Şu saat oldu, ama sinirden uyuyamıyorum.

Haha insanlar nasıl anlıyor, nasıl yorumluyor şaşırıyorum vallahi. Sanki kv niz sizi haftalardır görmemiş ve ziyaretinize gelmiş ve siz de onu geri çevirmişsiniz. Ya da hastane çıkışı size gelmek istemiş de siz de bu mesajı yazmışsınız gibi. Yani bir türlü kv nizin defalarca bu şekilde davrandığını söylememize rağmen değişmediğini kabul etmiyorlar. Eminim haber verse ve sizin uygun olduğunuz bir zaman gelse onu en güzel şekilde ağırlarsınız.

Bence onlar da böyle deşarj oluyorlar. Herkes gergin ve çatacak birini arıyor. Ben de konu açarak kendimi hedef gösteriyorum.

Konu sahibini yerden yere vurmuşlar resmen!! Ne alaka ya herkes sizin gibi kayınvalidesever değil. Benim için 1 gün önceden haber vermekle aynı gün haber vermek aynı şey. İkisinde de hazırlanamazsın tam olarak hele ki çalışıyorsan.. Arkadaşım annem babam kardeşim kısacası hayatımdaki herkes için geçerli. Ayrıca yarın sendeyim de ne demek? Belki planım programım var ki yani kesin olur.. Bi de benim kvalidem pimpiriklidir yani toz olsa lafını eder. Annem sessiz sedasız alır siler ve evet üzüleceksiniz ama anne ile kayınvalide arasında bana göre fark var... Herkes büyüklerine aşırı saygılı ve mıç mıçlıklara bayılıyor ama "Bir derdim var" bölümü kaynana derdinden yıkılıyor...

Bana gelinim böyle bir mesaj atsa asla onun evine bir daha gitmezdim. Yaşlı insanlar daha hassas oluyorlar. Ne varsa onu yersiniz evi şöyle bir toplarsınız. Gerçekten işiniz olsa tamam da bence çok kırıcı.
Siz de haklısınız. Beni ve kayınvalidemi, 5 yıldır yaşadığımız bu sıkıntılı ilişkiyi bilmiyorsunuz.

Hay ağzınıza sağlık. Nerdeyse birebir aynı düşünüyoruz. Benim kayınvalidem de inanılmaz titizdir bu arada. O eve geldiğinde ekstra bir gerilim hissediyorum bu sebepten.

Bence sizin hatanız "yarın geleceğim" demesini size cevap hakkı bırakmamak olarak görmeniz. 1 gün önceden haber vermek normal, yedi kat yabancı değil sonuçta.
"Müsaitsen geleceğim" yerine "yarın geleceğim" demesi kendi nezaketsizliği. Buna bu kadar takılmayın. "Yarın geleceğim" dediğinde "işim var/planım var, şu gün görüşelim" deyin geçin.

Burada linç edilmişsiniz yine de sağlam kalmışsınız tebrik ederim.
Çat-kapı ziyareti ne kadar normal karşılayan insan varmış, hayret ediyorum. İyi ki böyle akrabalarım, arkadaşlarım yok.

Ev, insanların yaşam alanıdır. "Aman alt tarafı bir çay içeceğiz" dediğiniz her insan, her an sizinle çay içmeye hazır olmak zorunda değil.
Belki evi dağınık ve misafir için toplayası yok, belki hasta, belki eşofmanlarını çekip film keyfi yapacak, belki o an kafası insan kaldırmıyor, belki işte kötü bir gün geçirdi...
İnsanlar her arzu ettiğinizde önünüze çay koymak zorunda değil. Çat kapı misafirlik normal bir şey değil. İnsanların özel alanına dalmadan yarım saat önce arayıp haber vermek normal değil.

Ben size hak veriyorum.Bende habersiz gelinmesine, çok kısa süre önce haber verilmesine katlanamıyorum. Zaten çat kapı gelinecek arkadaşlıklar kurmamaya da özen gösteren bir insanım.Ev benim için hayatta rahat olmam gereken nadir yerlerden biri.Sürekli birileri gelecek endişesi duyarak yaşayamam.Canım istemiyorsa o gün temizlik yapmam, yemek yapmadığım zamanlar olur, alış verişe çıkmamış olabilirim.Her şeyi geçtim duygusal durumum misafir ağırlamaya hatta insan görmeye uygun olmayabilir.Bazen çok depresif oluyorum ve bu durumda bir de başka bir insanı avutamıyorum açıkçası.

Bana da alışamadı eşimin ailesi, yakına taşındık günde üç dört defa çat kapı gelip durdular.Söyledim haber verin bari birkaç saat önce diye, bu seferde haber vereceğimiz eve gitmeyiz resti çektiler.Açıkçası umurumda bile olmadı, sadece kendi kurallarını istiyorlarsa benimle muhatap olmamaları daha iyi.Siz hayata uyum sağlayın böyle olmaz denilmişte bu çok ciddi bir değişim, sırf birilerine uyum sağlamak için kendi kişiliğimi yaşam düzenimi neden değiştireyim.Evimde yabancı gibi sürekli misafire hazır bir şekilde niye yaşayayım? Benlik konular değil bunlar açıkçası, isteyen küsebilir ilişkiyi kesebilir hiç sıkıntı değil.Millet küsmesin, mutlu olsun diye kendim olmaktan vazgeçecek değilim.

Hakli bir tepki olabilir ama anladigini sanmam acik iletisimden yanayim. Kv ye bana gelmeden birkac gun once soylersen ona gore hazirlik yaparim dersin biter. Cevap da vermedigine gore bozulmus

Ama o bunu sormak anlamında söylemiyor ki. Zamanında aynı gün içinde de yapıyordu bunu. “Birazdan çıkıyorum. Bir saate gelirim. “Diyordu. Böyle diyen insanın yarın geliyorum demesi de bundan farklı bir şey değil. Yapıcı olmanız güzel bir şey. Ama sizin baktığınız kadar pozitif değil yaşanan durum maalesef.

Size benzer cümleler kurduğumda üyelerden biri çok ciddi psikolojik sorunlarım olduğunu ve acilen doktora gitmemi söylemişti. Yazıklarınızın altına imzamı atarım o derece içimdekileri yansıttınız. Herkesin kafasında bir kayınvalide ve gelin ilişkisi var. Onun dışına çıkıldığını görünce hayrete düşüyorlar.

Hakli bir tepki olabilir ama anladigini sanmam acik iletisimden yanayim. Kv ye bana gelmeden birkac gun once soylersen ona gore hazirlik yaparim dersin biter. Cevap da vermedigine gore bozulmus
O genelde hoşuna gitmeyen bir cevap aldığında cevap vermiyor. Mesela yarın sana geliyorum yazdığı bir gün, “aaa o gün arkadaşım gelecek. Size perşembe gelin. “ dediğimde de cevap yazmamıştı. Buna hiç yazmaz.

hayır genel olarak sizde tuhaflık var

Çok samimi olmadığımız insanlara genelde 2_3 gün öncesinden haber veriyoruz .
Ama bu ailedense buna gerek yok
Olmamalı da zaten ...
Çok merak ediyorum kadın ne dedi...

KV ile bu durum dışında bir sorununuz var mı ? Normalde nasıl birisidir? Sonrasında yazacağım cevabımı :)

Çok samimi olmadığımız insanlara genelde 2_3 gün öncesinden haber veriyoruz .
Ama bu ailedense buna gerek yok
Olmamalı da zaten ...
Çok merak ediyorum kadın ne dedi...
Demedi bir şey. Akşama arar sorarım. Ben çok samimi olsam da olmasam da günler öncesinde bilmek isterim kimin geleceğini. Anneme giderken bile günler öncesinden söylerim.

KV ile bu durum dışında bir sorununuz var mı ? Normalde nasıl birisidir? Sonrasında yazacağım cevabımı :)
Eskiden 2.annem gibi sever öyle de sevildiğimi sanırdım. Ama bir gün kazın ayağının hiç de öyle olmadığımı öğrendim. O zamandan beri de benim için eşimin annesi, oğlumun babannesi. Dolayısıyla aramızda başka sorunlar da var maalesef. Onlar bambaşka bir başlık konusu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…