman yerine döndü yine vallahi herkes o kadar haklı ki..Aranız bozulmusa senin sinirlerin harap olacak genç yaşta farkındasın zaten, hatta olmuş bile, canına yazık gerçekten. Birde kayinvaliede diğer gelinini ve damadını sevmiyor demişsin ya öyle diyecek tabi onları da çok seviyorum ama illa sen de mi kalıcam diyecek?
İşin trajikomik yani kayınvalidem türkçeyi pek anlamıyorAynen öyle. Oglunun huyunu biliyor cunku , o yuzden cok rahat kaliyor sende. Laf arasinda yalnızlığı severim kalabalığı sevmem gibi seyler söyle bence kayinvalidene. Kendi kisiliginden bahset ufak ufak. Ornekler ver mesela tv izlerken. Anlamazdan gelecek yuksek ihtimal de yinede biraz utansın. Esim beni ezdirmiyor demissinde bundan daha fazla nasil ezdirir bilemedim ki. Madem esin anlamiyor hal hareketlerinle sozlerinle belli et rahatsiz et kadini. Boyle yayilmasin rahat rahat ya.
Ayda 2 3 gün kızına ve eltime gider..6 ay mi? Senenin yarisi. Ve hep sizde mi? 6 ay cok.
Peki sonrasında ne oldu? Eşinle aranız nasıl? En azından düzelme var mı yani merak ettimEn baştan koyacaktınız tavrınızı. Benim eşimin de aile yapısı böyle. Sizin eviniz onların tüm aile bireylerinin de evi ve gelip istedikleri kadar kalabilirler. onlar senelerdir bu şekilde yaşıyor.. kaynım bavulunu toplayıp bizde kalmaya başladı. çok da severim kendisini. ama ben yıllardır yalnız yaşıyorum. sevdiğim her insanla aynı evde yaşayamam. haliyle 2. ayın sonunda resti çektim. tamam sizin kültürünüzde bu normal, ama ben böyle yetiştirilmedim ve ben senin ailenle evlenmedim onlarla aynı evde yaşayamam dedim. 2 hafta ayrı kaldık evi terk etti kardeşini alıp gitti.. ben geri adım atmadım ve sonrasında kardeşini memlekete yolladı.. ne derlerse desinler umrumda değil. benim huzurumun kaçtığı yer benim için yuva olamaz
Canım kimse rahatini bozmak istemez. Bir kişiyi iyi niyetli görmesinler tüm sülale komple yıkılırlar üstüne . Ben bunları hep gördüm geçirdim yaşadım. Allah yardımcin olsun.Eşşek olmasalar düşünürler. Ben 24 yaşındayım onların yaşi 35lere değmiş. Adab-ı Muasereti ben mi öğreteyim artık. Ahh ahh
Atlatabildin mi peki?Canım kimse rahatini bozmak istemez. Bir kişiyi iyi niyetli görmesinler tüm sülale komple yıkılırlar üstüne . Ben bunları hep gördüm geçirdim yaşadım. Allah yardımcin olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?